PDA

Zobacz pełną wersję : Gainer ( Trec'a ) Mass

Archi
06-12-07, 16:10
Firma: Trec

Gainer MASS XXL ( zapewne to tylko rozmiar worka ) w proszku o smaku czekoladowym, do rozpuszczania z wodą lub mlekiem.

Wreszcie nabyłem ten środek. Jako, iż będę miał odnośnie niego kilka pytań, postanowiłem postawić nowy temat.

1# Bardziej opłaca się go rozpuszczać w mleku, czy wodzie? ( mniemam, że w mleku ze względu na zawartość wapnia )

2# Opakowanie tego gainera to coś na wzór worka, będę musiał go kiedyś otworzyć, co wiąże się z tym, że nie będzie go jak zamknąć. W najlepszym wypadku mogę postarać sie zablokować dostęp powietrza do środka. Czy to nie zaszkodzi gainerowi? Będzie narażony na dostęp powietrza, więc pytam.

Na razie dwa pytania, liczę panowie, że ktoś się nimi zajmie ;)

szumek
06-12-07, 16:12
ja biore massa od 1 miech i jestem zadowolony pije z mlekiem ze wzgledów smakowych odżywczo z mlekiem pewnie tez jest wartosciowsze no a zamykam go klamerkami czyli nie ma dostepu do powietrza ale nie wiem czy to ma znaczenie

Punisher
06-12-07, 16:18
Jw. z mlekiem jest smaczniejsze.
Możesz zamykać dostęp powietrza, wilgoci.
Przechowuj tak jak jest napisane na opakowaniu.

Archi
06-12-07, 17:00
Jw. z mlekiem jest smaczniejsze.
Możesz zamykać dostęp powietrza, wilgoci.
Przechowuj tak jak jest napisane na opakowaniu.

Zrozumiałem, dziękuje. Panu powyżej także.

Teraz pytanie, ułożę sobie trening na masę i będę regularnie brał gainera, jednak jak wiadomo, ćwiczyć powinno sie 4x w tyg. Środa będzie wolna od ćwiczeń, a facet ze sklepu napisał mi na kartce, że mam go brać w środę 1h po jedzeniu. Jako, że czynnie się uczę, nie ma szans abym pił to 1h po śniadaniu, gdyż w ten czas będę już w szkole. Czy branie gainera w plastikowej buteleczce do szkoły, wcześniej rozpuszczonego w wodzie ( mleka nie będę zanosił do szkoły ) jest przewidziane? (1#)

2# Co sądzicie o przesypaniu 20% gainera do plastikowego pudełeczka, zawinięcie reszty w reklamówkę i korzystania z porcji w plastiku do momentu, aż się nie skończy? Później bym przesypał. Wiem, płytkie pytanie.

m@bi
06-12-07, 17:09
powiem ci tak ja kiedys kupilem 4800 zjadłem ok 4000 i zostawilem chcialem po 2 miechach zaczac znow jesc i bylo dziwne w smaku wiec jak masz mozliwosc to odpowiednio zabezpiecz dojscia powietrza :)

Snakers
06-12-07, 17:18
Gainera powinno się spożywać zaraz po rozpuszczeniu. Lepiej kup w szkole (albo przed) wodę i bierz szejker z nasypanym juz gainerem i na przerwie tylko wlej wode, rozpuśc i gotowe. Ja tak mam zamiar robić.

Archi
06-12-07, 17:27
Gainera powinno się spożywać zaraz po rozpuszczeniu. Lepiej kup w szkole (albo przed) wodę i bierz szejker z nasypanym juz gainerem i na przerwie tylko wlej wode, rozpuśc i gotowe. Ja tak mam zamiar robić.

Tylko szejkierem idzie to wymieszać? Teraz to tym bardziej się sprawa komplikuje... Wyobrażam sobie miny ludzi.

m@bi - dzięki za informacje.

Snakers
06-12-07, 17:36
Nic złego/śmiesznego/dziwnego nie widzę w tym, że ktoś robi sobie odżywke. Ja wole przygotować gainera i go spożyć niż nie spożywać tylko dlatego, że wiara sie bedzie głupio gapiła itp.

Archi
06-12-07, 18:05
Nic złego/śmiesznego/dziwnego nie widzę w tym, że ktoś robi sobie odżywke. Ja wole przygotować gainera i go spożyć niż nie spożywać tylko dlatego, że wiara sie bedzie głupio gapiła itp.

Z szajkerem do szkoły, zaiste. Nawet nie wiem jak to coś wygląda i jak będzie przebiegał cały proces " tworzenia " tego nektaru. Z innej beczki, czy nie da się zastąpić tego gainera ze śniadania w środę, na gainera przed kolacją? Nie wyjdzie na to samo?

Punisher
06-12-07, 18:10
1#
Bierzesz między posiłkami, po prostu nie możesz być nigdy głodny i jeść pełnowartościowe posiłki.
Możesz mieć w butelce mleko i sobie wsypać do tego w szkole gainera przyniesionego w czymś, jakimś pudełku jeżeli masz, nie mam pomysłu.
W ostateczności możesz zrobić w domu i po godzinie wypić z butelki.
A mieszać możęsz w butelce gainera jak nie masz szakera, albo w słoiku.
Co do mieszania na holu odżywki, to od razu wszyscy myślą, że to koksy jakieś:p

2#
Możesz przesypać, na pewno łatwiej będzie ci stosować, sam tak robiłem.

3#
Przed kolacją?Nie sporzywaj gainera przed snem.

Archi
06-12-07, 18:16
1#
Bierzesz między posiłkami, po prostu nie możesz być nigdy głodny i jeść pełnowartościowe posiłki.
Możesz mieć w butelce mleko i sobie wsypać do tego w szkole gainera przyniesionego w czymś, jakimś pudełku jeżeli masz, nie mam pomysłu.
W ostateczności możesz zrobić w domu i po godzinie wypić z butelki.
A mieszać możęsz w butelce gainera jak nie masz szakera, albo w słoiku.
Co do mieszania na holu odżywki, to od razu wszyscy myślą, że to koksy jakieś:p

2#
Możesz przesypać, na pewno łatwiej będzie ci stosować, sam tak robiłem.

3#
Przed kolacją?Nie spożywaj gainera przed snem.

Bardzo konkretne wypociny, tego mi było trzeba.

1# Gdybym wsypał gainera do butelki, zalał mlekiem i zaczął potrząsać, to czy dokładnie sie to wymiesza?

2# Planuje sobie ułożyć trening na masę. W każdy pon./wt./śr./czw. ćwiczy się inne partie ciała. Czy to nie przeszkadza? Żyłem w przekonaniu, że do gainera codziennie trzeba ćwiczyć całe ciało, co by przekreślało trening na masę. Np. w czwartek - z tego co kojarzę - ćwiczy się dolne partie ciała. Nic się ze sobą nie gryzie? Góra w czwartek zostaje nienaruszona, więc wole zapytać wpierw, niż później żałować.

Punisher
06-12-07, 18:27
1#
Powinno, to zależy od danego produktu, spróbuj. Nie mieszałem tego nigdy w butelce, więc nie wiem. Wymieszaj, zajrzyj do środka i zobacz.

2#
Nie wiem skąd takie przekonanie, że całe ciało. To nie robi czy nogi czy ręce, rosną te mięśnie, których nie ćwiczysz danego dnia. A w dni treningowe stosujesz, by zatrzymać katabolizm, rozpad białek itp.

Powiedz ile masz tego mass'a.

Archi
06-12-07, 19:33
1#
Powinno, to zależy od danego produktu, spróbuj. Nie mieszałem tego nigdy w butelce, więc nie wiem. Wymieszaj, zajrzyj do środka i zobacz.

2#
Nie wiem skąd takie przekonanie, że całe ciało. To nie robi czy nogi czy ręce, rosną te mięśnie, których nie ćwiczysz danego dnia. A w dni treningowe stosujesz, by zatrzymać katabolizm, rozpad białek itp.

Powiedz ile masz tego mass'a.

Kolokwialnie mówiąc " w pizdu " ;) 4800 gram. Sprawdzę od następnego pon. sytuacje mieszania w butelce.

Jak myślisz, czy w moim przypadku - od 7:00 do 16:00 jestem w szkole - da się ułożyć jakaś dietę? Wiem, że z dietą organizm rozrośnie się szybciej, jednak szkoła przygniata mój rozkład czasowy. Nie mógłbym regularnie jeść. W dodatku jestem zapisany na obiady w internacie obok szkoły, a tam nie decyduje, co mi podadzą. Dostajesz żarcie, smakuje, nie smakuje, życzymy smacznego.

Ewentualnie, gdyby dieta nie wypaliła, da się sporządzić listę tego, co mam wyrzucić z posiłków poza szkołą, a co mam wstawić w zamian nich?

Czesiu
08-12-07, 16:32
1. Branie gainera do szkoły jest przykre. Wszyscy pytają : "co to za sterydy?", "po co Ci to?"... zbyt duża wieś. Jednak rozpuszcza się jeśli masz go w butelce, zalejesz mlekiem i rozpuścisz.
2. Smakuje lepiej z mlekiem i większość producentów zaleca branie z mlekiem.
3. Nie bierz na noc :P
4. Mi też jest ciężko ułożyć sobie dietę bo mieszkam z rodzicami i jadam zwykłe obiady, ale zawsze na śniadanie owsianka, zawsze jest twaróg, słonecznik, tuńczyk itp. polecane do diety produkty.
------------
Mój gainer to WEIDER MEGA MASS 4000
Na opak. pisze żeby brać 1 raz dziennie więcej.
Czy to jest jakaś spora różnica żeby to dzielić??
Brałem kiedyś przed i po treningiem teraz biorę tylko po.

paweleeekkk
08-12-07, 18:09
Sory, że wtrące z pytaniem. :D
Jeżeli gainera rozpuszcze w wodzie a nie w mleku to różnica tylko smakowa?
A woda kranówa czy przegotowana? :D

lol09
08-12-07, 20:32
Co do tego gainera, to czy można do niego dorzucić coś jeszcze? Chodzi mi o odżywkę. Jesli tak to co konkretnie?

Punisher
08-12-07, 21:10
Znalazłem troche czasu, to postaram się odpowiedzieć na wasze rutynowe pytania..

Jak myślisz, czy w moim przypadku - od 7:00 do 16:00 jestem w szkole - da się ułożyć jakaś dietę? Wiem, że z dietą organizm rozrośnie się szybciej, jednak szkoła przygniata mój rozkład czasowy. Nie mógłbym regularnie jeść. W dodatku jestem zapisany na obiady w internacie obok szkoły, a tam nie decyduje, co mi podadzą. Dostajesz żarcie, smakuje, nie smakuje, życzymy smacznego.

Ewentualnie, gdyby dieta nie wypaliła, da się sporządzić listę tego, co mam wyrzucić z posiłków poza szkołą, a co mam wstawić w zamian nich?

Z dietą nie jest łatwo, gdy trzeba ją pogodzić z innymi obowiązkami, jednak należy się starać i przestrzegać zasad zdrowego odżywiania. Nie chodzi o to, że masz rezygnować z domowych obiadków czy tych na stołówce, przecież trzeba jakoś żyć.

Sory, że wtrące z pytaniem.
Jeżeli gainera rozpuszcze w wodzie a nie w mleku to różnica tylko smakowa?
A woda kranówa czy przegotowana?
No smakowa, ale pamiętaj o tym, że mleko ma też wartości odżywcze.
Przegotowana, zimna.

Co do tego gainera, to czy można do niego dorzucić coś jeszcze? Chodzi mi o odżywkę. Jesli tak to co konkretnie?

Skąd ty się urwałeś :D

Nie śmiećcie mu tematu tylko załóżcie swoje.

Czesiu
08-12-07, 22:10
Gainer łączymy z:
- z kreatyną (http://e-kulturystyka.info/showthread.php?t=6634)
- z HMB (http://e-kulturystyka.info/showthread.php?t=6674)
- z glutaminą (http://e-kulturystyka.info/showthread.php?t=364)
- aminokwasami

Lepiej robić z wodą, dla smaku i wartości odżywczych.

Archi
09-12-07, 00:12
Tak wiec zaczynam od poniedziałku, trening złapie na masę, postaram sie jeść jak opętany i tak przez 5kg ;)

Bardzo dziękuję tym, którzy mi pomogli. Co by nie powiedział, naprowadziliście mnie na linię prostą, teraz wystarczy się jakoś po niej poruszać.

Najgorsza jest ta środa... Problem z gainerem 1h po śniadaniu. Postaram się coś z tym zrobić.

Teraz przeniosę się do działu treningowego, dobiorę sobie coś odpowiedniego dla mnie i " do dzieła ".

Pozdrawiam.

Dodano:
Powracam. Skojarzyłem sobie jedną wypowiedź odnośnie zakazu brania gainera na noc, przed snem. Kreuje się pytanie:
- Jaka jest rozbieżność czasowa pomiędzy gainerem, a snem? Ile musze odczekać godzin\minut, aby spokojnie położyć się spać?

Punisher
09-12-07, 21:46
To musisz sobie obliczyć czy spalisz te węglowodany przed pójściem spać.

Archi
10-12-07, 14:14
To musisz sobie obliczyć czy spalisz te węglowodany przed pójściem spać.

Jest do tego jakiś wzór?

Punisher
10-12-07, 14:50
Podwieszone w dziale Dieta.
http://e-kulturystyka.info/showthread.php?t=5460
http://e-kulturystyka.info/showthread.php?t=391