PDA

Zobacz pełną wersję : Początki treningu, diety, odzywek. Od czego zaczac i jak?

mg244
30-01-08, 00:40
Moja prosba o rady wyglada nastepujaco:

Mam 18 lat, 189 cm i waze 65kg(!!) - naprawde kiepsko to dla mnie wyglada dlatego:
Chcialbym zaczac trenowac, zaczac stosowac dobra diete, odzywki na mase raczej tez beda niezbedne - problem w tym ze jestem kompletnie zielony w tym temacie - porzebuje wszelkich rad odnosnie treningu, odpowiedniej diety dla mnie, odzywek i wszystkiego co moze mi pomoc przybrac na masie i zbudowac jakies miesnie. Korzystalem z gugla i poczytalem troche rowniez na tym forum jednak dla mnie to nadal za malo - potrzebuje konkretnych rad co i jak robic. Z gory wielkie dzieki!
Pzdr

radon
30-01-08, 08:44
trening znajdziesz na tym forum dla poczatkujacych
jak je wykonywac tez sa filmiki ,
diete mozesz probowac ulozyc sam ale lepiej skopiuj sobie jakas w dziale dieta
wszystko znadziesz w dziale dieta i trening a o odrzywkach pomysl za minimum 3 miesiace

Punisher
30-01-08, 10:57
Jedynie byś mógł wspomagac się gainerem, ale takim, który nie ma w sobie kreatyny.

Rynju
30-01-08, 14:53
1. Zaczynasz od ulozenia diety na mase
2. Ukladas sobie trening na mase
3. Trzymasz sie wyzej wymienionych
4. Po 2-3 tygodniach stosowania diety patrzysz w jakich posilkach masz niedobory, badz co jest ci ciezko utrzymac i wzgledem tych informacji dokupujesz gainera (polaczenie bialka i weglowodanow - np. Mass XXL)/carbo (weglowodany np. Carb BX)/ bialko (np. WPC 80 Ostrowia)
5. Po kilku miesiacach takiej pracy (dopracowaniu diety, eksperymentow z cwiczeniami i planami treningowymi) kupujesz w zaleznosci od swego celu jablczan badz monohydrat kreatyny.
GOTOWE :D