Zobacz pełną wersję : Drugi dzien po strzale i nadal boli... czy to normalne?? PROPIOBOLIN 100
Witam, mam propiobolin 100 wstrzyknalem 50mg czyli pol mililitra i od wczoraj boli mnie okolica tego miejsca gdzie wbijalem, czy to calkiem normalne?? jeszcze takie pytanie aby nie zasmiecac forum nowymi postami, czy pol mililitra to wystarczajaca ilosc aby "lek" mogl sie wchlonac do organizmu?? pozdrawiam
@up
Nie jestem pewien ale byc moze bol ten jest spowodowany duzym stezeniem tego srodka bo az 1000mg.
W jakie miejsce kules?
Bilem normalnie w posladek... tylko 50mg czyli 0,5 ml
stężenie 1000mg/ml ? hahaa
pierwszy raz zawsze boli:p
rozmasuj i przejdzie raz, dwa
a nie lepiej w udo jak samemu sobie robisz iniekcje?
wygodniej i wieksza kontrola ruchów i wiecej widac moim zdaniem
poprostu źle wbiłeś może za płytko lub poprostu źle trafiłeś , bij w drugi pośladek, nie polecam innych miejsc bo jak źle wbijesz w udo to nie będziesz mógł chodzić.
W takim razie co zrobic aby wbic poprawnie?? bol jest naprawde przeszkadzajacy... pozdrawiam
I uwazaj na nerw kulszowy bo jak w niego trafisz to dop bedzie nieciekawie...
Podziel posladek na 4 kwadraty.Zastrzyk rob w zewnetrzny gorny kwadrat...
o tym wiem, ze bije sie w gorna zewnetrzna czesc posladka wbilem w drugi tak jak radzil Voldek i jak narazie spoko, zobaczymy jutro, wiadomo jak to jest pierwszy strzal i odrazu taki bol moze zrazic do wykonywania kolejnych iniekcji, mysle ze bedzie dobrze dzieki wszystkim i pozdrawiam, jesli bedzie cos nie tak bede pisal, pozdrawiam
No i tak wbilem w drugi posladek wstaje rano i dalej boli!! zaczalem szukac przyczyny i znalazlem "W przypadku znacznej podatności na alkohol, który może występować w dużym stężeniu w przypadku substancji opartych na bazie krótkiego estru (np. propionat), co w ostateczności przekłada się na ból w miejscu iniekcji, zastosować możemy rozpuszczalniki do zastrzyków domięśniowych. Preparat taki do nabycia jest w aptekach." :) pozdrawiam