PDA

Zobacz pełną wersję : Jakie napoje przy diecie na mase ??

jasiek69
27-01-08, 16:06
Witam Wszystkich !!!
Wiem ze podczas diety na mase mozna pic wode mineralna ( niegazowana )
a takze soki jedno-dniowe. Chcialem zapytac jakie mozna jeszcze pic napoje podczas takiej diety ??
Z gory dzieki za odpowiedzi i pozdrawiam

Sliski
27-01-08, 16:12
napoje czyli te kolorowe niegazowane? ;)

napewno nie codziennie do posiłków... ale nie odmawiaj na imprezach...

po prostu jak możesz to zastąp wodą, bądź poproś babcię o kilka słoiczków konfitur na rozrobienie (mi takie bardzo smakują)

jasiek69
27-01-08, 16:19
napoje czyli te kolorowe niegazowane? ;)

napewno nie codziennie do posiłków... ale nie odmawiaj na imprezach...

po prostu jak możesz to zastąp wodą, bądź poproś babcię o kilka słoiczków konfitur na rozrobienie (mi takie bardzo smakują)

hehe no piwka na imprezach sobie nie odmowie ale chodzi mi o napoje ktore pije sie codziennie

Sliski
27-01-08, 16:20
no właśnie co rozumiesz pod słowem napój... chodzi o te orenżady Heleny, Zbyszka, Hoop i inne? :P jak tak to daruj sobie je ;)

Paluch
27-01-08, 16:23
mozesz pic herbaty, wode, soki (jezeli sam wyciszniesz), mleko...

jasiek69
27-01-08, 16:25
mozesz pic herbaty, wode, soki (jezeli sam wyciszniesz), mleko...

Co do herbat to pewnie mam malo dawac cukru tak ??

Sliski
27-01-08, 16:31
no tak.. cukru i soli nigdy za dużo... no ale bez przesady... to ma być sport, pasja a nie same wyrzeczenia... no chyba że 3 łyżeczki sypiesz, to ogranicz :P

myślę że ~1 mała łyżeczka jest ok (łatwo się przyzwyczaić jak ktoś sypie więcej)

Paluch
27-01-08, 16:31
Najlepiej wcale, ale jak lubisz slodkie, a nie masz problemow z tyciem, to troche mozesz.

jasiek69
27-01-08, 16:41
Najlepiej wcale, ale jak lubisz slodkie, a nie masz problemow z tyciem, to troche mozesz.

No wlasnie mam problemy z tyciem

dzako18
27-01-08, 17:19
cukier razcej odpusc, ja sie juz przyzyczailem i pije kawe i herbate beez cukru

Rynju
27-01-08, 19:39
bez cukru i najlepiej bez soli.
Herbate zielona, lub czerwona
soki jedno dniowe badz samodzielnie wyciskane
nic gazowanego
nic kolorowego (procz odzywek)
mleko 0,5%

Paluch
27-01-08, 20:11
sol chyba wplywa na retencje wody w organizmie, co chyba jest pozytywnym zjawiskiem? :)
Kreatyna tez nawadnia :)

jasiek69
27-01-08, 21:54
Gdy jem ugotowane jajka to zawsze troche sobie sole. A takto to daje ja do wody gdy gotuje ryz lub makaron.Wiec ogolnie to duzo jej nie zjadam :)

Rynju
28-01-08, 06:25
i dobrze. sol zatrzymuje za duzo wody - nie wskzane dla trenujacych

jasiek69
28-01-08, 13:07
Ok wiec jak najmniej soli

Mieczu93
28-01-08, 14:17
a co myślicie o tej wodzie VERONI MINERAL FIT, jest ona smakowa, ale podobno bez żadnych dodatków (konserwantów i innych chemii). Można ją pić zamiast zwykłej mineralki?

Rynju
28-01-08, 14:37
jesli trzyma dluzej niz 1 dzien to nie ;/
skoro jest naturalna to zrob tak:
do normalnej wody wycisnij soku z cytryny i dodaj cukru tak zeby miala intensywny, owocowy smak jak ta woda ze sklepu i zobacz ile wytrzyma...

Dominiczek17
29-01-08, 12:58
Jak budujesz mase to masz jest rzeczy wysokokaloryczne...rowniez pic ( coca cola ). Zielone herbatki itd jak koledzy CI doradzaja to raczej na odchudzanie. Podstawa to woda mineralna a posiłki przedtreningowe przepijaj cola

jasiek69
29-01-08, 14:17
Jak budujesz mase to masz jest rzeczy wysokokaloryczne...rowniez pic ( coca cola ). Zielone herbatki itd jak koledzy CI doradzaja to raczej na odchudzanie. Podstawa to woda mineralna a posiłki przedtreningowe przepijaj cola

Cola ?? Czy aby napewno pierwszy raz widze zeby ktos przy diecie na mase gdzie wazne jest zdrowe odzywianie poleca mi picie coli ... Nie wydaje mi sie to dobra rada...

Paluch
29-01-08, 14:45
eee mi to wyglada na prowokacje... na coca-coli to Ci brzuch co najwyzej urosnie, a nie miesnie. Zielona herbatka przyspiesza metabolizm, co jest korzystne przy budowaniu masy miesniowej...

jasiek69
29-01-08, 15:04
eee mi to wyglada na prowokacje... na coca-coli to Ci brzuch co najwyzej urosnie, a nie miesnie. Zielona herbatka przyspiesza metabolizm, co jest korzystne przy budowaniu masy miesniowej...

Tez tak mysle albo gosciu poprostu sie nie zna .... ale co tam wazne ze sa jeszcze pozadne i obcykane osoby na tym forum :)

Rynju
29-01-08, 16:47
nooo.. wiec prosze nie obalac slusznosci moich postow polecajac w zamian coca cole ;)

Dominiczek17
31-01-08, 21:38
JA wiem swoje forum jest po to by wyrazic swoja opinie nikt nie karze wdrazac ci mojego posta w zycie. Przez 2 miechy byłem w Stanach i mialem okazje tam trenowac i widzialem jak sie chlopaki odzywiaja i jak przy tym wygladaja :P

Rynju
31-01-08, 21:56
teeee.... 3 hamburgery, duze frytki i do tego cola LIGHT ;D zeby diete trzymac:P
Hehe rynek supli w USA jest fajny i maja niezle rzeczy tam :) te ich spalacze i wyciagacze wody do rzezby sa super ! ! !
Zreszta to nie nowosc z ta coca cola. Robi sie nia koktajle (np. piers z kurczaka+coca cola miksujesz i pijesz...)

Paluch
31-01-08, 22:31
nie no panowie, kazdy lekarz wam powie, ze coca-cola to paskudztwo... a zwlaszcze stomatolodzy...

Makavelli
03-02-08, 13:22
Wiem ze podczas diety na mase mozna pic wode mineralna ( niegazowana
to wode gazowana pic nie mozna? dlaczego?

vinq
03-02-08, 13:29
napisal ze mozna;P a najlepsze to sa chyba swoje robione soki(wyciskane z owocow) ale malo komu sie chce robic;P ja tam nie raz tak sobie zrobie zeby wypic ale za czesto to mi sie nie chce ;P