Zobacz pełną wersję : Do Specjalistow ...
Mam moze dziwne sprawe ale zaczalem sie nad tym zastanawiac. Mianowicie powiedzmy teraz mam diete na okreslona ilosc kalorii, kupuje gainera, kreatyne, witaminy (jednym slowem cykl). Zalozmy ze robie na tym 5kg (wagi). Koncze cykl ale waga spada o kilka kilogramow (2kg) czyli zostalo mi jeszcze 3 kg z cyklu. Przez kolejny rok nadal cwicze nadal trzymam diete ale nie biore w ogole odzywek i po roku waga wraca do poczatkowego pulapu. Innymi slowy nie pozostalo NIC z hipotetycznehgo cyklu. Pytanie brzmi dlaczego tak sie dzieje? Jaki jest sens stosowania odzywek? Czy odzywki trzeba stosowac systematycznie bo w przeciwnym razie nie maja sensu?
Mysle ze zainteresujecie sie tym tematem :) Czekam na jak najwiecej opinii na ten temat. Pozdrawiam :)
rafalkomando
28-06-07, 22:34
no własnie na tym polega rola cykli, bierzesz robisz cykl puzniej miesiac przerwy i tak w kułko oczywiscie nie co miesiac, jesli bedziesz to robił cyklicznie to nie bedzie spadków i jeszce bardzo wazne jest to zeby trzymac diete, i nie pic alkocholu
Hmmm Dziwna sprawa. Wiadomo, że podczas cyklu kreatynowego nabierasz sporo wody itp, potem odchodzi woda są spadki logiczne. Czemu spada waga?
Bo trzeba się dobrze odżywiać, a cały rok nie robisz masy, może robisz rzeźbę(lub nawet niekoniecznie) i tłuszczyk się spala.Ale pozostałości są po cyklu na pewno, bo możesz mieć więcej mięśni, tłuszcz się spali nie jest tak? Nasunęło mi się pytanie: Ile masz lat? Bo wiadomo, że do 21 roku życia - nie ma bata - ciało rośnie, przybiera na wadze z roku na rok, to nie wiem jak można stałą wagę trzymać, chyba że jesteś dojrzałym mężczyzną?
Mam 18lat. Nie robie treningu na rzezbe. Caly czas MASA... i tak to wyglada czyli gainery tez musze brac non stop ? nie moge wziasc 2 razy i koniec zeby zostalo to ?
Jeżeli byś miał dobrą diete to byś o to nie pytał....jeżeli masz braki to musisz cały czas jeśc zebyś się masował. Pzdr.
Wez cos sobie poczytaj na necie o suplach bo w sumie to nic nie wiesz. Mozesz wogole nie brac zadnych gainerow jezeli masz dobra diete. Nie wiem skad wziales takie wyobrazenie o odzywkach ze konczysz brac i wszystko idzie sie jeb*c. To co nabierzesz to twoje jezeli tego po drodze nie zmarnujesz tzn zaczniesz sie opieprzac i jesc hamburgery przy dworcu 3x dziennie i zapijac to wszystko setka spirytusu
diety nie trzymasz masa spada
trenujesz na darmo!
BIGPAKER.NET
co to tom ma za opis?? ... bana mu
Ja powiem tak nie stosuje diety typu 8.20 filet z kurczaka itp... nie mam czasu codziennie jem wszystko co sie da duzo nabialu weglowodanow itp dostarczam organizmowi tyle witamin ile tylko sie da :) i niepotrzebuje gainera masa sama powoli rosnie. Jestem rok po 1 cyklu kreatyna dopiero teraz biore 2 cykl a po tamtym zostalo mi jakies 80% masy sila spadla bo mialem przerwe w treningu ale jest dobrze i nie podzielam twojego zdania kabanoss
Nie jezdzijcie tak po mnie :P ja tylko pytam ;) i dziekuje za odpowiedzi... !
ja jestem 1,5 miecha po cyklu na CP + mono na którym przytyłem 3 kg i jak ważyłem się w tym tygodniu to nie tylko nic nie spadło ale jeszcze przyszło 1 kg. Ale od razu mowie że diete mam konkretną i gainera też sobie nie żałuje,
p.s. już nie długo nowy cykl CP + krealkalyn i jeszcze pare bajerów . będzie relacja
ks nie opis tylko podpis...
co to tom ma za opis?? ... bana mu
ks chyba sam reklamowales swoje forum niedawno...
ks powtarzasz sie. I uwazaj bo cos mi tu pachnie banem. Drugim?
PS. ja tych tekstow nie rozumiem: "bo tys tam byl" :|
po pierwsze nie strasz mnie!!
a po drugie a co myslisz mi zrobi tak ban bo nie rozumiem ... ban to jest dla takich ciemniaków którzy nie mają pojecia o informatyce ... spokojnie mozna sie go pozbyc ... chocby przez zmiane ip albo nawet nicka itp ...
Ja Cie nie strasze tylko mowie ze za takie bezsensowne posty mozesz (ale nie musisz, to zalezy od adminow nie odemnie ). A o pozbyciu sie bana wiem doskonale.
Dobra koniec i wracajmy do tematu.