PDA

Zobacz pełną wersję : prośba o poradę

rr
24-04-07, 13:54
witam wzystkich na forum,
mam 27 lat i potrzebuję porady- otóż trenowałem doś intensywnie jakieś 7 lat temu, z niezłymi rezultatami ( prawie 2 lata), następnie miałem przerwę ok 6 lat- przez ten okres czasu przytyłem doś znacznie. Od około roku pracuję nad tym by stracić zbędne kilogramy i chyba mogą powiedzieć że zgubiłem tłusz ( niestety również i mięśnie). Obecnie ważę ok 85-87 kg i mam 190 cm wzrostu. Chcę zacząć przybierać na wadze ale chodzo mi o czystą masę mięśniową dlatego odpadają gainery ( doć łatwo tyję). Co polecalibyście dla mnie- chodzi o zdobycie mięśni- oczywiście dieta to podstawa, ale chodzi mi o wspomaganie- co brać? odżywaka białkowa?hmb,? kreatyna? nitro? jak możecie to podajcie także konkretne firmy np jak HMB to tylko z firmy x itd. Dodam że nie chodzi mi o jakieś szybkie przyrosty, chodzi o to aby w jakimś dłuższym okresie zdobyć mięśnie ale przy zachowaniu rzeźby. dzieki i pozdr

monowodzian
24-04-07, 14:23
takie rzezy to tylko w erze.. :cool: :cool: nie masz "szybkich mięsni przy dobrzej rzeźbie".. na mieśnie trzeba zapracowac.. próbuj kreatyny jesli ci zalezy.. vitalmax 250 mesh taka zielona :wink: do tego dieta i bedzie powoli rosło.

Prezydent_1c
24-04-07, 15:32
JA proponuje HMB Revolution + białko no i dieta ...

Waldi_21
25-04-07, 20:15
gówno prawda dzieciak 16 lat gada o hmb trzeba brac kilka miesiacy a sa lepsze rzeczy ot tego supla przedewszystkim bialko i dobra dieta moze jakas kreatynka z transporterem i powinno isc w dobra strone

jonasz7
25-04-07, 20:28
Nic dodać, nic ująć.
pzdr.