Zobacz pełną wersję : Aminokwasy czy hmb?
respective
06-02-08, 16:52
Może mi ktoś powiedzieć co lepiej wsiąść do kreatyny? czy aminokwasy albo hmb mają jakieś niepożądane skutki? które może bardziej pomóc w budowie mięśnia?
amino lepiej niz hmb... Ludzie poczytajcie troszke o tym a potem sie pytajcie..!
Shwartz221
08-02-08, 16:25
Witaj . Od razu widać ze początkujesz:) . jesli zaczynasz dopiero przygodę z silownią to na początek (przynajmniej pol roku) poradzilbym solidny trening i poządną dietę !!! przedewszystkim weglowodany i białko , aminokwasy - bo to jest organizmowi potrzebne do budowy i regeneracji!!!!! HMB to antykatabolik - pomaga zapobiec katabolizmowi wiec tez niby jest potrzebny. O kreatynie nie mysl na początku bo do niczego nie bedzie ci potrzebna - twoj organizm musi sie sam do wysilku przyzwyczaic a jak juz sam nie bedzie rady dawal to wtedy mu mozesz pomoc kreatyną albo jakimsstackiem kreatynowym . Mam nadzieje ze choc troszke rozjasnilem ci sprawę.
respective
08-02-08, 17:00
może i z siłownią tak, ale nie z wysiłkiem fizycznym... mam obecnie stagnacje bica więc postanowiłem wziąć kreatynę
Na stagnacje sa 2 sposoby:
1) jeszcze cieższy trening ( który stosuje osobiscie ;) )
2) zrobic sobie troche przerwy...
hehe
A co do pytania lepiej aminokwasy niz HMB ;) pzdr
jak juz tak chcesz brac to zalezy czy chcesz robic rzezbe bo na nia chyba lepsze hmb. ;P
jak juz tak chcesz brac to zalezy czy chcesz robic rzezbe bo na nia chyba lepsze hmb. ;P
popatrz na jego wymiarki :P nie ma czego rzezbic narazie ;)