Zobacz pełną wersję : 2 Pyt. dotyczace odżuwek typu Carbo
Witam.
1.Chce stworzyc wlasnego gainera. Zamowilem juz białko Olimp Pure Whey 80. Chce je połączyc z odżywką typu Carbo, jednak na większości z nich pisze, że trzeba je rozmiszac z wodą. Ja chciałem gainera mieszac z mlekiem. Czy po połaczeniu (białko + węgle) moge to zrobic ??
2.Która odżywka waszym zdaniem lepsza: Carb BX Biogenix czy Olimp Carbo ??
obydwa dobre. Ale bierz z Olimpa.
nie kombinuj i mieszaj z woda normalnie.
Najp0ier walnij sobie porcje carbo, potem bialeczko lub odwrotnie i nie mieszaj.
rafalkomando
15-07-07, 10:08
połaczenai zawsze w jakims stopniu było problemem, najlepiej to gainera kupic tam juz sa odpowiednie substancie ,witamin itp, wegle proste i złozone, no ale jak juz sie zdecydowałes to najpierw białko wypij z woda a puzniej za 5 minut wegle, pozdrawiam
Dzięki za porady, ale dlaczego białko akurat z wodą a nie z mlekiem ?? Jaka jest różnica ?? Możecie napisac coś więcej ??
Jak będziesz miał gainera np. czekoladowego lub bananowego, a carbo cytrynowe lub brzoskwiniowe to wyjdzie niesmaczna kupa. Wiec rozwiazanie kolegi wyzej byloby optymalnym rozwiazaniem.
Pewnie jestes zdecydowany na takie rozwiazanie, aby laczyc carbo z kreatynką oraz miedzy posilkami razem jako gainer tak?
Kreatyny na razie nie mam w planie. Niestety nie na wszystko są fundusze a dobra dieta też jest kosztowna :)
Będe dodawal carbo i białko do diety 2 razy dziennie między posiłkami (np. w pracy - gdy nie będe w stanie przygotowac pełnowartościowego posiłku).
Po tym co napisali koledzy doszedłem do wniosku, że nie będe tego mieszał. Zastanawiem się tylko jaka jest różnica między białkiem z mlekiem a białkiem z wodą ??
W smaku. Jeżeli nie robisz tak jak ja wyżej napisałem, to nie mam pojęcia czemu nie kupiles sobie gainera...
Zastanawialem się nad dwoma gainerami.
Pierwszy Olimp Gain Bolic odpad ze względu na to, że zawiera kreatyne a ta chce dolżczyc póżniej w cyklu a nie zażywac ją cały czas - ponoc jest ona wtedy bardziej efektywna.
Drugi Mass XXL Treca odpadł ze względu na cenę. Olimp Pure Whey 80 2500g. + 6 paczek Olimp Carbo 1000g. wyjdzie 200 zł. a wystaczy mi na 60 dni przy dawkowaniu dwa razy dziennie po 20g. białka i 50g. carbo (chodzi mi tylko o uzupełnienie diety).
A gainer1 Vitalmax 4,5kg 96zł? :)
Chlopie nie kupuj nic z Olimpu, dozbieraj lepiej kasy i kupuj "sprzet" z porzadnych firm jak Universal, SportsOne, Weider-Haleko. Universal Nutrition i MLO. Takie jest moje zdanie. Zastepowanie posilku bialkiem i cabo to nie najlepszy pomysl, ale jak widze nie masz wyjscia. Kup lepiej gainera z zawartoscia białka 20%, bierz go 100 gram i do tego jakies 300 ml mleka i juz masz w miare dobry zamiennik posilku... Pozdro