Zobacz pełną wersję : Przybranie masy.
paweleeekkk
21-09-07, 21:22
Witam.
Możecie coś polecic na przybranie masy? (oprócz gainera). :D
Czy jakbym stosował Kreatyne z Glutaminą to na masie bym trochę przybrał?
Pytam bo nieznam się na tym aż tak. A to forum to dla mnie jak biblia. :D
Pozdrawiam.
przybral bys ale trzeba miec diete.. widze ze to bedzie twoj pierwszy cykl to jak cos to monohydrant. ale dobrzy by było dorzucic gainera pozdro
paweleeekkk
21-09-07, 23:31
Więc jak bym brał Krete z Glutaminą to przybiore?
A Monohydrat wszyscy doradzają. VitalMax zielony :D Ale ciemno czy jasno zielony? :D
A glutamina najlepsza? Coś słyszałem że TREC'a... ?
gainer to podstawa bierze go zawsze po treningu polecm monster mass z biogenix lub gain bolic z olimp w miare tanie i dobre
poćwicz minimum 2 miesiące i możesz wziąśc tą kreatyne zieloną z vitalmaaxa ludzie ją chwalą chociaż moim zdaniem branie kreatyny wcześniej niż po pół roku ćwicznie jest błędem
Też na początek odradzam kreatynę, najlepiej gainer np. Mass XXL.
Ale jak się tak uparłeś to kreta z vitalmaxu zielona, plus do tego witaminy.
kreatyne tak szybko nie bierz tak jak napisał nowin po około pół roku.Gainera mozesz, ale tego gain bolic też nie bardzo bo on zawiera też kreatyne z tego co pamietam. Najlepszy byłby mass xxl tak jak radzi ci moto2004. Pamiętaj że najważniejsza jest dieta ja o tym sie przekonałem na własnej skórze, jak jej nie masz to odżywek nie opłaca ci sie kupic. Takie moje zdanie
pozdro
paweleeekkk
23-09-07, 12:44
Diete mam :D.
A na te kreatyne to nie, że się uparłem tylko tak pytałem. :)
A co jest w niej aż takiego że nawet gainera z kreatyną nie powinienem?
to nie chodzi o to że ona Ci zaszkodzi czy coś w tym stylu. Chodzi i to że jak zaczynasz cwiczyć i masz diete to mięśnie i tka będą rosły więc nie ma sensu brać dodtakowych środówk pobudzających. poćwiczysz troche zobaczysz że mięśnie troche zaczną strajkować tzn obowdy staną i wtdy bierzesz kreatynę
paweleeekkk
23-09-07, 15:39
Ok.
Czyli na początek wystarczy gainer?
Activity (MusliGainer) już nie wezmę.
MassXXL, Monster Mass, GainBolic... jakieś jeszcze są dobre i cenowo umiarkowane?
O Magnum TREC'a też dobrze słyszałem...
ja wcinam monster mass tylko
paweleeekkk
23-09-07, 19:04
I efekty widoczne?
A jak dawkowanie?
1Kg. by mi starczył tak na początek na spróbowanie efektu jakiegoś?
gainer to tylko zastępstow posilku więc nie licz zę Ci masa skoczy po stosowaniu gainera, jak bedzie dieta to napewno będzie przyrost ale gainer sam w sobie nie powoduje wzrostu mięśni on tylko dostarcza odpowiednich składników do ich wzrostu
paweleeekkk
23-09-07, 19:10
Czyli taki "super posiłek" w diecie. :)
A tak jak pisałem powyżej, jak to wcinasz? Dzień treningowy i nie treningowy.
1Kg na początek by starczył?
ja biore 120g po treningu i jak mam długą przerwe między posiłkami to ok 80 g.
nie ma takiego czegoś 1 kg na początek jeżeli nie stać Cie by brać to cały czas to odpuść całkiem i tą kase daj w diete
paweleeekkk
23-09-07, 20:49
Nie chodzi o to, że mnie nie stac.
Chodzi o to ze np. mam na Kg, ale nie kupie go tylko poczekam az bede mial na 4Kg. :D.