PDA

Zobacz pełną wersję : rostępy

gedziu
16-03-08, 02:39
witam!
mam malutki problem a mianowicie ROZSTęPY. wie ktoś jak temu zaradzić?? smaruje się balsamem jak mi sąsiad polecił ale jak narazie nic nie daje:/
pomocy!!

VegetaSSJ3
16-03-08, 08:08
Czesto na formu pada pytanie o rozstepy wiec podam kilka sposobow aby temu zapobiec oto kilka z nich
DAX COSMETICS
-żel zawiera aktywny składnik z rośliny siegesbeckia orientalis, wyciąg z alg morskich bogaty w mikro i makroelementy, a także witaminy A, C, E i z grupy B. Redukuje rozstępy już istniejące. Łatwo się rozsmarowuje i dość szybko w chlania. Ma ładny, ale intensywny zapach. Cena za 150 ml 18 zł.

PENATEN
-zawiera pantenol, który nie tylko uelastycznia skore, ale również ja nawilża. Ma przyjemny i delikatny zapach. Jest dość gesty i tłusty, więc trzeba go dokładnie wmasować. Szybko się wchłania.
Cena za 100 ml 18 zł.

MIRACULUM
-balsam, także wyszczuplający i działający na cellulitis. Zawiera on witaminę E oraz kompleks z centell asiatica, kofeiny, bioflawonoidow i krzemionki organicznej - ułatwia eliminacje tłuszczów, oleje maslosza i awokado, które zmiękczają i odżywiają skore, oraz wyciąg z zielonych alg morskich. Balsam zmniejsza głębokość rozstępów zapobiega powstawaniu nowych. Ma ładny i delikatny zapach, jest lekki, dobrze się rozsmarowuje i wchłania.
Cena za 110 ml 22 zł.

ELANCYL
-zawiera ekstrakt ze składników pochodzenia morskiego i wit. składników. Zmniejsza już istniejące rozstępy. Ma delikatna konsystencje i miły zapach. Łatwo się rozprowadza i szybko wchłania.
Cena za 150 ml 75zl.

GERBER
-zawiera składniki pochodzenia roślinnego kompleks ujędrniający. Zmniejsza istniejące już rozstępy. Ma konsystencje mleczka i miły zapach. Łatwo się rozsmarowuje i wchłania.
Cena za 150 ml 21 zł.

wara
16-03-08, 20:39
zeby zapobiec nowym masi jednak jak przybierzesz na masie nic nie da

co to istniejacych albo sie pogodzisz albo solara opalanie na lato az zmienia albo same zmienia kolor i beda mniej widoczne

GhosT
17-03-08, 00:54
Jak mówi pewne przysłowie
"Nie ma rozstępów, nie ma postępów"...
Więc według tej myśli chyba dobrze jest :D

gedziu
17-03-08, 12:43
zeby zapobiec nowym masi jednak jak przybierzesz na masie nic nie da

co to istniejacych albo sie pogodzisz albo solara opalanie na lato az zmienia albo same zmienia kolor i beda mniej widoczne
zaczęłem chodzić na solare. trochę mnie wkur... te rozstępy bo pięknie to nie wygląda:/ ale coś się zaradzi:)
sąsiad mi mówił że witamina C jest na to dobra. prawda??

GhosT
17-03-08, 15:54
Z tego co wiem wit. C powinna pomoc, a na pewno nie zaszkodzi ;)

gedziu
17-03-08, 15:55
w nadmiarze wszystko szkodzi:P trzeba się do apteki przejść i sobie kupić:) jak znacie inne sposoby to piszcie!! pozdro

GhosT
17-03-08, 16:02
No nadmiar to tak... Ale ja o rozsądnej dawce mówiłem. A zamiast tego możesz zastosować coś bardziej naturalnego ;). Może cytrynka? Albo coś w tym rodzaju. :D

gedziu
17-03-08, 16:05
No nadmiar to tak... Ale ja o rozsądnej dawce mówiłem. A zamiast tego możesz zastosować coś bardziej naturalnego ;). Może cytrynka? Albo coś w tym rodzaju. :D
bardzo śmieszne naprawdę:) coś trzeba wymyślić bo latem się laseczką nie będzie podobało:D pozdro

peres16
22-03-08, 14:53
Witam!
Polecam kremik, który nazywa się Pilarix.
- w kremie jest 20% mocznika. Mocznik dziala rewelacyjnie bardzo szybko rozstępy jaśnieją
- kwas salicynowy 2%,
- panthenol- działa kojąco, przeciwzapalnie w przypadkach podrażnień, niezależnie od przyczyny,
- alantoinę- przyśpiesza regeneracje skóry chorobowej zmienionej, podrażnionej, biologicznie uszkodzonej,

Krem w tubce 100ml, za 19zł
Pozdro :)

GhosT
22-03-08, 15:02
Trochę nie aktualne bo założyciel tematu jak widać został zbanowany.
Ale info przydatne ;).

Wizzard
05-04-08, 14:09
A czy te kremy o których piszecie zniwelują chociaż trochę rozstępy które mam od kilku lat czy to działa tylko na te świeże, jeszcze czerwone rozstępy i z takimi starymi już nie da rady nic zrobić?

peres16
05-04-08, 16:13
mocznik rowniez dziala na te stare roztepy rozjasnia je tak ze nie widac :)