Soki sa faszerowane roznymi utrwalaczami aby byly dobe do spozycia. Mleko, choc tez, ale nie w takiej ilosci.
Masz racje, ilosc i czas sa odpowiedziami.
Printable View
Soki sa faszerowane roznymi utrwalaczami aby byly dobe do spozycia. Mleko, choc tez, ale nie w takiej ilosci.
Masz racje, ilosc i czas sa odpowiedziami.
Mleko ma wysoki Indeks Insulinowy - ale nie jest to związane z węglowodanami, ale z białkami, niektórzy mają problem z laktozą i enzymem laktazą, inni mają alergię związane z obecnością alfa s2-kazeiny i beta laktoglobuliny, spora zawartość sodu może spowodować retencje wody.
To są wady, które tylko dla nielicznych osób mogą być problemem.
Zalety to białko bardzo dobrej jakość - porównywalne do białka jaj kurzych(wyjatkowy naturalny antykatabolik kazeina) i wapń, którego działanie ze względu na pozostałe składniki produktów nabiałowych jest dużo skuteczniejsze odnośnie redukcji niż innych produktów i suplementacji. Ogólnie mówiąc wartościowy składnik diety, ale jeśli komuś nie pasuje to jogurt naturalny też posiada podobne zalety i jednocześnie nie ma kilku wad związanych np: z trawieniem :wink:
racja :)
a ja mam takie pytanie może troche głupie, ale nie znam się dobrze na sprawach tu poruszanych i chcę się czegoś nauczyć. Otóż chciałbym wiedzizieć czy mleko gotowane też ma takie same właściwości jak mleko nie gotowane. Czy traci wiele właściwości czy składników po ugotowaniu w stosunku do mleka nieugotowanego ??
zawartosc tluszczu sie zmiejsza po zebraniu kozucha :)
reszta bez zmian :)