PDA

Zobacz pełną wersję : Jabłczan kreatyny

Piotroszka
20-08-07, 12:08
Moze mi ktos wyjasnic na czym polegaja różnice miedzy monohydrate a jabłczanem i cytrynianem kreatyny?
Co jest najlepsze jakie są róznice?plusy i minusy...
i jeszcze jedno pytanie jesli dokupie glutamine do monohydraru, utrzyma sie dluzej to co zdobęde dzięki kreatynie?

ubermas
20-08-07, 12:18
Nie mam pojecia jakie sa roznice miedzy tymi kreatynami. Co do gluty to ja polecalbym ci raczej wziasc ja po cyklu. Kreatyna dziala bardzo silnie anabolicznie, podobnie jak glutka choc ona oczywiscie slabiej. Do krety kup sobie gainer, a po cyklu pojedz na glutaminie lub bcaa, a napewno nie bedziesz mial takich spadkow lub nawet calkowicie ich unikniesz

Punisher
20-08-07, 13:56
Mówiąc krótko:
Działają podobnie, jednak cytrian trochę odstaję od jabłczanu - jest słabszy.
Ogólnie to oba zwiększają wytrzymałość, siłę i są bardzo dobre podczas treningu na rzeźbę.
Monohydrat - zwiększa masę ciała, ale zarówno dodaje siły, szczególnie przy pierwszym cyklu.

Kasa313
21-08-07, 21:29
Mono przy I cykl daje ogromny wzrosty sily i mase jesli to poczatek twojej suplementacji potem trzeba kolejny cykl na mono a potem jabczan.
Jablczan jest bardziej przysfajalny niz zwykly mono badziej przyrasta sila niz masa chociaz tu bym sie klucil.. mniej trzeba wody pic

Punisher
22-08-07, 19:44
Tak to racja, i dlagego czesto laczy sie jablczan z mono, szczegolnie przy kolejnych cyklach 3-4 cykle mono nawet. (druga przyczyna to to ze taniej, ale to nie wazne teraz)