PDA

Zobacz pełną wersję : co na szybszą regenerację po treningu?

emilch
24-02-08, 12:31
Co pomaga szybciej zregenerować się organizmowi po ciężkim treningu? Zawsze po dniu treningowym strasznie długo spię i wogóle następny dzień jest dla mnie ciężki. Na pewno witaminy, i tu mam pytanie, czy te witaminy "kulturystyczne" dużo różnią się od zwykłego "centrum"? Czytałem tez, że glutamina wspomaga szybszą regenerację, ale czy tylko mięśni czy całego organizmu?

m@bi
24-02-08, 12:57
po treningu na regeneracje mozesz walnac

1) CARBO - duzo wegli
2) Glutamina jako anykatabolik
3) Witaminki ja łykam centrum :) ^^

warmach1ne
24-02-08, 12:58
Polecam nutrenda MagnesLife .... pomaga w regeneracji organizmu i mesni po treningu ;) pijesz codziennie przed snem .. jest to w fiolkach 25 ml w opakowaniuy jest chyba 12.

Punisher
24-02-08, 13:14
Ja polecam ZMA. Jest świetne.
Przeczytaj podwieszone o ZMA :)
Glutamina - regeneruje głównie mięśnie, ale to wpływa na samopoczucie również.

Symu
24-02-08, 17:10
Na regeneracje dobre jest BCAA po treningu, ZMA na noc i kup dobre witaminki. Różnica miedzy centrum a dobrymi witaminkami jest we wchlanialnosci. W centrum możliwe że wchłaniasz niecałe 10%, dobre witaminki posiadają także różne ekstrakty roślinne które nie są może najstotniejsze ale napewno dobrze wplyna na twoj organizm.

emilch
24-02-08, 18:06
Ok to wziąłbym sobie to ZMA,ale Symu w tym podwieszonym temacie najpierw piszesz, że przy aptecznym ZMA efekty mogą być gorsze, a potem piszesz, że apteczne nie odbiega jakością od oryginału, to jak to jest w końcu? :/
a dobre witaminki to np. jakie? oczywiście w rozsądnej cenie :)
cholera tylko nie wiem, czy mi to coś jeszcze pomoże, bo już czuję, że mnie bierze jakieś przeziębienie. i tak jest cały czas, 1-2 tygodnie diety i ostrego treningu i organizm mi siada...i potem znów trzeba zaczynać wszystko do początku. nic dziwnego, że ćwiczę parę lat, ale efektów za dużych nie mam...

Rynju
24-02-08, 18:08
po wysilku fizycznym organizm ma we krwi o polowe mniej bialych krwinek i najlatwiej zlapac cos bo jestes bardzo podatny w tym czasie. Dla tego dbanie o zdrowie to nie przelewki

m@bi
24-02-08, 18:09
hmm dibenco dobrze wchodziło aby nie byc przeziebionym
Dbaj zawsze jak wychodzisz z paki załoz czapke ^^ ( ja tak robie )

mocnyblog
24-02-08, 18:13
ja jem po treningu bcaa+glutamine+carbo

a witaminy wiadomo , ale nie potreningu , tylko normalnie po sniadaniu tak jak sie nalezy

te sport sa super :
http://mocnysklep.pl/127,vita-min-multiple-sport-174;-30-mega-caps-174;-(15-vit-15-min).html

emilch
24-02-08, 18:27
no te witaminki co podałeś wydają się spoko, ale skoro one mają już cynk, magnez i witaminę B6, to nie potrzeba już brać ZMA?

M@bi co to jest dibenco? :)

mocnyblog
24-02-08, 18:34
no w multiwitaminie zawsze bedzie mniej konkretnego skladnika niz jak go kupisz osobno

z zma polecam chela MZB olimpu - sklad ten sam , inna nazwa= nie trzeba placic za patent = lepsza cena

a dibenco to podewnie chodzilo mu o dibencozide , tu imo najlepszy z activlab , ma dodany b-complex dobra nie bede tu spamowal pisz na gg

pozdr

Symu
24-02-08, 21:25
Z tym aptecznym ZMA rzeczywiscie nie sprecyzowalem tam. Przy aptecznym ZMA jakość składników nie odbiega od oryginalnego ale przez to, że podaje się je w nieco innych proporcjach nie każdy odczuje np. polepszenie snu.

Z witaminek polecam te olimpowe albo NOW special two badz ADAM. ADAM chyba najbardziej kompleksowe witaminki teraz na rynku.

m@bi
25-02-08, 17:01
dibenco = dibencozide taki skrot u nas na silowni sie przyjoł ^^ :D

Ikar
25-02-08, 20:00
nie czytalem wypowiedzi ale odp na typanie tematowe to: banany :)

emilch
25-02-08, 21:55
ok kupiłem witaminki i glutamine z olimpu, zobaczymy co to da. wspomniałem tez na poczatku, ze przyczyną mojego zmęczenia pewnie też jest dieta, po prostu jedząc co 2,5-3 godziny cały czas czuję się pełny, zmeczony, ospały, taki otumaniony, ciężko mi sie skupic...czy te suplementy na to też pomogą, czy polecacie cos innego?

bartuniu
26-02-08, 18:26
Glutamina,carbo !!!