Zobacz pełną wersję : Weider mega mass 4000 + universal storm
Witam mam zamiar kupic Weider'a mega mass 4000 7kg i universal storm 80 porcji.Mam za sobą cykl na kreatynie mono i na jabłcznie brałem też hmb z trec'a gainera magnum 8000 4kg.W profilu mam wszystko wypisane.trening mam 3 razy w tygodniu i chce zdobyc jak największą mase.mój budżet ogranicza sie do 330zł i akurat styka mi na te suple.
pozdro i czekam na jakies rady.
Wg mnie za wcześnie na Storma. Z twoim stażem powinieneś robić teraz pierwszy cykl na mono, a nie łapać się za staki kreatynowe.
Bym kupił Cell Pumpa na twoim miejscu.(2x450g) jak już.
jesli będe brał teraz staki kreatynowe to one nic mi nie dadzą??Czyli mam pozostac przy standardowej kreatynie
dodam że w popszednim roku ćwiczyłem bez zadnych supli przez ponad 6 miesięcy.
Napisz jaki masz staż, bo wprofilu widzę 5 m-cy.
Prezydent_1c
27-02-08, 08:58
Narazie moim zdaniem dobra dieta, gainer, i coś lekkiego np. mono lub mono +TCM. Nie ma sensu kupować Storma bo jest to najlepsza odżywka i cięzko będzie po niej jeść coś innego.
w tamtym roku ćwiczyłem od stycznia do do czerwca na sucho i później przestałem ćwiczyc na nicałe 4 miesiace i znowu zacząłem teraz będzie 5 miesiac jak ćwicze regularnie 3xtyg i przez okres tych 5 miesięcy brałem wypisane wyżej suple
I co ci dały te suple?
Po profilu sądzę, że nie za dużo...
no w sumie to troche dały bo przytyłem 3 kilo i podskoczyła mi siła wyciągam teraz o 15 kg więcj na klate i na bica 45kg biore a wcześniej mogłem sobie tylko pomażyc o tym.Teraz chce najbardziej nabrac masy dużo dużo masy i pewnie nie dziwi was to dlaczego tak zależy mi na masie:)
Wiesz, nie obraź się, ale mi się wydaje śmieszne, że tyle szamałeś supli i nie dało ci to za wiele... Na początku masa i siła idzie i tak i tak, nie ważne, czy bierzesz kreatynę, no ale dobra, było - minęło.(swoja droga po co ci hmb było to nie wiem)
Ja na twoim miejscu bym nie inwestowal w kreatyny tylko w Gainery - dodatki do diety. Masa priorytetem, więc ułóż sensowny plan na siłkę, do tego dieta i masa priorytetem, wspomagaj się gainerami (jesteś ektomorfikiem zapewne).
Bez tego ani rusz, możesz kupować sterydy, to nie uzyskasz efektów.
Kup z 10kg gainera , po prostu inwestuj w nie.
ok thx wiesz to byly moje początki z odżywkami i kupowałem co mi doradzali koledzy, ale teraz wiem że to raczej bylo nie potrzebne (kasa w błoto) ale mówi sie trudno zastosuje sie do twoich rad.
jeszcze raz thx. Łap soga:)
NIKOLIS 168
27-02-08, 20:56
dobry gainer (nie 737) + mono i masa i siła idzie jak trzeba hehe:)