Zobacz pełną wersję : rostępy
witam!
mam malutki problem a mianowicie ROZSTęPY. wie ktoś jak temu zaradzić?? smaruje się balsamem jak mi sąsiad polecił ale jak narazie nic nie daje:/
pomocy!!
VegetaSSJ3
16-03-08, 08:08
Czesto na formu pada pytanie o rozstepy wiec podam kilka sposobow aby temu zapobiec oto kilka z nich
DAX COSMETICS
-żel zawiera aktywny składnik z rośliny siegesbeckia orientalis, wyciąg z alg morskich bogaty w mikro i makroelementy, a także witaminy A, C, E i z grupy B. Redukuje rozstępy już istniejące. Łatwo się rozsmarowuje i dość szybko w chlania. Ma ładny, ale intensywny zapach. Cena za 150 ml 18 zł.
PENATEN
-zawiera pantenol, który nie tylko uelastycznia skore, ale również ja nawilża. Ma przyjemny i delikatny zapach. Jest dość gesty i tłusty, więc trzeba go dokładnie wmasować. Szybko się wchłania.
Cena za 100 ml 18 zł.
MIRACULUM
-balsam, także wyszczuplający i działający na cellulitis. Zawiera on witaminę E oraz kompleks z centell asiatica, kofeiny, bioflawonoidow i krzemionki organicznej - ułatwia eliminacje tłuszczów, oleje maslosza i awokado, które zmiękczają i odżywiają skore, oraz wyciąg z zielonych alg morskich. Balsam zmniejsza głębokość rozstępów zapobiega powstawaniu nowych. Ma ładny i delikatny zapach, jest lekki, dobrze się rozsmarowuje i wchłania.
Cena za 110 ml 22 zł.
ELANCYL
-zawiera ekstrakt ze składników pochodzenia morskiego i wit. składników. Zmniejsza już istniejące rozstępy. Ma delikatna konsystencje i miły zapach. Łatwo się rozprowadza i szybko wchłania.
Cena za 150 ml 75zl.
GERBER
-zawiera składniki pochodzenia roślinnego kompleks ujędrniający. Zmniejsza istniejące już rozstępy. Ma konsystencje mleczka i miły zapach. Łatwo się rozsmarowuje i wchłania.
Cena za 150 ml 21 zł.
zeby zapobiec nowym masi jednak jak przybierzesz na masie nic nie da
co to istniejacych albo sie pogodzisz albo solara opalanie na lato az zmienia albo same zmienia kolor i beda mniej widoczne
Jak mówi pewne przysłowie
"Nie ma rozstępów, nie ma postępów"...
Więc według tej myśli chyba dobrze jest :D
zeby zapobiec nowym masi jednak jak przybierzesz na masie nic nie da
co to istniejacych albo sie pogodzisz albo solara opalanie na lato az zmienia albo same zmienia kolor i beda mniej widoczne
zaczęłem chodzić na solare. trochę mnie wkur... te rozstępy bo pięknie to nie wygląda:/ ale coś się zaradzi:)
sąsiad mi mówił że witamina C jest na to dobra. prawda??
Z tego co wiem wit. C powinna pomoc, a na pewno nie zaszkodzi ;)
w nadmiarze wszystko szkodzi:P trzeba się do apteki przejść i sobie kupić:) jak znacie inne sposoby to piszcie!! pozdro
No nadmiar to tak... Ale ja o rozsądnej dawce mówiłem. A zamiast tego możesz zastosować coś bardziej naturalnego ;). Może cytrynka? Albo coś w tym rodzaju. :D
No nadmiar to tak... Ale ja o rozsądnej dawce mówiłem. A zamiast tego możesz zastosować coś bardziej naturalnego ;). Może cytrynka? Albo coś w tym rodzaju. :D
bardzo śmieszne naprawdę:) coś trzeba wymyślić bo latem się laseczką nie będzie podobało:D pozdro
Witam!
Polecam kremik, który nazywa się Pilarix.
- w kremie jest 20% mocznika. Mocznik dziala rewelacyjnie bardzo szybko rozstępy jaśnieją
- kwas salicynowy 2%,
- panthenol- działa kojąco, przeciwzapalnie w przypadkach podrażnień, niezależnie od przyczyny,
- alantoinę- przyśpiesza regeneracje skóry chorobowej zmienionej, podrażnionej, biologicznie uszkodzonej,
Krem w tubce 100ml, za 19zł
Pozdro :)
Trochę nie aktualne bo założyciel tematu jak widać został zbanowany.
Ale info przydatne ;).
A czy te kremy o których piszecie zniwelują chociaż trochę rozstępy które mam od kilku lat czy to działa tylko na te świeże, jeszcze czerwone rozstępy i z takimi starymi już nie da rady nic zrobić?
mocznik rowniez dziala na te stare roztepy rozjasnia je tak ze nie widac :)