PDA

Zobacz pełną wersję : Zapadnięta klatka-nietypowy problem :(

mafiu1111
19-12-14, 09:10
Cześć wszystkim, jestem nowy na forum,

Opiszę mój problem, (jeśli zły dział proszę o przeniesienie) . A więc, od nie pamiętam kiedy mam zapadniętą klatę i to strasznie, jak chodziłem do szkoły i na koniec roku dostawaliśmy karty zdrowia, to tam było napisane,że klatka jakaś tam, jakaś wada , już nie pamiętam i że zalecane ćwiczenia korekcyjne, co to znaczy? nie mogę nigdzie znaleźć w necie jakie są to ćwiczenia, nikt o tym nie mówi ani nic, pierwsze słyszę, mój problem jest chyba jedyny w swoim rodzaju :( gdy byłem w wieku 18 lat na wku(to takie badania, czy jestes zdolny do służby wojskowej itd)
to lekarz kazał mi się obrócić bokiem do niego i mówi,że jakaś tam lekka wada, ale bardzo mała, i o dziwo dostałem kategorię A bodajże czyli zdolny do służby, jak wszyscy inni normalni. Więc to mnie tak trochę ucieszyło,że może nie do końca jestem spalony?

pracuję fizycznie od 16 lat, mam 21 prawie a dalej nic(myślałem,że z wiekiem jakoś to się samo ukształtuje), tylko łapy wyrośnięte, ale nie o tym mowa
dodatkowo mam podobno boczne skrzywienie kręgosłupa, to też może na to wpływać?
dodam,że to nie przez genetykę, zawsze mi mówili,że jestem "chłop" , mam podobno szerokie barki i jestem dość wysoki
wzrost 182 jakoś, waga, nie wiem od 70-75, max.
proszę, mógłby mi ktoś coś poradzić? ćwiczyć, nie ćwiczyć? kiedyś marzyłem,żeby mieć normalną klatkę jak każdy inny normalny człowiek, moim marzeniem jest trenować na siłowni,lub jeszcze bardziej podoba mi się street workout
(ps. w wieku 16 lat ćwiczyłem, łapsko zostało mi do dziś, ale nie miałem pieniędzy na dietę, źle wszystko robiłem, i po roku czasu zrezygnowałem, bo nie było praktycznie nic z tego prócz większej siły no i łapa urosła z 2cm, może 3, i została do dziś, ale tylko dlatego,że pracuję ciężko fizycznie, ale chyba nic z tego :(
skoro ja nawet od 0 nie startuję, jak wszyscy inni, tylko od razu jestem skreślony
prosiłbym bardzo o porady i nie naśmiewanie się, , dodam zdj klatki teraz : http://iv.pl/images/13204720146988400017.jpg
myslę,że zdjęcie wyszło w miarę ok i widać wgłębienie tak jakby na środku, a boki wystają :( dodam,że stoję wyprostowany, ramiona do tyłu maksymalnie, gdy ramiona dam do przodu, to masakra, aż taka dziura jest :/
mogę zrobić inne, jeśli chcecie, ale wydaje mi się,że to jest ok.
pozdrawiam i proszę o jakiekolwiek rady, bo ja jestem załamany

USgorn
19-12-14, 14:40
Nie wkrecaj sobie juz. Chudziak jestes to tak wyglada. Bedziesz cwiczyl to sie poprawi.
Ps. Widac klamali Cie ze jestes chlop

mafiu1111
19-12-14, 14:45
Dziękuję za odpisanie, spróbuję zacząć ćwiczyć,jak nie spróbuję to się nie dowiem . chudziak? w zimie warzyłem nawet do 88kg pamiętam i było to samo, teraz koło 75kg ważę, może dlatego,że jestem wysoki i dlatego na chudego wyglądam
ogólnie jak to mówią "grubej kości" jestem.

USgorn
19-12-14, 14:46
Akurat nie chodzilo mi o to zebys obrosl w tluszcz tylko o mala ilosc miesnia
i 182 to sredni wzrost a nie wysoki..

mafiu1111
19-12-14, 14:48
Aha okej, rozumiem, bo kurde wiesz, brzuch gruby, nogi itd dośc masywne itd, a klatka zawsze taka, no ale jak się nic nie robi, to tylko na brzuchu się tyje przez pewien czas :P
dziękuję

fallenursus
19-12-14, 15:01
Wrzuć fote sylwetki

mafiu1111
19-12-14, 15:39
http://zapodaj.net/2feef929ece52.jpg.html

http://zapodaj.net/7eb7786ce2221.jpg.html

sorry, ciężko tak z telefonu zrobić sobie.

wasp
19-12-14, 17:05
Też kiedyś miałem zapadniętą klatkę. W szkole też mówili że zapadnięta. Zacząłem robić pompki codziennie po 20 min robiłem ile mogłem (około miesiąca). Później siłownia i po około 3-4 miesiącach zaczęła się kształtować. I wyglądała tragicznie bo z profilu było widać trochę mięsa ale z przodu i pod lekkim kontem to dziura na środku. Dodałem do treningu ćwiczenie https://www.youtube.com/watch?v=7RTcQbuQ7ow
Teraz wpadło mi 2 lata stażu a klatka jest potężna jeden z najlepiej rozwiniętych mięsni.

mafiu1111
19-12-14, 17:13
wasp dzięki wielkie za odpowiedź :D teraz już wiem,że może się udać

wasp
19-12-14, 17:15
co najmniej pare miesięcy pracy i nie jeden będzie Ci pozazdrościł

mafiu1111
19-12-14, 18:05
dzięki wielkie, :D a może podesłałbyś jakąś fotę klaty? jak to u Ciebie teraz wygląda i jak wyglądało :P?

fallenursus
19-12-14, 18:22
Mafiu jesteś nie dozywiony

wasp
19-12-14, 18:37
niestety nie mam pod ręką żadnego z zapadniętą klatką ale nie pamiętam dokładnie ale to były pierwsze tygodnie na siłowni http://wrzucaj.net/uUc
to jest z tych wakacji http://wrzucaj.net/uU5

mafiu1111
19-12-14, 18:38
Nie dozywiony, w sensie,że nie mam diety, całe życie jem śmieci o to chodzi? jeśli tak, to faktycznie,nigdy nie miałem diety, jadłem to co dawali,ale apetyt zawsze miałem i potrafiłem dużo zjeść, teraz też mam taki okres,że niestety na bułkach jadę, ale jak to się skończy, a myślę,że tak, pora się chyba za siebie wziąć.

wow wasp, super efekty , pierwszy link nie działa,ale na drugim kozacko, marzenie :P

wasp
19-12-14, 18:41
grahamki twaróg i też sie urośnie ale to nie ten dział

mafiu1111
19-12-14, 18:43
wiesz nie chodzi o to, w tej chwili mam już kasę, nie to co dawniej i naprawdę mógłbym sobie pozwolić na wiele,ale niestety przy moim obecnym stylu życia, to co teraz robię i gdzie jestem niestety:/ nie ma szans.

mafiu1111
21-12-14, 06:11
pomyślałem sobie,że aby nie zakładać następnego tematu, a mam parę pytań, to napiszę tutaj, z tego tematu http://www.e-gym.pl/showthread.php?36772-Zestaw-na-miesi%B1c-MASA&p=505814#post505814 , myslicie,że ta dieta na masę dla mnie na początek jest okej? moje zapotrzebowanie kaloryczne wyszło mi coś ponad 1800kcal.
i parę pytań
śniadanie- czy mogę tam do płatków dodać rodzynki, orzechy?
śniadanie 2- zamiast tuńczyka, mógłbym np zjeść szproty(takie ryby w sosie pomidorowym)
aha i czy w pierwszym i drugim śniadaniu mógłbym pić herbatę? czy zwykła wodę? bardzo lubię herbatę z cytryną, dodam,że z cukrem brązowym, bo podobno jest zdrowszy.
obiad-ryż brązowy? może być biały?
czym mogę zastąpić pstrąga? może być zwykła rybka jakaś smażona? albo filet albo coś? no nie wiem
posiłek przed treningiem- tu tak samo,może być zwykły ryż, a do tej piersi z kurczaka,mogę dodać jakąś sałatkę warzywną? bazylia , oliwki czarne,pomidor,ogórek,papryka,czasem groszek?
po treningu-tak samo, mogę biały ryż? wołowina- czyli może być wątróbka, gulasz? czy musi być jakiś stek smażony? i czy mógłbym ryż zastąpić ziemniakami? np smakują mi takie(nazywają się w fartuchach/fartuszkach) czy coś takiego?
czy posiłek przed snem mógłbym zjeść wcześniej? tak około np 21, jak o 21:30-22:00 bym szedł spać? albo czy mógłbym z niego w ogóle zrezygnować, lub zjeść np coś lekkiego, ziarna słonecznika,popcorn,orzechy,jogurt?
sorry,za te wszystkie pytania, ale chciałbym ją tak dopasować do jedzenia które lubię bo np tuńczyk mi nie smakuje, stad moje pytania.
jeśli nie będę mógł tego kontynuować w tym temacie, proszę napisać, a założę oddzielny w dziale dieta, a ten do zamknięcia.

fallenursus
21-12-14, 14:28
wiesz nie chodzi o to, w tej chwili mam już kasę, nie to co dawniej i naprawdę mógłbym sobie pozwolić na wiele,ale niestety przy moim obecnym stylu życia, to co teraz robię i gdzie jestem niestety:/ nie ma szans.

To tylko śmieszna wymówka.
Im not impressed.
Wszystkie siłownię pozamykali na wyspach i nie masz jak 5h na tydz wyrwać się na nie.

Pumbas
21-12-14, 15:35
strsznie sie spinasz spelniaj warunek: dostarczaj bialka. nie wazne czy to bedzie pstrag, szprot, kura wół posiłki jedź o porach tak jak Ci pasuje i smakuje mozesz wywalić tunę. wszystkei warzywa mozesz szamac a herbaty pic ile chcesz.

USgorn
21-12-14, 21:10
Wez sobie poczytaj http://www.e-gym.pl/showthread.php?36535-%AFr%F3d%B3a-micro-i-macro-sk%B3adnik%F3w-art i uloz cos sam. Bo gotowce po pierwsze sa malo warte a po drugie tak nazmieniales ze nie wiadomo wgl o co chodzi. Chyba strasznie lekki jestes masz takie zapotrzebowanie...ale lepiej spokojnie zaczac niz sie rzucic na duzo zarcia i sie zalac.

Herbate jak chcesz pic to pij do posilkow ktore nie zawieraja zelaza, albo zawieraja malo albo osobno.