a dlaczego miałbym zmienić?
Printable View
a dlaczego miałbym zmienić?
[shadow=orange:3441831b10]witam mam pytanie mam 14 lat wzrost 177cm i waga okolo 78kg chcialbym kupic hmb z olimpu z kapsułką ktura zawiera 1250 mg Ca HMB czy niemialmym zadnych skutkow ubocznych ??I ile bym musial to brac zeby bylo widac jakies efekty ?? Mam dosyc duży brzuch i slyszalem ze hmb jest dobry takze jakos spalacz tluszczu czy to prawda a mozny by stosowac hmb i L-karnityne takze z olimpu ?? bardzo prosze o odpowiedź pozdrawiam[/shadow:3441831b10]
jak to zrobiłeś, że w tym wieku tyle ważysz?
ćwiczysz w ogóle na siłowni?
biegasz?
czy tylko jesz chipsy i czekolade?
zacznij od podstaw:
ułóż dietę redukcyjną dodaj trening siłowy + aeroby
na razie ni kupuj żadnych supli
mozesz kupić białko jeśli będzie Ci brakować w diecie
co to znaczy ze top mas byl chybiony ryz i kurczaki tez sa chybione??:>
kogo pytasz bo nie bardzo rozumiem...
Jasiek1992 jak w wieku 14 lat można ważyć 78 kg. Juz mi nie chodzi o ćwiczenia na siłce ale wogóle rusz sie chłopie bo za parę lat nie bedziesz mógł oglądać swego ptaszka bez użycia lustra.
Co do suplementów to troszkę poczekaj boś jeszcze młody.
niemuwcie ze az tak bardzo jestem gruby bo niezbyt pomnie widac ale co do mojej masy to ze 25 pąpek zrobie a w moich gabarytach nikt niezrobi nawet 1 co do siłki mam ją w domu i ćwicze codziennie po przynajmniej 1 godzinke a na wfie nie tak jak inni zapominam stroju tylko ćwicze zawsze.
a to ok jak dbasz o ruch ale z suplementami to bym sie wstrzymał
pakernia.pl cos pisal ze top mas byl chybiony;]
aha a moze by tak kupic L-Karnityne co otym sądzisz ??
słaby pomysł
dużo negatywnych opini
ja jej nie czułem w ogóle
to co według was było by najlepszym suplementem ?? muj kumpel bral L karnityne z olimpu i schudł 4kg w miesiąc a wy jak sadzicie ??
dieta + efka
a bardziej lajtowo np. Meta Burn XTP, Dyma Burn, Thermo Speed Extreme...
[b]ziper[/b], jeżeli chodzi o l-karnitynkę to jest dobra ale tak jak pisałem tu [url]http://e-kulturystyka.info/viewtopic.php?t=285[/url] lepszy jest Thermo fat burner kumple to biora i są zadowoleni
[b]wklein[/b], l-ka jest słaba
ja jej w ogóle nie czuje
a TFB też nie powala składem
dobra ostatnie pytanie co wybrać l karnityne czy cos innego tylko bardzo prosze niepodawac mi 4 ruznych suplementow tylko jeden według was najlepszy z gory pozdro :D
[size=2][ [i][b]Dodano[/b]: 2006-04-10, 14:03[/i] ][/size]
Aha do tego napiszcie z jakiej firmy bo podobno ma to tez znaczenie czy z olimpu czy z czegos innego
wyżej podałem Ci 3 przykłady
wybierz, który będzie odpowiadał Ci finansowo
Cena zbytnio niegra roli oby tak do 150zł a moze jakis zestaw na allegro ??
olej allegro
meta burn xtp i dyma burn dostaniesz tu:
[url]www.sport-nutrition.pl[/url]
kurde mysle nadal nad L karnityną i THERMO SPEED EXTREME co wybrac ??
z tych dwóch TSE
piszę Ci już któryś raz, że l-ka jest słaba
ccoć i tak skłaniałbym się ku meta burn xtp
z tej trójki najlepszy składowo
ja tam sie upieram przy swoim bo poprostu widziałem efekty i kumple są zadowoleni Thermo fat burner trec-ka ewentualnie połączony z fat transporterem. Nie zachwalałbym tego gdybym nie widział efektów
błogosławieni, którzy nie widzieli a uwierzyli
14 la i taka mssssa niezle narazie zapomnij o suplementach zacznij pozadnie cwiczyc i przestzegac dobrej dietki a to samo juz z siebie bedzie dla ciebie suplementem
w rzeczy samej [b]MADOX[/b] ma racje jest za młody na suplementację szczególnie jeżeli chodzi o reduktory
vanadi: Top Mass byl chybiony dla mnie, nie pisalem, że to zly produkt...
Co do Jaśka i odchudzania... na termogeniki też uważam, że masz jeszcze czas... i powinieneś poćwiczyć :/ Jeśli upierasz się przy l-karnitynie to zobacz tą:
[url]http://sklep.pakernia.pl/product_info.php?cPath=35&products_id=328&osCsid=4bd462991b00d59c4fe90d04258cbe59[/url]
tylko przeczytaj opis!!!
Ja bym Ci raczej proponowal CLA z Olimpu albo Treca, przynajmniej hamuje apetyt i jest naprawdę bardzo skuteczne, tylko efekty po ok 6 miesiącach...
A wogóle to sluchaj Zipera ;-)
najbardziej mi się podoba ostatnie zdanie :cool:
on jest jeszcze za mlody na jakies suplementy iinne pochodne
na jakiej podstawie wyznaczasz przedział wiekowy dla suplementacji?
nie wyznaczam przedzialow chlopak jest mlody poco ma sie faszerowac juz jak swinia niedlugo noworodko bedzie podawana kreatyna aby byl silniejszy tak ? niech wezmie sie za cwiczenie a nie suplementy one maj wspomagac diete aby byly lepsze efekty treningu a nie ....
[size=2][ [i][b]Dodano[/b]: 2006-04-11, 14:51[/i] ][/size]
nich docwiczy tak do 16 lat a nastepnie pomysli o czyms wspomagajacym
nie twierdzę, że nie masz racji
natomiast nie zgadzam się, że wiek decyduje w kwestii suplementacji
to jego sprawa kiedy zaczyna cwiczyc bo pudzianowski w wieku 16 lat bral na klate 160 kg i napewno nie zaczynal brac od 16 lat wiec nie ma co mowic ze jest za mlody liczy sie staz w braniu supli i to nie wszystkich
to jego sprawa kiedy zaczyna cwiczyc bo pudzianowski w wieku 16 lat bral na klate 160 kg i napewno nie zaczynal brac od 16 lat wiec nie ma co mowic ze jest za mlody liczy sie staz w braniu supli i to nie wszystkich
pudzia i suple hahahahahah dobre pudzian wpierdzielił 3 tony sterydow tylko nie zaprzeczajcie ze nie po jego barwie glosu juz to wynika a co do mlodego to zrobi co chce kazdy ma swoje zdanie na ten temat ja mam takie i wyrazilem je jak komus sie podoba to fajnie jak nie to trudno
madoxa ty co zal dupe sciska to wez tez zreszta sterydy tez trzeba umiejetnie brac a nie jak niektorzy meta i juz cykl dam sobie reke uciac ze ty bys tak nie wygladal nawet jakbys byl na calym ciele pokuty
na cholere od¶wierzasz temat sprzed roku :evil:
omg [b]waldi[/b] co Ty tematy kurde stare rozgrzebujesz czytam kolejny ktory powinien byc juz dawno zamkniety...