PDA

Zobacz pełną wersję : waga a wzrost

HONDA_
19-03-08, 19:51
Mam pytanko. Mam 193 wzrostu :D i do tego 83 kg wagi...czy powinienem jeszcze przytyć? ( mi się wydaje, że tak) :) tylko nie wiem jak to zrobić...kolesie na siłowni mówili mi ze masę to ja będę miał zaje****** ciężko zrobić bo mam bardzo długie ręce...;/ w bicepsie mam ok 34 cm.... co ma zrobić, żeby przytyć. Jem ok 5,6 posiłków dziennie i to takich jakich powinienem (ryż, mleko, pierś z kurczaka) trenuje 3 razy w tyg.

pablo91prg
19-03-08, 19:53
ułóż konkretną diete, przestrzegaj jej, dokup ew. gainera\białko\carbo do uzupełnienia i zapierdzielaj na siłce, oczzywiscie ułoż dobry trening ;] najlepiej jakbyś usnął z planu dnia wszelkie aeroby.

HONDA_
19-03-08, 19:54
no i zapomniałem dodać, że trenuję siatkę...czy to może przeszkadzać ?? siatka ok 3 razy w tygodniu.

Krzychu999
19-03-08, 20:27
siatka na pewno nie pomaga, to jest za trening areobowy i ciężko może ci być przybrać na masie

pablo91prg
19-03-08, 20:45
j\w kolega ma rację, napewno siłownia przyniesie Ci efekt w postaci poprawy siły,wytrzymałości ale o mase bedzie ciezko. Ale trenujesz siate wiec obciazasz stawy a dodatkowa masa to dodatkowe obciazenie stawów.

Symu
19-03-08, 21:33
co do masy wystarczy dodac kcal i uwzglednic ta siate.

Moody
20-03-08, 07:52
A nie masz jakiejś przerwy od tej siatkówki? wtedy mogłbyś się wziąc za siebie nie masz zlej tej wagi ale jak chcesz. Pamiętaj tylko żeby to nie był tłuszcz

HONDA_
20-03-08, 07:58
No właśnie...nic no będę ćwiczył w-g planu na masę....może coś mi przybędzie...ale tak max do 85 kg :) bo faktycznie masa w siatkówce zbyt duża nie jest wskazana ;) wielkie dzięki za pomoc;) posłałem sogi;)