Witam :mrgreen: Mam 16 lat, ważę 73 kg i mam ok 172cm wzrostu!
Od niedawna chodze na siłownie lecz nie stosuję żadnej diety. Z tego że jestem zupełnie początkującym i się na tym nie znam proszę o rozpisanie dla mnie diety oraz co jesc, ile jeść itp.
Printable View
Witam :mrgreen: Mam 16 lat, ważę 73 kg i mam ok 172cm wzrostu!
Od niedawna chodze na siłownie lecz nie stosuję żadnej diety. Z tego że jestem zupełnie początkującym i się na tym nie znam proszę o rozpisanie dla mnie diety oraz co jesc, ile jeść itp.
sniadanie
-100g platkow owsianych
-300ml mleka 0,5%
-80g twarogu chudego
-10g oliwy z oliwek
sniadanie II
-90g ryzu brązowego
-100g tunczyka z puszki
-10g orzechow
Obiad
-100g kaszy
-piersi z kurczaka
-10g oliwy z oliwek
Posiłek potreningowy
-70g gainera
podwieczorek
-pieczywo razowe 250gr
-jajecznica z 5 jaj
Kolacja
-150g wołowiny/jak nie masz kasyna wolowinke to serek wiejski
-10g oliwy z oliwek
Kolacja II
150g-bialego sera
10g-oliwy
A czy ten gainer to musze to jeść ? nie obejdzie się bez tego ? Bo przecież ja mam mase jak by co to ja mam troche tkanki tłuszczowej na brzuchu i czy ten jadłospis to torche nie za dużo ?
nie za duzoo a w sam raz :) na mase to na mase:)
musisz pic gajnerka :)
A czy jeżeli ktoś ma dużo masy i ma co narazie spalać to musi jeść to co Wy tam nap;isaliście dokładnie ? Nie wystarczy jak będe jadł np. dużo jaj, serow, twarogow, czarnyc chleb i oliwa z oliwek ? Pozdro
[quote]musisz pic gajnerka[/quote] dziwne zizu że ty jako mod diety takie rzeczy piszesz
gajner nie jest niezbędny
rozpisz mu taką dietę bez gajnera
niby dlaczego nie mniało by być tak posiłek potreningowy
2 banany
150 gr ryżu
[b]Adam_SX[/b], a ty musiałbyś sie zdecydować co byś chciał robić masę rzeźbę czy co
Na masę czyli chodzi o duże mięśnie ?
Jęsli oto chodzi to chciałbym najpier na mase a dopiero po jakimś czasie gdy juz bede szeroki to na rzezbe.
Mogłby ktoś diete napisać bez tego gainera?
Sorki że tak pisze ale dopiero zaczynam "koksować" i się na tym nieznam :neutral:
[quote=sławo][quote]musisz pic gajnerka[/quote] dziwne zizu że ty jako mod diety takie rzeczy piszesz
gajner nie jest niezbędny
rozpisz mu taką dietę bez gajnera
niby dlaczego nie mniało by być tak posiłek potreningowy
2 banany
150 gr ryżu
[b]Adam_SX[/b], a ty musiałbyś sie zdecydować co byś chciał robić masę rzeźbę czy co[/quote]
ehh..slawo no to jedz sobie te dwa bananki i ryz :]
w tym posilku za duzo blonnika ktory pozniej nie pozwoli nam spozyc 40gramow bialka i 100g. weglowodanow zlozonych !
POzatym chyba wiesz o tym ze po treningu powinno sie pic glukoze,najlepiej w plynie,bo po pierwsze lepiej sie wchlania po drugie nie zapycha naszego przewodu pokarmowego
Bo chyba wiesz ze po dostarczeniu cukru prostego trzeba zjesc POsilek tak jak napisalem wyzej o duzej zawartosci bialka i blonnika
JAk juz nie masz kasy na tego gajnera to kup sobie kakao,sok winogronowy. i pijj choc i tak jestem za gejniakiem :D, i zdania nie zmienie
Wszytko jest wyjasnione zamykam :)
Oczywiscie mozna tez jesc bananki,dzemiki jak mowi ziper :) ja polecam garniera bo z doswiadczenia wiem ze jest lepszy :)
nie pisałem o bananach
od razu Ci napiszę byś wiedział na przyszłość, że banany zawierają fruktozę
jedzone po trningu uzupełniają glikogen wątrobowy - mam nadzieję, że wiesz co to takiego
a nie taki mamy cel po treningu prawda?
wafle ryżowe/dżem/miód jak najbardziej
pozdrawiam
a no tak sory za tego banana
miod tez ma fruktoze i?
prawie tyle samo co glukozy
czego nie można powiedzieć o bananie
aha,dzieki za doinformowanie zip :)
no ale jak mowisz o tym ze z ta fruktoza to nie tak, to lepiej nie pic tego miodu tylko zapoddac dzemiki i wafelki ryzowe albo ewentualnie gajnera :)
zostałbym jednak przy mojej wczesnijeszej najlepszej propozycji:
ww + białko w stosunku 3:1
racja to bedzie najlepsze,rozwiazanie :)