Zobacz pełną wersję : odżywki
witam mam 15 lat ćwiczę już prawie dwa miesiące i chce zakupić jakieś odżywki pomóżcie mi!!!!!!!!!!!!
masz diete?
jesli nie to ja zrob
masz braki w diecie?
uzupelnij je odzywkami typu carbo (weglowodany), bialka, gainery (polaczenie bialko+weglowodany)
Liste produktow godnych polecenia znajdziesz w tym dziale u gory 1 strony, w jednym z tematow podwieszonych
nie mam diety !!!!!!!!! ale chce brać odżywki nie wiem jakie są dobre. Co polecacie
???????????
Po co odzywki ? Po 2 miesiacach treningu ? Jak dla Ciebie najlepszą odzywką bedzie dieta + dobry hard trening, ewentulalnie jak pisal ryniu jakis gainerek...
nie mam diety !!!!!!!!!
To lepiej ja sobie uloz albo odpusc sobie zelastwo
vegeto sugerujesz ze bez diety nie ma po co cwiczyc? Wisnia cwicz dalej i za jakies 4 miechy kreatynke mono sobie walnij. Polecam bo wlasnie skonczylem brac. a diety nie mialem. i poszlo jak sam sku..... :)
Mozna bez diety... Ja jak jade na mase nie stosuje sztywnej diety, staram sie zdrowo odzywiac po prostu i pamietam ze jak sie zaleje tluszczem to bede musial ciezej pracowac potem :) ale niektorzy musza miec diete rozpisana na karteczce ze wzgledow psychicznych glownie ;) takze tak jak mowie mozesz zrobic sobie diete + hard trening, a za jakis czas sie pomysli ;) pozdro
Jak wiesz jak sie odzywiac to dieta jako taka nie jest potrzebna tylko wiesz ze rano masz zjesc tyle i tyle bialka/wegli/tluszczu i dobierasz sobie do tego produkty ale zazwyczaj na poczatku to sie nie sprawdza bo watapie zeby ktos na poczatek przygody z silownia wiedzial ile co ma bialka/ww..., co do jedzenia duzo i zdrowo bez liczenia kalorii to tez mozna sprawdzic metoda prob i bledow ale lepiej zawsze startowac od pewnej bazy. To wszystko niestety tylko przyklad masowki i to czesto u ekto ktorzy moga pozwolic sobei na wiecej. Endo jak bedzie jadl "na oko" ryzykuje zalaneim sie i potem walka z tym fatem, a na redukcji wiekszosc ludzi poprostu nie daje rady bez scisle wylcizonych posilkow i kalorii bo ejst to dosc trudne
slim shady
19-02-08, 00:12
ale jaki masz cel masa,siła rzeźba ?? i ile masz wagi oraz wzrostu najlepiej jakbys sie wstrzymał conajmniej na 2 miesiące i jedź na białku jakimś
vegeto sugerujesz ze bez diety nie ma po co cwiczyc? Wisnia cwicz dalej i za jakies 4 miechy kreatynke mono sobie walnij. Polecam bo wlasnie skonczylem brac. a diety nie mialem. i poszlo jak sam sku..... :)
No niestety jak chcesz przybrac na masie na zaupkach chinskich tego nie zrobisz
ja warze 57.5kg mam 180cm wzrostu zakupiłem już cargo bo chce przybrać na masie ale pózniej coś na żeźbe. a i jeszcze jedno opłaca sie robic brzuszki i pompki po treningu i w dniach wolnych od treningu?????????
Guzik prawa - ze jesli nie masz diety - nie masz efektow. Ja nie mam rozpisanej jako takiej diety, staram sie myslec co jem (duzo bialka glownie twarog, mieso zawsze gotowane, maslanka, ryby) nic nie waze, jem poprostu z glowa, i od pierwszego stycznia z wagi 66,7 przytylem do aktualnych 71,4!! warto dodac ze w styczniu biegalem do 40 km tygodniowo, teraz mniej do 20.. a na silownie chodze tylko 3x w tyg ;)) :)) wiec nie zalamujcie sie, wszyscy Ci ktorym nie chce sie wam ukladac diety! Moje skromne zdanie!
aha kapuje jeść ale z głową DZIęKI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
tzn zle mnie zrozumiales.. jak Ci (prawie) wszyscy pisza ze nalezy miec diete, to sluchaj wszyskich, zapewne maja racje. Problem w tym za dla wielu z nas, ukladanie, a co gorsza przestrzeganie diety moze okazac sie nie takie latwe (i przyjemne). Dlatego ja genralnie jem to co jedza ludzie majacy rozpisana jakas tam swoja diete, jednak ilosci w jakich to jem nie wynikaja z obliczen i wazenia. Jem poprostu "na oko". Oczywiscie jem tez co okolo 3h.. w tym rano mleko platki, pozniej jakies ww, po tren zawsze jakis posilek bogaty w dobre bialko no i na kolacje staram sie jesc tez troche tego bialka, wiec moze niektorzy powiedza ze to o czym pisze, to tez dieta, moze tak jest.. Jednak nie czuje sie jakos specjalnie zniewolony tymi b,t,w.. :)
No popatrz, jakis miesiac temu sie klocilem kilka dni o to ze nie trzeba miec diety... Nagle wszyscy zdanie pozmieniali ?
duaii ty moze wiesz co masz jesc ja tez to wiem ale jak wisnia zaczyna i ma pojecie na temat diety niewielkie to lepiej zeby mial taka diete na karteczce chodzby przez jakis czas jak bedzie juz sporo wiedzial na temat odzywiania sie.
czyli co ja mam właściwie jeść na śniadanie obiad kolacje????????
No, roznie - jak uwazasz... Moge Ci opisac np moj dzisiejszy dzien: tj:
sniadanie 7.30 - Platki Nestle Fitness & Yogurt sporo (do srodka wsypuje paczke migdalow i orzechow laskowych, smakuja bosko)
potem okolo 9.30 biegalem okolo 40 minut.. 10.30 - kolejny posilek to jest pogryzlem kawalek ryby (nie wiem jakiej, zawsze mam z 3,4 rodzaje w lodowce wedzone, niewedzone, zapuszkowane.. wiec zjdalem taka na jaka mialem poprostu ochote) do tego zjadlem 5 kromek chleba zytniego, z serem zoltym i szynka z indyka (bez masla) przepilem calosc szklanka maslanki
kolejny posilek obiad mialem dokladnie godzinke temu na obiad mialem gotowane warzywa (pol paczki) nie wiem ile tego jest w gramach, jem poprostu na pol z tata cala paczke zawsze :) do tego gotowana piers z kurczaka, i calosc popilem rowniez maslanka ;P bo mi smakuje poprostu
pol godziny po posilku zaparzylem zielona herbate (Sencha'e) - jestem od niej uzalezniony, ale staram sie nie pic jej za duzo, bo naprawde pomaga schudnac.. no to tyle ;) dodam jeszcze ze kanapki zjadlem z serem i szynka, bo nie bylo pasztetu :D za ktorym przepadam
Dużo białka, węglów, itp.Jeść często . Pozdro widzimy się na siłce wisienka
aha już kapie co i jak dzięki za pomoc za to masz odemnie song!!!!!!!!!!