Zobacz pełną wersję : Mało
Mam troche tłuszczyku na brzuchu i klacie... obwód klatki to 98 cm ale wydaje się dużo mniejsza.... co mam zrobić żeby moje mięśnie wydawały się bardziej napompowane...... pomocy
Sosnalol1705
15-11-07, 11:30
zacznij cwiczyc:D jaki masz staż ??
za mały staz jak na krete. proponuje ci jakas dobra odzywke białkowa i bcaa+dobry trening i dieta o niskiej nadwyzce kalorycznej zebys zbudował sucha mase miesniowa. ja bylem w takiej samej sytuacji jak ty ale postanowilem najpierw troche pospalac i dopiero pozniej wziasc sie za budowanie masy. powodzenia
co rozumiesz przez stwierdzenie "dobry trening"? chodzi ci o trening na rzeźbe???
Active1987
15-11-07, 15:10
Mam troche tłuszczyku na brzuchu i klacie... obwód klatki to 98 cm ale wydaje się dużo mniejsza.... co mam zrobić żeby moje mięśnie wydawały się bardziej napompowane...... pomocy
-Trenig siłowy 3 razy w tygodniu,krótkie odstepy pomiędzy seriami,po kazdym treningu zrób brzuszki,ewentualnie jak bedziesz miał czas pojedzi 30min na rowerku po tych brzuszkach
-Biegaj,przynajmniej raz w tygodniu,od.40-60min(stałe tempo,jednak spróbuj nie przerywac biegu)
-Basen miło widziany,jednak nie jest koniecznościa
-Mozesz kupic sobie pas neopronowy,koszt ok.5 zł a cos tam daje
-Dieta...ograniczyc spozycie węglowodanów,zwiększ białko
-Jeśli chcesz suple to:jakiś matrix białkowy,BCAA,Taurynka
-Duże chęci,systematyczność i konsekwentnośc;)
I powinno byc ok
Pozdro
robie a6w to mogę pominąć brzuszki??
Active1987
15-11-07, 15:34
Możesz,bo przeciez robisz je w a6W,to zamiast tych potreningowych brzuszków daj 30min jazdy na rowerku,skakanke,ćwiczenia rozciągające bądź gimnastyczne,coś aby byłruch,wybierz sobie wedle własnego uznania.
Pozdro
a możesz mi podać jakąś konkretną odżywkę bo tego jest pełno lecz większość to badziewie.......
+
tylko szukam czegoś w miare taniego
Active1987
15-11-07, 17:36
a możesz mi podać jakąś konkretną odżywkę bo tego jest pełno lecz większość to badziewie.......
+
tylko szukam czegoś w miare taniego
Matrix białkowy:
-Nitroprogen,bądź Prolongatum,stosowałem obydwa i obie polecam,zarówno pod względem cenowym,jakościowym,jak i smakowym
BCAA:
-"Uni liver" Universal 500tab
-Tauryna Mega caps Olimp 300kaps
Białko po treningu,zarówno siłowym,jak i po bieganiu,badz jakimkolwik innym wysiłku oraz przed spaniem(jesli zakupisz,któreś z tych co podałem),Aminokwasy z Tauryna przed i po wysiłku,plus same Aminokwasy z rana a Tauryna przed snem.
Pozdro