Zobacz pełną wersję : jak brac..???
witam!!!
chcac zwiekszyc swa mase miesniowa zakupilem kilka suplementow: mass xxl, kreatyne i dekstroze...
mass xxl - 4,8kg
kreatyna - 300 kaps.
dekstroza - 1,5kg
jak najlepiej rodzielic ich zazywanie??
przy zakupie zalecono mi aby kreatyne brac na czczo 4 kaps. i po treningu 4 kaps.oczywiscie popijajac dekstroza... aco z mass xxl i dniami nietreningowymi???
dekstroze to mozesz wyrzucic albo jak juz sie uprzesz to tylko po treningu
kreta 4 kaps rano i 4 kaps 8 godzin pozniej w nietreningowe
mass xxl bierz wedlug brakow w diecie o ile takową masz jesli nie to zapraszam do dzialu odzywianie
Prezydent_1c
14-01-08, 19:10
Kreatyna:
Rano na czczo (30-20min przed śniadaniem)
Po treningu
Dextroza:
Popijaj sobie ja na treningu jak już kupiłeś ale ogólnie mityczne jest jej działanie odnośnie "lepszego" wchłaniania kreatyny;]
Mass XXL:
Pomiędzy posiłkami 2-3x dziennie
pomiędzy śniadaniem a obiadem
i około 1h przed treningiem
możesz tym również popijać śniadanie lub jakiś inny posiłek zwiększając jego kaloryczność.
Jak będziesz brał mass xxl musisz obserować swoje ciało i jak zacznie ci się odkładać dużo tłuszczu to zmiejsz dawki.
To tak ogólnie w skrócie ci napisałem bo nie wiem jak wyglada twoja dieta i nie wiem ile ważysz dlatego nie podałem tez ilosć w gramach ile brac asz najlepiej.
PS. kreatyne w dni nietreningowe bierz w odstepach 8h x2. mass xxl normalnie jak w treningowe i dextrozy nie bierz.
wzrost - 182 cm
waga - 75 kg
wiek - 17
ze wzgledu na szkole dieta do najlepszych nie nalezy... :/ ale z tego co stosuje ja od ponad miesiaca to sa zauwazalne jej efekty (niewielkie bo niewielkie ale sa ;)
moze macie jakas diete na mase dla uczniow???
Prezydent_1c
14-01-08, 22:09
Więc gainer w dawkach jak na opakowaniu (tylko obserwuj czy cię nie zalewa) . A kreatyna 4-5g w 2 dawkach. Dextroza według uznania ;]