-
jeśli chodzi o jakieś wielkie dysproporcje to ja miałem kiedyś kolosalne
miałem połamaną za młodu klatę
było to u mnie powodem wielu kompleksów
ale po paru latach ćwiczeń ci co mnie pamiętają z tamtych lat nie widzą tego defektu
klata mi się wyrównała
-
w klacie moze sie wyrownac ale w rekach jak podnosisz na poziomej wyciskasz to nie kazdemu rowno idze sztanga
-
to tak jak napisno wyżej sztangielki
-
Fishe ma racje, napewno sztanga schodzi ci lekko na jedną stronę, poćwicz lepiej przy lustrze, przynajmniej zobaczysz czy jest tak, że znosi na 1 stronę czy problem jest w czymś innym;)
-
Musisz zwrócic uwagę na wszystkie ćwiczenia jakie wykonujesz, nie tylko te stricte na klatę, musisz wykonywać tyle samo powtórzeń na każdą rękę. a jeżeli przy którymś ćwiczeniu dominuje jedna strona to zmniejsz ciężar tak żebyś był wstanie ćwiczyć równo. Może zmień ćwiczenia wykonywane na klatkę.
-
[quote=basker]Musisz zwrócic uwagę na wszystkie ćwiczenia jakie wykonujesz, nie tylko te stricte na klatę, musisz wykonywać tyle samo powtórzeń na każdą rękę. a jeżeli przy którymś ćwiczeniu dominuje jedna strona to zmniejsz ciężar tak żebyś był wstanie ćwiczyć równo. Może zmień ćwiczenia wykonywane na klatkę.[/quote]
ciezar musi byc rowny nie ma co kambinowac:)
z wiekiem sie wsio wyrowna !! :)
-
zizu nie zrozumieliśmy się. Mi chodziło o to, że zamiast 80 kg lepiej podnosić 70. a nie, że po jednej stronie więce niż po drugiej.
-
qmpelka1 ale jak tu ma chlopak wyciskac przed lustrem?? nie bardzo przy wyciskaniu bedzie sie patrzyl w lustro bo to nie mozliwe
possdro :wink:
-
Najlepiej jest ćwiczyc z kimś, wtedy kolega widzi czy wyciskasz sztangę prosto czy krzywo. No i oprucz tego z kimś sie o wiele chętniej ćwiczy niz samemu :) :cool:
-
wiadomo ze lepiej z kims nawet cos sie stanie zaslabniesz czy cos to kolega zawsze pomoze
:wink: