PDA

Zobacz pełną wersję : brzuch

napoleon
07-04-07, 11:07
Za dużo tłuszczu nie mam na brzuchu (wazę 64 kg przy 177-178 wzrostu) ale chciałem to ładnie wyrzeźbić. Jaki system treningu brzucha polecacie?

SkAwwa
07-04-07, 11:21
A6W polecam :)
http://e-kulturystyka.info/viewtopic.php?t=3045

Wodzek
07-04-07, 13:15
A6w jest dobrym cwiczeniem ale nie polecam dla poczatkujacego, gdyz nie dotrwasz do konca :]. Ja sam kiedys bez zadnych cwiczen na brzuch zaczolem a6w i skonczylem przy 15 dniu :/. Teraz bede zaczynal znowu. Polecam ci moze inny trening na brzuch albo jakis wlasny ( skretosklony, brzuszki, itp.) , a dopiero pozniej bierz sie za a6w. :]

napoleon
07-04-07, 13:56
ułożę wiec swój własny. Najwyżej zaprezentuję żebyście ocenili :) i jeszcze brzuch ćwiczyć tez co dwa dni?

SkAwwa
07-04-07, 15:03
tak brzuch co dwa dni ćwicz :)

grzesiek k
07-04-07, 20:51
Wodzek, Może on akurat da radę Może nie jest taki jak ty :!: napoleon, Zrób a6w musisz dać radę to znowu nie jest podnoszenie 600kg żeby było takie trudne
pzdr.

kociolcyk
07-04-07, 20:52
ta a robiłęs co mowisz?? wbrew pozorom to nei jest takie łatwe :!:

grzesiek k
07-04-07, 20:55
Tak robiłem :!:
pzdr.

kociolcyk
07-04-07, 21:00
i zrobiłes do końca?? jak ciężko było??[/center]

grzesiek k
07-04-07, 21:03
Nie robiłem do końca bo ja nie chce mieć brzucha ładnego ale przyznam cięzko9 było ale dał bym radę do końca chociaż ja wcale brzucha nie ćwiczę
Dobra koniec spamu :!:
pzdr.

kokomoko
08-04-07, 18:22
Moje doświadczenie z A6W. Też zaczynałem od zera i na początku to był koszmar dlatego przez pierwszy tydzień robiłem tylko jedną lub dwie serie po 6 powtórzeń, jak nie dawałem rady to przestawałem. Po tygodniu jak juz miałem zaprawione mięśnie to rozpocząłem trening no i oczywiście szło ciężko, ale po tygodniu już było lepiej. Tylko, że u mnie dziwnym objawem było to, że pierwszą serię robiłem z bólem, drugą już lżej a trzecia to już była formalność. Nie zrobiłem A6W z braku czasu( ciężka i bardzo długa sesja) a do tego troche mnie nudziło że w 3 serii nie czułem zmęczenia i bólu, poza tym robienie A6W przy 115KG jest masakryczne szczególnie jak się nic nie ćwiczy, dlatego jak zrzucę trochę masy to zacznę na nowo :). Przestalem ćwiczyć też koło 15 dnia, ale efekty były już zauważalne i namacalne :).

Sory za wywód, ale kto chce zacząć A6W a ma słabe mięśnie to polecam zrobienie tygodnia przygotowawczego co by się od razu nie zrazić. Pozdro