Zobacz pełną wersję : Co dalej? (po kreatynie)
Od 1,5 roku chodzę już na siłownię co drugi dzień. Trzy tygodnie temu skończyłem brać kreatynę Olimpa Creatine Mega Caps 300 kaps., Olimp Dextrose i Olimp HMB 1000 MEGA CAPS 150 kaps. Dało mi to naprawdę dobre efekty i teraz robię sobie 5 tygodniową przerwę (tzn. HMB biorę nadal), ale myślę już o jakichś następnych odżywkach. Chciałbym wziąść coś, co zwiększy siłę, poprawi rzeźbę (to przede wszystkim) i lekko zwiększy masę mięśniową (czyli chyba wszystko, co można chcieć :smile:). Przed rozpoczęciem cyklu kreatyny myślałem nad Nitrobolonem albo Knockout'em, ale nie wiem, czy nie będzie za "mocny" dla kogoś, kto dopiero zaczyna z odżywkami. Byłbym wdzięczny, gdyby ktoś z Was polecił mi, co teraz powinienem kupić i dlaczego (w sensie co mi to da ) :smile:
po co az 5 tygodni przerwa ? stracisz wszystko co zbudowales... lepiej daj 3 tygodnie luznego treningu ale cwicz, tylko z mala intensywnocia i zmniejsz serie.. dopiero potem daj tydzien przerwy.
knock za mocny, nitro tez odpusc.
kup sobie jakies mono znowu albo jablczan ( przykladowo Olimp TCM Mega caps - ale mono jest lepsze ).
mysle ze moglbys nawet zabrac sie za kre-alkalyn.
W sklepie z odżywkami mi powiedzieli, że 4-6 tygodni przerwy między cyklami. Odnośnie przerwy mam na myśli, że nie biorę odżywek, a nie przerwę od siłowni, cały czas ćwiczę. Powiedzmy, że kupiłbym Olimp Kre-Alkalyn® Powder 200g (http://www.olimp-supplements.com/pl/index2.php?page=l_pr&id_pr=147&ids=25&str=2&sh=1), co najlepiej kupić z tym, aby poszło też na rzeźbę? Czy z Kre-Alkalyn'em trzeba pić też dextrozę? Oraz jak się to dawkuje, bo na stronie Olimpa jest opisane, że 1,5-3 g dziennie, czyli wg ich zaleceń starczy mi to aż na 8-9 tygodni.
Prezydent_1c
12-08-07, 21:35
HMB bierz cały czas. A co do KA to cykl niech trwa 6-8tyg. (polecam 6). A dawkowanie to zalezne jest od tego ile ważysz.
Ważę 78-80 kg (zeleżnie od dnia) przy 186 cm wzrostu. Czyli HMB, KA i dekstroza będą dobrym połączeniem?
Prezydent_1c
12-08-07, 21:48
Dextroza odpada bo ten cukier prosty niepotrzebny i przy wchłanianiu kreatyny wogóle niepotrzebny ... HMB + KA + glutamina lub jakieś aminokwasy + witaminy +dieta (2 ostatnie napisałem wrazie czego :P) i powinno iśc w dobrym kierunku.
Czyli taki zestaw:
- Olimp Glutarol 1000 250 kaps
- Olimp ANABOLIC AMINO 5500 MEGA CAPS 360 kaps
- Olimp HMB 1000 MEGA CAPS 150 kaps
- Olimp Kre-Alkalyn® Powder 200g
będzie optymalnym wyborem?
Prezydent_1c
12-08-07, 22:33
HMb polecam HMB Revolution a co do aminokwasów polecam Ultimate AminoBolic. A diete masz ? Bo jak nie masz to zamiast glutaminy kup sobie białko.
Dietę mam i staram się jej przestrzegać, aczkolwiek nie zawsze się udaje.
Prezydent_1c
12-08-07, 22:41
To przy treningu moim zdaniem przynajmniej dobrze jest wypić sobie białko na dobry sen. Możesz kupić zamiast glutaminy tylko na noc bys brał a za dnia tyle co dasz rade z diety.
moja propozycja :
kre-alkalyn, olimp creatine mega caps, tauryna, glutamina, bialko na noc jesli potrzebne (bogenix pro longatum ). i oczywiscie witaminki, daily formula lub witalmaxy.
co do hmb to chyba nikt nie chwali tego rodzaju produktow ;p
A diete masz ? Bo jak nie masz to zamiast glutaminy kup sobie białko.
brawo dla Ciebie, az mi szczena opadla...
Chwalą, chwalą, ale to na niektórych działa, a na niektórych nie.
no jak ktos chce brac 12-14 tygodni to jego sprawa...
cykl 6-8 tygodniowy daje znikome efekty... wiele osob sie palilo na tym i wielu sie przejechalo... sofok brales, ze gadasz ?
no jak ktos chce brac 12-14 tygodni to jego sprawa...
cykl 6-8 tygodniowy daje znikome efekty... wiele osob sie palilo na tym i wielu sie przejechalo... sofok brales, ze gadasz ?
Na szczęście nie, nie potzebuję. Adi a ty brałeś, że gadasz?
3-4 ziomkow ode mnie brali na cykl 8 tygodni i wiekszych zmian nie widzieli.
Nawet jeden po 4 tygodniach zwiekszyl dawke 2razy niz na opakowaniu i dopieo cos tam zaczynalo dzialac. A cykle robili b. dobre z witaminkami ( jeden mial nawet Animal paka ! ), dieta byla elegancko ulozona bo nawet widzialem rozpisana. A poza tym wieeeelu ludzi co bierze HMB ma podobne zdanie, efekty widac przy dluzszym stosowaniu, wiec po co meczyc sie z HMB 12 tygodni jak mozna osiagnac wiecej na czystej krecie/mono/jablko/staki w 6 tygodni ?
moja propozycja :
kre-alkalyn, olimp creatine mega caps, tauryna, glutamina, bialko na noc jesli potrzebne (bogenix pro longatum ). i oczywiscie witaminki, daily formula lub witalmaxy.
Fajnie to wygląda, ale nie mam aż tak badzo dużego budżetu :P Załóżmy, że chciałbym, żeby cena odżywek nie przekroczyła 350 zł i żeby starczyło ich na co najmniej miesiąc.
Przeprazam, że piszę post pod postem, ale chciałbym się dowiedzieć, czy branie samej czystej kreatyny może mi też coś dać? Pytam, ponieważ mam możliwość kupić kreatynę w beczce 25 kg, taką zaraz po wyprodukowaniu, ale jeszcze nie "zapakowaną" przez Treca, czy Olimpa.
25 kg?? chyba oszalałeś tyle chcesz tego zjeść? Heh... Chyba, że kupisz tą beczkę na 25 osób....
Wiadomo, że tyle nie zjem, chodziło mi tylko o to, czy czysta, "nieprzetworzona" przez producentów kreatyna będzie równie dobra, jak np. taka z Treca, czy Olimpu?