Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : pytanko

LOLOWIEC
01-01-08, 22:43
Miałem kiedyś spory problem z trądzikiem. Znaczy tragedii nie było ale jak adonis nie wyglądałem . Zacząłem stosować maść BENZACNE 10%. Czy odżywki mogą powodować trądzik bo cos tak czytałem.

Geryon
01-01-08, 22:59
mogą powodować trądzik ale również moze powodować go złe odżywianie sie. Cynk zapobiega trądzikowi. Maśc o której mówiesz hmmm jest spoko ale nie długo bardoz wysusza skórę. Ja tez miałem problem wielki z tym teraz nie stosuje zanej masci za to czesto myje twarz zimna woda odlokowywje w ten sposób pory. Solarium działa dobrze na trądzik tez ładnie wysuszy ale to raz na jakis czas.

andrzej490
01-01-08, 23:01
Zależy od organizmu. U mnie osobiście odżywki nie sprawiają żadnych problemów na skórze, zaś znajomy po cyklu na kreatynie miał problemy z wypryskami zarówno na ciele, jak i twarzy. Jeżeli jesteś w wieku dojrzewania, to trądzik siłą rzeczy i tak mieć będziesz... Swojego czasu znajomy dermatolog wspominał, że przychodzą do niego czasem ludzie, wyglądający na ćwiczących na siłowni, a którzy dorastanie mają za sobą, z ogromną ilością problemów skórnych. Okazuje się, że problemy wynikały ze zbyt dużego dawkowania odżywek białkowych, po których odstawieniu sytuacja u danych osób poprawiała się diametralnie. Na Twoim miejscu stosowałbym odżywki, zaczynając od małych dawek, jeżeli będzie spoko, wejść na wyższe, jeżeli zaś zaczną się problemy udać się do dermatologa.

Punisher
01-01-08, 23:14
A o co dokładnie pytasz? O jakie odżywki? Jakiego typu?

LOLOWIEC
02-01-08, 09:29
Kreatyna mono i HMB (CAPS)

Szybkie pytanie. 1 porcja kreatyny ma być 30 min przed treningiem ale nie koniecznie na pusty żołądek??? bo jak ide na siłke po szkole to przydałoby się coś zjeść :P:D

Roczek180
02-01-08, 14:46
Jak chcesz to moze byc, ale lepiej sie przysfaja jak jestes na czczo np. rano po obudzeniu .

Punisher
02-01-08, 16:21
Po treningu a nie przed.

Puchacz!
02-01-08, 16:47
Solarium nie dziala dobrze,jesli masz rany po tradziku to solarium wypali Ci Je i zostana Ci one na bardzo dlugo. I jeszcze wspominajac o ten zimnej wodzie to moze i odblokowywuje pory ale to bardzo zle bo po odblokowaniu skora chlonie Ci caly syf z powietrza.

Nuru89
02-01-08, 19:18
Najlepiej przed i po ;)

Geryon
02-01-08, 20:43
po czestym myciu twarzy zimną wodą otwierająsie pory i czyszczą po tym dobrze stosowac jakiś tonik własnie do zamnięcia ich o którym zapomniałem dodac... co do solarium hmmm nie wiedziałek tego gdyz nigdy nie miałem zadnych ran na twarzy od trądziku i zawsze mi solarium bardzo pomagało...

Ikar
02-01-08, 22:57
dobry temat :) Ja mam problem z tradzikiem moze taki lightowny ale i nie moge sie go pozbyc.. co do ran i solarium to nie powinno wyciskac sie syfkow bo masz wlasnie rany i nawet bez solary zostana ci blizny... czytalem wczoraj gdzies na necie ze smarowanie twarzy przekrojona w pol cebula daje swietne efekty wszystko schodzi skora sie wygladza i takie tam, sam nie sprawdzalem czy ty dziala ale.. :P