Jest post na temat korzyści z kulturystkyki, a teraz coś przciwnego. Jakie są skutki uboczne treningu siłowego?
Printable View
Jest post na temat korzyści z kulturystkyki, a teraz coś przciwnego. Jakie są skutki uboczne treningu siłowego?
jesli cwiczysz rozsadnie to niema wiekszych skotkow ubocznych , jakies nadwyrezenia ,ale tak apropo to o jakim pakowaniu mowimy " zwykle " suple dieta silka czy koksy
jezeli juz sie uparles ze bedziesz cwiczyl to nie mowi sie o skutkach ubocznych :mrgreen:
skutek uboczny: Rozstępy :mad:
[quote]skutek uboczny: Rozstępy[/quote]zalezy u kogo...
poza tym jesli bedziesz dbal i zapobiegal ich powstawaniu to na 100% ich unikniesz... ;)
[quote=fishe]jezeli juz sie uparles ze bedziesz cwiczyl to nie mowi sie o skutkach ubocznych :mrgreen:[/quote]
Dokladnie.Jedynie rozstepy lub uszkodzony staw,ale to jak sie nie dba lub z glupoty.
Nie ma skutków ubocznych jeśli ćwiczy się z głową i odpowiednią wiedzą. Same korzyści!
Skutki uboczne braku wiedzy- kontuzje, rozstępy, przepalenie...
oczywiście nie mówimy tu o koksach.
rozstępy już mam, kontuzje kolana od tygodnia też :mrgreen:, przepalenie, tzn. co?
A np. po 20 latach nie będzie problemów ze stawami?
Nie powinno być jeśli będziesz ćwiczyć i dbać o nie tak jak trzeba. Przepalenie jest to wyczerpanie mieśni...za duży okres ćwiczenia tzw. organizm jako źródło energi korzysta z mięśni przez co mięśnie malej wskutek zbyt długiego ćwiczenia.
Mieśnie spalają się już po 40 minuitach intensywnego treningu jeśli cwiczysz ciagle na jedną partie ciała.
każdy sport intęsywnie trenowany lub inaczej powiedziec tak na serio przynosi korzyści
i straty to nie uniknione
nie ma tak że trenujesz z głową to nie unikniesz kontuzji
kontuzje to nie odłączny partner każdego sportu
jesli treningi beda przebiegaly zgodnie z logika ludzkiego ciala jesli nie bedzie cie ponosila fantazja jesli nie koksujesz to niema skutkow ubocznych
co do rozstępów to zależy od organizmu człowieka mam kumpli którzy wcale na siłce sie nie przemeczają a mają bardzo duże rozstępy i mówią że to od rozpietek nic bardziej mylnego sam robie rozpietki od długiego czasu i zawsze jak ćwicze to rozciągam mieśnie do granic wytrzyałości i nie mam najmniejszego rozstepu ;madox mylisz sie
mi nie tak dawno wyskoczyły i to w 4 miejscach...
watpei żeby to od rozpietek było, ostatnio nawet wywaliłem je z treningu a rozstepy i tak sie powiekszały
A ja z kolei mam prozpieprzane stawy. Rozstępy kiedyś jak namietku jechałem, ale teraz ich prawie nie widać.
Minusy też są tego sportu.
minusy są jak najbardziej
jakoś sie głosno o nich nie mówi
temat tabu moze
ale bycie na pompie rekompensuje mi te minusy :mrgreen:
zrzucenie koszulki na imprezie też :twisted:
Witam wszystkich jestem tu nowy
co do minusów to ja czwicze (bardziej dla zdrowia niż na mister uniwersum)6-7 lat brz suplementów i diet i nie widze u siebie problemów takich jak problemy ze stawami czy fizjologią że mamskłonność do roztempów.
Jak zapobiegać nim i jak pozbyć się już istniejących
ja tam pierdziele takie rekreacyjne pakowanie
wole rok sie przyłożyc a osiagnac to co mogłbym na luzie w 2 lata
ekonomicznie myśle :twisted:
[quote]Jak zapobiegać nim i jak pozbyć się już istniejących[/quote]zajrzyj do dzialu o zdrowiu tam jest temat o rozstepach i w nim jest chyba wszystko opisane ;)
Bóle stawów czuć u niektórych podczas trenowania a u innych uaktywniają się czasem po paru latach. Pojawić też mogą się zwyrodnienia.Dlatego trzeba uważać z ciężarami żeby nie przesadzić!