Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : ==> Pojedyncze Pytania <==

Strony : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 [14] 15 16 17 18 19

Yosho
03-07-09, 19:33
Dzięki za link;)

Crazy_King
04-07-09, 13:38
czy w 30 dniu a6w moga byc juz widoczne efekty ?

Symu
04-07-09, 14:23
moga byc juz i po tygodniu , pytanie na co liczysz.

pakeros17
04-07-09, 14:29
1. W kolejnym tygodniu, a może i za 2 tygodnie mam zaplanowany wyjazd na ~5 dni. Od poniedziałku chciałem zacząć nowy trening. W związku z tym czy warto zaczynać ?

2. Mam ławkę, w które możliwy jest tylko skos góra. Jeżeli chciałbym coś podstawić pod ławkę, aby było skos dół to na jaką wysokość ławka może zostać podniesiona ?

Symu
04-07-09, 15:19
1. zawsze warto cos tam pocwiczyc. Imo to czy to bedzie nowy trening nie ma duzego znaczenia

2. ciezko mi odp na to pytanie;)

Yosho
04-07-09, 16:46
Dwa pyt:D

1. Czy mogę codziennie wykonywać ćwiczenia na brzuch w domu ( róźne rodzaje brzuszków)
2. Biegam 3x w tygodniu po ok.4 km, ale czy jeśli np. w jeden dzień pogram w piłkę tak z 1,5h a potem pobiegam jeszcze z psem ok. 1 h i wogóle dużo się będę ruszał ( bo tak już mam:p) to czy zalicza się do dnia biegowego czy nie?? Bo jeśli tak to prawie każdy dzień mam biegowy:P

GeloO
04-07-09, 18:15
yasho odpowiedzi:
1. tak morzesz cwiczyc codziennie ale nie za intensywnie co sobie krzywdy narobisz.
2. zalezy od cb ;d ja bym to zaliczyl od dnia biegowego ale rob jak chcesz

GeloO
04-07-09, 18:17
ja mma takie ^^ :
1. Powreaid , r20 , build (napoje energetyczne) .. Czy to cos daje?
2. Ćwicze od miesiaca na silce .. ostatnio zauwazylem ze mam slabsza koordynacje .. mneijszy refleks w rekach .. czy to normalne?

KowalX
05-07-09, 12:53
ja mma takie ^^ :
1. Powreaid , r20 , build (napoje energetyczne) .. Czy to cos daje?
2. Ćwicze od miesiaca na silce .. ostatnio zauwazylem ze mam slabsza koordynacje .. mneijszy refleks w rekach .. czy to normalne?

1.daj sobie z nimi spokój
2.jeśli nie ćwiczysz kondycji to sama się nie pojawi.Mniejszy refleks ćwicz go ,nie skupiaj się ciągle na maks ciężarach

GeloO
05-07-09, 13:51
jak mozna reflkeks ćwiczyć?

janekziomek2
05-07-09, 18:22
Słyszałem że jedna kapsułka kreatyny odpowiada kilogramowi mięsa... ale wydaję mi się to grubą przesadą ;/ to jak z tym jest ? :P

Symu
05-07-09, 18:32
pod wzgledem zawartosci kretyny mozliwe, ale pod wzgledem korzysci wynikajacych ze spozycia- nie.

Yosho
05-07-09, 19:51
Czy jeśli drążek mam na zewnątrz ( dwór) a nie mogę mieć w domu to mogę plecy zaczynać jako pierwsze?? a dopiero potem do domu i tam pakowac?

p_narozny
06-07-09, 00:24
Czy jeśli drążek mam na zewnątrz ( dwór) a nie mogę mieć w domu to mogę plecy zaczynać jako pierwsze?? a dopiero potem do domu i tam pakowac?

Rob tak jak z treningu wynika.

Yosho
06-07-09, 10:52
Aha luz:D

A jeszcze takie coś:

Czy w worek bokserski mogę nawalać kiedy przyjdzie mnie ochota?? Nie długo tak po 15 min, ale lubię to więc...??

Wyrzykov
08-07-09, 12:23
Ile powinien trwać trening hiit jeśli biegam 25 s truchtu 10 s sprintu?

hehe10
08-07-09, 14:50
"Do każdego posiłku 2-4 tabletki(...)"

chodzi o aminkowasy universala

brac przed posilkiem, w trakcie, czy po ?
generalnie czy ma to jakies znaczenie ?

pozdrawiam :)

Anaboliczny Koks
08-07-09, 15:06
Yosho możesz kiedy chcesz

Wyrzykov Trening właściwy nie powinien przekraczać 25 minut. Co 1 do 2 tyg zwiększamy ilość powtórzeń o 1 dodatkowy interwal w tym 5 min rozgrzewki przed i 5 min ochloniecia po. Wiec oblicz sobie

Yosho
08-07-09, 21:34
Czy taki coś:

brzuszki: 20,15,15,10
scyzoryki ( nożyce)- 40, 30, 20, 15 ( ilość przecięć:P)
Wspięcia na brzuch po 3 sek- 30, 20, 15

Czy to wzmocni wszystkie mięśnie mojego brzucha?? Dolne, górne, środkowe...

p_narozny
08-07-09, 21:37
Yosho pocwicz troche to zobaczysz, zaraz zaczniesz pytac jak sie ubrac na trening. Chlopaku sam pokombinuj troche;> Pozdro

Yosho
08-07-09, 21:44
Wiem, że o wszystko sie pytam, ale nie chce być jak mój kumpel który ćwiczył pół roku i zero mięśni bo miał kiczowate i słabe ćwiczeniaa!!!!:(

p_narozny
08-07-09, 22:01
Wejdz w atlas cwiczen i sobie sprawdz jakie cwiczenia sa na to a jakie na co innego. Na kazdego inaczej wszystko dziala tez, wiec jesli zadasz 10000 pytan to odpowiedni do nich nie musza byc na 100% prawdziwe dla Twojej osoby, niektore rzeczy musisz robic metoda prob i bledow az jako tako poznasz swoj organizm i bedziesz mogl wiecej o nim powiedziec.
A co do kumpla co cwiczyl pol roku.. Niby ze to dlugo jest? Ten sport to maraton i na efekty dobre cwiczy sie latami, pozdro.

Villain_In_Black
08-07-09, 22:57
właśnie. U niektórych efekty są natychmiastowe a u innych nie. Po pół roku...hmm...możesz większymi ciężarami się obchodzić, lekko mięśnie mogą się zarysować. Ale to naprawdę małe efekty

PS.: narozny, przewijałem strone i tak szybko przeczytałem twoj popis CZLOWIEK NIE KUTAS- MUSI PIC hahahaha xd

Dawid3635
09-07-09, 14:39
Co myślicie o połączeniu grup mięśniowych w taki sposób:
I klatka- plecy-kaptury
II barki-biceps-triceps
III przedramię-klatka(akcent)
IV nogi

Ezachiel
09-07-09, 15:24
I klatka- plecy-kaptury
II barki-biceps-triceps
IV nogi

jestem konserwatywny, mi sie to nie podoba

wole:

1. klata, biceps
2 plecy, triceps
3.nogi, barki

yaro09
09-07-09, 23:26
I klatka- plecy-kaptury
II barki-biceps-triceps
IV nogi

1. klata - triceps
2. plecy - biceps - przedramie
3. barki - kaptury
4. nogi

+ brzuch np w domu a6w

p_narozny
10-07-09, 01:51
właśnie. U niektórych efekty są natychmiastowe a u innych nie. Po pół roku...hmm...możesz większymi ciężarami się obchodzić, lekko mięśnie mogą się zarysować. Ale to naprawdę małe efekty

ps.: Narozny, przewijałem strone i tak szybko przeczytałem twoj popis czlowiek nie kutas- musi pic hahahaha xd

:dddddd

Yosho
16-07-09, 11:46
Walne tu jakieś pytanko bo już na 1 stronie zauważyłem tematy: " 2 szybkie pytania itp". a po co forum zaśmiecać;)

Hm.. więc...:pray:

OOO przypomniało mi sie:P Jeśli ćwiczę 3 razy w tygodniu siłowo i chcę biegać ( 4km) też 3 razy w tygodniu to biegać po treningu czy w dni nie treningowe??:D

Anaboliczny Koks
16-07-09, 11:48
Albo rano i potem tren albo w bez treningowe

Yosho
16-07-09, 11:51
Dzięki;) A to jak już jesteś w tym temacie to odp mi na jeszcze jedno pytanko:P Jest głupie, ale:P

Kumpel ma bzika na punkcie rozgrzewki... myślałem, że to dobrze bo rozgrzewka rzecz święta:P A pewnego razu tak się rozciągał, że poszło mu ścięgno i przez 1 miesiąc nie mógł w ogóle ćwiczyć ( nie wiem jako nazwa ale chyba Achillesa czy cuś takiego) i tu moje pytanie... czy nadmierna rozgrzewka dokładniej rozciąganie podczas niej może uszkodzić ścięgna i stawy??:/

Micek185
16-07-09, 11:58
jesli jest nie prawidłowo wykonywana to i owszem;)

Anaboliczny Koks
16-07-09, 12:05
Tak jak Micek ,za mocno rozciagnal chcia sie popisac jaki on jest rozciagniety i poszlo :) Poza tym miesnie rozciaga sie po treningu ,a nie przed.

Yosho
16-07-09, 12:05
Ale co masz dokładniej na myśli mówiąc źle wykonywana??

Ja robię:
10 min rower mechaniczny
Ogólne rozciąganie całego ciała według ćw z WF
Dokładne rozciąganie partii mięśniowej która będę ćwiczył np. nogi

Do Anaboliczny Koks: no ale rozgrzewka to też rozciąganie mięśni przecież:P Po treningu też rozciągam

yaro09
16-07-09, 13:59
rozciąga sie przed i po :)

Anaboliczny Koks
17-07-09, 09:35
To ja też mam pytanie który użytkownik ma największe pojęcie o treningu ACT :). Lub taki który wie dużo o nim !!!.

yaro09
17-07-09, 17:31
zalezy co chcesz wiedziec. poszukaj na necie pełno jest info o act

Anaboliczny Koks
17-07-09, 17:57
no jakbym nie wiedzial ,ja potrzebuje konkretnej osoby

Micek185
17-07-09, 17:58
Ale co masz dokładniej na myśli mówiąc źle wykonywana?? za mocno sie rościągniesz i możesz pozrywac ścięgna,wiele jest możliwości.rozciąga się po treningu,własnie do tego masz serie rozgrzewkowe które dosłownie rozgrzewają mięśnie i naprowadzają krew do mięśni wywołując tym samym naturalną ochronę.a przy tym zwiekszają gibkość i siłę. a więc przed każdym cwiczeniem rozgrzewka na małym ciężarze 2s.po 15powt serie własciwe a po treningu rozciąganie,dlaczego po?bo mięśnie sa już wystarczająco gibkie i napompowane krwią aby sprostać rozciąganiu i nabawieniu sie kontuzji więcej nic tlłumaczyc nie trzeba...

To ja też mam pytanie który użytkownik ma największe pojęcie o treningu ACT :). Lub taki który wie dużo o nim !!!. a co tu wiedzieć?początkowy trening dla kogos kto rozpoczyna przygode z ciężarami,cwiczenia wielostawowe i podstawy treningu najprostrze co może być pompki,unoszenia na drążku,dipsy,podstawy podstaw...

yaro09
17-07-09, 18:08
mam pytanie dotyczące białka sojowego.
bierze to ktos? daje to cos? w jakim celu to brac?
pzdr;]

Micek185
17-07-09, 18:26
bieresz aby uzupełnić braki białka w diecie,lepeij kupic białko zwierzęce albo dobrą serwatke.
pozdro

Anaboliczny Koks
17-07-09, 18:50
Micek ja wiem wszystko tylko mam kilka pytan jeszcze

Yosho
17-07-09, 19:12
Jeszcze co do tej rozgrzewki:P Wnioskuje z tego co Micek napisał: podczas rozgrzewki, mam nie przesadzać z rozciąganiem tylko rozgrzać mięśnie np. bieg, podskoki, krążenia bioder, unoszenie nóg, krążenia rąk itp.. a dokładne rozciąganie po treningu:P Troszkę mnie zszokowałeś bo na WF zawsze przed meczem czy coś rozciągamy się jakieś 10 min + biegi i krążenia:P

Anaboliczny Koks
17-07-09, 19:20
To jest co innego ,zawsze rozciaganie po treningu silowym nie przed !!!

Yosho
17-07-09, 19:24
To jest co innego ,zawsze rozciaganie po treningu silowym nie przed !!!

No to napisałem:P Przed tylko ogólne rozgrzanie mięśni:p

panter
20-07-09, 18:06
Dlaczego warto kupowac gryf lamany? nie wystarczy prosty? co zyskam na takim zakupie?
czy brac stojaki wbudowane w lawke czy osobno? jaka to roznica?
warto kupowac prase do nog,modlitewnik i male stojaki do modlitewnika, jesli dopiero zaczynam trening?

Ezachiel
20-07-09, 18:26
nie jestem specem ale wielu nie ma gryfu łamanego, nie uzywają modlitewników i bardzo dobrze na tym wychodzą...

jesli mozesz przeznaczyć na to duzo kasy i nie szkoda ci to kupuj
ale jesli oszczedzasz to wydaje mi sie ze podstawy wystarczą...

janekziomek2
20-07-09, 18:58
jaki ekspander lepszy ? z gumami czy ze sprężynami ? tzn. który wytrzymalszy, czy jakaś różnic jest ?

johnni
20-07-09, 19:01
gryf łamany bardzo przydaje się przy ćwiczeniu tricepsa (wyciskanie francuskie) oraz bicepsa (uginanie ramion stojąc oraz na modlitewniku). Co do stojaków to jak Ci wygodniej przy nie wbudowanych może je spokojnie przesuwać i ćwiczyć sobie np. brzuch na ławeczce. Ale pamietaj że gryf prosty jest niezbędny, bez niego o siłce nie masz co zaczynać bo łamanym to raczej sobie klatki nie poćwiczysz :D jak masz kase to najlepiej i jeden i drugi, a jeśli stać Cię na tylko na jeden to ja wybrałbym prosty bo można zarówno ćwiczyć klatke jak i biceps.

panter
20-07-09, 19:24
ok dzieki. modlitewnik kupie bo to tylko 20zl, a duzo mi da ten zakup?
co sadzicie o tej laweczce na poczatek http://www.marbo-sport.pl/p,pl,121,marbo+home+|+zestaw+1+|+lawka++stojaki.ht ml ?
czy ten sam efekt bedzie, jesli bede korzystal z prasy na nogi i robil przysiady ze sztanga?

johnni
20-07-09, 19:31
tzn o jaki efekt Ci chodzi? ławka całkiem spoko na początek ja zaczynałem na 3 krzesłach z oderwanymi oparciami.

panter
20-07-09, 19:41
efekt jak efekt, wydajniejszy trening. albo zeby efekty byly podobne, bo zal mi kasy zeby 6 dych wyrzucac skoro to samo moge zrobic za pomoca sztangi

johnni
20-07-09, 19:47
sztanga wystarczy

panter
20-07-09, 19:56
dobra, przy zakupie zdam sie na Ciebie :) a modlitewnik? polecasz?

KUBCYK
21-07-09, 11:33
Czy ktoś z was robi sobie przerwę od treningów przez wakacje tak jak ja???
Bo chciałem właśnie po tych 2 miechach przerwy zapodać jakieś mono oczywiście to był by mój pierwszy cykl i nie wiem właśnie czy mam sie jakoś
,,wprawić ,,(poćwiczyć z 1 miesiąc i dopiero kreatyna) do tego mono czy można tak od razu po przerwie?

Adamos1
21-07-09, 13:10
ja z poczatku cwiczyłem na sankach i gdy przeszłem na profesjonalna ławeczke to poczułem roznce klasy cwiczen dlatego daradzam ci ten zakup co do fryfów na sam poczatek wystarczy ci prosty gryf co do modlitewnika swietny zakup jak najbardziej doradzam łamny gryf kup sobie pozniej łatwiej i z wieksza techniką sie na nim cwiczy ale mozna sie bez niego obejsc lepiej zainwestuj np.w obciązenie

Wyrzykov
21-07-09, 19:07
Aeroby lepiej robić rano na czczo czy w ciągu dnia?

Micek185
21-07-09, 23:10
jesli zalezy ci na szybkiej stracie tłuszczu to rano na czczo (zabezpiecz sie jakimis antykatabolikami)
jesli chcesz naprawde mocnego kopa to zrób aeroby rano na czczo i wieczorem po treningu siłowym,ogólnie jesli robisz je regularnie to radze ci po treningu siłowym
pozdro

yaro09
22-07-09, 11:26
a jesli aeroby od razu po treningu siłowym, to po siłowni jesc jakis posilek lub jakas odzywke/suplement? czy skonczyc siłke, skonczyc aeroby i dopiero jakis posiłek/odzywe/suplement?

KUBCYK
22-07-09, 12:54
podbijam moje pytanie....

Jolly
22-07-09, 15:12
Czy ktoś z was robi sobie przerwę od treningów przez wakacje tak jak ja???
Bo chciałem właśnie po tych 2 miechach przerwy zapodać jakieś mono oczywiście to był by mój pierwszy cykl i nie wiem właśnie czy mam sie jakoś
,,wprawić ,,(poćwiczyć z 1 miesiąc i dopiero kreatyna) do tego mono czy można tak od razu po przerwie?
Bardzo dużo osób robi przerwę na wakacje(np ja). Robota, brak czasu, ew za gorąco. Co do kreatyny to jak najbardziej możesz od razu.

fallenursus
22-07-09, 16:13
tez mam mala przerwe moze z 5-7 dni. bo ostatnio to mi sie zygac chcialo jak wlazilem na silownie:) a ze mloda chora wiec sam z rana nie moge jechac i wracac do domu po nia potem. mysle ze dobrze mi przerwa zrobi na kompletna regeneracje.w koncu nawet takie przerwy sa zalecane...

Jolly
22-07-09, 19:48
Najlepiej to jeszcze dobrze wypoczywać podczas takiej przerwy. A sama przerwa jak najbardziej zalecana.

Sokol
22-07-09, 22:20
mam problem z trądzikiem, chodze do dermatologa, Gdybym chciał zrobic cykl na metanabolu czy nasili sie trądzik ? czy tez zalezy od organizmu ?

lili
23-07-09, 11:35
roznie to bywa z tym tradzikiem jezeli nie dzialaja jakies zele do mycia itd na Ciebie kup unidox solutab

Ikar
23-07-09, 13:55
kup zincas podczas cyklu i nie powinienes miec jakos bardziej nasilonego tego tradziku

Adamos1
23-07-09, 17:28
to juz raczej kwestia organizmu ale wiadomo jezeli uz go masz to napewno o pare % sie nasili

Sokol
23-07-09, 22:13
co to ten zincas? jakies tabletki ? normalnie sprzedawane w aptece?

metadon
24-07-09, 09:49
Zincas czyli cynk.w aptece bez recepty a ok.7-8pln:yawn: najlepiej jakbys kupil Zincas forte bo jest wieksza dawka ale niestety na recepte...

Yosho
24-07-09, 10:51
Właśnie zakupiłem ściągacze na kolanaclap
Tylko właśnie nie wiem czy ubierać je tylko jak ćwiczę ( przysiady itP) czy to grania i biegania też??

Założyłem je tak sobie na 5 min i naprawdę od razu pomogły:happy: Czułem jak bym nie miał kolana:lol: Może dlatego, że za mocno zapiąłem:P

RockyBalboa
27-07-09, 18:22
powiedzcie no mi jak robicie, np klata i biceps, i na klate zalozmy ze mamy 2 cwiczenia
wyciskanie plasko i skosem, to najpierw robicie 4 serie wyciskania na plasko i pozniej przystempujecie do nastepnego cwiczenia, czy przeplatacie ta klate z bicepsem?

Ezachiel
27-07-09, 18:37
z przeplataniem sie nie spotkałem...

bynajmniej ja robie całą klate a dopiero potem biceps...

Wyrzykov
27-07-09, 18:47
Zaraz po treningu zamiast banana mogę zjeść np wiśnie,maliny,dżem własnej roboty albo miód?
No i ile tego?

Wyrzykov
27-07-09, 21:07
Jeszcze jedno czy jajka nadają się jako źródło białka na posiłek przed treningowy a biały ser na II śniadanie?

dzbanekzwd
27-07-09, 21:16
powiedzcie no mi jak robicie, np klata i biceps, i na klate zalozmy ze mamy 2 cwiczenia
wyciskanie plasko i skosem, to najpierw robicie 4 serie wyciskania na plasko i pozniej przystempujecie do nastepnego cwiczenia, czy przeplatacie ta klate z bicepsem?

no zawsze się robi większą partię a potem małą... ale spotkałem się z mieszaniem biko+tric, czytałem kiedyś coś że podczas wykonywania np. po II serii modlitewnika zrobić serię na triceps, a potem znowu bic, i że niby działa to dobrze na ukrwienie zmęczonego bicepsa... ale nie sprawdzałem tego...

RockyBalboa
28-07-09, 10:17
z przeplataniem sie nie spotkałem...

bynajmniej ja robie całą klate a dopiero potem biceps...

no i np jak masz dwa cwiczenia na ta klate to robisz najpierw do konca jedno i pozniej drugie, czy na zmiane, bo ja wlasnie tak robilem i teraz mysle czy to zle nie bylo.

Wyrzykov
28-07-09, 10:21
ponawiam pytania

Ezachiel
28-07-09, 10:38
no i np jak masz dwa cwiczenia na ta klate to robisz najpierw do konca jedno i pozniej drugie, czy na zmiane, bo ja wlasnie tak robilem i teraz mysle czy to zle nie bylo.

do konca klate czyli te dwa cwiczenia i potem biceps

RockyBalboa
28-07-09, 10:43
do konca klate czyli te dwa cwiczenia i potem biceps
ale chodzi mi o same cwiczenia na klate, robisz najpierw jedno do konca i pozniej drugie,tak?

Ezachiel
28-07-09, 12:18
ale chodzi mi o same cwiczenia na klate, robisz najpierw jedno do konca i pozniej drugie,tak?

tak, najpierw jedno ćwiczenie do konca
nie wyobrazam sobie inaczej ;]

RockyBalboa
28-07-09, 21:58
a progresje stosujecie na wszystkie partie, na te mniejsze tez?

3ndriu
28-07-09, 22:06
Na te mniejsze też.

RockyBalboa
28-07-09, 22:17
gdzie indziej mowili ze progres sie stosuje tylko w cwiczeniach wielostawowych typu wyciskania przysiady ciagi to jak jest wkoncu?

Jolly
29-07-09, 08:43
W każdym się stosuje....

pakeros17
29-07-09, 12:14
Od kilu dni zauważyłem, że mój brzuszek stał się troszkę większy. Pomyslałem sobie, to fajnie jakbym trochę go zgubił. Jeżeli jeździłbym na rowerku ( stacjonarnym ) ~40 min, stopniowo zwiększając czas oraz stosował dietę na redukcję to uda mi się spalić troszkę tłuszczyku ? Zdaję sobie sprawę, że oczywiście nie zrzucę tylko z brzucha. Celowo nie napisałem nic o treningu siłowych, bo o to właśnie mi chodzi czy bez treningu jest takie coś możliwe.

zCzymDoLudzi
29-07-09, 16:07
Oczywiście, jeżeli będziesz się odpowiednio odżywiał i ćwiczył na rowerku to tłuszcz poleci, lecz efekty nie muszą być piorunujące i natychniastowe.

Jolly
29-07-09, 16:11
Od kilu dni zauważyłem, że mój brzuszek stał się troszkę większy. Pomyslałem sobie, to fajnie jakbym trochę go zgubił. Jeżeli jeździłbym na rowerku ( stacjonarnym ) ~40 min, stopniowo zwiększając czas oraz stosował dietę na redukcję to uda mi się spalić troszkę tłuszczyku ? Zdaję sobie sprawę, że oczywiście nie zrzucę tylko z brzucha. Celowo nie napisałem nic o treningu siłowych, bo o to właśnie mi chodzi czy bez treningu jest takie coś możliwe.

Najważniejsza jest dieta, trening to tylko uzupełnienie.

pakeros17
29-07-09, 16:54
To świetnie :) dzięki

Jolly
29-07-09, 16:56
nie ma sprawy, poczytaj dział dieta. Najlepsza będzie dieta oparta na niskim IG

Sharringan
30-07-09, 10:21
siemka
zaczolem trenowac
dobrze ulozylem plan ?

PON - Biceps
WT- nic
ŚR-klatka
CZW-nic
PT-triceps
SOB-nic
ND-mięsnie brzucha

zaznaczam ze jestem poczatkujacy

Anaboliczny Koks
30-07-09, 11:02
zle co to ma byc Biceps . klata Triceps ? ^^ Disco Polo pack 2010 ?

PON - Klatka Biceps
Wt - nic
Sr - Plecy Triceps
CZW - NIC
PT - Barki Nogi
Sobota - nic
ND - brzuch chociaz ja uwazam ,ze powinienes robic po kazdym treningu bo 1x w tyg nic nie da

slim shady
30-07-09, 11:32
a gdzie reszta miesni ?

Sharringan
30-07-09, 11:40
nie chce byc super schwarzeneggerem (<-- sorrki za przekret nazwiska) chce troche pocwiczyc .
jakie miesnie jeszcze dolaczyc ?

slim shady
30-07-09, 13:20
Pon: Klatka + Biceps + Brzuch
Wt: wolne
Sro: Plecy +Kaptury+ triceps + Brzuch
czw wolne
Piat : Barki + Nogi + łydki + Brzuch
weekend regeneracja

RockyBalboa
31-07-09, 16:06
przy wyciskaniu prostowac ramiona do konca czy maja byc tak lekko ugiete?

3ndriu
31-07-09, 16:22
Nie prostować.

Jolly
31-07-09, 19:32
przy wyciskaniu prostowac ramiona do konca czy maja byc tak lekko ugiete?
Lekkie ugięcie nie niszczy tak stawów.

smeti
31-07-09, 19:35
co to jest insulgain dostałem to stosować to?? czy komuś popchnąć hmm nawet niewiem ile to może być warte http://www.allegro.pl/item694236421_pvl_mutant_mass_6_8kg_insulin_gain_6 0_za_darmo.html

Jolly
31-07-09, 19:37
Insu jest to suplement wspomagajacy, dlatego jak najbardziej brac.

smeti
31-07-09, 19:43
a ile on kosztuje mam za darmo na allegro niema samego ,tam jest 60 tabletek liczyć hmm na 20dni powiedzmy...

Jolly
31-07-09, 20:42
z 15zł...

know1126
02-08-09, 21:29
jaki powinien byc kąt w lawce skosnej, bo chce zrobic sam takie cos. gdzies to bylo ale nie moge znalesc, w ogole czy tu jakies zmiany zaszly ze nie ma opcji szukaj? miesiac mnie tylko nie bylo w kraju a tu cos dziwnie tak...

3ndriu
02-08-09, 21:32
know1126 (http://www.e-kulturystyka.info/member.php?u=12837) 40/45 stopni.

Wyrzykov
05-08-09, 20:36
ile powtórzeń robić na przedramiona, kaptury , i łydki?

Jolly
05-08-09, 20:37
Przedramiona 10-20 w super seriach, kaptury normalnie 5-12 w zalezności od planu, na łydki masowo, nawet po 80...

slim shady
05-08-09, 21:45
przy łydkach zdarzało mi sie po 200 dopoki nie było palenia

Jolly
05-08-09, 21:54
Dokładnie tak.

Bull2
07-08-09, 10:08
czy jest cos takiego, ze ktos ma tak genetycznie ustalone, ze bardodz latwo przychodzi mu miesien i nawet bez silowni, albo silowni wykorzysywanej bardzo zadko widac efekty? Mam kolege ktory w ogole nie cwicy a ma cialo ?!

niewula
07-08-09, 10:39
zdarza sie moj kolega robil tylko pompki prze tam jakis czas i wyglada lepiej niz nie jeden co trenuje na silce

Jolly
07-08-09, 14:12
czy jest cos takiego, ze ktos ma tak genetycznie ustalone, ze bardodz latwo przychodzi mu miesien i nawet bez silowni, albo silowni wykorzysywanej bardzo zadko widac efekty? Mam kolege ktory w ogole nie cwicy a ma cialo ?!
Nie zdarza się aby samo rosło. Aby rosło potrzebny jest wysiłek fizyczny. Geny nic do tego nie mają, mogą jedynie spowolnić/przyśpieszyć ten proces.

Yosho
10-08-09, 11:08
O której najlepiej ćwiczyć??

Ja staram się między 16- 20... ale zdarza się nawet, że ćwiczyłem o 22:30:sick:

Po prostu idę pograć w piłkę np. o 15 i gram do wieczora i za bardzo czasu nie mam niekiedy a ćwiczyć chce:P zawsze coś wypadnie i tak w kółko:twisted:

robaluch
10-08-09, 13:03
mam takie pytanko, co zrobić aby uwidocznić mięśnie brzucha? Czuję, że mam już odpowiednio twarde, do tego jak zrobię sobie a6w / 8 min abs, to naprawdę pojawia mi się bardzo ładny kaloryferek, jednak po jakimś czasie znika, czy istnieją jakieś hardcorowe ćwiczenia na właśnie brzuch, po których będę miał "stały" kaloryfer? ; )

Jolly
10-08-09, 15:40
Musisz spalić tłuszcz/wyrobić mięśnie.

KowalX
10-08-09, 15:50
zacznij od diety :)

Yosho
10-08-09, 16:23
O której najlepiej ćwiczyć??

Ja staram się między 16- 20... ale zdarza się nawet, że ćwiczyłem o 22:30

Po prostu idę pograć w piłkę np. o 15 i gram do wieczora i za bardzo czasu nie mam niekiedy a ćwiczyć chce:P zawsze coś wypadnie i tak w kółko

KowalX
10-08-09, 16:28
moje treningi odbywają się zawsze po 22h czasem nawet po 00h :)

TheERko
10-08-09, 16:39
Łał Kowal ja to o tych godzinach szykuje sie do spania :D Jeśli ćwiczysz o takich godzinach to nie najlepiej. Twój zegar biologiczny może ucierpieć, jak go rozregulujesz to będziesz miał problemy z sennością na przemian z bez sennością i pobudzeniem. Czyli niekomfortowo jednym słowem :/ Staraj się to zmienić :D

KowalX
10-08-09, 16:49
nie będzie z tym problemu sypiam odpowiednią ilość h :)

są kulturyści ,którzy ćwiczą dużo później :)
zresztą wcześniej mam trening sportów walki ,a jeszcze wcześniej stretching do tego praca.

TheERko
10-08-09, 16:55
Jak uważasz :D Co trenujesz ? Bo ja tez trenuje sztuki walki, a siłownia jest uzupełnienieniem w moim wypadku :D

KowalX
10-08-09, 16:57
Jak uważasz :D Co trenujesz ? Bo ja tez trenuje sztuki walki, a siłownia jest uzupełnienieniem w moim wypadku :D

w tej chwili mma i boksuję w domu z kumplem ,ale miałem doświadczenie z wieloma sportami walki. U mnie również to uzupełnienie :)

TheERko
10-08-09, 17:01
Ja trenowałem Tae-kwon-do a teraz Kyokushin :D A MMA oglądam co wieczór na EX sportsie i też mi sie podoba. Cung Le rządzi :D

KowalX
10-08-09, 17:08
dla mnie buakaw stójka :)

podoba mi się jak walczy szogun.

taekwondo trenowałem 16lat
do tego
krav maga 2lata
kickB 6miesięcy
capoeira ,combat kalaki po 3miesiące
6miesięcy oyama
seitedo karate 2lata
liznąłem tez balet(dla stretching'u) i break dane hehe

TheERko
10-08-09, 17:16
WOW 16lat taekwondo ? który dan ? Szacunek za to co już przeszedłeś. jakieś turnieje zaliczałeś morze masz jakieś osiągnięcia ?

Yosho
10-08-09, 17:31
Szacuneczek za te 16 lat;) Ale nie rozumie to co napisałeś w pierwszym poście.. stretching po treningu, więc... po co go robisz w ciągu dnia??

Aha i czy mogę tak sobie wybierać kiedy ćwiczę czy nie?? Bo między 16 a 22 trochę jest:happy::whistle:

KowalX
10-08-09, 17:33
no łącznie już 18lat ile to czasu minęło.

raczej zawody mnie nie kręcą ...

zdziwisz się ,ale i pasy mnie nie interesują choć w taekwondo mam 5kup
w seitedo zdałem od razu na to samo po 6miesiącach
w capoeira miałem robić sznur ,ale stwierdziłem ,że mi to nie potrzebne i szkoda kasy więc przestałem zdawać pasy jakieś kilka lat temu.
interesuję się jednostkami specjalnymi.

co masz na myśli przez osiągnięcia ,bo jeśli chodzi o zawody to tak jak pisałem wyżej

Jolly
10-08-09, 17:34
dla mnie buakaw stójka :)

podoba mi się jak walczy szogun.

taekwondo trenowałem 16lat
do tego
krav maga 2lata
kickB 6miesięcy
capoeira ,combat kalaki po 3miesiące
6miesięcy oyama
seitedo karate 2lata
liznąłem tez balet(dla stretching'u) i break dane hehe
hmm, od 9 lat ćwiczysz?, szacun. A jak u ciebie sprawy fighterowe? :P

KowalX
10-08-09, 17:40
Ale nie rozumie to co napisałeś w pierwszym poście.. stretching po treningu, więc... po co go robisz w ciągu dnia??

w tej chwili rozciągam się po przebudzeniu rano około 1h
MMA mam po południu ,a ćwiczę wieczorem.

pracuję w domu,a raczej dorabiam w pracy związanej z odżywianiem

Aha i czy mogę tak sobie wybierać kiedy ćwiczę czy nie?? Bo między 16 a 22 trochę jest:happy::whistle:

co wybierać ?

hmm, od 9 lat ćwiczysz?, szacun. A jak u ciebie sprawy fighterowe? :P

trenuje od 18lat sporty walki i 38miesięcy siłownie z przerwami wakacyjnymi.jakie sprawy masz na myśli?

Yosho
10-08-09, 17:41
He he no godziny kiedy ćwiczyć czy lepiej skupić się dokładniej na danej godzinie, ale boję się, że s tym może być trudno;/

Jolly
10-08-09, 17:43
Jak będziesz miał godzine-dwie różnicy to nic się nie stanie. Nie zapominaj tylko o posiłkach po i przedtreningowym(mówimy to o siłce?_)

trenuje od 18lat sporty walki i 38miesięcy siłownie z przerwami wakacyjnymi.jakie sprawy masz na myśli?
Czy się dobrze bijesz...

A jak u ciebie z wymiarami i rekordami?

TheERko
10-08-09, 17:54
Kowal może zacznij walczyć zawodowo... tyle lat trenujesz, znasz wszystkiego po troszku, rozmaite techniki, taktyki itp. Jakieś KSW w Polsce albo do Ameryki chłopie :D

KowalX
10-08-09, 18:03
Jak będziesz miał godzine-dwie różnicy to nic się nie stanie. Nie zapominaj tylko o posiłkach po i przedtreningowym(mówimy to o siłce?_)

tak j/w ,ale jeśli łączysz oba treningi to:
nie przesadzaj z siłką do 1h starczy
po sportach walki posiłek i po siłce też i powinny być czasowo od siebie oddalone.Najlepiej w inny dzień.

Czy się dobrze bijesz...

A jak u ciebie z wymiarami i rekordami?

nigdy nie narzekałem

wymiary nie są takie duże ,bo mam dość cienkie kości ,a zmniejsza to obwody niestety :(
rekordy 43 brzuszki 30 sek :)
lub 3x 100 + 15kg obciążenie
130 na klatę przy wadze 78kg teraz nie wiem, serie robię 120kg po 10razy 4serie(waga 81kg) .
na bica 60kg na prostej powolnym ruchem 1sek góra 3dół oparty o ścianę
wiosłowanie hantlem 30kg(większych nie mam) szybkim tempem (x30x30x28x27)po treningu pleców.

treningi robię siłowe z przerwami na splita

nigdy nie masowałem

bic trochę nie wymiarowy do mojej wagi 43 w rzeźbie
reszta nie wiem

ze sportów walki 540stopni

Jolly
10-08-09, 18:05
A ile masz wzrostu?

TheERko
10-08-09, 18:08
Ładnie ładnie. Trzymaj tak dalej, czytając to tak sobie myślę że troszkę mi brakuje i trza się brać. Pozdro

KowalX
10-08-09, 18:15
Kowal może zacznij walczyć zawodowo... tyle lat trenujesz, znasz wszystkiego po troszku, rozmaite techniki, taktyki itp. Jakieś KSW w Polsce albo do Ameryki chłopie :D

raczej mażą mi się jednostki specjalne :D

wzrost 180cm może 181 :)

co do zawodów nie przełamałem jednego - występów publicznych ;)
dla rozluźnienia fota rok 2003
http://i732.photobucket.com/albums/ww328/kowalx/2003.jpg

i łapa zanim zacząłem ćwiczyć na siłowni z roku 2002jeśli dobrze pamiętam 36bic przy wadze 68kg
http://i732.photobucket.com/albums/ww328/kowalx/Zdjcie03.jpg

oglądać ,bo kasuje zdjęcia :)

TheERko
10-08-09, 18:17
Ja lecę do pracy. Fajne pogaduszki Pozdro. będę zaglądał :D

janekziomek2
10-08-09, 18:45
Pytanie za 100pkt. Co się stało z magiczną opcją szukaj ? o ile sie nie myle ( jesli tak to sorry ) była kiedyś taka cud-opcja.

KowalX
10-08-09, 18:51
wróci jak admin przywróci poczytaj w dziale na dole ;)

Yosho
10-08-09, 20:45
Czy można łączyć treningi?? Np. siłowy i wydolnościowy albo gibkość itp??

A jak można to jaki będzie dla mnie lepszy na sztuki walki?? Chyba gibkość?

KowalX
10-08-09, 20:50
Czy można łączyć treningi?? Np. siłowy i wydolnościowy albo gibkość itp??

A jak można to jaki będzie dla mnie lepszy na sztuki walki?? Chyba gibkość?

Można.Trening siłowy jest doskonałym uzupełnieniem treningu sportów walki,wydolnościowy również.

trening gibkości powinien być zawsze praktykowany. Nie można łączyć treningu siłowego z szybkościowym.Powinieneś się zdecydować co w danym momencie chcesz rozwijać

Yosho
10-08-09, 20:56
Aha:D Narazie poćwiczę siłowy jeszcze długo.... jeśli będę na rowerze mechanicznym jechał 30 min dziennie to to jest chyba troszkę wydolnościowego:P Jeśli się ośmieszyłem to sorki:P

KowalX za chwilę 2000 postów:D!|
Gratki!:Dclapclapclap

TheERko
10-08-09, 23:31
Ja do każdego treningu biegam (przed treningiem) i zaraz po tym robie rozciąganie :D Uważam że wtedy jest najlepiej nogi rozgrzane, "ścięgna cieplutkie i ładnie się ciągną" metafora taka :D

Bull2
10-08-09, 23:34
jakie są cwiczenia zastepujace podnoszenie sie na drazku ?

TheERko
10-08-09, 23:42
Zależy jakim chwytem... Jeśli chodzi tobie o najszerszy grzbietu (nachwytem) to np: ściąganie drążka na wyciągu górnym, wiosłowanie sztangą, ściąganie rogów na wyciągu spróbuj tego. Jeśli chodzi tobie o bica (podchwyt) to sam powinienneś znać dużo ćwiczeń :D

TheERko
10-08-09, 23:50
Tu masz parę turtoriali.

http://www.youtube.com/watch?v=zq5eBuxKsMY Wiosłowanie sztangą

http://www.youtube.com/watch?v=QhzhrLWstkc Wiosłowanie hantlami

http://www.youtube.com/watch?v=AexiKz7PQbo Ściąganie rogów wyciagu

http://www.youtube.com/watch?v=lQBO79p4wyE Ściąganie drążka za głowe

Miłego ćwiczenia

Yosho
11-08-09, 09:28
Zauważyłem, że zawodnicy MMA itp. są bardzo dobrze rozciągnięci przed walką, bo muszą:happy: Tylko ciekawi mnie czy przed rozciąganiem mają trening siłowy czy co?? Bo nie mogą być przed walką za bardzo zmęczeni, a trochę rozgrzać dobrze i porozciągać się muszą...

TheERko
11-08-09, 10:05
Nie siłowych nie robią :D Wystarczy że się spocą troszkę i porozciągają.

Yosho
11-08-09, 10:15
Ale "spocą" masz na mysli?? Bieżnia, trening z workiem bokserskim czy co?:D
:surprised:

TheERko
11-08-09, 10:57
Na pewno walka z cieniem, i ćwiczenia ogólno sprawnościowe, tak żeby sie rozruszać i na pewno rozciagnko :D

Bull2
11-08-09, 11:14
chodza sobie po sali i kombinacje cwicza. Bzdurą jest to ze bez ropzgrzewki ma sie wiecej sily

TheERko
11-08-09, 11:18
bez rozgrzewki to można tylko sobie kuku zrobić... :D

Yosho
11-08-09, 11:28
chodza sobie po sali i kombinacje cwicza. Bzdurą jest to ze bez ropzgrzewki ma sie wiecej sily

rozgrzewka i rozciąganie to podstawa!!!!!

Jolly
11-08-09, 13:05
KowalX: jak na 180cm to ładne proporcje :)

KowalX
13-08-09, 20:23
KowalX: jak na 180cm to ładne proporcje :)

dzięki ;)

Jolly
13-08-09, 21:02
Nie ma za co. Ten bicek musi przy tej wadze fajnie wyglądać.

rifek
18-08-09, 14:48
jak to jest
potrafie wypić w tygodniu z 5 piw ( jedno dziennie nie raz dopiero po 2 dniach kolejne) nie zdaza mi sie wypijać wiecej dziennie raz chyba dwa wypilem (tak max 1 na dizen ) . Cykl na kretynie skonczylem wiec terz tylko biore aakg przed treningiem Jakoś to nie kozystnie moze wpływałc??

Jolly
18-08-09, 15:15
Zawiera Maltozę, cukier słodowy. Niszczy wątrobę, no i uzależniasz się.

RockyBalboa
18-08-09, 16:38
czy ten kompleks witamin z olimpu jest w stanie jakos zaszkodzic mi w moim wieku?
na ulotce pisze ze jest on przeznaczony dla doroslych i aktywnych fizycznie wiec moze mi wyzadzic jakies szkody w mlodym wieku?

KowalX
18-08-09, 17:57
czy ten kompleks witamin z olimpu jest w stanie jakos zaszkodzic mi w moim wieku?
na ulotce pisze ze jest on przeznaczony dla doroslych i aktywnych fizycznie wiec moze mi wyzadzic jakies szkody w mlodym wieku?

może, dlatego tak pisze.Witaminy w nadmiarze są bardzo niebezpieczne.Jesteś młody jedz warzywa.W posiłkach dostarczysz ich wystarczająco,daj sobie spokój z suplementem.warzywa + produkty pełnoziarniste + posiłki białkowe będą wystarczające by dostarczyć porcji witamin,minerałów

RockyBalboa
18-08-09, 20:30
a co moze byc efektem nadmiaru witamin?

KowalX
19-08-09, 00:08
chodzi ci o złe ma się rozumieć.Tyle złego ile rodzaju witamin np nadmiar "A"
-ociężałość,osłabienie mięśni,zahamowanie wzrostu,utrata apetytu,łysienie ,dysfunkcje nerek i serca oraz układu nerwowego,samoistne łamanie kości,krwotoki z nosa,deformacja czaszki i twarzy,owrzodzenie skóry - nie pamiętam wszystkich

albo np witamina "K" - żółtaczka,anemia,uszkodzenie mózgu,

pamiętaj ,że dostarczenie zbyt dużej ilości witamin z diety zdarza się bardzo rzadko i przeważnie jest to wina dodatkowej suplementacji ,szczególnie gdy kupujemy suplementy multiwitaminowe myśląc ,że komplet lepszy.Najgorsze są te rozpuszczalne w tłuszczach gdyż jest problem z wydalaniem ich.Te ,które rozpuszczają się w wodzie są trochę bezpieczniejsze jak np witamina "C" gdyż organizm pozbywa się ich z moczem.Często się myśli ,że lepsze suplementy ,które mają wyższe stężenie witamin ,ale to nie prawda lepsze te które po części zaspokoją zapotrzebowanie,ale jak już mówiłem wystarczy odpowiednie posiłki.

RockyBalboa
19-08-09, 19:38
a teraz moze powiedz mi,robie mase i czy raz lub dwa razy w tygodniu zajecia z boksu mogly by zle wplynanc tzn mogly by sie przez to spalac miesnie lub cos podobnego?

KowalX
19-08-09, 19:49
spoko ja ma trening mma 5razy w tygodniu i do tego siłka.
Bez problemu możesz ćwiczyć z tym,że lepiej jeśli w inne dni.

RockyBalboa
19-08-09, 19:56
no i wypadalo by tez wiecej energii dostarczyc w ten dzien?

KowalX
19-08-09, 20:00
no i wypadalo by tez wiecej energii dostarczyc w ten dzien?

Tak ,ale nie dlatego ,że dodajesz boks lecz dlatego ,że ćwiczysz więcej w tygodniu.

RockyBalboa
19-08-09, 20:05
a tak przy okazji co do jaj, lepsze na twardo czy miekko?

slim shady
19-08-09, 20:06
miekko

KowalX
19-08-09, 20:06
a tak przy okazji co do jaj, lepsze na twardo czy miekko?

zdecydowanie na miękko

Jolly
19-08-09, 20:34
Na miękko jest wartościowsze.

Yosho
19-08-09, 22:04
Pytanie dziwne, ale czy można do zwiększenia odporności brzucha na ból, codziennie pod prysznicem lekko z 5 razy w niego uderzyć?? W środek??

Jolly
19-08-09, 22:06
:D :D :D :D :D <rotfl>

KowalX
19-08-09, 22:13
Pytanie dziwne, ale czy można do zwiększenia odporności brzucha na ból, codziennie pod prysznicem lekko z 5 razy w niego uderzyć?? W środek??

ból możesz najwyżej nauczyć się ignorować .napnij wypuść powietrze to i uderzenia cegłą wytrzymasz ;D

Yosho
19-08-09, 22:16
He he:P Wiem, że pytanie było denne, ale widziałem treningi KRAWMAGI i tam tak ćwiczyli, więc pomyślałem, ale:PP

Jolly
22-08-09, 08:56
Sorry że tak wybuchłem śmiechem. Co do twojego brzucha to chyba raczej nie sa to zakwasy, czy bóle, więc takie walenie może pogorszyć sprawę. lepiej idź do lekarza.

Anaboliczny Koks
22-08-09, 15:16
Czy trening Armagedon da sie wrabac do planu na 3dni ?

fallenursus
22-08-09, 17:03
mysle ze nie dasz rady...:( mozesz sprubowac

Anaboliczny Koks
22-08-09, 18:59
hmm dac to dam ,gwarantuje Ci :P Ale czytalem ze potrzebna jest bardzo dobra regeneracja + efekty sa ,ale gdy sie skonczy ten przyrost moze sie nie utrzymac . A ja Silownia i KB to raczej nie bedzie regeneracji dobrej .; P)

Jolly
23-08-09, 08:51
Czy trening Armagedon da sie wrabac do planu na 3dni ?
Nie da rady, chyba że reszta partii będzie lajtowo ćwiczona.

Ile lat?, ile w bicu?, jaka siła bica/trica?. Nie wiem czy możesz jechać armageddonem...

Szymeksc
24-08-09, 10:03
czesc! mam 15 lat 2 miesiace cwicze zrobilem trening ogolnorozwojowy.chcial bym sie spytac ktory trening mam zrobic jako 1 2 3 masa sila czy rzezba

Jolly
24-08-09, 10:30
Polecam ACT lub FBW dla początkujących(Look at podwieszone w dziale trening)

hans1237
24-08-09, 12:12
1 masa ale ja bym ci polecił masowy split

janekziomek2
24-08-09, 19:15
Która odżywka białkowa lepsza ? Ostrovia czy Łowickie ?

Strielok
24-08-09, 19:34
Pytanie: który mc jest najlepszy? klasyk, sumo, rumuński, na prostych?

eRAf
25-08-09, 11:06
siemka mam pytanie co do biegania jeżeli ważę 125 kg to mogę biegac czy raczej nie . Jeżeli nie to proszę podac jakąś alternatywę dzięki której mogę zredukowac tłuszcz :D
Thx pozdro

Szymeksc
25-08-09, 11:35
witam skonczylem trening ogolnorozwojowy i teraz nie wiem co mam roboc split czy co i na czym to polega ? czym sie rozni ten split od normalnego treningu.Za odp z gory dzieki.

Jolly
25-08-09, 11:41
Split: Robisz w dany dzień określone partie. FBW robisz w jeden dzień po jednym ćwiczeniu na wszystkie partie.

Polecam fbw, lepsze efekty, przyjemniejszy trening..

michal_f
25-08-09, 12:55
mam takie pytanie zwiazane z wydzielaniem sie hormonu wzrostu podczas robienia nog. Piszecie ze najlepsze cwiczenia na biceps to przysiady ale jak np polacze nogi z barkami to hormon bedzie dzialal na barki szczegolnie a nie na bica bo bic robie w inny dzien ;) wiec jak to jest ??:smile:

adonis18
25-08-09, 13:12
to nie jest tak chooop siup :lol: podwyższone stężenia hormonów utrzymują się dużo dłużej niż tylko zaraz po treningu. z resztą nie są to jakieś spore wartości, co nie zmienia faktu, że ćwiczący najwieksze grupy mięśniowe (nogi, plecy) powinni mieć niewiele wyższy poziom testosteronu niż sezonowcy (klata, biceps na 2mce przed urlopem)

biceps trzeba ćwiczyć tak czy owak. polecam podciąganie wąsko podchwytem.
btw nie wiem czy łączenie nóg z barami to taki świetny pomysł. przy cięzkich treningach kręgosłup dostaje w doope bardziej niż przy martwych.

elo

slim shady
25-08-09, 15:09
jak trening jest rozsadny to nic nie bedzie

a działanie hormonu to juz zaczyna sie biochemia i szereg reakcji w organizmie, cwiczenia nog stymuluja ten hormon

janekziomek2
25-08-09, 16:42
Podbijam pytanie

Odżywka białkowa : Ostrowia czy Łowickie ? jaka rozpuszczalność ? bo ostrowia na tym polu pozostawia wiele do życzenia a nie wiem jak z tym drugim.

P.s co sądzicie o serku homogenizowanym ?

Szymeksc
26-08-09, 08:49
witam mam pytanie czy robiac A6W to ile mam odpoczynku po skonczeniu seri?? a jak robie powtorzenia to czy tez mam czas na odpoczynek ??

Anaboliczny Koks
26-08-09, 09:07
nie masz czasu po skonczeniu 6 cwiczen w 1 ciagu odpoczywasz 2-3 minuty i przechodzisz do powtorzenia 6 cwiczen.

janek - Lowickie ,nie kupuj Ostrowii

Szymeksc
26-08-09, 09:23
wiem ale jak mam pierwszy dzisn 1 serie po 6 6 6 6 6 6 to jak skoncze to pierwsze 6 to ile mam czauna odpoczynek

Anaboliczny Koks
26-08-09, 10:10
robisz jedna 6 ćw tyle serii ile masz podanych gdy skonczysz wszystko czyli 6x6 to robisz odpoczynek ok 2 minut i nastepne 6x6 robisz itak caly czas

adonis18
26-08-09, 10:22
Podbijam pytanie

Odżywka białkowa : Ostrowia czy Łowickie ? jaka rozpuszczalność ? bo ostrowia na tym polu pozostawia wiele do życzenia a nie wiem jak z tym drugim.

P.s co sądzicie o serku homogenizowanym ?

ostatnio lumple preferuja łowickie, ale obczaj to:
http://allegro.pl/item713008697_protein_80_5000g_wakacyjna_promocja. html

co do serków hom. to nie gustuje (słodzone za bardzo), lepiej wieśniaka albo po prostu chudy twaróg

elo

Lebron16
26-08-09, 10:30
wiem ale jak mam pierwszy dzisn 1 serie po 6 6 6 6 6 6 to jak skoncze to pierwsze 6 to ile mam czauna odpoczynek

miszczu - 1 cykl = 6 ćwiczeń , zaleznie, początek 6 cykli= 1 seria, dochodzisz do 2 - 3 serii, między seriami przerwa 2-3 minuty

Jolly
26-08-09, 11:01
W zależności Przy masowych planach to ok 60-120s przerwy między seriami.

leszczu123
26-08-09, 17:18
Dwa pytanka

1. Ostatnio stosuje serie przeplatane ( trening na mase ). Czy nie ma to żadnego znaczenia na efekty ?

2. Czy można biegać w okresie treningu masowego ? ;/ ( Chciałbym zgubić troszke tłuszczyku z brzucha ). Podejrzewam że tak nie można bo jak się robi mase to sie robi mase a nie redukuje :evil: w każdym razie chciałbym się upewnić co do tego

michal_f
26-08-09, 17:39
2. Mozesz biegac wtedy zrobisz miesien wolniej ale bedzie dobry jakosciowo ;) a i pamietaj ze musisz uzupelnic kcal ktore straciles na bieganie ;)pzdr

Wyrzykov
26-08-09, 19:59
ŁOWICKIE WPC 80%
Ta odżywka jest w miarę dobra czy lipa?

michal_f
26-08-09, 20:12
ŁOWICKIE WPC 80%
Ta odżywka jest w miarę dobra czy lipa?

ja bym bral Ostrowie do tego jeszcze nie nabralem zaufania ;)

Jolly
26-08-09, 20:46
Dwa pytanka

1. Ostatnio stosuje serie przeplatane ( trening na mase ). Czy nie ma to żadnego znaczenia na efekty ?

2. Czy można biegać w okresie treningu masowego ? ;/ ( Chciałbym zgubić troszke tłuszczyku z brzucha ). Podejrzewam że tak nie można bo jak się robi mase to sie robi mase a nie redukuje :evil: w każdym razie chciałbym się upewnić co do tego
1. Ma. Podczas serii przeplatanych mięsnie mają lepszy odpoczynek, przez co mogą efektywniej robić kolejne ćwiczenia.
2. Tłuszczyku tak łatwo nie zgubisz. Masz wybór. Albo redukcja, albo masówka. Żeby robić masę musisz dać nadwyżkę kcal, co nieco komplikuje sprawę. Opcją może być interwały+Dieta z produktami o niskim ładunku Glikemicznym.

eRAf
26-08-09, 21:24
pisze juz może 3 raz ale napisze jeszcze raz

czytałem że np jak się waży powyżej 100 kg to raczej nie powinno się biegac
i tu moje pytanie jezeli waze 110+ kg to czy bieganie mi zaszkodzi ??

Jolly
26-08-09, 21:27
I bądź tu człowieku mądry. Ważę 100kg i nie wolno mi biegać, a jak ważę 110kg to mogę biegać?.

Oczywiscie ze nie !

D3
26-08-09, 23:10
pisze juz może 3 raz ale napisze jeszcze raz

czytałem że np jak się waży powyżej 100 kg to raczej nie powinno się biegac
i tu moje pytanie jezeli waze 110+ kg to czy bieganie mi zaszkodzi ??

EPIC FAIL :twisted:clap

Jolly
27-08-09, 07:06
Narg: taa, hehe!

KUBCYK
27-08-09, 10:02
Z czym połączyć kreatynę mono ? I jakim jechać podczas cyklu planem na rzeźbę czy na masę??? To był by mój pierwszy cykl...

Jolly
27-08-09, 11:10
Po co ci łączyć. Masz mono, wykorzystaj ją dobrze:
Dawkowanie:

Zwyczajnie, przez 6-8 tygodni:

* 5 g rano (łyżeczka od herbaty), po treningu kolejne 5 g.
* W dni nietreningowe wystarczy 5 g rano.

Drugi wariant dawkowania:

* 5 g przed treningiem (łyżeczka od herbaty), po tr. kolejne 5 g.
* W dni nietreningowe wystarczy 5 g rano.

Na początek nie masz masy, więc nie możesz robić rzeźby, dlatego że jest to twój pierwszy cykl to masa.

pzdr

KUBCYK
27-08-09, 13:01
a gdy skończę np tą krete to mogę podczas tej przerwy 6-8 tyg zapodać jakieś białko gdy mam braki w diecie? A o połączenie z mono to chodziło mi raczej o jakieś witaminki:P

michal_f
27-08-09, 13:36
a gdy skończę np tą krete to mogę podczas tej przerwy 6-8 tyg zapodać jakieś białko gdy mam braki w diecie? A o połączenie z mono to chodziło mi raczej o jakieś witaminki:P

bialko mozesz sobie zapodawac caly czas jak masz braki w diecie ;) a witaminy jak masz braki to takze bierz ;) ale najlepiej je dostarczyc z pozywienia, bialko takze. PZdr

Jolly
27-08-09, 19:19
Białko możesz zawsze, a co do witamin to uważam że dieta masowa dostarcza odpowiedniej ilości, jak nie to kup sobie jakiś zestaw w aptece, tylko uważaj żeby nie przedawkować.

Damian st-ce
27-08-09, 20:25
Witaminy i minerały polecam Olimp :)

chris89
27-08-09, 20:39
Mam 3 pytania:
1. Ważę 72 kg. i mam 175 wzrostu, wiek 20, mam średnią budowę jeżeli chodzi o fata(tu i ówdzie zalega :p), jaki trening powinienem robić : na mase czy spalanie tłuszczu ?
2. Czy 20 minut roweru( i interwały 20 sek.) nie zaszkodzi mi jeżeli robię trening na mase ?
3. Czy w przyszłości będę mógł brać białko inne niż z jajek? (po tym od jajek wysypuje mnie na twarzy nawet od 4 jaj/ tydzień)?

yaro09
27-08-09, 20:57
1. przy 175wzrostu 72kg to raczej nie powód do redukcji... wiec rób mase
2. nie zaszkodzi, dzieki temu zwiekszysz wytrzymalosc i spalisz troch tluszczu
3. w przyszlosci? a teraz nie mozesz brac? nie rozumiem pytania... nabiał, sery, mięcho, białko w puszce (Ale to juz pozniej)

Jolly
27-08-09, 21:33
Ta redukcja to w zależności od własnej samooceny.

chris89
28-08-09, 09:28
też właśnie myślałem nad tym czy redukować czy robić mase, ale jak będę ćwiczył i trzymał dietę to myślę że sam fat się trochę spali ;)

co do pytania nr 2, obecnie biore mass xxl i kumple mówili że jeżdżąc rowerkiem marnuje go, czy mają rację ?

co do pytania nr 3, jedząc białko ale takie od jajek wysypuje mnie pryszczami na twarzy, nawet jeszcze tego samego dnia wieczorem jak zjem taką jajecznicę z 4 jaj na śniadanie. Do budowy mięśni wiadomo, potrzebne jest białko. I czy jak brałbym takie białko ze sklepu do rozrobienia sobie to czy nie miałbym podobnych efektów, nie chcę mieć pryszcza na pryszczu :P

Jolly
28-08-09, 09:58