Zobacz pełną wersję : pytanko
Miałem kiedyś spory problem z trądzikiem. Znaczy tragedii nie było ale jak adonis nie wyglądałem . Zacząłem stosować maść BENZACNE 10%. Czy odżywki mogą powodować trądzik bo cos tak czytałem.
mogą powodować trądzik ale również moze powodować go złe odżywianie sie. Cynk zapobiega trądzikowi. Maśc o której mówiesz hmmm jest spoko ale nie długo bardoz wysusza skórę. Ja tez miałem problem wielki z tym teraz nie stosuje zanej masci za to czesto myje twarz zimna woda odlokowywje w ten sposób pory. Solarium działa dobrze na trądzik tez ładnie wysuszy ale to raz na jakis czas.
andrzej490
01-01-08, 23:01
Zależy od organizmu. U mnie osobiście odżywki nie sprawiają żadnych problemów na skórze, zaś znajomy po cyklu na kreatynie miał problemy z wypryskami zarówno na ciele, jak i twarzy. Jeżeli jesteś w wieku dojrzewania, to trądzik siłą rzeczy i tak mieć będziesz... Swojego czasu znajomy dermatolog wspominał, że przychodzą do niego czasem ludzie, wyglądający na ćwiczących na siłowni, a którzy dorastanie mają za sobą, z ogromną ilością problemów skórnych. Okazuje się, że problemy wynikały ze zbyt dużego dawkowania odżywek białkowych, po których odstawieniu sytuacja u danych osób poprawiała się diametralnie. Na Twoim miejscu stosowałbym odżywki, zaczynając od małych dawek, jeżeli będzie spoko, wejść na wyższe, jeżeli zaś zaczną się problemy udać się do dermatologa.
A o co dokładnie pytasz? O jakie odżywki? Jakiego typu?
Kreatyna mono i HMB (CAPS)
Szybkie pytanie. 1 porcja kreatyny ma być 30 min przed treningiem ale nie koniecznie na pusty żołądek??? bo jak ide na siłke po szkole to przydałoby się coś zjeść :P:D
Jak chcesz to moze byc, ale lepiej sie przysfaja jak jestes na czczo np. rano po obudzeniu .
Solarium nie dziala dobrze,jesli masz rany po tradziku to solarium wypali Ci Je i zostana Ci one na bardzo dlugo. I jeszcze wspominajac o ten zimnej wodzie to moze i odblokowywuje pory ale to bardzo zle bo po odblokowaniu skora chlonie Ci caly syf z powietrza.
po czestym myciu twarzy zimną wodą otwierająsie pory i czyszczą po tym dobrze stosowac jakiś tonik własnie do zamnięcia ich o którym zapomniałem dodac... co do solarium hmmm nie wiedziałek tego gdyz nigdy nie miałem zadnych ran na twarzy od trądziku i zawsze mi solarium bardzo pomagało...
dobry temat :) Ja mam problem z tradzikiem moze taki lightowny ale i nie moge sie go pozbyc.. co do ran i solarium to nie powinno wyciskac sie syfkow bo masz wlasnie rany i nawet bez solary zostana ci blizny... czytalem wczoraj gdzies na necie ze smarowanie twarzy przekrojona w pol cebula daje swietne efekty wszystko schodzi skora sie wygladza i takie tam, sam nie sprawdzalem czy ty dziala ale.. :P