PDA

Zobacz pełną wersję : 2 Pyt. dotyczace odżuwek typu Carbo

pierwszy
14-07-07, 18:41
Witam.

1.Chce stworzyc wlasnego gainera. Zamowilem juz białko Olimp Pure Whey 80. Chce je połączyc z odżywką typu Carbo, jednak na większości z nich pisze, że trzeba je rozmiszac z wodą. Ja chciałem gainera mieszac z mlekiem. Czy po połaczeniu (białko + węgle) moge to zrobic ??

2.Która odżywka waszym zdaniem lepsza: Carb BX Biogenix czy Olimp Carbo ??

AdRiAn
14-07-07, 22:40
obydwa dobre. Ale bierz z Olimpa.

nie kombinuj i mieszaj z woda normalnie.
Najp0ier walnij sobie porcje carbo, potem bialeczko lub odwrotnie i nie mieszaj.

rafalkomando
15-07-07, 10:08
połaczenai zawsze w jakims stopniu było problemem, najlepiej to gainera kupic tam juz sa odpowiednie substancie ,witamin itp, wegle proste i złozone, no ale jak juz sie zdecydowałes to najpierw białko wypij z woda a puzniej za 5 minut wegle, pozdrawiam

pierwszy
15-07-07, 13:13
Dzięki za porady, ale dlaczego białko akurat z wodą a nie z mlekiem ?? Jaka jest różnica ?? Możecie napisac coś więcej ??

Punisher
15-07-07, 13:16
Jak będziesz miał gainera np. czekoladowego lub bananowego, a carbo cytrynowe lub brzoskwiniowe to wyjdzie niesmaczna kupa. Wiec rozwiazanie kolegi wyzej byloby optymalnym rozwiazaniem.
Pewnie jestes zdecydowany na takie rozwiazanie, aby laczyc carbo z kreatynką oraz miedzy posilkami razem jako gainer tak?

pierwszy
15-07-07, 18:08
Kreatyny na razie nie mam w planie. Niestety nie na wszystko są fundusze a dobra dieta też jest kosztowna :)
Będe dodawal carbo i białko do diety 2 razy dziennie między posiłkami (np. w pracy - gdy nie będe w stanie przygotowac pełnowartościowego posiłku).
Po tym co napisali koledzy doszedłem do wniosku, że nie będe tego mieszał. Zastanawiem się tylko jaka jest różnica między białkiem z mlekiem a białkiem z wodą ??

Punisher
15-07-07, 19:11
W smaku. Jeżeli nie robisz tak jak ja wyżej napisałem, to nie mam pojęcia czemu nie kupiles sobie gainera...

pierwszy
15-07-07, 22:07
Zastanawialem się nad dwoma gainerami.

Pierwszy Olimp Gain Bolic odpad ze względu na to, że zawiera kreatyne a ta chce dolżczyc póżniej w cyklu a nie zażywac ją cały czas - ponoc jest ona wtedy bardziej efektywna.

Drugi Mass XXL Treca odpadł ze względu na cenę. Olimp Pure Whey 80 2500g. + 6 paczek Olimp Carbo 1000g. wyjdzie 200 zł. a wystaczy mi na 60 dni przy dawkowaniu dwa razy dziennie po 20g. białka i 50g. carbo (chodzi mi tylko o uzupełnienie diety).

Punisher
15-07-07, 22:36
A gainer1 Vitalmax 4,5kg 96zł? :)

ubermas
16-07-07, 00:08
Chlopie nie kupuj nic z Olimpu, dozbieraj lepiej kasy i kupuj "sprzet" z porzadnych firm jak Universal, SportsOne, Weider-Haleko. Universal Nutrition i MLO. Takie jest moje zdanie. Zastepowanie posilku bialkiem i cabo to nie najlepszy pomysl, ale jak widze nie masz wyjscia. Kup lepiej gainera z zawartoscia białka 20%, bierz go 100 gram i do tego jakies 300 ml mleka i juz masz w miare dobry zamiennik posilku... Pozdro