z hmb już zrezygnowałem nie będę tego brał ale rozważam o kreatynie :mrgreen:
Printable View
z hmb już zrezygnowałem nie będę tego brał ale rozważam o kreatynie :mrgreen:
[quote=sławo]nie słyszałem o efektach ubocznych hmb i chba nie usłyszę :smile:[/quote]
Bo nie ma, jest mozna powiedziec neutralna i nie zawsze pomaga w przyroscie masy lub miesni, jak kto woli. Musi byc brana z glowa i z dieta, zreszta tak jak wszystko w zyciu. Brana w nadwyzce nei zaszkodzi, no chyba tylko ze na kieszen i jak juz wyzej napisane jest czas to okolo 3 + wiecej miesiecy zeby skutki byly widoczne.
dobra... nie chcialem się wypowiadać, ale... teoretycznie wszystkie preparaty, o których mówimy, są suplementami diety, lub dietetycznymi środkami spożywczymi... i nie powinny szkodzić... w umiarze... :mrgreen: HMB polecam, wg mnie to jest podstawa!!! i nie chodzi tu o to, czy przybędzie na masie, czy ubędzie... chodzi o to, czy przybędzie bialek, czyli mięśni... "dieta cud" i to każda, ma to do siebie, że na wadze się traci... tylko pytanie co??? mięśnie się traci :twisted: i po to wlaśnie jest HMB, można walić odżywki na kilogramy, tylko po co??? jak w pierwszej kolejności spalają się bialka... efekt jest zajefajny :twisted: brać HMB, nieważne jakiej firmy byle dobrej :razz: a dopiero potem ladować kaskę w odżywki...
ale mogę się mylić, w końcu nie jestem atletą :mrgreen:
OSOBISCIE STOSOWALEM HMB I WIEM ZE DAJE EFEKTY BYNAJMNIE NA MOIM CIELE
STOSOWALEM CYKL KREATYNY(150 KAP)+CARBO(2500g)A NASTEPNIE 300 KAP HMB KREATYNA NAPOMPOWALA CIALO WODA (WYPIJALEM JEJ 5 LIT DZIENNIE )A HMB ZBILO W MASE MIESNIOWA TYM SPOSOBEM 2,5 CM W ŁAPIE I 4 KG MASY MIESNIOWEJ WIECEJ DLA MNIE :mrgreen:
[quote=pakernia.pl]dobra... nie chcialem się wypowiadać, ale... teoretycznie wszystkie preparaty, o których mówimy, są suplementami diety, lub dietetycznymi środkami spożywczymi... i nie powinny szkodzić... w umiarze... :mrgreen: HMB polecam, wg mnie to jest podstawa!!! i nie chodzi tu o to, czy przybędzie na masie, czy ubędzie... chodzi o to, czy przybędzie bialek, czyli mięśni... "dieta cud" i to każda, ma to do siebie, że na wadze się traci... tylko pytanie co??? mięśnie się traci :twisted: i po to wlaśnie jest HMB, można walić odżywki na kilogramy, tylko po co??? jak w pierwszej kolejności spalają się bialka... efekt jest zajefajny :twisted: brać HMB, nieważne jakiej firmy byle dobrej :razz: a dopiero potem ladować kaskę w odżywki...
ale mogę się mylić, w końcu nie jestem atletą :mrgreen:[/quote]
Ok mowisz ze hmb to podstawa. W jakich dawkach stosowane bo nie powiez mi ze dziala jak nalezy w dawkach zalecanych przez ktoregokolwiek producenta
aaa... qrcze wiesz co??... w każdych dawkach dziala... o dziwo :lol: bez jaj :mrgreen: ale najlepiej faktycznie stosować tak jak podaje producent...
TAK ZALEZY JAK DAWKUJESZ JA DAWKOWALEM W DN-4 A W DT- 5
czyli ile w gramach. HMB moze i by bylo dobre ale jako dodatek do bogatej suplementacji a nie jako podstawowy lub jedyny suplement diety. Co do dawek to jesli ktos ma zamiar brac po 3-4g dziennie to jest to najzwyczajniej w swiecie wyzucenie kasy w bloto. Minimalne dawki 8g, najlepiej 10-15g dziennie. Niesetty malo kogo stac na takie dawki. Poza tym hmb jest sprawa drugorzedna, podstawa jest dopracowanan dieta bo bez niej ani rusz. O samym dawkowaniu: przede wszystkim na pusty zoladek!!!
ja dawkowalem rano naczczo miedzy posilkami po treningu przed snem
Dopracowana dieta napewno, ale mówię, że HMB to podstawa ponieważ przeciwdziała rozpadowi białek po ćwiczeniu zwłaszcza... a tu Ci żadna dieta nie pomoże ;-)