PDA

Zobacz pełną wersję : Zestaw na miesiąc / MASA

noxiss
14-12-14, 23:30
Witam,

Jutro kupuję karnet na siłkę na miesiąc. Mam zamiar do następnych wakacji zrobić formę na plażę. Na początek muszę zacząć od masy. Proszę o podanie zestawu supli na masę. Czytałem w Internecie o białkach. Ponoć dobrze wypada Scitec 100% WHEY PROTEIN, ale przecież na przyrost mięśni chyba samo białko nie wystarczy. Dochodzi jakaś kreatyna, witaminy itp. Ułóżcie mi zestaw odżywek które mam kupić na miesiąc na przyrost masy, oczywiście tylko zdrowe. Budżet to 200 zł. Pozdrawiam

USgorn
14-12-14, 23:33
Uloz sobie lepiej diete bo wydasz to 200 zl na suple a latem bedziesz wygladal tak samo jak teraz ;p

Michał 85
14-12-14, 23:47
Dieta to podstawa bez niej suplementy to tylko strata kasy. Jak ogarniesz diete, to możesz kupic. białko jako uzupelnienie, i stosujesz wtedy gdy wychodzi ci mało bialko z jedzenia. W witaminy też mozesz zainwestowac ,i jesli dopiero zaczynasz przygode z siłką to inne suple są zbedne.

noxiss
15-12-14, 01:48
Dietę już mam. Potrzebuję odżywki, bez tego ani rusz. Białka mi brakuje w diecie - odżywki wyjdą taniej.

USgorn
15-12-14, 01:59
Dietę już mam. Potrzebuję odżywki, bez tego ani rusz. Białka mi brakuje w diecie - odżywki wyjdą taniej.

Kto Ci takich glupot nagadal?...
Ile tego bialka Ci brakuje z zarcia?

fallenursus
15-12-14, 02:13
Nie dogadacie się z nim :)

Power protein od milkoshake .

Whitelionn
15-12-14, 08:12
Scitec !00% Whey to smaczne białko ale na mase to raczej gainera bym dorzucił. A w miesiąc możesz zyskać sporo masy! Tłuszczowej. Zainwestuj w dietę i tam dokładaj deficyt białka. Na odżywkach nie zbudujesz super masy mięśniowej. Najważniejsze to jak wspomniałem ja i koledzy wyżej, to dieta i ciężki trening. Mięśnie rosną wraz z ciężarem gdy go zwiększasz. Odżywki to dodatki, oczywiście mięśnie potrzebują białka do wzrostu, deficyt uzupełniaj białkiem, ale pamiętaj o zjedzeniu kurczaka, tuńczyka itp. Kreatyna jak najbardziej się przyda, tak jak i witaminy, ponieważ podczas intensywnego treningu dużo cennych składników jest potrzebne. Podstawa to białko, kreta i witaminy, jeśli chcesz zestaw supli kupić. Gainer też oki, bo na pewno wrzuci w dietę składniki budujące (węgle itp)

Damianpfighter
15-12-14, 10:17
Suchar wazy 56 kg i piwrdzieli ze za 200 bialka z zarcia nie dostarczy. Wtf? Gosciu to sport dla mezczyzn z jajami ktorzy sobie radza a nie dla osob sezonowych. Poczytaj temat -ukladamy diete na mase. Tam bd mial

noxiss
15-12-14, 10:55
Gdybym napisał, że mam zamiar ćwiczyć przez następny rok praktycznie codziennie inaczej byście na mnie patrzyli. Okey zatem dajmy na to, że w pokarmie białko i inne składniki są.

Whitelionn (http://www.e-gym.pl/member.php?25223-Whitelionn) - napisałeś, że potrzebna jest kreatyna, jaką możesz polecić przed treningiem, powiem szczerze, że nie znam się.

Damianpfighter (http://www.e-gym.pl/member.php?21728-Damianpfighter) - mam 78 kg przy wzroście 176 cm. Suchara to sprzedałeś powyżej. Jestem endomorfikiem, który szybko obrasta w tłuszcz.

Mimo wszystko, dzięki że tak szybko odpisujecie ;)

Wesoły_Grabarz
15-12-14, 15:57
Jutro kupuję karnet na siłkę na miesiąc. Mam zamiar do następnych wakacji zrobić formę na plażę.

Przecież wyraźnie jest napisane co i w jakim czasie chce osiągnąć :D
Gdzieś u kogoś tutaj z forum widziałem bardzo mądre przesłanie "

JEDNI ROBIĄ FORMĘ NA LATO A JA ROBIĘ FORMĘ NA LATA !!
Pozdro

Damianpfighter
15-12-14, 17:00
Więc proszę, powiedz mi ile białka musisz dostarczyć.

USgorn
15-12-14, 18:37
Gdybym napisał, że mam zamiar ćwiczyć przez następny rok praktycznie codziennie inaczej byście na mnie patrzyli. Okey zatem dajmy na to, że w pokarmie białko i inne składniki są.

magik k$%$a zalozy ze dieta jest i bedzie rosl oO

noxiss
15-12-14, 20:22
7.30 – Śniadanie
10.30 – Drugie śniadanie
13.30 – Obiad
16.30 – Posiłek przed treningowy
19.30 – Posiłek po treningowy
22.30 – Posiłek białkowy
Śniadanie:

Płatki owsiane 100 gramów
Mleko 2% 300 ml
Biały chudy ser 100 gramów

Drugie śniadanie:

Pieczywo razowe 150 gramów
Tuńczyk w wodzie 100 gramów
Ziarna słonecznika 30 gramów

Obiad:

Ryż brązowy 100 gramów
Pstrąg 150 gramów
Oliwa z oliwek 10 ml

Posiłek przed treningowy:

Ryż brązowy 100 gramów
Pierś z kurczaka 150 gramów

Posiłek po treningowy:
– Bezpośrednio po treningu 70 gramów odżywki na masę
-Ok. 40 minut po treningu:

Ryż brązowy 100 gramów
Wołowina 150 gramów

Posiłek białkowy przed snem:

Serek twarogowy chudy 125 gramów
Oliwa z oliwek 10 ml

Podsumowanie:

Białka: 216 gramów
Węglowodany: 423,8 gramów
Tłuszcze: 75,3 gramów
Kalorie: 3236,9 kcal

Procentowo:

Białko: 2,7 g/kg
Węglowodany: 5,30 g/kg
Tłuszcz: 0,94 g/kg
Kalorie: 40,46 kcal/kg

USgorn
15-12-14, 23:10
Wiecej miecha nie zaszkodzi. Dawaj rozne oleje nie tylko oliwe.
Gainera wywal bo nic dobrego z tego nie bedzie.

Z supli kup sobie kreatyne i leucyne i jak pisales ze bialko Ci sie przyda to jakies WPC i tyle

Whitelionn
16-12-14, 07:55
Jeśli mowa o kreatynie to ja zawsze byłem za mono:) jak bierzesz białko Scitec'a to może uda Ci się kupić ich 100% Creatine bo to też zwykłe mono jest. Każde się nada, chociaż moim zdaniem mono jest mono nie równe:) Jednak moja rada jest taka, abyś zaczął kreatynę brać tak po 6 miesiącach intensywnego, sumiennego treningu. Pozwól niech przez ten czas mięśnie same się rozwijają. Ja dopiero po właśnie pół roku treningów i dopiętej diecie sięgnąłem po kreatynę. Zawsze to mówiłem ( czyli od ponad 3 lat gdy zacząłem ćwiczyć;) wcześniej nadwaga i 105 kg żywej wagi:P) dieta,dieta i jeszcze raz mocny trening:)

noxiss
16-12-14, 13:23
USgorn - WPC czy WPI - czytałem że izolat jest lepszy, ale droższy... prosze odnieś się do słów Whitelionn - czy mam czekać z kretą?

Whitelionn - sugerujesz że z kretą lepiej poczekać, ale dlaczego?

Zawsze po siłce ide na saune...wydaje mi się że mam problemy z sercem bo zawsze szybko w saunie bije mi serce, czy kreta będzie wskazana jeśli będę ją brał przed treningiem? Nie rozwali mnie tam?

USgorn
16-12-14, 14:53
WPC, izolat jest szybszy o 3 minuty myslisz ze warto placic znacznie wiecej za ta minimalna roznice ? ;)
Niby mozesz poczekac bo na poczatku bedzie fajnie szlo, ale wiekszej roznicy nie ma. Jak miche bedziesz trzymal to bedzie szlo i po pol roku ;)
Przeloz saune na inny dzien. Ale kreta nie bedzie miala na to wplywu.

Whitelionn
19-12-14, 04:49
Lepiej poczekać z kreatyną a to dlatego abyś pozwolił mięśniom samym rosnąć. Dopiero jak poczujesz moment stagnacji to wtedy możesz zacząć ją przyjmować. Nic w pośpiechu, tylko małe kroczki:)

USgorn
19-12-14, 13:47
Jesli po pol roku masz stagnacje to warto sie zastanowic ale co masz za diete a nie nad kreta...