Zobacz pełną wersję : ==> Pojedyncze Pytania <==
Strony :
1
2
3
4
5
[
6]
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
Wlewasz mleko/wode, dosypujesz odżywki, zamykasz, potrząsasz
respective
06-11-08, 17:38
Zamówiłem shaker metalowy 0,7l Treca. Jak obsługuje sie shaker? Jak rozrobić odżywke w shakerze?
:D
jeżeli masz IQ powyżej 50 poradzisz sobie
heh:D Tak właśnie myślałem , tylko nie byłem pewny czy w ten sposób to się dokładnie rozrobi...
respective
06-11-08, 18:34
to jest jak obsługa szklanki :)
Czy jest jakaś zasada kiedy najpóźniej można pić gainera z większą zawartością węgli bo z tego co gdzieś czytałem to nie później jak o 15 czy jakoś tak?
nie ma, ale pijąc go wieczorem może Ci odłożyć się w postaci tłuszczu.
Jeśli ekto to raczej nie masz się o co bać.
Co do shakera metalowego tez go zamowiłem i czekam już 1,5 tygodnia (grrr....) ale na dniach go dostanę wtedy się zobaczy czy to dobrze miesza- podobno jest do dupy pocieszę Cie :p
Dziekuję za takie pocieszenie:(
Ja czekałem 2 dni:P
respective
06-11-08, 20:09
ja mam zwykły plastikowy 700ml z treca i nie narzekam :P
szejker jak szejker, ważne co w środku :D
ja mam metalowy i plastikowy i metalowy duuzo lepszy :) zależy kto co lubi ale tak jak pisze respective ważne co w środku :)
Witam moj centymetr zaczyna sie od 1 nie ma tam zera czyli jest dobry ? jak to sie mierzy , np obwod ramienia bo zgupialem
slim shady
06-11-08, 23:29
zero powinno byc przesłonięte metalową koncówką, napinasz biceps, i mierzysz w jego najwiekszym miejscu
własnie zera nie ma , jest metalowa koncowka ktora ma 1cm i pozniej sie zaczyna odrazu 2. Heh to czyli mam 40,5 :d a nie 39,5 :p
:/ jednak sie zaczyna od 0,5 cm , ale i tak 0,5 to duzo :p
hmmm. trudna sprawa dodać 0,5 cm do wyniku........
przemek_yo
07-11-08, 19:57
a na stawy jakies specyfiki? apteka czy allegro?
respective
07-11-08, 21:02
polecam animal flex na stawy
a jezeli chodzi o cos z poza suplementów-tzw domowe sposoby
polecam jedzenie tłustych ryb przynajmniej 2-3 razy w tygodniu
przemek_yo
07-11-08, 21:17
to na allegro jest sporo takich roznych ;) a w aptece pytac?
Co sądzicie o skuteczności kreatyny CM3 ????
slim shady
07-11-08, 21:43
jabłczan jak jabłczan, siła leci w góre, osobiscie nie brałem CM3 tylko TCM ale znajomy brał i nienarzekał
przemek_yo
07-11-08, 21:49
ej pamietajcie o moim pytaniu, zalezy mi
slim shady
07-11-08, 21:55
na stawy szukaj suplementu z chrząstkę rekina czy jakos tak, mozesz tu i tu pytac, chociaz w sportowym sklepie będą te dla sportowcow
Animal flex narazie chyba najbardziej złożony i najlepszy preparat na rynku na stawy. Tani nie jest ale jak zależy Ci na skuteczności to brałbym wląsnie ejgo.
Witam moj centymetr zaczyna sie od 1 nie ma tam zera czyli jest dobry ? jak to sie mierzy , np obwod ramienia bo zgupialem
Weź ten centymetr zegnij na 10 cm i przyłóż początek blaszki na 20 cm ,po złożeniu powinny być dwa jednakowe odcinki po 10 cm. Jeśli źle zamontowali blaszkę to zawsze możesz zacząć mierzyć od 10 centymetrów i od wyniku odejmować 10 cm. Ale myślę że dobrze ci pokazuje i nie masz centa więcej :D
respective
08-11-08, 22:55
Animal flex narazie chyba najbardziej złożony i najlepszy preparat na rynku na stawy. Tani nie jest ale jak zależy Ci na skuteczności to brałbym wląsnie ejgo.
jak te treca joint therapy czy jakos tak kosztuja po 50-60zl a za 80-90 na allegro mozna dostac jzu flexa to nie jest az taki drogi :)
ale po wdupieniu calej puchy(1 sasz dziennie) widac pozytywny efekt :)
przemek_yo
09-11-08, 10:45
dzieki panowie, to bedzie to :)
jakie znacie rodzaje treningu?
-act
-fbw
-hit
-hst
cos jeszcze ktos podsunie? :)
hardworkOUT
11-11-08, 14:03
periodyzacja polaczona,naprzemienna, falujaca, liniowa, trening ciezkoatletyczny, plyometryczny, izokinetyczny, izometryczny ..... i wiele innych
hardworkOUT
11-11-08, 20:08
znajomek: wiek 23 lata staz 4 lata waga 98 kg chce zrobic swoj 1 cykl na mono Olimpa a ja niewiem jak mu doradzic dawkowanie gdyz kreta u mnie to rzadkosc a dla siebie wiem jak jest najlepiej. co byscie doradzili ? 10g treningowe, 10 gram nietreningowe czy 10 gram treningowe , 5g nie treningowe ? czy jeszcze inaczej.
respective
11-11-08, 20:54
4 tabsy naczczo codziennie
4 tabsy po treningu
i ja bym dał też w nietreningowe 4 tab o podobnej porze jak treningowa
ale sama kreta moze byc za malo... w zależności jaki ma cel polecił bym jeszcze jakieś inne suple do tego, a przynajmniej witaminki :)
slim shady
11-11-08, 20:58
5 gram rano 5 gram po treningu w dni nie treningowe 5 g
ja tak brałem i było ok a waze powyzej 90 kg
hardworkOUT
11-11-08, 21:05
ok dzieki. czyli dobrze myslalem 10g w dt i 10g w dnt.
obowiazkowo witaminki i omega3 kolega bierze tak jak ja, ale to raczej standard.
respective
11-11-08, 21:14
a jakie omega3? jakies firmowe czy te co w tranie jest? :)
hardworkOUT
11-11-08, 21:36
zarówno witaminy jak i omega3 Olimpa. dokladnie Gold omega3 1000.
RockyBalboa
12-11-08, 14:16
czy w masowce moze byc takie polaczenie: tric+bic+przedramie ??
respective
12-11-08, 14:40
moze, ale lepiej laczyc duze partie z mniejszymi
hardworkOUT ja wypróbowałem na kolesiu 105kg: 10g w DT i 5g w DNT i było ok ja przynjamniej jestem za ta opcją. Bo wiem że duzo naukowcow opowiada się nawet za opcją 5g ed ale to już IMO trochę mało.
czy trenowanie dużych partii raz w tygodniu a małych aż 2-3 razy w tyg jest złym pomysłem a jeśli tak to dlaczego??
hardworkOUT
12-11-08, 22:05
zalezy o jakim planie mowisz. np fbw trenujesz 3x wszystkie i to dobrze wychodzi. i jakie cwiczenia ile/ ile serii / powt itp
czy trenowanie dużych partii raz w tygodniu a małych aż 2-3 razy w tyg jest złym pomysłem a jeśli tak to dlaczego??
male partie 3 razy w tyg to moim zdaniem za duzo , do pelnej regeneracji włokien miesniowych potrzebne jest min 24 godz i wzwyz. cwiczac 3 razy na tydz. dasz za malo czasu uszkodzonym wloknom na pelna regeneracje.
panowie, mam takie pytanie: zauwazylem ze niesymetrycznie rosna mi partie. mam slabsza prawa strone klatkim, slabszy lewy triceps i biceps.
staram sie zawsze robic po tyle samo powtorzen kazda stroną, tak zeby doje($# slabszy miesien, ale za duzych rezultatow to nie daje. co robic?
wiec mniej więcej wszystkie ćwiczenia po 4 serie, powt 12,10,8,10
klata plecy raz w tygodniu, bic tric barki 3 razy.
Ilość ćwiczeń to klata prosta,skos,rozpietki
plecy podciąganie konca sztangi, wiosłowanie sztangą, wiosłowanie szantelkami jednorącz
bic uginanie przedramion ze sztangą
bic z tricem młotkowy na przemian z francuzami siedząc(bez odpoczynku pomiędzy nimi) i modlitewnik z prostowaniem ramienia w skosie tułowia(tak samo bez odpoczynku miedzy bicem a tricem)
barki wyciskanie sztangi do klatki siedząc, unoszenie sztangi to przodu i hantli na boki
hardworkOUT
12-11-08, 22:22
wiec mniej więcej wszystkie ćwiczenia po 4 serie, powt 12,10,8,10 - aha jak ktos ma asymetrie to takie cos dziala ??
klata plecy raz w tygodniu, bic tric barki 3 razy. - oszalales ?
plecy podciąganie konca sztangi, wiosłowanie sztangą, wiosłowanie szantelkami jednorącz - co ty chcesz zbudowac trzema wioslowaniami ??
z doborem ćwiczeń do pleców mam problemy więc jakie polecił byś (oprócz podciągania na drążku).
a ten trening jest od kumpla i niby paru typów na niej masę budowało(widziałem ich foty i chudzielcami nie są), wiec nie wiem co o takim treningu myśleć.
hardworkOUT
12-11-08, 22:37
bezsensu jest ten trening. tzn calego nie widze ale po 1 zdaniu widze ze nic nie warty. plecy prosty schemat - drazek - wioslo sztanga - mc
respective
13-11-08, 06:11
plan do dupy...
barki 3 razy? kiedy ci to ma się zregenerować?!
a co do tamtych kolesi to budowali na tym planie mase a wpierdalali mete :D
dobry trening dziala bez zadnych suplementów...
a jesli chodzi o martwy ciąg, to nie rzucaj sie od razu na nie wiadomo jakie ciężąry. wyrób sobie technike najpierw
Blackphoenix
13-11-08, 22:57
który z tych Nitrobolonów Treca jest najbardziej polecany ?
I co sądzicie o Olimp Dominator Creatine Strong Matrix ?
respective
14-11-08, 06:04
który z tych Nitrobolonów Treca jest najbardziej polecany ?
I co sądzicie o Olimp Dominator Creatine Strong Matrix ?
nitrobolon II
a jeśli chodzi o ten produkt olimpu, to osobiście go nie brałem, ale znajomy miał i podobno nic specjalnego... osobiście wolałbym zwykłe mono :D
Pytanie: panowie myśle o kupnie worka treningowego, ale... właśnie jest to ale... czy jak będe zadawał ciosy w duży cieżki worek treningowy, będzie się ruszał w te i tamte prawie jak huśtawka ??
respective
14-11-08, 23:10
jak kupisz worek (cięzki) to powinno być ok tzn nie będzie latał we wszstkei strony
ja mam wlasnej roboty i jest za lekki bo jak przypierdole w niego to albo leci pod sufit albo paski sie urywają... a ja nie lubie ich przyczepiac wiec sobie dalem z tym spokój ;)
Blackphoenix
15-11-08, 13:30
Myślę o kupnie Universal Shock Therapy jednak to była by moja pierwsza odżywka tego typu, zastanawiam się też nad NitroBolonem II. Sam nie wiem ;p do zagospodarowania mam max 170 zł. Może jakieś inne sugestie ? :D Może jakiś stack kreatynowy lepiej ,albo np. Olimp Dominator Creatine Strong Matrix ( 120kapsułek jest po ok.55 zł ) i do tego mniejszy NitroBolonII ?
Ile wody należy pić dziennie w przypadku stosowania planu na masę ?
Raczej dla każdego to jest indywidualna sprawa zależy od intensywności treningów, ale raczej ponad 2 litry.
Blackphoenix jaki cel??? Nitrobol 3 jest bardzo fajny, ale jako coś typowo przedtreningoweego polecam no-xplode a jak jakas kreatyne to green magnitude.
To rozumiem , ale słyszałem , że jak pije się więcej wody to wtedy lepiej idzie masa. Nie wiem czy to jakiś mit albo fakt.
respective
15-11-08, 15:01
raczej fakt :)
2-3l powinieneś SAMEJ WODY pić dziennie
nie masa lepiej nie "idzie"
leszczu123
15-11-08, 18:20
Czy sniadanie w formie zwyklych kanapek ( z serem, pomidorem, miesem itp. ) jest wystarczajaco wartosciowa ? Z rana przed szkola nie mam zbyt wiele czasu zeby zrobic sobie cos ciezszego ;/
a co z płatkami i z mlekiem? Będą bardziej pożywne od kanapek przynajmniej mi zaspokajają głód na dłużej :)
Mam takie pytanie odnośnie powtórzeń na masse czy lepiej robic 10-8-6-4 czy 12-10-8-6 bo w sumie to próbowałem i tak i tak i po tym pierwszym jakoś bardziej mi mieśnie kopa dostają tzn zwiększam ciężar zazwyaczj o 5kg i te ostatnie 4 razy to juz ledwo ledwo idzie:) Z góry thx za odp
leszczu zależy jakie bo są kanapki i "kanapki" - rozumiesz?
minias sprawa indywidualna i jeśli twierdzisz ze po pierwszym dostajesz większego kopa to tak rób
mlody001234
15-11-08, 22:40
czy trening brzucha znacznie odbija sie przy ostrym robieniu masy ?
przemek_yo
15-11-08, 22:44
przeczytaj sobie to pytanie i zoabacz jak je ulozyles ;p trudno sie domyslec ;p ale jak sa dwa wyrazy "brzuch" i "masa" to na tym forum wiadomo o co chodzi :) mozesz przy robieniu planu na mase pilnowac sobie brzucha, spokojnie
mlody001234
15-11-08, 22:46
czy trening brzucha znacznie odbija sie przy ostrym robieniu masy ?
nie widze tutaj nic nie zrozumialego ...
przemek_yo
15-11-08, 22:59
napisalem Ci odp, bez problemu mozna pilnowac zeby nie obrusl za bardzo, no ale idelanej zezby brzucha wiadomo nie zrobisz przy planie i diecie na mase :)
mlody001234
15-11-08, 23:10
jednak moja wina ... zle zadalem pytanie. Mi wlasnie chodzi w drugą strone ....:errf: staram sie przytyc i wychodzi mi to jak narazie lecz zaczyna rosnac mi delikatny beben. I moje pytanie odnosci się do tego czy jezeli zaczne cwiczyc miesnie brzucha czy gorzej i wolniej bedzie mi masowac?
przemek_yo
15-11-08, 23:13
to nie bedzie mialo wiekszego wplywu na mase,
normalnie sobie cwicz brzuch
mlody001234
15-11-08, 23:15
dzieki wielkie, oczywicie sog leci. Pozdrawiam
przemek_yo
15-11-08, 23:24
ej panowie, kiedys pytalem o cos na stawy, doradziliscie aniamala jakiegos... ladnie pieknie ale co zrobie kurwa jak kasy nie mam? nic nie zrobie :( kupilem Glucosaminie + MSM TRECA, tam pisze 3 kaps/dzien - przy tym nie ma roznicy czy trenignowe czy nietrenogowe dni? co nie?
ja tak z innej beczki.. sa roznice miedzy wyciskaniem sztangi a sztangielek na klate?
slim shady
16-11-08, 11:50
tak, przy sztangielkach kazda ręka pracuje osobno,
Witam!
Czy zna ktos jakieś cwiczenia na nadgarstki i na klatke piersiową?, proszę o odp.
Dzięki z góry, pozdro:lol:
przemek_yo
16-11-08, 12:29
a co Ty chcesz zeby Ci urosły? ;p
tu cos masz: (tylko nie wiem do konca czy moge wstawiac linki z innych ston)
http://serwisy.gazeta.pl/zdrowie/5,51966,224967.html?i=2
hardworkOUT
16-11-08, 12:32
nie na klatke piersiowa nikt nie zna nie to forum .............
tak, przy sztangielkach kazda ręka pracuje osobno,
heh to sam moge zauwazyc, ale czy przyrosty sa takie same jezeli tylko bym na sztangielkach cwiczyl? czy pracuja te same miesnie i przy takiej intensywnosci?
slim shady
16-11-08, 12:57
kazda strona rozwija sie równomiernie, przyrosty są na tym i na tym, najlepiej robic na zmiane w treningu jeden tydzien ze sztanga drugi z hantelkami
slim shady
16-11-08, 13:00
http://www.kulturystyka.pl/atlas/klatka.asp
http://www.kulturystyka.pl/atlas/ramiona.asp#11
witam.Mam 16 lat, 180cm wzrost,80kg, chcem poprawic (poszezyc) klatke piersiowa.wydaje mi sie ze jest strasznie waska.Czy same pompki cos dadza? Jak tak to ile mi to zajmie? Duzo biegam jem białko i witaminy.z gury dziekuje!
slim shady
16-11-08, 21:51
rób rozpiętki i przenosy
witam.Mam 16 lat, 180cm wzrost,80kg, chcem poprawic (poszezyc) klatke piersiowa.wydaje mi sie ze jest strasznie waska.Czy same pompki cos dadza? Jak tak to ile mi to zajmie? Duzo biegam jem białko i witaminy.z gury dziekuje!
Poczytaj na forum , zacznij od podwieszonych -> dział dieta -> później trening a jak nic nie zrozumiesz to lipa. Wszystko jest już napisane i trzeba by było wkleić ci tu link do całego forum.
RockyBalboa
17-11-08, 19:02
mam lamerskie pytanie, co to jest progresja?, zauwazylem ze to czesto jest w planach, ale niewiem o co w tym hodzi
Ogólnie progresja to postęp. W wypadku serii oznacza to zwiększanie obciążenia najczęściej kosztem ilości powtórzeń.
RockyBalboa
17-11-08, 19:06
a pomaga to podczas treningu? powoduje lepszy przyrost? ale jest juz jakies urozmaicenie nie? przynajmniej stagnacja nie dopadnie
Dziwne pytanie. To ja może zadam inne. Jakie robisz serie? Chodzi mi o powtórzenia/ciężar.
Progresja to jest np. coś takiego:
Wyciskanie w leżeniu płasko 10,8,6- w każdej następnej serii zmniejszasz ilość powtórzeń, ale obciążenie zwiększasz.
Oczywiście są od tego odstępstwa, ale to na razie nie powinno Cię interesować.
Można ćwiczyć na stałym obciążeniu np serie 10,10,10, albo z regresją (przeciwieństwo progresji) 6,8,10 z malejącym obciążeniem. Wszystko zależy od tego, co Ci leży ;D
RockyBalboa
17-11-08, 20:20
ja cwicze caly czas na stalym obciozeniu, to zle?
i wkoncu poco sie robi progrsje lub regresje?;p
Jeżeli ćwiczysz cały czas stałym obciążeniem- to źle.
Najlepiej, jeżeli będziesz co jakiś czas zmieniał system z progresu na regres, ze stałego na progres itd.
A daje to różne efekty pobudzania organizmu. Ćwicząc cały czas w jeden sposób przyzwyczaisz do tego mięśnie i efekty będą mizerne, bo mięśnie lubią być zaskakiwane ;)
RockyBalboa
17-11-08, 20:29
a ta zmiane systemu moge robic wraz ze zmiana planu? czyli dwa miesiace(co tyle zmieniam plan) na progresji, pozniej zmieniam plan i dwa miesiace na regresji? tak?
Częstotliwość zmian zależy tylko od Ciebie. Możesz robić też np tak, ze w jednym tygodniu jedziesz progres, w następnym regres, a w trzecim stały i tak w kółko. Można to zmieniać na przestrzeni jednego treningu nawet. Np jedziesz klatkę stałym obciążeniem, potem biceps progres i np przedramię regres. To są przykłady, poeksperymentuj trochę, pobaw się tym.
RockyBalboa
17-11-08, 20:37
łeeh skomplikowane to dla mnie, juz sie w tym gubie co piszesz, w czasie treningu ja sie w tym nie połapie ;P no ale dobra jakos sobie poradze
oczywiscie sogi polecialy.
Połapiesz się, kwestia przyzwyczajenia i dobrze rozpisanego planu.
powodzenia i przyrostów ;)
respective
17-11-08, 21:06
mam lamerskie pytanie, co to jest progresja?, zauwazylem ze to czesto jest w planach, ale niewiem o co w tym hodzi
progresja inaczej piramidka jest to zwiększanie obciążenia co każdą serie
przykład: wyciskanie na klatę
1 seria 70kg -10 reps
2 seria 75kg -10 reps
3 seria 80kg -10 reps
4 seria 85kg -8 reps
5 seria 90kg -6 reps
6 seria 95kg -4 reps
RockyBalboa
17-11-08, 22:15
progresja inaczej piramidka jest to zwiększanie obciążenia co każdą serie
przykład: wyciskanie na klatę
1 seria 70kg -10 reps
2 seria 75kg -10 reps
3 seria 80kg -10 reps
4 seria 85kg -8 reps
5 seria 90kg -6 reps
6 seria 95kg -4 reps
fajnie, ale dlaczego jest az 6 serii, i co to są te "reps", powtorzenia?
reps to powtórzenia. Respective podał układ planu ćwiczeń na masę (regresja powtórzeń, progresja ciężaru) ty w zależności od swojego celu możesz inaczej dokładać serie i powtórzenia. Ale i tak uważam że powinieneś odstawić siłownie na jakiś czas ;)
RockyBalboa
17-11-08, 22:29
wiec kiedy mam stosowac regresje a kiedy progresje, moj cel to masa.
To tak, najpierw np masz WL to robisz
10x100kg
8x110 kg
8x110kg
6x120kg
taki przykład, chodzi oto aby w 3ciej serii, pare ostatnich wycisnieć sprawiało Tobie okropna trudność. To ma być apogeum twoich możliwości. Najlepiej mieć asekuranta ;)
respective
18-11-08, 06:11
fajnie, ale dlaczego jest az 6 serii, i co to są te "reps", powtorzenia?
reps - powtórzenia
a 6 serii, żebyś zobaczył że w każdej się dodaje obciążenie
możesz zrobić równie dobrze 4, albo i 10
zależy od ciebie
to był PRZYKŁAD
RockyBalboa
18-11-08, 07:55
mam jeszcze 3 pytanka
1. czy jedzenie na noc szkodzi? oczywiscie nie chodzi mi tu o jakies tłuste albo smazone,
ale np chce sobie o 22 zjesc owsianke, jedzenie o poznych porach moze szkodzic?
2. dlaczego biały cukier jest nie zdrowy i wrecz "zabójczy"?
3. dlaczego biceps grega valentino eksplodował?
przemek_yo
18-11-08, 15:13
3... przelał synthol'em i wrzody mial
przemek_yo
18-11-08, 15:43
ej panowie, kiedys pytalem o cos na stawy, doradziliscie aniamala jakiegos... ladnie pieknie ale co zrobie kurwa jak kasy nie mam? nic nie zrobie :( kupilem Glucosaminie + MSM TRECA, tam pisze 3 kaps/dzien - przy tym nie ma roznicy czy trenignowe czy nietrenogowe dni? co nie?
zapytalem o takie cos kiedyś :) codziennie to jesc?
respective
18-11-08, 15:53
zapytalem o takie cos kiedyś :) codziennie to jesc?
codziennie 1 saszetke 10-20min po posiłku
respective
18-11-08, 15:55
mam jeszcze 3 pytanka
1. czy jedzenie na noc szkodzi? oczywiscie nie chodzi mi tu o jakies tłuste albo smazone,
ale np chce sobie o 22 zjesc owsianke, jedzenie o poznych porach moze szkodzic?
1.szkodzic moze nie szkodzi, ale jedzenie odklada sie w tkanke tluszczową, zwlaszcza węgle i tłuszcze, bialka są polecane przed snem
przemek_yo
18-11-08, 15:59
codziennie 1 saszetke 10-20min po posiłku
ale to caps'y :) 3 dziennie pisze :)
respective
18-11-08, 16:17
sry, zrozumialem ze animala masz :P
to jak masz tamto to łykaj tyle ile napisali 10-20min po posilku
przemek_yo
18-11-08, 17:22
nie da rady jakos co drgi dzien albo co, bo tak sie tym szprycowac... :)
nie da rady jakos co drgi dzien albo co, bo tak sie tym szprycowac... :)
to se codziennie np 2 bierz i bedzie git do tego na stawy jakies wapno se rozpusc
respective
18-11-08, 21:49
bierz tyle ile tam pisze...
lepiej zrobić krótszą a bardziej intensywną terapie :)
a z wapnem to nie ma za bardzo co przesadzać...
jak pijesz sporawo mleka to nie trzeba nic wiecej
Blackphoenix
18-11-08, 21:53
elo, ćwiczę już 4 miesiące , prawie na każdym treningu ćwiczę intensywnie brzuch , a nadal nie mam widocznych mięśni brzucha , czemu ? Nie mam az takiego tłuszczyku na brzuchu :(
przemek_yo
18-11-08, 21:58
zadnych, nawet gory ni chuja? moze jednak tego tluszczyku ciutke za duzo? :)
Chcę zrobić dietę :P ile okolo trzeba kasy zeby ja ulozyc na 1 miesiąc ? Waga 55
Blackphoenix
18-11-08, 22:28
wiem jedno , na wzmocniły mi się bardzo mięśnie brzucha , chodzi o to że nie mam zupełnie zarysów kratki, mam tylko taki "podkreślony " brzuch jest po prostu bardziej wcięty ;] widać taką linie jak idzie od klatki do pępka i po bokach a tłuszczyku mysle że mam w normie :D
respective
19-11-08, 06:09
może źle ćwiczysz ten brzuch? :P
lub jak masz typowo masową diete to trudno w tym czasie wyrzeźbić brzuch...
respective
19-11-08, 06:11
Chcę zrobić dietę :P ile okolo trzeba kasy zeby ja ulozyc na 1 miesiąc ? Waga 55
ciężko powiedzieć ile kasy. przy tej wadze wcale tak dużo nie musisz jeść, ale zawsze musisz coś zjeść :)
nie wyliczę Ci co do złotówki, po prostu oblicz sobie ile czego (bialek, wegli) powinienes jesc i kupuj produkty bogate w bialko oraz te z latwo przyswajalnymi weglami
Blackphoenix
20-11-08, 23:26
interesuje mnie z ciekawości sylwetka osób które ćwiczą na siłce (przynajmniej staż 1 rok ) przy wzroście od 185 cm, jak na razie 95% wszystkich fotek to osoby nie przekraczające 180cm ( nie żebym miał coś to osób niższych :P ). Będę wdzięczny ;)
slim shady
20-11-08, 23:31
to ja :D ale narazie foty nie wrzucam bo musze pozbyc sie fatu
ja mam 183cm, fotki sa w dziale galeria;> nigdy nie bralem nawet odzywki, pozdrawiam;)
ema :d Mam pytanie . Mam juz prawie 14 lat , ćwicze 7 mies + dieta. Waże 58 kg . A co do tego pytania czy moge juz sie zabrac za odżywki?? jak tak to jakie ?
slim shady
21-11-08, 18:15
za młody jestes zaczekaj ze 3 lata, odzywiaj sie odpowiednio
interesuje mnie z ciekawości sylwetka osób które ćwiczą na siłce (przynajmniej staż 1 rok ) przy wzroście od 185 cm, jak na razie 95% wszystkich fotek to osoby nie przekraczające 180cm ( nie żebym miał coś to osób niższych :P ). Będę wdzięczny ;)
hehe jak przymasuje to moze cos wrzuce ale jak na razie nie ma po co ;p
elo
Mam pytanie bo jestem szczupły i moj cel to masa i mam trening na mase, to nie moge codziennie biegac? ;/ bym chcial pobiegac dla kondycji :P
respective
22-11-08, 11:22
pewnie, ze tak, tylko nie zapomnij ze musisz nadrobić w diecie te kalorie które spalisz biegając :)
BCAA jest to tego by np po cyklu kreatynowym były mniejsze spadki ?
respective
22-11-08, 12:21
ja pierdole... stary...
jakie spadki?! jak bierzesz monohydrat to pompuje w ciebie wode, a jak przestajesz go brać to ta woda spada - proste.
a bcaa jest aminokwasem rozgałęzionym więc pomaga budować mięśnie, działa antykatabolicznie oraz przyśpiesza regeneracje.
elo
Mam pytanie bo jestem szczupły i moj cel to masa i mam trening na mase, to nie moge codziennie biegac? ;/ bym chcial pobiegac dla kondycji :P
Nie biegaj codziennie,ani masy ani kondycji z tego nie będzie.Biegaj max 2 razy w tygodniu a treningi na siłowni 3 dni w tygodniu,zastosuj dietę aby mieć nadwyżkę kaloryczną.
Blackphoenix
22-11-08, 23:07
jak poprawić kondycje ? nie jestem pewien ale czytałem kiedyś że powinno się przynajmniej raz na treningu pobiegać przez 30s 15km/h na bieżni.
może trochę pytanie bez sensu ale chciałem sie dowiedzieć czy zjedzenie całego surowego jajka prosto ze skorupki :D coś mi daje w sensie czegoś cennego wiem że białko itp ale czy lepiej zjeść takie samo czy np zrobić sobie jajecznicę:D???? <ochyda>
Blackphoenix
23-11-08, 00:37
jest bardziej wartościowsze ale jest większe ryzyko salmonelli dlatego proponuję nie ryzykować i robić jajecznice co bądź jajko na twardo lub miękko :)
respective
23-11-08, 09:18
jak poprawić kondycje ? nie jestem pewien ale czytałem kiedyś że powinno się przynajmniej raz na treningu pobiegać przez 30s 15km/h na bieżni.
dla poprawy kondycji proponuje w okresie zimowym:
basen 1 raz w tyg
bieganie(moze byc i bieżnia) nawet trochę wolniej ale tak chociaż z 20-30min 2 razy w tyg
respective
23-11-08, 09:20
może trochę pytanie bez sensu ale chciałem sie dowiedzieć czy zjedzenie całego surowego jajka prosto ze skorupki :D coś mi daje w sensie czegoś cennego wiem że białko itp ale czy lepiej zjeść takie samo czy np zrobić sobie jajecznicę:D???? <ochyda>
surowe jajko jest najbardziej wartościowe, bo najwiecej sie z niego wchlonie, ale tak jak kolega nade mną napisał jest ryzyko salmonelli...
wg mnie najlepiej zjeść jajko na miękko - mniejsze ryzyko salmonelli, a wchłonie się więcej niż z jajecznicy czy jajka na twardo...
Villain_In_Black
23-11-08, 13:12
Witam wszystkim. Jestem nowy więc proszę o wyrozumiałość. Od miesiąca ćwiczę 5-6 razy w tygodniu wieczorem na 2-3 godziny przed snem. Robię 30 brzuchów, 10 pompek, 30 brzuchów, 10 pompek... tak, że robię łącznie 150 brzuchów i 50 pompek. Potem używam sprężyn (ćwiczę na 3-ech z max. 5-ciu). Dziesięć razy (siedząc) rozciągam poziomo trzymając przed sobą na wysokośći klatki piersiowej; 10x na tej samej wysokości ale za plecami; również 10x trzymając nad głową rozciągam w dół na wysokość klatki piersiowej i też 10 razy poprzednie ćwiczenie lecz z nad głowy za plecy. Potem siedząc lekko oparty o tył zakładam jeden uchwyt na stopę drugi biorę w rękę i robię ćwiczenie przypominiające to z hantlami- 15x lewa ręka, 15x prawa i tak, że po 50 powtórzeń.
Mam więc pytanie- ile czasu potrzeba na zauważenie efektów? Mam tu na myśli efekty takie jak: większa siła w siłowaniu na rękę, kaloryfer czy też inne.
Moje drugie pytanie: Czy wykonując brzuszki takim systemem jak ja, oprócz powiększania się mięśni brzucha, spala się także tłuszcz? Nie przestrzegam specjalnej diety, staram się jednak spożywać dużo białka w postaci ryb, serów, mleka. Staram się także ograniczać do 3-ech posiłków dziennie- żadnych między czasie. Jadam także dużo owoców takich jak winogrona czy jabłka.
Kolejne pytanie- ile czasu potrzeba na najszybsze spalenie tłuszczu z brzucha? Ile dziennie należy chodzić lub biegać by po w miarę krótkim czasie stracić tłuszcz?
Mam także pytanie- od dziecka mam nagromadzony lekki tluszcz w okolicach klatki piersiowej. Nie wiem czy to lipomastia czy ginekomastia. Czy dużo ruchu (chodzenie, bieganie, jazda na rowerze) oraz ograniczanie się w spożywaniu pokarmów pozwoli mi pozbyć się owego tłuszczu?
Z góry bardzo dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam.
respective
23-11-08, 14:28
koleś, lepsze są 2 porządne treningi w tygodniu niż takie 5-6 chujowe jakie ty robisz...
brzuszkami nie zbudujesz mięśni brzucha, a 6pak możesz wyrobić sobie po kilku latach takim systemem...
" ile czasu potrzeba na najszybsze spalenie tłuszczu z brzucha" to zależy ile tam jest tego sadła :D jak nie masz nic to wystarczy i 1 dzień, a jak masz 120 w pasie przy 110 w klacie to kilka miesięcy...
mówisz że jesz 3 posiłki, ok, ale jak chcesz zbudować mase/ siłe to zdecydowanie za mało...
jeżeli chcesz się rzeźbić (ale wątpię że masz z czego) to ok :D
areoby takei jak bieganie, plywanie etc są jak najbardziej wskazane jeżeli chodzi o pozbywanie się tłuszczu z organizmu
Villain_In_Black
23-11-08, 15:45
Aerobiczna 6 Weidera buduje tylko mięśnie brzucha czy także spala tłuszcz z brzucha? A co do mięśni takich jak biceps, triceps czy mięście klatki piersiowej to jakie ćwiczenia i w jakim systemie są najodpowiedniejsze? Dysponuję niestety ze sprzętu tylko sprężynami.
6 Weidera nie spala tłuszczu, musisz się zająć w tym celu jakimiś aerobami.
Poszukaj treningu domatora, tam masz wiele rozwiązań dla tych, którzy nie dysponują sprzętem.
respective
23-11-08, 16:45
a6w jest na wytrzymalosc mięśni brzucha
a jezeli nie masz sprzętu to to Ci polece:
http://www.kulturystyka.pl/atlas/trening_domatora.asp
pytanko słaby z tego jestem... 5ml = 5 gr ??
hardworkOUT
23-11-08, 23:53
5 ml to jest niecale 5 gr. nie duzo ale jednak mniej
Blackphoenix
24-11-08, 08:55
5ml = 5 gr ta zależność dotyczy TYLKO wody destylowanej, każdy roztwór ma inną gęstość więc przyjmowanie ze 5ml to 5 gr jest nie do końca trafne ;)
mam pytanie czy mozna łączyc klata+triceps , plecy+nogi i bic+przedramie?
hardworkOUT
24-11-08, 11:51
plecy i nogi niebardzo
A klata+nogi , plecy+triceps?
respective
24-11-08, 13:43
dużych partii nie powinno się wgl łączyć ze sobą
Panowie, mam takie pytanko: za jakies 1,5 tyg koncze pierwszy cykl na monohydracie. potem chce zrobic ok miesiaca przerwy, potem cykl na jablacznie, miesiac przerwy, cykl na cytrynianie, 1,5 miesiaca przerwy i cykl na stacku. czy to dobry plan, czy powinienem cos zmienic? jednym slowem, chcialbym wykorzystac wszystkie naturalne metody, zeby nie siegac po koks. pozdr
hardworkOUT
30-11-08, 16:32
nie. 2, gora 3 cykle kreatyowe w roku.
nie. 2, gora 3 cykle kreatyowe w roku.
czyli po 1 cyklu na mono mam zrobic dluzsza przerwe?
Tak, minimum tyle tygodni ile trwal ten cykl. Dla przykladu, cykl 6 tyg - przerwa minimum 6 tyg:)
respective
01-12-08, 05:44
Panowie, mam takie pytanko: za jakies 1,5 tyg koncze pierwszy cykl na monohydracie. potem chce zrobic ok miesiaca przerwy, potem cykl na jablacznie, miesiac przerwy, cykl na cytrynianie, 1,5 miesiaca przerwy i cykl na stacku. czy to dobry plan, czy powinienem cos zmienic? jednym slowem, chcialbym wykorzystac wszystkie naturalne metody, zeby nie siegac po koks. pozdr
ja bym zrobił jeszcze 2 cykle na mono, 1 na jabłku, a potem się wziął za stacki
jeżeli chodzi o przerwe to miasiąc do półtora to takie jakby minimum
ale to mogą być plany na przyszły rok ;p
pytanko kiedy lepiej łykać witaminy z rana czy popołudnia ??
wil-qu, najlepiej łykac w trakcie posiłku lub zaraz po (posziłku przed treningowym). Albo w dnt. rano po sniadaniu, badz w trakcie.
respective
02-12-08, 19:58
pytanko kiedy lepiej łykać witaminy z rana czy popołudnia ??
najlepiej gdzies tak 10-15min po głównym posiłku (zazwyczaj jest to obiad) obojętnie czy to dt czy dnt
Witam.
Jest to moj pierwszy post na forum wiec witam wszystkich użytkowników i prosze o pomoc. Od jakis 3 tygodni cwicze silowo stosujac nastepujacy plan:
I Klatka Biceps
II Barki nogi
III Plecy Triceps
I
Wyciskanie hantli na ławce płaskiej 4x
Rozpiętki na ławeczce 4x
przenoszenie hantla nad głową 4x
Uginanie Hantli stojąc 3x
Uginanie hantli w podporze o kolano 3x
Uginane hantli stojąc chwytem młotkowym 3x
II
Przysiad z hantlami 4x
Wykroki 4x
Syzyfki 4x
wspięcia na palcach 4x max
Wyciskanie hantli siedząc lub stojąc 4x
Unoszenie hantli w przód 4x
Unoszenie hantli na boki 4x
Szrugsy 3x
III
Wiosłowanie z hantlami 3x
Podciąganie hantla w opadzie 3x
wiosłowanie z jednym hantlem trzymanym oburącz3x( inaczej wiosłowanie wąskim uchwytem)
MC z hantlami 3x
Francuskie wyciskanie hantlami 3x
Prostowanie ramienia w opadzie tułowia 3x
Pompeczki w podporze 3x
Zakres powtórzeń od 10 8 8 6 albo 10 8 8
I mam pytanie odnosnie poprawnego wykonywania cwiczen a minowicie czy ilosc serii podanych przy kazdym cwiczeniu mam rozumiec jako np. 4 serie po np. 10 8 8 czyli (4*10)+(4*8)+(4*8) = 104 powtórzenia na jedno cwiczenie? czy moze 4 serie oznacza ilosc powtórzen czyli w przypadku 4 (10 8 8 6) a w przypadku 3 (10 8 8)?
4 serie to
robisz 4 serie na jedno ćwiczenie-w 1 seri wykonujesz 10 pow, odpoczynek, 2 seria to 8 pow,odpoczynek, 3 seria 8 pow,odpoczynek, 4 seria 6 pow i przechodzisz do nastepnego ćwiczenia
Rozumiem z tego planu ze nie masz sztangi?
I pomyslec ze przez 3 tyg robilem 104 pow na cwiczenie xD Dopiero dzis pomyslalem ze 2h cwiczen to troche duzo i cos tu musi nie grac.
Dzieki za informacje, teraz bedzie duzo latwiej, bede mogl zwiekszyc obciazenie.
Sztangi jeszcze nie posiadam, planuje zakupic reszte sprzetu przed swietami tj sztangi, wiecej obciazenia + lawke z wyciagiem i modlitewnikiem. Puki co cwicze na stosunkwoo malych ciezrach aby nie przesadzic i przygotowac sie do treningu na duzych obciazeniach.
I pomyslec ze przez 3 tyg robilem 104 pow na cwiczenie xD Dopiero dzis pomyslalem ze 2h cwiczen to troche duzo i cos tu musi nie grac.
Dzieki za informacje, teraz bedzie duzo latwiej, bede mogl zwiekszyc obciazenie.
Sztangi jeszcze nie posiadam, planuje zakupic reszte sprzetu przed swietami tj sztangi, wiecej obciazenia + lawke z wyciagiem i modlitewnikiem. Puki co cwicze na stosunkwoo malych ciezrach aby nie przesadzic i przygotowac sie do treningu na duzych obciazeniach.
na starcie zapodaj trening obwodowy np ACT na dobry start
jak nalezy robic brzuszki ? serjami do oporu ? raz ile damy rade? opuszczamy sie do konca czy nie ?
przemek_yo
05-12-08, 18:17
nie do oporu, kilka serii, zalezy jaka forme prezentujesz, dobierz sobie
nie opuszczaj do konca, krotkie spiecia rob, maly zakres ruchu, tak zeby nie rozluzniac miesni
tylko pamietaj po takim cwiczeniu o rozciagnieciu miesni brzucha (mostek, podpor lukiem lezac przodem)
przemek_yo
05-12-08, 20:39
Megabol Testosterol
Megabol biosterol
trenadrol
SUS 500
dibencozide
halodrol
testosterol 250
tren 250
pro-anabol
to jeszcze suplementy czy juz doping?
zakazane czy dozwolone w sporcie?
slim shady
05-12-08, 22:59
częśc suplementy czesc prohormony
Villain_In_Black
06-12-08, 19:10
Mam rowerek do ćwiczeń wyposażony w miernik tętna (czy jak to się tam mówi:D). Zgodnie ze wzorem na Tmax (220-wiek) i w przeliczeniu na ok. 65-80 % (w końcu zgodnie z czasopismem MH w tym przedziale najbardziej spala się tłuscz) śmigałem na swoim rowerku przez 15 minut bez przerwy utrzymując tętno na poziomie 145-160 (czyli odpowiednim). Wg wskaźnika rowerka spaliłem przez ten czas 178 kalorii (ale w d**** z nimi; chcę spalić tłuszcz z bębena i okolic klatki piersiowej). I moje pytanie: jak długo powinienem za jednym razem śmignąć żeby spalić tłuszcz jakoś tak widocznie dla oka? Czy jest to możliwe?
slim shady
06-12-08, 19:34
brzuch bedzie ciężko samym rowerkiem spalic, rób brzuszki, pompki
Przeważnie aeroby powinny trwać od 45 - 60 minut.
Villain_In_Black
06-12-08, 21:08
Przeważnie aeroby powinny trwać od 45 - 60 minut.
Ale jak? Dziennie?
respective
06-12-08, 23:57
areoby możesz robić 1-3 razy w tyg
możesz i więcej jeżeli zależy ci na szybkiej utracie tłuszczu
ale nie ma co przesadzac i wiecej niz 4 w tyg nie powinienes robić
a każdy trening areobowy powinien trwać tyle co kolega wyżej napisał
Villain_In_Black
07-12-08, 12:55
OK. Mam dostęp do rowerka tylko w weekendy.
Czyli mógłbym robić tak:
*W sobotę:
przed obiadem 15 minut jazdy
po południu 15 minut
przed snem 15 minut jazdy
*w niedzielę to samo
Można tak czy należy bez przerwy 45 minut śmigać przy tętnie 150-160?
slim shady
07-12-08, 13:25
lepiej bez przerwy bo po 30 minutach dopiero zaczyna sie spalac tłuszcz
powiedzcie mi czy to możliwe że jeden biceps
jest silniejszy od drugiego ? i co za tym idzie większy ?
bo jak ćwiczę to pod koniec jeden biceps już pada mi nieco
a drugi ani trochę...wydaje mi się to być dziwne bo ćwiczę
zawsze na zmianę...prawy wydaje mi się być silniejszy a jestem mańkutem
chyba nikt nie jest calkowicie proporcjonalny wiec to jest normalne ze jedna lapka jest wieksza od drugiej
slim shady
07-12-08, 18:21
to jest normalne ale polecam ćwiczyc na hantlach zeby wyrównała sie siła rąk, np. wyciskanie hatelkami na płaskiej itd.
wyciskanie hantelkami na plaskiej jest dobre na wyrownanie klatki a czy na sile bicka to hmmmm nie mam pojecia, co do wyrownania to wlasnie odpusc sobie cwiczenia ze sztana na bicka i sie wyrowna :) ja mam ten problem z trickiem :P
slim shady
07-12-08, 18:28
nie no dałem mu ogólnie przykład, np. na modlitewniku zamiast sztanga to hantlami, chodziło mi o to zeby wdrązył duzo cwiczen z hantlami na rzecz sztangi, ale sztangi tez nie moze unikac :)
Blackphoenix
07-12-08, 20:44
co lepsze ? No Xplode czy Shock Therapy ?
respective
07-12-08, 21:59
shock therapy
no-xplode:D ile ludzi tyle opinii bedzie :)
respective
08-12-08, 09:18
bo na każdego inaczej zadziała :P
Mam pytanie:
- Jak liczyć ilość kilogramów na sztandze??? chodzi o to czy liczyć same ciężary czy doliczać do tego sztangę czyli u mnie 7,5kg. (nie wiem czy dobrze sformułowałem to pytanie ale może ktoś zajarzy o co biega:D)
Dziś był mój pierwszy dzień treningu. Postanowiłem jednak nie ćwiczyć splitem, tylko zacząć FBW. I tutaj jest taki problem, że nie czuje zmęczenia, może troszeczkę, ale wydaje mi się, że mój trening powinien być znacznie cięższy. Może wszystko jest ok, ale może coś jest nie tak.
Ćwiczę takim planem.
A
NOGI: Przysiady ze sztangą na barkach 4s 8 reps
KLATKA: Wyciskanie sztangi na plaskiej 4s 8 reps
PLECY: "Good morning" 3s 8 reps
Wiosłowanie sztangą 3s 8 reps
BARKI: Wyciskanie sztangi siedząc 3s 8 reps
TRICEPS: Wyciskanie sztangi w waskim uchwycie 2s 8 reps
BICEPS: Uginanie ramion stojac ze sztanga 2s 8 reps
B
NOGI: Przysiady ze sztangą 3s 8 reps
KLATKA: Wyciskanie hantli na skosie 3s 8 reps
PLECY: Podciąganie na drążku 2s MAX
Martwy ciąg 4s 5 reps
BARKI: Wyciskanie hantli siedzac 3s 8 reps
TRICEPS: Wyciskanie francuskie sztangi 2s 8 reps
BICEPS: Uginanie ramion stojac w uchwycie młotkowym 2s 8 reps
Zobaczysz po przyrostach, ja po FBW też nie jestem tak wykonczony jak po splicie ale dla mnie to duży pozytyw. Trudno ocenić co będzie na Ciebie działało. Plan wyglada ok, choć z tego co czytałem to poleca się nie łączyć martwego i przysiadow.
No mam taką nadzieję :)
Dziś to w sumie nie dałem z siebie 100%, bo dziś musiałem się zapoznać z obciążeniem, jakie dawać dla konkretnego ćwiczenia. Jeżeli było za mnie trochę za lekkie to już nie dokładałem tylko robiłem takim jakie założyłem.
respective
08-12-08, 20:02
dobrze jest co tydzień dokładać ze 2kg albo chociaż 1kg do każdego ćwiczenia ;)
dobrze jest co tydzień dokładać ze 2kg albo chociaż 1kg do każdego ćwiczenia ;)
Wszystko z umiarem, ścięgna wolniej niż mięśnie się rozwijają a jak ścięo puści to bieda będzie.
Ja sobie właśnie zaplanowałem że będę dodawać ten 1kg tygodniowo ale szczerze mówiąc jak nie jesteś na krecie to raczej trudne do wykonania.
Przy FBW ogolnie polecam prowadzic zeszycik w ktorym zapisujemy ciezary bo to dość istotne przy FBW a wiem że się myli czasem (przynajmniej przy 15,10,5), a także dla wytrwałych to co danego dnia zjedliśmy wtedy łatwo jest zobaczyć jakie jest nasze realne zapotrzebowanie kcal.
Witam..BCAA lepiej brac z białkiem czy moze najpierw białko a potem BCAA??Jak bialko wyjdzie??Pozdro
W jakim celu bierzesz BCAA?? Dla mnie branie BCAA razem z białkiem raczej jest bez sensu.
W jakim celu bierzesz BCAA?? Dla mnie branie BCAA razem z białkiem raczej jest bez sensu.
Zależy, nie kiedy BCAA potrzeba brać przy treningach morderczych:)
A masz białko czy koncentrat?
slim shady
09-12-08, 22:39
jaki cel treningu
Optimum N WHEY GOLD SYANDART..i sie zastanwaiam czy te BCAA brac z nim czy nie..a chce brać przy redukcji..tak jak tu kiedys mi moderator doradzil..Robie 3-4 razy trening siłowy..i to tego różne aeroby..Dieta oczywsicie jest.
Czy wafle ryżowe są dobrym źródłem węglowodanów ?
NO tak tylko jak już bierzesz białko to tam masz aminy które spełnią tą funkcje antykataboliczną ( w tym BCAA) , BCAA brałbym w porach kiedy raczej nie bierzesz białka tj. np przed treningiem keidy od ostatniego posilku dzieli Cię 1-2godz.
Jeśli po treningu bierzesz białko to IMO BCAA nie jest konieczne ale niech inni się też wypowiedzą.
slim shady
10-12-08, 17:01
białko dostarcza wystarczajacą ilość aminokwasow, moge polecic ewentualne branie po treningu
wafle ryżowe mają około 74 g węglowodanów
dzieki wielkie..Pozdrawiam
Chcę zacząc biegac dla kondycji ale czy jest sens jezeli czesto jestem w otoczeniu palących? (palenie bierna)?
przemek_yo
10-12-08, 22:05
tak, jest sens, nawet niemały
Chcę zacząc biegac dla kondycji ale czy jest sens jezeli czesto jestem w otoczeniu palących? (palenie bierna)?
Pytanie chyba retoryczne. Np. jestem gruby ale czy jest sens biegać skoro jem?
Zawsze pomaga i lepiej jest biegać, zwiększa wydolnośc, poprawia krążenie i wiele pozytywnych skutków:)
Oczywiscie ze jest sens.. Zawsze jest sens dbac o siebie
respective
11-12-08, 05:39
ja też Ci powiem że jest sens, bo nie trujesz siebie tak jak te osoby które same palą :)
Siemanko wiaruchna chciałbym sie zapytać mianowicie o Gainer 737 i o CP czy warto zawiesic na to uwage czy dac sobie spokuj i cos lepszego zabrac!?? z gory dzieki
Cell Pump ponoć dobre efekty, ponoć ponieważ jak nie dałem rady dokończyc cyklu bo na wymioty mnie brało jak na to patrzyłem i piłem. Ja nie lubię aspartamu. Ale to bierz pod koniec cyklu treningowego.
slim shady
11-12-08, 22:43
CP dobry jak na przygode ze stackami , gainer 737 nie jest najgorszy ale nie jest tez najlepszy
tak to jakie bialko bo mi zalezy na masie bo mam duzy brak a ciezko mi przybac :/?? a Gainer 737 slyszalem ze jest dobry i tani ale jak masz cos lepszego to powiedz
slim shady
11-12-08, 22:50
gainerow nie wcinam bo nie jestem ich zwolennikiem, o ganerach niektórych wiem bo znajomi je jedzą, a masz wogle diete? bo widze ze nie mozesz sie zdecydowac, ułóz sobie diete jak bedziesz miał braki to wówczas zacznij cos dobierac, jak chodzi Ci ocene białka i działanie to Ostrowia WPC tylko ma słaba rozpuszczalnosc i smak nie szczególny
kurde diete mam ale bialka brak i tu nie chodzi ocene tylko o to zeby bylo dobre ostatnio wcianalem MegaMass4000
Witam wszystkich mam mały problem gdyż w moim planie treningowym mam takie ćwiczenia na plecy jak
podciaganie na plecy szeroki rozstaw no i problem tu, że nie daje rady się podciągnąc a to mój początek z siłownią jak mogę zastąpic cwiczenia z drazka na inne? Czy podciaganie rece na szerokosci barkow wzmacnia te miesnie plecow abym mogl pozniej podciagac sie na szerszym rozstawie? i kolejne pytanie mam pełno ćwiczen rozpisanych i kazde z nich to 3s 10p Czy na początek to dobry plan? I kolejne pytanie czy na triceps starczy tylko wyciskanie francuskie no i zwykle bo ponoc przy tym tez pracuje?
Jeżeli dobrze zrozumiałem to możesz na atlasie drążek do karku sciągać.
zwykłe to jakie? wąski chwyt, jezeli tak to dobrze. dorzuc francuskie sztangielką
respective
12-12-08, 05:23
to zmniejsz ciężar... zaczynaj pomału...
Jeżeli masz na myśli podciąganie to trochę ciężko jest zmniejszyć ciężar :P
Witam wszystkich mam mały problem gdyż w moim planie treningowym mam takie ćwiczenia na plecy jak
podciaganie na plecy szeroki rozstaw no i problem tu, że nie daje rady się podciągnąc a to mój początek z siłownią jak mogę zastąpic cwiczenia z drazka na inne?
Jeśli masz do dyspozycji wyciąg to chyba najlepiej podciąganie zastąpi przyciąganie wyciągu do klatki lub karku.
Witam, mam takie pytanie odnośnie brzuszka, ćwiczyłem aw6 22 dni przestałem i czy utrzymanie tego co osiągnołem obecnie wystarcza areoby i z 3 treningi w tygodniu na brzuch: standarowe brzuszki i spięcia??? chodzi mi żeby nie przytyć znowu bo dość mam dużego tłuszczyku na tych partiach mięśni :) zresztą jak na każdych
respective
12-12-08, 16:33
jak nie chcesz przytyc na brzuchu to pilnuj przedewszystkim diety
ale te areoby i 3 treningi na brzuch powinny wystarczyc - zalezy jak intensywne i jak z Twoją przemianą materii :)
hmm diety a przed czym sie strzec jakieś główne zasady dietetyczne?? :)
respective
12-12-08, 20:00
obliczyć sobie zapotrzebowanie kaloryczne na dzień i trzymać się go :)
podciaganie na plecy szeroki rozstaw no i problem tu, że nie daje rady się podciągnąc a to mój początek z siłownią jak mogę zastąpic cwiczenia z drazka na inne?
Może spróbuj na początek ustać na krześle i dopiero się podciągaj, z czasem nie będziesz potrzebował krzesełka. Najpierw będzie jedno powtórzenie, później drugie itd.
Tak mi się wydaje :P
Dokladnie, postaw kreslo albo laweczke i na poczatku pomagaj nogami, ale nie bardziej jak to jest potrzebne, z czasem nabierzesz wprawy i zacznie isc juz bez pomocy..
szukałem ale nie znalazłem...
Czy jest coś na plecy w domowych warunkach ??
z góry dzięki ;)
przemek_yo
13-12-08, 21:54
drazek
slim shady
13-12-08, 22:08
wiosłowanie hantelką
Blackphoenix
13-12-08, 23:13
mam takie pytanko , mam stack kreatynowy i jest w nim 120 tabletek ;p i tak się zastanawiam czy te jedno pudełko to jest jeden cykl ?
slim shady
13-12-08, 23:15
hmmm nie ma tutaj jasnowidza niestety na forum, jakbys powiedział chociaz co to jest za stack, na opakowaniu powinno byc dawkowanie
Blackphoenix
13-12-08, 23:39
no tak moj błąd :p olimp Dominator creatine strong matrix 7 , sposób uzycia 1-2 kaps. 3 x dziennie.
respective
14-12-08, 08:19
w DT 2 rano naczczo, 2 przed treningiem (30min) 2 po treningu
w DNT 2 rano naczczo, 2 o podobnej porze jak treningowa
przy cwiczeniu 3 razy w tyg starczy ci to na zaledwie troche ponad 4 tyg. wiec taki króciutki cykl...
RockyBalboa
15-12-08, 08:24
Jakie moga byc skutki brania kreatyny w wieku 14-15 lat
respective
15-12-08, 11:03
- bóle głowy,
- problemy żołądkowe typu mdłości i wymioty,
- wzrost ciśnienia krwi,
- skórcze mięśniowe,
- problemy z nerkami,
- i słyszałem, kiedyś historie, że koleś w młodym wieku brał stacki czy tam boostery jakieś i nabawił się przez to choroby psychicznej...
RockyBalboa
15-12-08, 15:57
a niedawno spotkalem takiego gostka na silowni co zalatwia ludziom rozne rzeczy i powiedzial mi ze w takim wieku mozna brac ale w małych dawkach..
Powiedz mu zeby sie pierd... w glupi leb.. i zamiast myslec co gada jakis idiota zapierdzielaj z zelastwem na silowni
tak na marginesie to brałem kreatynę w tym wieku i poszła siła z 10 kg na klacie i bez skutków ubocznych - to takie trochę inne zdanie od wszystkich
Efekty kreatyny po cyklu nie beda wiecznie takie same. Daj sie wpierw organizmowi rozwinac.. w wieku 14-16 lat zapisz sie na napierdalanki, cokolwiek... pobudzisz swoj orgaznim naturalnie, gdy przyjdzie czas obrosniesz miesniami i bedziesz sial terror po okolicy, jesli oto chodzi:)
RockyBalboa
15-12-08, 16:12
ja od 8 lat w pilke napierdalalem ostro codziennie, ale moze jeden cykl az tak bardzo nie zaszkodzi
A dobrze mowisz!
Dobra dieta i zapierdol na treningu zrobia to samo co kretka... Jesli w wieku 14 lat kreta to co w wieku 25 lat?
W ogole, silka i dopalanie organizmu zanim przestanie sie rosnac to w dupe glupi pomysl... Nie mowie o pelnej misce dobrego zarcia, kiedy chcesz i potrzebujesz, wiadomo, ale z dopalaczami warto poczekac, moze za pol roku sie okaze ze na sucho wraz z naturalnym rozwojem dostaniesz czego chcesz.
RockyBalboa
15-12-08, 16:18
a chociaz bialko? ponizej szesnastki mozna spokojnie brac?
Napisz diete:) Tylko blagam, nie pisz 'jaka tam dietka jest'... Serio z michy wiele wiecej mozna wytachac do miesni nic sie moze wydawac, podaj przykladowy posilek dziennie, ilosc treningow w tygodniu oraz wage, pozdro:)
hardworkOUT
15-12-08, 16:24
co wy sie uparliscie na suple ???
zamiast pocwiczyc porzadnie to kazdy chwyta sei magicznch hasel : ekstra masa w miesiac !! uwga tylko u nas 10 kg !!.
przestancie wierzyc w takie pierdoly i magiczna moc supli a wezcie sie za trening porzadny i miche
"a niedawno spotkalem takiego gostka na silowni co zalatwia ludziom rozne rzeczy i powiedzial mi ze w takim wieku mozna brac ale w małych dawkach.. "
hahahaha. mozesz smialo pogratulowac mu wrodzonego debilizmu.
respective
15-12-08, 16:32
to jak w wieku 14 lat zaczniesz brać kreatyne to w wieku 16 będziesz chcial sie łapać za koksy... a w wieku 22 lat pogrzeb... powodzenia :]
RockyBalboa
15-12-08, 16:45
dlaczego jak bym juz mial sie w wieku 14 lat zlapac za kreatyne to w wieku 16 odrazu juz koksy i czemu w wieku 22 pogrzeb. hm ale bardzo ciekawa hipoteza,daje do myslenia, dzieki ;] to jeszcze te dwa lata poczekam
przemek_yo
15-12-08, 16:46
z suplami nie ma sie co srac za wczesnie z prostego wzgledu, szkoda kasy ;)
Blackphoenix
15-12-08, 16:50
zresztą Rocky, jedna z hipotez zakłada że branie kreatyny w tym wieku może spowodować przerost mięśnia sercowego... więc pomyśl... 2 lata poczekać czy całe życie być pod kontrolą kardiologa...
Sluchaj stary... (Rocky) wierz mi ze... bez zadnego dopalacza moje wyniki oceniam na bardzo dobre... glutamina/bialko kreatyna, na poczatek, to daje do myslenia... W tym sporcie nigdy nie powiesz... osiagnalem to co chcialem... zawsze bedzie Ci malo.. Rozwijaj sie naturalnie, gdy dojrzejesz bedzie za pozno... Zaczniesz odrabiac a nie gonic wynik... Cwicz naturalnie, wyzej dupy nie podskoczysz... W wieku 17 lat po suplementach czy nawet pierwszych cyklach na koksie, byle 24 latek, sprowadzi Cie do parteru... chyba ze masz wybitna genetyke... Pozdro:) Natura to podstawala, suple/koksy tylko maja pomoc, wyrosnij wpierw!!!
RockyBalboa
15-12-08, 16:54
wole juz to pierwsze..
Radze: Silna bania to podstawa... Najpierw mysl mysl mysl potem cokolwiek dzialaj, i sluchaj bardziej doswiadczonych (bron Boze, nie mysle o mnie). rozum... cala kurwe wyladuj na treningu..
RockyBalboa
15-12-08, 17:01
i narazie tak robie, tylko szkoda ze pompa tak krotko trwa..
przemek_yo
15-12-08, 17:05
ja tu widze, ze porady nic nie dadza bo mlody chce sie w lusterku podziwiac po 10 minutach treningu, nie w tym rzecz kolego
nie bedziesz mial 40 w bicu w wieku 15 lat i chuj na to poradzisz
RockyBalboa
15-12-08, 17:16
nie chce sie podziwiac tylko zenujace jest dla mnie to ze podczas tych 5 miesiecy w bicu przybylo mi 1,6 cm, nie chce byc pankiem, chcialbym tylko ujzec jakies sensowne efekty tej pracy
przemek_yo
15-12-08, 17:26
taki sport
hardworkOUT
15-12-08, 17:32
"nie chce sie podziwiac tylko zenujace jest dla mnie to ze podczas tych 5 miesiecy w bicu przybylo mi 1,6 cm, nie chce byc pankiem, chcialbym tylko ujzec jakies sensowne efekty tej pracy"
1. slaby trening ( split :D )
2. brak diety
3. slaba regenracja
niepotrzebne skreslic.
"i narazie tak robie, tylko szkoda ze pompa tak krotko trwa.."
jezeli pompa sie utrzyma kilka h po treningu i jest to hmm srednia pompa to jest wszystko jak najbardziej ok i jestes na wlasciwej drodze do sukcesu.
jezeli pompa utrzymuje sie powiedzmy 20 min - pol godziny po treningu i spada , miesnie staja sie sflaczale , to jest to jedna z pierwszych oznak przetrenowania metabolicznego. cwiczysz za ciezko jak na swoje mozliwosci lub dojechales trenowane miesnie wykorzystujac caly zapas zawartej w nich energii . opcja druga glownie dotyczy jak ze lubianych przeze mnie splitow, kiedy to poczatkujacy ( i nie tylko ) cwicza praktycznie do zalamania ( najczesciej klatka lub biceps )
RockyBalboa
15-12-08, 17:46
trening chyba dobry w miare mam, tak, split, 3 dniowy, z progresja, dieta jest,regeneracja.. hm no nie chodze na basen, nikt mi masaży nie robi i do sauny tez nie chodze ale daje dosc czasu na regeneracje miesni, a pompa sie utrzymuje gdzies 3 - 3,5 h
ale jesli tak ma byc to dobrze
respective
15-12-08, 18:17
1. slaby trening ( split :D )
akurat Ty jesteś zwolennikiem fbw
ja wole wyżyć się na splicie gdzie katuje ponad godzine 5 razy w tyg oddzielnie partie i nie mam aż takich złych efektów przez ost 5 miesięcy przybyło mi 3,5cm w łapie (teraz mam 37,5cm)
na jednego split będzie dobrze działał, na innego fbw - taka kolej rzeczy :P
RockyBalboa
15-12-08, 18:29
a to co jakis czas powinno sie zmieniac ze splitu na fbw itp ?
jak chcesz możesz nigdy, ale w wiekszosci przypadkow upatrywalbym sie bledow w diecie jako pwoodu słabych przyrostów.
respective
15-12-08, 20:22
ja na ogół robie split, ale czasem robie przez jakiś np miesiąc- dwa fbw tak po prostu dla urozmaicenia.
ja moge sobie dać wacka uciąć że rocky nie ma porządnej diety :P
popracujesz nad odżywianiem to będą efekty...
60% sukcesu w tym sporcie to dieta!!!
Blackphoenix
15-12-08, 20:48
60% sukcesu w tym sporcie to dieta!!!
Fakt, a zarazem najtrudniejsza cześć tego sukcesu :]
respective
15-12-08, 21:03
a kto powiedział że będzie łatwo? :]
Blackphoenix
15-12-08, 22:38
to tak na podsumowanie dzisiejszego dnia :D