PDA

Zobacz pełną wersję : Cykl Kreatyna + BCAA. BCAA - czy warto kupować??

LELO206
25-03-08, 20:01
BCAA jest drogim suplementem (konkretnie rozglądam się nad BCAA firmy olimpu) Może jest coś, co może być lepszą alternatywą. Mam na celu przybrać masy, przy jednoczesnym zrzuceniu brzuszka. 3 tyg. temu miałem cykl. creatine 200 tabl. <monochydrat> olimpu i HMB 90 tabl. olimpu + witaminy olimpu 60 kaps. olimpu. Teraz planuje zrobić taki:
Olimp mega caps jabłczan 150 kaps. (potem gdy to wybiore mam zamiar dokończyć cykl cytrynianem kreatyny olimpu 250 kapc) + BCAA olimpu mega caps 300 kaps. Uprzedzam że podczas tego cyklu mam zamiar biegać min. 2 razy w tyg. po 40 min. Co sądzicie o moim planie?? oczywiście diete i trening mam już dobrze zaplanowane.

ps. przy podawaniu innych suplementów zwracajcie uwagę na wygode w ich stosowaniu tzn. moi starsi nie mogą się o nich dowiedzieć, czyli np. jakiś gainer odpada.

Chesterxxxxx
26-03-08, 01:28
Nie jestem tu Expertem ale po 1sze czemu sie tak uczepiles tego Olimpu? Dosc Przereklamowana firma, akurat ich BCAA jest wporzadku bo ma najwieksze stezenie w jednej kap. a jakbys chcial kupic innej firmy ale zeby brac tyle samo gram BCAA dziennie to bys wydal duzo wiecej, tak wiec to na pewno dobry wybor. (Sam zjadlem 300kap i zamowilem ostatnio 450, bralem i Trec`a i Vitalmax`a i wszystkie spelnily swoja antykataboliczna role ale stezenie BCAA Olimpu przekonuje. Kupuj odzywki w e-sklepach albo na Allegro zaoszczedzisz sporo hajsu, Ja zaplacilem za 450kap 104zl)

Jesli chodzi o kreatyne to bardzo polecanym monohydratem jest Zielona Kreatyna VitalMax`a i Kreatyna Multipower`a z tym, ze ona jest prawie 2 razy drozsza, jesli chodzi o Jablczan to Cell Pump Biogenix`a a jesli chodzi o Matrix Kreatynowy to Storm Universal`a jednak mysle, ze Zielony VitalMax w zupelnosci Ci wystarczy

HMB w/g wiekszosci daje efekty dopiero po 3 miesiacach zazywania, a moim zdaniem nie daje prawie nic na co wskazuja badania prowadzone w roznych zagranicznych instytutach i ktore mnie calkowicie przekonaly do tego zeby nie wydawac na to nie bez problemu zarobionego hajsu.

A jesli chcesz zgubic brzuch to oprocz biegania i brzuszkow ktore mysle masz w treningu dodaj jakis spalacz.

Przy wyborze odzywek wejdz w temat Najbardziej Polecanych Suplementow w tym dziale, wiele osob ktore wiedza co pisza ukladalo ta liste wiec mysle, ze sie nie zawiedziesz.

No i to co mnie najbardziej nurtuje, czemu musisz brac odzywki tak zeby rodzice nie widzieli??? Chodzi o Twoj wiek czy o to, ze rodzice nie odrozniaja odzywek od sterydow albo mysla, ze to jest to samo???

Przepraszam Expertow tego Dzialu jesli powypisywalem jakies glupoty, z checia przyjme konstruktywna krytyke. Pozdro!

NIKOLIS 168
26-03-08, 16:37
Kazdy by tak chciał miec mase i 0 tłuszczu ale tak nie mozna. Proponuje kreatyne z vitalmaxa w prochu 500g lub Universal tez 500g do tego białko (Ostrowia) a po tym cyklu mozesz zrobic rzezbe BCAA/l-karnityne+TSE+witaminy. Za jednym razem wszystkiego nie zrobisz.

LELO206
26-03-08, 17:53
Chesterxxxxx (http://e-kulturystyka.info/member.php?u=3238)

LELO206
26-03-08, 18:05
CO do zakupów ze sklepów internetowych to nie jestem przekonany. Wole apteki: ceny nie są wygórowane, a wg. mnie są pewniejsze pod względem jakości. (http://e-kulturystyka.info/member.php?u=3238)

paweleeekkk
26-03-08, 18:53
Jakie kurwa apteki? :D

Chesterxxxxx
26-03-08, 20:02
Kurde blaszka...a czego sie to obawiac w sklepach internetowych albo na Allegro przeciez wszystkie towary sa zabezpieczone, jak odkrecisz pudelko to masz folie, jak masz w folii to masz zgrzana tak jak Snickersa a jak masz w blistrach to juz nie ma o czym mowic w ogole...Mi dzis przyszly odzywki: BCAA Olimpu 300kap i 150kap i zaplacilem za to 104zl nie liczac przesylki a w sklepie bym zaplacil ok. 140-150zl a za 40 albo 50zl masz juz Kreatyne VitalMax`a albo Witaminy albo po prostu MASZ hajs.

Ale jak masz hajs i nie chce Ci sie czekac kilku dni to idz do zwyklego sklepu z odzywkami a nie do zadnej apteki...

LELO206
26-03-08, 20:25
No niby tak, jak by nie było to zdarzają się niezłe promocje, ale nie zawsze się opłaca. W każdym razie ja preferuje apteke;)

paweleeekkk
26-03-08, 20:44
Ja w aptece tylko HMB widziałem nic więcej... :)
A dodam że apteka "SuperPHARM" czy jakoś tak. :D