PDA

Zobacz pełną wersję : Co dalej? (po kreatynie)

baQus
12-08-07, 19:09
Od 1,5 roku chodzę już na siłownię co drugi dzień. Trzy tygodnie temu skończyłem brać kreatynę Olimpa Creatine Mega Caps 300 kaps., Olimp Dextrose i Olimp HMB 1000 MEGA CAPS 150 kaps. Dało mi to naprawdę dobre efekty i teraz robię sobie 5 tygodniową przerwę (tzn. HMB biorę nadal), ale myślę już o jakichś następnych odżywkach. Chciałbym wziąść coś, co zwiększy siłę, poprawi rzeźbę (to przede wszystkim) i lekko zwiększy masę mięśniową (czyli chyba wszystko, co można chcieć :smile:). Przed rozpoczęciem cyklu kreatyny myślałem nad Nitrobolonem albo Knockout'em, ale nie wiem, czy nie będzie za "mocny" dla kogoś, kto dopiero zaczyna z odżywkami. Byłbym wdzięczny, gdyby ktoś z Was polecił mi, co teraz powinienem kupić i dlaczego (w sensie co mi to da ) :smile:

AdRiAn
12-08-07, 19:57
po co az 5 tygodni przerwa ? stracisz wszystko co zbudowales... lepiej daj 3 tygodnie luznego treningu ale cwicz, tylko z mala intensywnocia i zmniejsz serie.. dopiero potem daj tydzien przerwy.

knock za mocny, nitro tez odpusc.

kup sobie jakies mono znowu albo jablczan ( przykladowo Olimp TCM Mega caps - ale mono jest lepsze ).

mysle ze moglbys nawet zabrac sie za kre-alkalyn.

baQus
12-08-07, 20:33
W sklepie z odżywkami mi powiedzieli, że 4-6 tygodni przerwy między cyklami. Odnośnie przerwy mam na myśli, że nie biorę odżywek, a nie przerwę od siłowni, cały czas ćwiczę. Powiedzmy, że kupiłbym Olimp Kre-Alkalyn® Powder 200g (http://www.olimp-supplements.com/pl/index2.php?page=l_pr&id_pr=147&ids=25&str=2&sh=1), co najlepiej kupić z tym, aby poszło też na rzeźbę? Czy z Kre-Alkalyn'em trzeba pić też dextrozę? Oraz jak się to dawkuje, bo na stronie Olimpa jest opisane, że 1,5-3 g dziennie, czyli wg ich zaleceń starczy mi to aż na 8-9 tygodni.

Prezydent_1c
12-08-07, 21:35
HMB bierz cały czas. A co do KA to cykl niech trwa 6-8tyg. (polecam 6). A dawkowanie to zalezne jest od tego ile ważysz.

baQus
12-08-07, 21:38
Ważę 78-80 kg (zeleżnie od dnia) przy 186 cm wzrostu. Czyli HMB, KA i dekstroza będą dobrym połączeniem?

Prezydent_1c
12-08-07, 21:48
Dextroza odpada bo ten cukier prosty niepotrzebny i przy wchłanianiu kreatyny wogóle niepotrzebny ... HMB + KA + glutamina lub jakieś aminokwasy + witaminy +dieta (2 ostatnie napisałem wrazie czego :P) i powinno iśc w dobrym kierunku.

baQus
12-08-07, 21:57
Czyli taki zestaw:
- Olimp Glutarol 1000 250 kaps
- Olimp ANABOLIC AMINO 5500 MEGA CAPS 360 kaps
- Olimp HMB 1000 MEGA CAPS 150 kaps
- Olimp Kre-Alkalyn® Powder 200g
będzie optymalnym wyborem?

Prezydent_1c
12-08-07, 22:33
HMb polecam HMB Revolution a co do aminokwasów polecam Ultimate AminoBolic. A diete masz ? Bo jak nie masz to zamiast glutaminy kup sobie białko.

baQus
12-08-07, 22:37
Dietę mam i staram się jej przestrzegać, aczkolwiek nie zawsze się udaje.

Prezydent_1c
12-08-07, 22:41
To przy treningu moim zdaniem przynajmniej dobrze jest wypić sobie białko na dobry sen. Możesz kupić zamiast glutaminy tylko na noc bys brał a za dnia tyle co dasz rade z diety.

AdRiAn
15-08-07, 18:43
moja propozycja :

kre-alkalyn, olimp creatine mega caps, tauryna, glutamina, bialko na noc jesli potrzebne (bogenix pro longatum ). i oczywiscie witaminki, daily formula lub witalmaxy.

co do hmb to chyba nikt nie chwali tego rodzaju produktow ;p

AdRiAn
15-08-07, 18:44
A diete masz ? Bo jak nie masz to zamiast glutaminy kup sobie białko.

brawo dla Ciebie, az mi szczena opadla...

Punisher
15-08-07, 19:53
Chwalą, chwalą, ale to na niektórych działa, a na niektórych nie.

AdRiAn
15-08-07, 21:45
no jak ktos chce brac 12-14 tygodni to jego sprawa...

cykl 6-8 tygodniowy daje znikome efekty... wiele osob sie palilo na tym i wielu sie przejechalo... sofok brales, ze gadasz ?

Punisher
15-08-07, 22:56
no jak ktos chce brac 12-14 tygodni to jego sprawa...

cykl 6-8 tygodniowy daje znikome efekty... wiele osob sie palilo na tym i wielu sie przejechalo... sofok brales, ze gadasz ?
Na szczęście nie, nie potzebuję. Adi a ty brałeś, że gadasz?

AdRiAn
16-08-07, 10:24
3-4 ziomkow ode mnie brali na cykl 8 tygodni i wiekszych zmian nie widzieli.
Nawet jeden po 4 tygodniach zwiekszyl dawke 2razy niz na opakowaniu i dopieo cos tam zaczynalo dzialac. A cykle robili b. dobre z witaminkami ( jeden mial nawet Animal paka ! ), dieta byla elegancko ulozona bo nawet widzialem rozpisana. A poza tym wieeeelu ludzi co bierze HMB ma podobne zdanie, efekty widac przy dluzszym stosowaniu, wiec po co meczyc sie z HMB 12 tygodni jak mozna osiagnac wiecej na czystej krecie/mono/jablko/staki w 6 tygodni ?

Punisher
16-08-07, 10:42
No zgadzam się z Tobą ;)

baQus
16-08-07, 22:10
moja propozycja :

kre-alkalyn, olimp creatine mega caps, tauryna, glutamina, bialko na noc jesli potrzebne (bogenix pro longatum ). i oczywiscie witaminki, daily formula lub witalmaxy.

Fajnie to wygląda, ale nie mam aż tak badzo dużego budżetu :P Załóżmy, że chciałbym, żeby cena odżywek nie przekroczyła 350 zł i żeby starczyło ich na co najmniej miesiąc.

baQus
16-08-07, 22:18
Przeprazam, że piszę post pod postem, ale chciałbym się dowiedzieć, czy branie samej czystej kreatyny może mi też coś dać? Pytam, ponieważ mam możliwość kupić kreatynę w beczce 25 kg, taką zaraz po wyprodukowaniu, ale jeszcze nie "zapakowaną" przez Treca, czy Olimpa.

Punisher
17-08-07, 11:51
25 kg?? chyba oszalałeś tyle chcesz tego zjeść? Heh... Chyba, że kupisz tą beczkę na 25 osób....

baQus
17-08-07, 22:46
Wiadomo, że tyle nie zjem, chodziło mi tylko o to, czy czysta, "nieprzetworzona" przez producentów kreatyna będzie równie dobra, jak np. taka z Treca, czy Olimpu?