Zobacz pełną wersję : co na szybszą regenerację po treningu?
Co pomaga szybciej zregenerować się organizmowi po ciężkim treningu? Zawsze po dniu treningowym strasznie długo spię i wogóle następny dzień jest dla mnie ciężki. Na pewno witaminy, i tu mam pytanie, czy te witaminy "kulturystyczne" dużo różnią się od zwykłego "centrum"? Czytałem tez, że glutamina wspomaga szybszą regenerację, ale czy tylko mięśni czy całego organizmu?
po treningu na regeneracje mozesz walnac
1) CARBO - duzo wegli
2) Glutamina jako anykatabolik
3) Witaminki ja łykam centrum :) ^^
warmach1ne
24-02-08, 12:58
Polecam nutrenda MagnesLife .... pomaga w regeneracji organizmu i mesni po treningu ;) pijesz codziennie przed snem .. jest to w fiolkach 25 ml w opakowaniuy jest chyba 12.
Ja polecam ZMA. Jest świetne.
Przeczytaj podwieszone o ZMA :)
Glutamina - regeneruje głównie mięśnie, ale to wpływa na samopoczucie również.
Na regeneracje dobre jest BCAA po treningu, ZMA na noc i kup dobre witaminki. Różnica miedzy centrum a dobrymi witaminkami jest we wchlanialnosci. W centrum możliwe że wchłaniasz niecałe 10%, dobre witaminki posiadają także różne ekstrakty roślinne które nie są może najstotniejsze ale napewno dobrze wplyna na twoj organizm.
Ok to wziąłbym sobie to ZMA,ale Symu w tym podwieszonym temacie najpierw piszesz, że przy aptecznym ZMA efekty mogą być gorsze, a potem piszesz, że apteczne nie odbiega jakością od oryginału, to jak to jest w końcu? :/
a dobre witaminki to np. jakie? oczywiście w rozsądnej cenie :)
cholera tylko nie wiem, czy mi to coś jeszcze pomoże, bo już czuję, że mnie bierze jakieś przeziębienie. i tak jest cały czas, 1-2 tygodnie diety i ostrego treningu i organizm mi siada...i potem znów trzeba zaczynać wszystko do początku. nic dziwnego, że ćwiczę parę lat, ale efektów za dużych nie mam...
po wysilku fizycznym organizm ma we krwi o polowe mniej bialych krwinek i najlatwiej zlapac cos bo jestes bardzo podatny w tym czasie. Dla tego dbanie o zdrowie to nie przelewki
hmm dibenco dobrze wchodziło aby nie byc przeziebionym
Dbaj zawsze jak wychodzisz z paki załoz czapke ^^ ( ja tak robie )
ja jem po treningu bcaa+glutamine+carbo
a witaminy wiadomo , ale nie potreningu , tylko normalnie po sniadaniu tak jak sie nalezy
te sport sa super :
http://mocnysklep.pl/127,vita-min-multiple-sport-174;-30-mega-caps-174;-(15-vit-15-min).html
no te witaminki co podałeś wydają się spoko, ale skoro one mają już cynk, magnez i witaminę B6, to nie potrzeba już brać ZMA?
M@bi co to jest dibenco? :)
no w multiwitaminie zawsze bedzie mniej konkretnego skladnika niz jak go kupisz osobno
z zma polecam chela MZB olimpu - sklad ten sam , inna nazwa= nie trzeba placic za patent = lepsza cena
a dibenco to podewnie chodzilo mu o dibencozide , tu imo najlepszy z activlab , ma dodany b-complex dobra nie bede tu spamowal pisz na gg
pozdr
Z tym aptecznym ZMA rzeczywiscie nie sprecyzowalem tam. Przy aptecznym ZMA jakość składników nie odbiega od oryginalnego ale przez to, że podaje się je w nieco innych proporcjach nie każdy odczuje np. polepszenie snu.
Z witaminek polecam te olimpowe albo NOW special two badz ADAM. ADAM chyba najbardziej kompleksowe witaminki teraz na rynku.
dibenco = dibencozide taki skrot u nas na silowni sie przyjoł ^^ :D
nie czytalem wypowiedzi ale odp na typanie tematowe to: banany :)
ok kupiłem witaminki i glutamine z olimpu, zobaczymy co to da. wspomniałem tez na poczatku, ze przyczyną mojego zmęczenia pewnie też jest dieta, po prostu jedząc co 2,5-3 godziny cały czas czuję się pełny, zmeczony, ospały, taki otumaniony, ciężko mi sie skupic...czy te suplementy na to też pomogą, czy polecacie cos innego?