Zobacz pełną wersję : Spam
Tylko czemu typ pije soczek z rurka ? Aa to taka przenosnia soczek i rurka. Bij soczek bedziesz wielki :twisted:
pekulski104
14-11-14, 17:34
Omg co ja pacze
pekulski104
14-11-14, 18:42
http://www.youtube.com/watch?v=BJJIvztdJwg
Czarny na siłce :D
pekulski104
14-11-14, 23:28
Czemu niby :D ?
fallenursus
14-11-14, 23:29
Fiku miku na patyku za tydzień zakopia peka.
A no nie wiem czemu ostatnio sie rozpijales to pytam ;p
Wlasnie Peku jak bedziesz grzeczny to Mikolaj za tydzien Ci anavar i efke przywiezie ;p
pekulski104
14-11-14, 23:33
Nie co Ty nie pije mi mięso styknie :P
na procentach w PL miecho ? ;p
pekulski104
14-11-14, 23:37
Heh w sensie że nie trzeba mi efki tylko mięso styknie od Mikołaja
Mikolaj jest wegerianem Reniferow nie odda ;p
pekulski104
15-11-14, 14:19
Heheeee
pekulski104
15-11-14, 20:40
Patrze tak i kombinuje żeby posiłek zastąpić szejkiem patrze na przepisy no to walnąłem koste twarogu zalałem mlekiem dałem jabłko matko ale syf wlaśnie to męcze jakoś wypije ale nigdy wiecej nie wiem czy rodzynki by tu dużo zdziałały.
fallenursus
15-11-14, 20:49
Dorzuć tatara do szejka
pekulski104
15-11-14, 20:51
Heh powiem Ci tak szczerze że tatara to nigdy w życiu nie jadłem czas skosztować
pekulski104
15-11-14, 21:03
Jakby się udało wystartować na 0,5 kg twarogu 5 jajach i 100 g żółtego i może mleku to mnie rozkurwi !! :D
Peku ogolnie nie wyobrazam sobie do szejka dawac twarog wiec nawet rodzynki nie pomoga ;p
tatar dobra sprawa :)
Sprobowac mozesz ale ze Ci sie uda wystartowac to nie masz co liczyc chyba ze w takiej kategorii jak ten mlody w forum ;p
fallenursus
16-11-14, 00:48
Czy ty kurwa fumflu nie rozumiesz że przy chorej tarczycy powinieneś wykluczać produkty mleczne???
pekulski104
16-11-14, 10:32
Bo co się mi stanie ? jakoś mi się nic nie dzieje a jem twaróg często :D
pekulski104
16-11-14, 21:49
Ziemniaki po ugotowaniu że tak powiem nasiąkają coś wodą ? bo jak odmierzam 400 g to jest jakieś 4 gałki
ryż 100 g 360 ziemniaki 400 g 328 także podobnie zresztą tak się przyjmuje że 400 g ziemniaków to 100 g ryżu ?? a różnica w kcal to tylko jakieś 30 kcal. Tylko skąd moje pytanie czy jest ok takie odmierzanie po ugotowaniu i tłuczeniu bo jak wiadomo w przypadku mięsa wiadomo co się dzieje jak waga spada.
Peku ale Ty wymyslasz juz durnoty... Wszystko wazysz przed obrobka i koniec historii... 100 g ryzu zalezy jakiego nie jest rowne 400 g ziemniakow a jedynie jest mniej wiecej w tej samej okolicy
pekulski104
17-11-14, 07:11
No i o to mi chodziło napisałem że jest jakieś 30 kcal różnicy.
A dlaczego zaznaczylem ze nie jezt rowne dlatego ze jesli na kazdym posilku bedziesz mial nie doliczone 10g wegla i bedziesz mial posilkow 5 to bedzie 50 g wegla wiecej czyli 200kcal wiecej jednorazowo nic sie nie stanie ale jeslj bedzie tak ciagle to na przkladowej masie bedziesz sie zalewal ;p
pekulski104
17-11-14, 20:34
Nie no co Ty ja i 5 posiłków hah xD Powiem Ci że to nie jest takie hop siup sobie dietę ułożyć na niskim budżecie na twarogu i udkach wszystkie kryteria muszę wziąźć pod uwage jak nie ma udek (400g miecha) to muszę ileś twarogu dowalić itp takie różne kombinacje.
pekulski104
17-11-14, 21:22
Znalazłem coś zawalistego i polecam co może uratować dupę batoniki!! to jest myśl robisz takie jedzonko i masz elegancko możesz i cały dzień jeść :)
13:40 minuta jak kogoś zainteresuję pod koniec filmiku jest przepis.
https://www.youtube.com/watch?v=0xszEUxJaVg&feature=youtu.be
no domyslam sie ze nie jest hop siup ;)
jak Ci nie smakowal szejk na twarogu to to raczej tez nie bedzie no i bialka nie masz (?)
pekulski104
18-11-14, 08:55
No nie mam białka a co jednak białko robi robotę smakowo ? hm ale i tak spróbuje w któryś dzień ;d
Peku wypniesz sie i Twoja siora to moze sie znajdzie jakies 200 zl ;p
pekulski104
24-11-14, 20:38
panowie mam taki problem nie jestem w stanie progresowac w wyciskaniu waskim na tricepsy wzialbym wiekszy ciezad ale nie dam rade tego podniesc jaki jest tego powod jak to zmienic na klate dam radd provresowac a w tym cwiczeniu nie teraz tak max 35_40 wezme zalezy tez od nia wiecej nie uniose....
masz slaby triceps i nie dajesz rady. Po ile powtorzen robisz ?
dlaczego nie jest lepiej
1. Za malo jedzenia.
2. Slabo hormonalnie.
pekulski104
24-11-14, 20:40
8-15 nawet
no ok rozumiem a ile serii? i robisz cos przed tricepsem?
pekulski104
24-11-14, 20:43
3s bary robię sztangą albo hantlami przedni akton.
zrob raz osobno triceps. Tylko rozgrzej dobrze. i jeszcze z tego co piszesz 8 x to 40 kg dajesz rady ale jak dasz juz 45 to wgl nie dajesz radu ani razu?
pekulski104
24-11-14, 20:47
35-40 42 chyba było najwięcej ile dźwignąłem sam ja dałbym radę robić nawet i 50 ale nie dźwignę tego dlatego robię więcej powtórzeń i raczej wolniej trochę.
nie dzwigniesz tzn nie podniesiesz ze stojaka ? bo moze masz za wysoko stojak ustawiony i temu.
A jak nie to patrz poprzednia strona
pekulski104
24-11-14, 20:53
No mam prawie dłoń kolo dłoni. Jedzenia może jest i za mało ale przy klasycznym WL, Dipsach zaliczyłem progres czyli nie jest do końca źle.
jesli Twoje prawie jest takie jak moje to za blisko masz
pekulski104
24-11-14, 21:00
Być może ale inaczej nie dam rady bo stojaki mam przypięte do ławki od nowości i na tyle ile mogę to łapie złapie za tymi stojakami to chyba będzie za szeroko :/
a no to zdziebko lipa no ale jak nic nie poradzisz to co poradzic ;p
pekulski104
28-11-14, 18:35
Jakie ćwiczenia dla siostry chce coś ćwiczyć żeby schudnąć najlepiej w domu jakieś ćw nie wiem areoby jakieś jej dać pajace czy cos ?
fallenursus
28-11-14, 19:10
Zestaw fot na pw. I lecimy z tematem .
pekulski104
28-11-14, 19:13
Jasnę odezwę się na priv bo nie wiem od czego zacząć chce coś widze działać ale ona nie wiem co i jak robić ani ja nie wiem jak się do tego zabrac heh
Fallenowi wysylasz foty a mi nie chcesz :(
Niech cwiczy na Twojej silowni normalny plan mozesz sprobowac jej cos rozpisac i tu wrzucic. Tak wyjdzie najlepiej moze cos jej sie zbudowac uda lepiej bedzie wygladac
pekulski104
28-11-14, 21:43
Heheh tylko ona tylko schudnac chce
i wygladac jak cpun anorektyk ? To powiedz jej ze jak bedzie cwiczyc to tylko schudnie ale musi jesc bo jak nie bedzie jadla to jej metabolizm zwolni i nie schudnie. Jak dzieci sie robi mam Cie uczyc? zreszta takie rzeczy to w praktyce moge Ci pokazywac a nie w teorii ;p
pekulski104
30-11-14, 20:14
https://www.youtube.com/watch?v=I-f94M-0kvk#t=200
pekulski104
01-12-14, 07:43
Ronnie COLEmam
Peku kurwa az nie wiem co Ci napisac jak se Ciebie poczytam... depression mode on
pekulski104
02-12-14, 08:52
Nie martw się za niedługo mikołaj i święta :))
fallenursus
02-12-14, 14:28
Mikolaj w sobotę imprezuje w Warszawie
No fajnie ze swieta ale zleci szybko
Mikolaj w sobotę imprezuje w Warszawie
Wracacie juz?
fallenursus
02-12-14, 15:02
W czwartek wracamy do Warszawy. Kilka rzeczy załatwienia tam.
W czwartek wracamy do Warszawy. Kilka rzeczy załatwienia tam.
Ciesz sie Peku ze w Wwa nie mieszkasz oO
pekulski104
02-12-14, 15:21
jakbym mieszak to by sie na trening poszlo razem :D
pekulski104
02-12-14, 16:05
https://www.youtube.com/watch?v=VLWTMfFxP24
pekulski104
02-12-14, 16:58
Hah z siłki dzwonili do mnie mam wejsciówę za free :DD
Nie zmarnuje zycia na ogladanie takiej glupoty ;p dalem na 1:40 zobaczyc kto tam jest jak zobaczylem ze taki pizdzik to juz widze jaka on ma wiedze, pewnie wbil na bombe nie mial michy jaja mu sie skurczyly suty wyjebalo i ma teraz depreche.... PS. jak to mozliwe ze bije koks jak on wyglada jak ktos cwiczacy gora 3 miechy albo wgl.
Z tej co kiedys byles na darmowej probie i myslales czy jeszcze raz nie sprobowac?
pekulski104
03-12-14, 07:35
Tak byłem na darmowej próbie kiedyś kiedyś i znów mam okazję tele dostałem.
Peku ten koks z toku co ona tam gada bo mnie ciekawi czemu wrzuciles ale obejrzec nie mam czasu ;p
no to fajnie pewnie caly trening polecisz na maszynach ? ;p
pekulski104
03-12-14, 16:47
No raczej :D maszyny zrobie chyba jednocześnie spilit i fbw hah ;D to jak bedziesz czas to posluchaj bo nie chce mi sie opowiadac to tylko 7 min ;d
co to bedzie jednoczesnie split i fbw ;p
pekulski104
03-12-14, 17:21
wszystkie partie po 3 ćwiczenia na każdą + bieżnia dobra ide pakowac
to chyba caly dzien tam spedzisz ;p zreszta nie dasz rady tak dlugo cisnac.
1:15 tyle obejrzalem tego debila i wiecej nie zamierzam jak takiego skonczonego idiote moga do tv brac ??
pekulski104
03-12-14, 20:27
Mogę pić kawę ? w tak młodym wieku ?
pekulski104
03-12-14, 22:06
https://www.youtube.com/watch?v=GYldprXxqNU
kurdwa wygrać nie dadzą :neutral::neutral:
to na tej silce co byles?
Peku ile razy jeszcze sie bedziesz o ta kawe pytal mowilem Ci juz MOZESZ PIC. "w tak młodym wieku" masz 17 l a pytasz jakbys mial 12 a nawet nie ;p
Martini Bianco
04-12-14, 01:49
Mogę pić kawę ? w tak młodym wieku ?
Możesz. ...ale Inkę.:yawn:
pekulski104
04-12-14, 07:36
Nie Usek nie na tej siłowni. Sorry pytam dla upewnienia bo nie wiem jakaś teoria panuje ze rodzice nie pozwalają dzieciom pic kawy xD
fallenursus
04-12-14, 13:20
http://youtu.be/VLWTMfFxP24
Peku nic nie mówiłeś że w tv byłeś?!
Nie Usek nie na tej siłowni. Sorry pytam dla upewnienia bo nie wiem jakaś teoria panuje ze rodzice nie pozwalają dzieciom pic kawy xD
Duzo jest bezsensownych mitow ale co na nie poradzisz? Jesli nie bedzie spozywac w ilosciach gramowych czy podchodzacych pod grama dawek kofeiny to takiemu nastolatkowi nie zaszkodzi. Zreszta taka herbata ma 1/2 kofeiny co kawa jak dla mnie slabej ale oficjalne uznawanej za srednio mocna.
---
Jak sie nie chwalil jak sie chwalil na poprzedniej stronie ;p
pekulski104
05-12-14, 17:29
http://youtu.be/VLWTMfFxP24
Peku nic nie mówiłeś że w tv byłeś?!
Odkopałeś to już dawno o tym gościu wspominałem oglądałem nawet to w TV bo mnie siostra zawołała ze o jakiś koksach będzie.
Kurde chory gorączka dzisiaj dziś 37.6 ani kataru ani głowa nie boli...
37,6 to nie goraczka... szczegolnie jak nic innego Ci nie dolega. Ale Peku Ty jestes kombinator ;p
pekulski104
06-12-14, 00:57
38,7 mialem dzisiaj ;x
jutro bedzie prawie 4 dychy nie dozyjesz niedzieli ;p
w lozku lezysz czy siedzisz po nocy i walisz
pekulski104
06-12-14, 01:00
siedze teraz 37.2 przeszlo dziwne jakis wirus czy cos.
ptasia grypa z NL. bedziesz zyl ;p
oklady z sokow dziewicy sobie rob to przejdzie
pekulski104
06-12-14, 01:28
hah xd
fallenursus
06-12-14, 09:42
W domu dziewic brak...
W domu dziewic brak...
no to raduj sie swoimi ostatnimi 48 h zycia ;p
fallenursus
06-12-14, 16:22
http://i62.tinypic.com/16h5i05.jpg
Albo to fakt albo lot po lewym towarze. Podobno jakis samolot do Kanady splonol i wpadl do oceanu ? ;p
znaczy sie jutro to sie wydarzy ;p
Martini Bianco
09-12-14, 19:30
Hahaha!!!
Ładnie tutaj z fusów wróżą. :knockout:
Ktorym oknem sie tu dostales? Mowilem Pekowi ze jak juz bedzie wyskakiwal to ma za soba okno zamknac :knockout:
Martini Bianco
16-12-14, 17:07
To ja się może przywitam. Heja ho!
pekulski104
21-12-14, 11:02
Siema koksy może wy jakiś telefon mi doradzicie tak 700-800 zł ma zapierniczać szybko fejsy przeglądanie neta te sprawy troche gier myslę nad lg g2 mini teraz ogladan recenzje Asus ZenFone 5
Peku zrobie pozniej rozeznanie to cos tam Ci doradze ;)
Zobacz czy samsung galaxy s2 plus Ci sie podoba
pekulski104
21-12-14, 23:25
Usek ten samsung to stary i słaby nad sony xperia t3 sie zastanawiam chociaż za duża jak dla mnie 15 cm prawie.. ;/ LG G2 Mini okey tylko troche mi odradzają że niby wyświetlacza hd nie ma siedzę teraz na forach o komórkach i grzebie codziennie po pare godzin xD
Peku patrzylem zeby sie miescil w tych granicach $.
Czy uzywany moze byc?
Ferie juz masz?
pekulski104
21-12-14, 23:32
Spoko cena ceną ale parametry ma zapierniczać a nie ścinać. Już mi banie zryło od tych telefonów ale czytam dalej i czekam na odpowiedzi... Tak przerwa świąteczna.
Tylko czy Ty na dobre parametry patrzysz... lekko powatpiewam ;) Zara LG Ci porownam z tamtym Samsungiem i Ci powiem czy dobrze kombinujesz ;)
A no to fajnie byczysz sie ;)
pekulski104
21-12-14, 23:37
Oj lepszy lepszy... no tak bycze sie
No udalo Ci sie akurat tu, ale nie az tak lepszy zeby pisac dwukrotnie ;p
do kiedy?
pekulski104
21-12-14, 23:39
Masz nie dużo przeczytać tutaj a będziesz wiedział o co chodzi z typami tu pisze.. http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic.php?f=9&t=79297 http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic.php?f=9&t=79297
pekulski104
21-12-14, 23:39
No udalo Ci sie akurat tu, ale nie az tak lepszy zeby pisac dwukrotnie ;p
do kiedy?
7 chyba
Widzisz i tym sie roznimy Ty czytasz opinie a opini tyle ile dup. Ja za to porownuje specyfikacje ;)
T3 lepsza od LGyka ale nie wiem czy zauwazyles ze tez wychodzi poza prog cenowy ;)
No to ladnie duzo wolnego. A cwiczysz cos?
pekulski104
21-12-14, 23:48
Wiem T3 lepsza tylko wkurza mnie troche że taka duża całą kieszeń zajmuje no pare stówek by była droższa tak się zastanawiałem czy nie dozbierać ale ta wielkość... a lg znów gada tam koleś ze za tą cene to coś z ekranem hd brać jakieś motorole daje to znów bez internetu lte.. ale ta koma ma mi służyć na parę dobrych lat nie 2 lata a z 6 i dylematy mam chyba jeszcze jak się wkurzę to kupię tą lg i się nie będę nikogo pytał tylko ten ekran myślę i myślę...
Ćwiczę??
nie pytaj... siedzenie na kompie cały dzień i szukanie komórek i granie -_-
wez pod uwage ze smarty nie wytrzymuja po 6 lat ;)
Jakiego nie wezmiesz na taki telefon czy bedzie maly czy duzy i tak cala kieszen musisz przeznaczyc jak chcesz o niego dbac.
Zreszta tak Ci sie wydaje duzy a jak sie przyzwyczaisz to mniejszego nie bedziesz sobie wyobrazal.
Jak chcesz dozbierac to dozbieraj na samsunga galaxy note 2 ;)
A idz Peku nic z Ciebie nie bedzie nie uczysz sie, nie cwiczysz a Twoim jedynym hobby jest komputer...
spojrzalem ceny na pl str za nota w chuja u Was ladnie wala. Tylko jakbym jechal do PL to kupic pare telefonow i w PL sprzedac po Waszych cenach bym sie dorobil ladnie :)
pekulski104
22-12-14, 00:05
Nie nie note za duża liga może i faktycznie tego dużego byka kupie heh 15 cm ma tylko nie wiem pasuje lte brać też.
Co zrobisz nic nie zrobisz może kiedyś w toto lotka wygram i będę miał wyje...
Prawie o 100 % drozszy masakra w porownianu z NL ;p No jesli chodzi o wymiary to sie nie przejmuj jak dresy nosisz to sie zmiesci do kieszenie ;)
Hehe zamiast liczyc ze wygrasz w tottka zbieraj w skarpete. Albo na htz lepiej na tym wyjdziesz ;p
pekulski104
22-12-14, 00:10
Wiesz nosze jeansy może być ciężko xD a mniejszy to znów lepiej w szkole ściągnąć... xD nie na żadne htz one czy inne telefon mi trzeba na już.
hahaha htZ a nie htc....
no to zmien spodnie nie beda Cie w jaja ugniatac przynajmniej ;p
ucz sie a nie sciagaj ;p
pekulski104
22-12-14, 00:21
Tak i niby jaki model polecasz htz ??
a przestań... ;p
ale ja nie pisze o telefonie teraz Peku oj Peku. Gimbaza Cie wciaga ;p
Nie uciszysz mnie Ty komunisto parszywy ;p
pekulski104
22-12-14, 00:26
hah oj a przestań z jakimś terapiami hah a pierdziele ide w kimę i tyle tego dobrego... jutro będę się zastanawiał nad xperia
fallenursus
22-12-14, 00:26
Lol peku snaja się na fonach jak ty na zarciu i ćwiczeniu. Wybierasz shity okrojone superfony które jak otworzyć3 aplikacje na raz zastanawia się czy serek wiejski to lepszy wybór od wołowiny przez 45min. Daroj sobie te shity. Idź do playa weź abonament za 60zl i coś porządnego za 500zl ci dadzą. Btw HTC one m8 telefonem roku także nie pekaj dobre robią. E8 jest szybszy tylko obudowa plastikowa. Smasungi wszystkie miałem nawet ś5. Jedno klepane dno. Sony.To hlam, LG nawet do podtarcia dupy bym nie wzial bo każdy model do tej pory zjebany . Jedyny warty uwagi to jeszcze najnowszy google6 który w pl już jest.
pekulski104
22-12-14, 00:34
Stary wszystko to shit ? co ty gadasz to do czego ty używasz tych telefonów masz odpalone 20 aplikacji naraz ??? na yt testują telefony i nie narzekają a testują dużo oglądam recenzję itp. abonament za 60 zł i za 500 zł dadzą ?? po pierwsze ja mam w dupie playa wyjebali już raz nas dali dziadostwo pierdzielone na abonament 70 zł gówno od nowosci teraz 300 zł wart... po 2 to są polskie realia to nie kanada żadne abonamenty telefon na karte i na raty biorę zresztą nie ja tylko ktoś inny z rodziny ja się dołoże trochę każdy grosz... ja nie mówię że htc one m8 jest zły stary 1599.00 od tylu się ceny zaczynają tego telefonu omg...
Peku ale taka terapia by mogla Ci pomoc zaczac zyc a nie byc na substytucje zycia ;p
Fal ale nie miales notka 3 bang ;p
fallenursus
22-12-14, 00:38
Jebie mnie ile kosztuje byłem i się targowalem aż dali za tyle ile chciałem zapłacić. jeśli jesteś dupa to nie moja wina. Rozjebuja mnie biedaki co chcą kupić.coś dobrego za mała kasę. Nie ma nic dobrego za 500zl nowego gamoniu!!! Kup używany s3 i rozjebie każdy co ci tam podali. Lub oryginalny HTC One pierwszej generacji. Jedyny co mam cały rok i nadal śmiga.
pekulski104
22-12-14, 00:44
Jebie mnie ile kosztuje byłem i się targowalem aż dali za tyle ile chciałem zapłacić. jeśli jesteś dupa to nie moja wina. Rozjebuja mnie biedaki co chcą kupić.coś dobrego za mała kasę. Nie ma nic dobrego za 500zl nowego gamoniu!!! Kup używany s3 i rozjebie każdy co ci tam podali. Lub oryginalny HTC One pierwszej generacji. Jedyny co mam cały rok i nadal śmiga.
Chodzi o samsunga s 3 i lg g2 mini
lg rozdzielczość: 540 x 960
samsung rozdzielczość: 1280 x 720
lg procek : 1,2
samsung : 1,4
pamiec wewnętrza w samsungu 16 tam 8
ramu w samsungu 1,5 tam 1
http://versus.com/pl/samsung-galaxy-s3-lte-vs-sony-xperia-t3
To dlaczego tylko roznica 80 zł ?
Wlaśnie ten samsung podobno muli troche a co do lg g2 mini parametry wyglądają na dobre
http://www.mgsm.pl/pl/katalog/lg/g2mini/
Tylko ekran ma rozdzielczość 540 x 960 ale wsumie czy taka ważna jest ta rozdzielczość.. ? nagrywanie w hd ma aparat 8
ale Ty Peku tepy chuj jestes xD sorry ale taka prawda sluchasz sie typow co sie gowno znaja. Nie widzisz ze Samsung pod kazdym wzgledem tamtego bije co wrzuciles ?
pekulski104
22-12-14, 00:54
No tak ale słyszałem że się zacina teraz dopiero mu zadałem pytanie co myśli o xperi t3 vs samsunga galaxy s3 zobaczymy co napisze
no tak gadaj z tepym chujem to na pewno Ci dobrze doradzi... ;)
fallenursus
22-12-14, 00:54
Jezusicku trzymajcie mnie...
pekulski104
22-12-14, 00:56
Czytaj też tu co o tym g2.... http://telesmartfon.pl/forum/viewtopic.php?f=38&t=1465 gada a tamten odradzał
pekulski104
22-12-14, 01:01
http://www.mgsm.pl/pl/katalog/samsung/galaxysiii/
Samsung galaxy s III opinie no troche go hejtują że się zepsuł od aktualizacji więc pozdro :) a rozdzielczość to tylko rozdzielczość tak ? że "pulpit" ładny
hejtuja bo nigdy nie mieli. ciekawe z skad se aktualizacje brali ze im sie zepsul....
rozdzielczosc to ze nie bedziesz gral w kwadratowe pokemony tylko w hd.
zreszta jaki sobie kupisz taki bedziesz mial. koniec dyskusji
Sytuacja wyglada tak patrzysz na parametry bierzesz samsunga. Patrzysz na marke bierzesz samsunga. Patrzysz na opinie a na temat opini juz cos Ci pisalem bierzesz tamtego.
jeszczs sam piszesz ze roznica tylko 60zl
Wez pod uwage tez ze zaden smart nie przezyje Ci 5 lat.
Twoja decyzja
Wesoły_Grabarz
22-12-14, 09:19
Użytkowałem SIII około roku całkiem dobry telefon, nie zawieszał się GPS / WiFi wszystko śmigało elegancko, niestety telefon bardzo delikatny po kupnie od razu w jakiś pokrowiec etc...
S4 troszkę lipny zawiechy, wszystko robione na jedno kopyto
S5 - spore gabaryty ( można się szybko przyzwyczaić ) dużo zbędnych bajerów typu czytnik liń papilarnych którego działanie pozostawia wiele do życzenia,
Sony - poza Xperią Z1 i Z3 reszta to klamoty
HTC - obecnie posiadam HTC One M7 tel szybki, cztery rdzenie ( brak możliwości wymiany aku ) nakładna HTC Sense 6.0 jest ok,
Zdecydowanie na Twoim miejscu brałbym Szajsunga ;)
pekulski104
22-12-14, 13:10
Zwykła S3 ma tylko 1GB RAM, przy ciężkiej nakładce muli niemiłosiernie dobra ciul lg kupie moze bez wyswietlacza hd ale nagyranie w hd i fotki 8 ;D
Chodzi o samsunga s 3 i lg g2 mini
lg rozdzielczość: 540 x 960
samsung rozdzielczość: 1280 x 720
lg procek : 1,2
samsung : 1,4
pamiec wewnętrza w samsungu 16 tam 8
ramu w samsungu 1,5 tam 1
http://versus.com/pl/samsung-galaxy-s3-lte-vs-sony-xperia-t3
To dlaczego tylko roznica 80 zł ?
Wlaśnie ten samsung podobno muli troche a co do lg g2 mini parametry wyglądają na dobre
http://www.mgsm.pl/pl/katalog/lg/g2mini/
Tylko ekran ma rozdzielczość 540 x 960 ale wsumie czy taka ważna jest ta rozdzielczość.. ? nagrywanie w hd ma aparat 8
Sam sobie przeczysz...
no nawet jak nagrasz w hd to sobie nie obejrzysz w hd na telefonie. Ale Twoj wybor ;)
pekulski104
22-12-14, 13:29
Powiem mam jedno jeszcze dla mnie komórki nie wyprodukowali :)
Niee to poprostu Ty nie jestes wyprodukowany pod komorke ;p
wez ktora Ci sie podoba i tyle i nie udawaj juz ze sie znasz i bedzie ok ;)
pekulski104
22-12-14, 13:41
Ty nie udawaj :D
Ja jedyne co moge udawac to ze mam na imie Jasiu i mam 12 lat i sie umowic z Twoja siostra do piaskowicy bree
pekulski104
22-12-14, 13:49
Ta dobra ide recenzje oglądać
fallenursus
22-12-14, 15:20
Ty sam nie wiesz jaki głupi jesteś :)
pekulski104
22-12-14, 15:44
Ty też xD chodz na skypa pogadać o telefonach :)
fallenursus
22-12-14, 16:09
Pokażesz cycki?
pekulski104
22-12-14, 16:25
Tak xD
fallenursus
22-12-14, 16:46
Nie wierzę,podeslij na pw najpierw
pekulski104
22-12-14, 16:50
Nie mam pw taką komę kupujehttp://www.mgsm.pl/pl/katalog/motorola/motog2ndgen/
fallenursus
22-12-14, 17:02
Bez wsparcia lte i dlna. :( Stara twchnolgia
pekulski104
22-12-14, 17:05
Lte u mnie to w połowie wioski tylko jest. Patrzylem jeszcze na samsunga l4 to hd rozdzielczosci nie ma tu tego telefonu chyba dobra oferte maja
http://allegro.pl/czarna-motorola-moto-g-2nd-gen-dual-sim-100zl-i4910723628.html
fallenursus
22-12-14, 17:10
Buc jesteś.
http://allegro.pl/htc-one-m7-801n-32gb-czarny-gwarancja-bcm-i4910488210.html
pekulski104
22-12-14, 17:12
Oo kurde czy kogoś powaliło tak tanio to chyba nie puści ja niestety biorę telefon na raty nie jestem wstanie teraz wyciągnąć pare stówek.
pekulski104
22-12-14, 17:16
Ale co jest z tym HTC One http://www.mgsm.pl/pl/katalog/htc/one/ rozdzielczość zawalista pamięc 32 gb bez karty procek 4 rdzenie to kazde maja z tych co patrzylem tylko ze tu ma 1,70 ghz aparat 4mpix ? tylko ze matryca hmm... dawaj jakie te telefony polecałeś jeszcze bo się na allegro napalilem tylko tyle że na raty :) bo taniej tam w ciul chociaż nigdy nie kupowałem niz z allegro.
fallenursus
22-12-14, 17:28
Wysraj się na miękko. Na raty to nowy z abonamentem bierz dzizaz co za toporne stworzenie....co.ma apaarat bedziesz plakaty 5x11 metrów drukować? HTC tym się różni ze zdjęcia w słabym świetle robi dobrze. M7 mają wzmacniacz beats sprzętowy, nowe HTC nie maja.
pekulski104
22-12-14, 17:35
Nie nie nie żadny abonament telefon nie biorę ja bierze ktoś inny i nie będzie mi płacić pare lat abonamentu kilka rat do tych 800 zł wystarczy telefon na kartę jak coś. Dobra więc ta m7 będzie za droga na raty za dużo rat a więc szukaj mi coś do 800 zł jak motorola nie będzie.
fallenursus
22-12-14, 17:57
Nic już za darmo nie robię, tbardziej klaunom.
pekulski104
22-12-14, 17:59
Chłopie ja nie wiem czy ty poważnie do mnie klaunie gadasz czy nie wkurza mnie już to. Za chwile zacznę żałować że znów odwiedziłem to forum.
fallenursus
22-12-14, 18:03
Jebie mnie to. Umrzeć nie chcesz.
pekulski104
22-12-14, 18:05
Murzyn posłuchaj se ruska
https://www.youtube.com/watch?v=KzMdPyVUw7U&feature=youtu.be
i luzuj majty
Wesoły_Grabarz
22-12-14, 23:20
:D tak czytam i patrze jak sobie od dłuższego czasu słodzicie komplementami :D
A co do tematu ja swojego HTC One M7 wyrwałem za 900zł + półtora roku GW producenta + ubez wyświetlacza
Muza na słuchawach naprawdę dobrze gra - Szajsung / Lg / Motka / Sony to się chowają.
Smiało mogę Ci polecić ten model !!
Zdjęcia może nie są rewelacyjne ale nie do tego służy mi telefon ;) S5 też szału nie robijeśli chodzi o foty szczególnie przy słabym oświetleniu :surprised:
pekulski104
22-12-14, 23:30
Już się zdecydowałem na 90 % biorę motorolę moto g2 2nd gen do 800 zł kupi bez problemu o s3 wspominali ze z pewną nakładką muli troche a co do motoroli "Dodatkowo do motki zostają już rozsyłane aktualizacje do androida 5.0.1 . Tylko czekać teraz trzeba aż przyjdzie do Polski. Jedni oceniają, że do końca roku uda im się to zrobić a inni, że do końca stycznia. Tak czy inaczej Motka będzie miała na 10000% Androida w wersji 5.0.1 a to już duży plus względem starej S3 http://www.telepolis.pl/forum/images/smilies/icon_smile.gif A co do nakładki to jest prawie jak w nexusie, także bajka jeśli chodzi o płynność" napewno nie będzie tak żle przerzucenie się z noki 2700 classic na taką komę to będzie różnica jak Fallen i ja :DDD
Wesoły_Grabarz
22-12-14, 23:38
" napewno nie będzie tak żle przerzucenie się z noki 2700 classic na taką komę to będzie różnica jak Fallen i ja :DDD
:D hahahahahaha :D
fallenursus
23-12-14, 00:17
Nie chcesz peku żebym drugi otworzył...
Wiary wschodni powieje polecę i wpierdol lub siostrę porwe
http://i61.tinypic.com/291z7u0.jpg
Spokoj tu juz dajcie sobie buzi na zgode i koniec ;p
tak mi sie spac chce ze nie chce mi sie ruszyc dupska zeby isc spac oO
fallenursus
23-12-14, 00:30
Myślę że powinieneś się dobrze wy'srac
nie chce mi sie srac. i dupska mi sie ruszyc nie chce. Zatrulem sie oO
pekulski104
23-12-14, 00:44
a ja wam powiem jedno.... sony zperia t3 była by dobra gdyby była mniejsza kurdwa mac duze te byki nie m jak trzymac w kieszeniu nie wiem czy to bedzie wygodnie nanaa cala kieszen i nie wiem czy wystawac nie bedzie albo mi sie wydaje kurde mac co robic jezuz maria ide spac bo jebne komp chodzi 15 godzin i 30 min jest pompa amen xDDDDDD
48h zyciowego dramatu Pekulskiego live
pekulski104
23-12-14, 00:47
Haha xD
Wesoły_Grabarz
23-12-14, 01:40
hahahaha :D
Ok dobrej nocy byki
narTa
Szkoda zycia na spanie :D
dobrej Grabarz
Damianpfighter
23-12-14, 07:30
Peku czy Ty czasem nie oszukales nas z wiekiem? Ty masz chyba 12 lat.
pekulski104
23-12-14, 15:06
Damian wchodz częściej tu nie takie jaja już były że wydawało się że albo jesteśmy tu wszyscy jebnięci albo mamy 5 lat xD
fallenursus
23-12-14, 15:10
Ja rucham jak dobra 20stka z 40sto letnia wiedza. You mad bro, dont be hating.
pekulski104
23-12-14, 15:35
Ty zbereźniku!
fallenursus
23-12-14, 16:46
Peku...
http://i58.tinypic.com/531i8h.jpg
I nie mów ze nie bo my wiemy
pekulski104
23-12-14, 17:40
Nie no bardzo dorodna świnka... zjadłbym ją :)
fallenursus
23-12-14, 20:51
600zl sprzedam ci moja m7 peku :) pzostawię na nim filmy i zdjęcia US'a :przesyłka wliczona.
600zl sprzedam ci moja m7 peku :) pzostawię na nim filmy i zdjęcia US'a :przesyłka wliczona.
Nie tak sie umawialismy te zdjecia i filmy mialy zostac do wgladu wylacznie Twojego i Julki !
pekulski104
23-12-14, 22:46
Tak napewno.... nie podpuszczaj mnie...
fallenursus
23-12-14, 23:07
Serio dla mnie to dobry deal bo te kasę przeznaczę na przed wczesny upgrade na nowy tel na planie. Dla cjb eż dobry deal bo taniej nie kupisz :) fair.
Paypal albo przelew
pekulski104
23-12-14, 23:09
Wszystko działa full ile go używałeś wstaw jakąś fotę jak to robi bo chyba zajebiscie pewno takiej nawet nie widzialem :D
pekulski104
23-12-14, 23:10
http://www.mgsm.pl/pl/katalog/htc/one/ rozdzielczość pro
Rozdzielczosc jak rozdzielczosc.
Fal nie oszukuj Peka bo mu przykro bedzie ;p
pekulski104
23-12-14, 23:30
Oszukuje ?
nie wiem chcialem od niego skarpety kupic ale jedna mial dziurawa to sie rozmyslilem ;p
pekulski104
23-12-14, 23:33
.... ale nie teraz serio gadamy
fallenursus
23-12-14, 23:36
Niby czym te foty mam zrobić? Nie mam innego fona. Ekran nie porysowany. W komplecie słuchawki skull candy 50/50 model. Sprawdź cenę w pl :)
Julki spytaj jaki stan bo mi kradla co chwila
haha jak to czym tosterem albo daj ja Ci zrobie ;p
tak serio Peku nie wiem z Toba to nigdy nic nie wiadomo xD
pekulski104
23-12-14, 23:39
Fallen myślałem że serio gadasz ale po pierwszym zdaniu... :((( życie jest okrutne powaznie teraz gadamy kiedy żartujemy to żartujemy ale teraz poważnie :)
chodzi o foty robione tym telefonem jak on robi foty hehee :D
No a foty ogólne też by się przydało no ale nie masz czym zrobic.. xD
Peku ale Ty mul jestes wejdz w dziennik Fallena i zobacz. Na silce przy sprzecie masz foty ze screenow
pekulski104
23-12-14, 23:46
Wiem wiem no ale czemu naprzykład w hd nie nagrywa filmków długo Ci wrzuca net słabszy albo nie ma sensu :D ?
nagrywa normalnie na najlepszej jakosci tak to wyglada
pekulski104
23-12-14, 23:51
Nie bo wiesz o co mi chodzi hd zaczyna się od 720 a Fallena filmiki są 360p dlatego mnie tak dziwilo pewno nie chce mu sie wygrywac tego ;d
a no moze nie patrzylem. YT chyba nie zawsze wgrywa w wszystkich pixach. Jutro Ci pornosa dzikiego onanisty w hd nagram xD
pekulski104
23-12-14, 23:54
Jak to Ty to ty też ma htc one ?
pekulski104
23-12-14, 23:57
a no moze nie patrzylem. YT chyba nie zawsze wgrywa w wszystkich pixach. Jutro Ci pornosa dzikiego onanisty w hd nagram xD
literówka :D ?
nie, nagram w hd ale poprostu nie htc ;p
pekulski104
23-12-14, 23:59
Nie no ja wiem jak hd wygląda tak pytałem tylko bo hd filmików nie ma.
ale nei chcesz zobaczyc dzikiego onanisty ?!
pekulski104
24-12-14, 00:03
nie xdd gdzie ten Fallen cos by powiedział jeszcze może o tym telefonem jak bardzo dobry stan biore noi jak to wyśle mi i ja mu przelewem czy jak
pisal ze payem albo przelewem ;p
fallenursus
24-12-14, 00:04
W Julki tem masz w hd filmek ostatni
fallenursus
24-12-14, 00:06
Video edytor na fonie nie obsługuje obróbki w hd. Dlatego filmiki takie jakie są z treningów.
Jest kilka na profilu na yt ibrabianych na kompie z fona. Film hd
fallenursus
24-12-14, 00:11
Fot masz od chuja wszędzie w tematach.
http://i62.tinypic.com/2h2fdde.jpg
pekulski104
24-12-14, 00:15
Spoko pooglądam jeszcze popatrze a ty byś wysłał mi telefon potem ja bym przelew zrobił ? bo przelew najprędzej jak już.
pekulski104
24-12-14, 00:18
Jezyk to tam polski jest ?
Jezyk to tam polski jest ?
hehe padlem xD
pekulski104
24-12-14, 00:24
Czemu się śmiejesz Fallen zna ang równie dobrze może mieć ang wersję wgraną wkońcu to nie Polska
nie z tego powodu padlem. Padlem ze ogolnie pytasz co to za roznica z angielskim sobie nie poradzisz?
pekulski104
24-12-14, 00:39
Takkkk
trzeba sie uczyc jezykow. samorozwoj a nie tylko walenie konia i granie...
pekulski104
24-12-14, 00:42
Kurw bieda bo napewno po ang jest
fallenursus
24-12-14, 00:48
Pekuniu Kurwa mac każdy fon sam ustaeiasz w jakim języku operuje Kurwa mac.
Przelew-fon leci. Nawet mam pudełko o kuwa.pacz i dwie chochle izolatu z beczki.
http://i60.tinypic.com/ml029v.jpg
http://i61.tinypic.com/25i6btk.jpg
Obudowa z tyłu aluminium ciut porysowana bo nie uznaje etui na tego typu zabawki. Szkło od aparatu jak widzisz sam nie porysowane, wyświetlacz też nie. Jutro mogę ci jak chcesz zrobić foty fona bo teraz mam to w dupie i nie chce się bawić lustrzanką. :)
pekulski104
24-12-14, 00:54
Rozumiem spoko heh to juro jak coś to jeszcze foty popykasz jutro też jest dzień tylko że uroczysty :D słuchawki kabelki to wszystko masz zapewne + beczka gratis hehe :D nie tak serio zajebista beczka :D przelew wpierw mówisz to 600 zł.
Licytuj Peku o 3 chocle.
spierdalam spac. Sayonara
pekulski104
24-12-14, 00:55
Licytuj Peku o 3 chocle.
spierdalam spac. Sayonara
Heheh :D no elko ziomek :D
fallenursus
24-12-14, 00:55
http://i62.tinypic.com/b9c9qg.jpg
http://i60.tinypic.com/28k0yko.jpg
http://i61.tinypic.com/2hq9ysh.jpg
Mam gdzieś nie używam tego na butle wale kranowe :)]
pekulski104
24-12-14, 00:59
Heheh dobra 600 zł jak coś ostatecznie? wziąłbym skołuje kasę po świętach tak by było? tak na już chyba nie musisz sprzedać :D ?
Peku to napisalem jak sie o jezyku ang wypowiedziales xd
No ja tez glownie kranowe w Pl tylko gowniana kranowe maja
fallenursus
24-12-14, 01:03
Nie,poczekam jak chcesz. Jebie mnie to w sumie :) 150$ tu na siłę upchne.
pekulski104
24-12-14, 01:04
Lecę zaraz spać :D Ty Usek jeszcze nie kimasz :D ? miałeś kimać :D
pekulski104
24-12-14, 01:05
Nie,poczekam jak chcesz. Jebie mnie to w sumie :) 150$ tu na siłę upchne.
Okey to jakbyś poczekał to by było super ja się określę dokładnie jeszcze na dniach ;)
Fallen jak coś ci się by przypomniało jeszcze to napisz jak coś ja lecę :D
pekulski104
24-12-14, 01:09
sorki!!!! zbugowalo cos
pekulski104
24-12-14, 09:52
https://www.youtube.com/watch?v=vKhAlctLqhw
Hehe
masy wiaro!!!!! sukcesów rekordów!!!
fallenursus
24-12-14, 12:02
Amatorka na każdym kroku u ciebie :( z okazji świąt czyta się klasyk Dickensa.
A nie jakieś młoty pokroju piki
http://www.youtube.com/watch?v=aeB_L-8C7KY
pekulski104
24-12-14, 12:28
O boże co to xD masakra :D Ty tam lepiej fotki rób :D
Fal uratowales swieta w spamie :D
Wszystkiego najlepszego wszystkim
fallenursus
24-12-14, 13:15
O boże Ty tam lepiej fotki rób :D
Bóg ty wymysl słabych ludzi.
http://i58.tinypic.com/11ttoqr.jpg
True story. :)
Wesoły_Grabarz
24-12-14, 13:28
A ja tak świątecznie się wcisnę :D
Dużo Szczęścia .....eeeee to banalne..
Dużo Sexu.....aaaa to normalne
Dużo kasy .....yyyyy nie wiem skąd
Oj poprostu BYKI .... Wesołych Świąt :)
nawzajem Grabarz...yyy duzo pogrzebow ?
pekulski104
24-12-14, 13:58
http://i58.tinypic.com/11ttoqr.jpg
Ale telefonu heh xD
Wesoły_Grabarz
24-12-14, 14:16
nawzajem Grabarz...yyy duzo pogrzebow ?
Sporo ale na Wesoło :D
pekulski104
24-12-14, 14:47
Sporo ale na Wesoło :D
Na wesoło powiadasz z kasy wpadło trochę :P
pekulski104
24-12-14, 14:56
https://www.youtube.com/watch?v=sJNsOhAYnAo
hahaha xD
Wesoły_Grabarz
24-12-14, 15:10
:D masakra , śmieszne ale niestety prawdziwe ....
fallenursus
24-12-14, 15:15
http://i58.tinypic.com/zv6jc6.jpg
http://i60.tinypic.com/546ddg.jpg
http://i62.tinypic.com/2ilydms.jpg
http://i62.tinypic.com/6pngc9.jpg
pekulski104
24-12-14, 21:41
Spoko porysowany trochę.. ale to etui można dać wszystko działa czekać co tam z tymi filmikami wspomniałeś konwerter nie działa to tylko wada tego telefonu czy to fabryczne jest?
fallenursus
24-12-14, 21:56
niema programu darmowego do obrobki/laczenia/podkladu muzy w HD w play storzem nie bede przeciez kupowal :)
anyways, wyklucilem sie za darmowy m8 i anulowanie doplaty zaleznej za stary bo wkoncu 13 lat w jednym prowajderze jestem, moglbym ci dac za darmo ale za 600zl to mam kilka dobrych kg poledwicy wolowej w zastrzykach....:P
ps. edycja video bez drugo firmowych softow nie jest za ciekawa w komorkach
pekulski104
24-12-14, 21:58
Ta za darmo wiesz wsumie są święta prezenty te sprawy ^^ heh Ty to jak w hd wstawiłeś coś jednak na kompie przerabiasz jak chcesz w hd jednak ?
fallenursus
24-12-14, 22:04
ta, lub nie przerabiane. paramewtry sprzetowe telefonu znasz, nie jest zly. nie wygina sie, probowalem :P w sciane wbija sie bez problemowo. gorilla glass nie peka jak jebnie na glebe co w przeciwienstwie do apple czy szajasunga nie sprawdza sie za dobrze :) jest troche ciezki bo to nie platik.
pekulski104
24-12-14, 22:05
Ty to jednak jesteś pro agent!! żeby tą m8 dostać heh no ale tak 13 lat siedzisz to troche czasu jest ;d
fallenursus
24-12-14, 22:07
bo jak wchodze w akcje to graja tak
https://www.youtube.com/watch?v=UbjVJTfugLY&index=2&list=FLdAWWm5lWMVQ1bNX NKSPHag
i nie ma bata ze nie wygram :)
pekulski104
24-12-14, 22:12
Noo jedna wielka burza :D telefon musze mieć bo już dłużej nie wytrzymię panienki trzeba brać na htc ^ ^ :D
fallenursus
24-12-14, 22:15
jaK nie bedziesz chcial to mow po swietach puszcze tu i chuj, mi to przyoszczedzi jechania na poczte :)
btw, transfer z polski idzie 5dni, wiem bo wyplate dostaje :)
pekulski104
24-12-14, 22:18
Znaczy no ja bym wziął tylko akurat na ten dzień to hajsu nie mam dzisiaj 50 zł wpadło mam już 240 zł zapytam takiego ziomka czy by nie pożyczył trochu. Jakbyś mi puścił to kurier mi przyniesie normalnie ?
fallenursus
24-12-14, 22:19
starzy na swieta $$$nie dali? wtf. siekiera i lopata przyda sie...
pekulski104
24-12-14, 22:24
Hehe wiesz sytułacja jest jaka jest... nie narzekam nakarmią co prawda masy nie zrobi no ale... Kurier to przynosi tak ?
pekulski104
24-12-14, 22:33
Nowy rok może będzie lepiej miejmy nadzieję że jeszcze jakiegoś whiskacza obalimy!
fallenursus
24-12-14, 23:32
Poczta z numerem paczki. Kurierem jak chcesz to 45$ wysyłka extra serio :(
pekulski104
25-12-14, 01:24
Spoko czyli na poczcie odebrać w gminie oo kurier drogi w ciul.
pekulski104
25-12-14, 01:59
Nie mam spania widzę że wiara też na fejsie siedzi święta wkońcu :D
pekulski104
25-12-14, 12:14
Fallen na raty to nie chcesz co nie xD ? chyba że dam Ci teraz 250 zl potem Ci dośle
fallenursus
25-12-14, 14:10
Peku tu nie lombard.
fallenursus
25-12-14, 15:44
Hamstring attack: http://youtu.be/OEmKgTv5tsw
Tu masz hd jakiś darmowy progs już jest. Nagrywane i obrabiane fonem
Peku po co Ci przerabiac trza byc naturalnym ;p
Listonosz Ci do domu normalnie przynosi.
Peku to ta wiara jakas no lifeowa ze w swieta siedzi na fejsie... ;p
pekulski104
25-12-14, 20:41
Peku tu nie lombard.
Spoko.
Hamstring attack: http://youtu.be/OEmKgTv5tsw
Tu masz hd jakiś darmowy progs już jest. Nagrywane i obrabiane fonem
Ty link coś nie hula.
Peku po co Ci przerabiac trza byc naturalnym ;p
Listonosz Ci do domu normalnie przynosi.
Peku to ta wiara jakas no lifeowa ze w swieta siedzi na fejsie... ;p
Heh ta pewnie trzeba iśc z postępem czasu.
Gdzie do domu z poczty mi przynosi kartke że mam paczke do odebrania juz się dowiedziałem :D
No pewnie fejs to drugie życie heh a ja właśnie z imprezy od rodzinki wróciłem.
fallenursus
25-12-14, 21:04
W dzienniku masz
pekulski104
25-12-14, 21:16
Ty zajebiste właśnie w trakcie oglądania filmiku jestem i apka faktycznie free https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nexstreaming.app.kinemasterfree&hl=pl hehe ale się napaliłem na tego fona :DDD
pekulski104
25-12-14, 21:28
Kurde święta chociaż miałem okazję spróbować łososia norweskiego mega rybka!