Zobacz pełną wersję : zakwasy
jak najszybciej pozbyć sie zakwasów??
wpierdalaj duzo bananów to naprawde pomaga a co do tego hmb to bzdura
hmm za duzo sogów rozdaje ostatnio, ale na zachete macie. teraz bede dawał sogi tylko przy odpowiedzi z konkretnym wyjaśnieniem, bo owe mnie interesuja..
hmb działa a sam jestes banan
Dobrze mieć zakwasy. Tyle ode mnie :)
dobrze byc bananem ale jak co to tylko chikita
paweleeekkk
08-01-08, 22:20
Dobrze mieć zakwasy. Tyle ode mnie :)
Święta prawda! :D
Święta prawda! :D
Możliwe ze masz ich zbyt duzo :P
paweleeekkk
08-01-08, 22:26
Możliwe że masz problemy sam ze sobą.
z nikim nie mam po wadze twojej wnosze
paweleeekkk
08-01-08, 22:40
Właśnie nic nie wniosłeś...
Za duzo nie wniosłes nawet nie wypełniłes profilu
paweleeekkk
08-01-08, 22:46
Odpowiedziałem milo90, i to ty swoimi głupimi wypowiedziami nic nie wnosisz do tematu. Po za tym chyba się nudzisz trochę dziś wieczór?
a nie twoja sprawa czy sie nudze czy nie i ogranicz swoje głupie raczej odpowiedzi ;)
paweleeekkk
09-01-08, 00:19
Żal mi Cie chłopie... Zaczynasz pisać bzdurne posty, potem odwracasz kota ogonem.
A "głupie raczej wypowiedzi" to piszesz ty. Czytaj to co piszesz... ehh ;/
Sa piszesz jakies głupie wypowiedzi. Uznałem ze skoro mała wage masz to moze sporo masz zakwasów, a ty do mnie ze niby mam problem z soba nie wiem jaki mzna miec problem w zwiazku z tym. Wiec sam sie zastanów co ty w ogole piszesz
dobrze wykonany trening = zakwasy
P.S Jak dla mnie to super uczucie
Jaki offtop, panowie.
lovelas69 podzielam zdanie.
dawidziol1987
09-01-08, 13:05
ja rozciagam mięśnie po treeningu i sa o wiele mniej dokuczliwe
teraz po przerwie swiatec znej jak wróciłem na isłownie to juz cały tydzien chyba mam zakwy na bicach normalnie masakra moze to przez to ze hmb odstawiłem bo glut nic nie działa
paweleeekkk
09-01-08, 16:32
To teraz mi to piszesz?
Najpierw pisałeś że wnioskujesz po mojej wadze ilości moich świętych prawd.
Dobra koniec śmiecenia. sory.
ja tam nawet lubie miec zakwasy bo wiem zo dobrze daną partie trenowalem
sa zbedne jesli na zakwasie wpadnie sie na trening to nie mozna ww pełni wykorzystac miesnia na treningu
dziekuje za konkretną odpowiedz... Teraz to ja juz sam odpowiem na swoje pytanie. Panowie, zakwasy jest to skutek oddychania beztlenowego mięśni (glikoliza) w wyniku czego tworzy sie kwas mlekowy i niewielka ilość energii. kwas mlekowy zebrany w mięśniach zostaje powoli transportowany do wątroby gdzie zostaje znowu przetwazany na glukozę. Im szybciej krew krązy tym szybciej pozbywamy sie kwasu z naszych mięśni, a wiec dobrze jest troche pobiegać, pogimnastykować sie, bądz poprostu poćwiczyć aby zwiekszyć szybkość bicia serca a zarazem ciśnienie krwi.
a zakwasy wcale nie są takie fajne bo razem z twozeniem sie zakwasów zwieksza sie katabolizm...
no własnie o to mi chodziło przez ten cały czas
Krzychu999
10-01-08, 12:43
nie zawsze po treningu ból w mięśniach to zakwasy czasem jest to z powodowane dużym zniszczeniem mikro włókien w mięśniach
no ale ja umiem rozróznic zakwasy od bólu...:P
wczoraj dojechałem bicepsa i mnie strasznie dzisiaj bolał w środku wiec to pewnie nie zakwasy ino co innego ale nieciekawe uczucie ciezko było cwiczyc
zakwasy najczesciej wystepują przy pierwszym treningu na daną portie po jakiejs tam przerwie, poniewaz organizm przyzwyczaja sie i przy nastepnych treningach wie co ma robić aby zakwasy sie nie twozyły, no chyba ze naprawde skatujemy sie, ale tego nie polecam..
ja tam sie katuje na kazdym treningu bo o to własnie chodzi o ciezka prace a nie opitalnie sie
Prezydent_1c
14-01-08, 15:18
Ja moge wam polecić piwo. Piwo jest b. dobre na zakwasy. (szklanka nie więcej o temp pokojowej)
Nie da się definitywnie pozbyć zakwasów, jest to już wpisane w ten sport. Zakwasy można jedynie złagodzić, rozciągając mięśnie np lub robiąc porządniejszą rozgrzewkę. Im mięsień częściej jest ćwiczony tym mniejsze są zakwasy a także może ich nie być.
VegetaSSJ3
15-01-08, 19:26
Zakwasy to normalna rzecz wystepuja one na pocztku ale po ok miesiaca miesnie sie przyzwyczajaja w miesnia gromadzi sie tzw kwas mlekowy
A co do Seba87 to ze sie katujesz na treningach to nie znaczy ze to ci da wieksze efekty tu chodzi tylko o pobudzenie miesni a nie katowania ich ale zrobisz jak zechcesz pamietaj miesnie nie rosna podczas treningu ale podczas odpoczynku
czyli sumując, jak raz na jakis czas wystepuja zakwasy to dobry czy zly znak?? nie mowie tu pierwszym miesiacu cwiczen czy powrocie po przerwie
VegetaSSJ3
27-02-08, 18:32
To moze zalerzec jak potraktowales miesnie na silce jesli im dasz wiekszy wyciska to one to odczuja nawet jesli juz dlugo cwiczysz nawet jesli bedziesz stopniowo zwiekszal ciezar to tez mozesz odczuc zakwasy czyli jest to normalny znak przemeczenia miesni
Ja po kazdym treningu klatki mam zakwasy czy to oznaka ze przemeczam miesnie ?
VegetaSSJ3
27-02-08, 20:47
A ile juz cwiczysz??/
VegetaSSJ3
27-02-08, 21:06
To jak mowilem ze albo zwiekszasz ciezar i dlatego czujesz zakwasy albo zaduzo cw na kalte
no to chyba zwiekszam ciezar :) bo klatke robie raz w tyg. dzx
jak robisz raz w tygodniu to nie martw sie "aby nie przemęczyć klaty", moim zdaniem zakwasy muszą być i jak czuję je to wiem że zmęczyłem partię mięśni (a od tego jest tydzień regeneracji tej grupy, na następny trening nie czuję absolutnie nic)
no ja mam podobnie, klatke robie w pt to caly weekend mam zakwasy ;d no ale do nastepnego piatku jestem zdrow jak ryba ;d
Ja tam cwicze juz prawie rok i pratyczniej po kazdym treningu czuje zakwasy szczegolnie jak zmienie plan np ostatnio do klaty dalem 3 serie pompek na poreczach i zakwasy mam takie ze szok po 3-4 dni sie utrzymuja i tu mam problem bo te zakwasy przekadzaja mi podczas treningu grzebietu;/
Ja mam zakwas po zmianie ćwiczeń, pozatym prawie wcale.
ta a ja mam wlasnie takie zakwasy na tylku ze zanim usiade musze sie minute ukladac, nie ma to jak martwy na prostych nogach :D