Zobacz pełną wersję : Co chciałbyś zmienić na tym forum
nie no chcialbym wiedziec, moze juz bylo o tym czy cos
he he .Jak jest już to usuńcie. Właśnie wklejam i zobaczymy co wy o tym sądzicie bo ja mam jeszcze nie poukładane wszystko w głowie.
Możnaby napisać arta, ja do tego zachęcam :)
Piszcie ile wlezie :D
Tylko to ma być tak jak Symu powiedział, że nie żadne komercyjne gówno...
Jak nie czytaja przyklejonych to ich strata, ale ja zawsze odwołuję do ich czytania.
Są wakacje, ktoś kto ma troche czasu może napisać artykuł o gainerach, białkach czy kreatynie - chodzi mi o informacje dla amatorów, bo takich tematów jest najwięcej typu: "mam wziąć nb2 bo slyszalem ze fajnie pompuje czy kreatyne?"
Więc jakieś artykuły można zawsze wkleić.
Co do tematów w jednym worku jak ktoś pisał wcześniej to... nie wiem, możnaby zrobić temat podobny do tego w dziale "Dla Zielonych" - pojedyncze pytania, czy cos takiego.
Co wy na to?
przeicez napisales tematy o gainerze w pig, o kreatynie. Nie ma oczym pisac tylko odsylac !
Zgadza się, ale są pewne braki.
Chodzi mi o sens stosowania odżywek/suplementów uwzględnić w jednym temacie, po co kreatyna, po co gainer po co białko i w jakiej kolejności wszystko potrzebne.
(nie krzycz:( )
BTW
from: http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?p=126393#post126393
http://img299.imageshack.us/img299/4994/taggggwv6.jpg
WTF?
sugerujesz ze ja dodalem takie tagi ? myslalem ze to twoj joke
Dobra. Postaram sie napisac art o takiej tematyce jak chcesz
sugerujesz ze ja dodalem takie tagi ? myslalem ze to twoj joke
Dobra. Postaram sie napisac art o takiej tematyce jak chcesz
Nie.
Kto zakłada temat, ten dodaje tagi. Tylko, że ja takich nie dodawałem.
W innych tematach też zauważyłem takie coś...
Marcin dodaje takie tagi^^
Super.
kazdy chce chyba to moze dodac tag w ktorym che temacie! Tez zauwazylem takie tgi dziwne.
Myslalem, ze tylko moderator moze edytowac je, zmieniac, dodawac...
marcinczwa
29-06-08, 12:09
tagi chwilowy wyłaczone, jak poprawie je troche to włacze może spowrotem
Brawo za js na fotkach
Można po Polsku?
Sorki, zboczenie zawodowe.
Brawo za dołączenie JavaScript`ow przy otwieraniu zdjec w zalacznikach.
amanskiusz
08-07-08, 22:28
a jakiś shoutbox dać na dole??
marcinczwa
09-07-08, 15:59
nie
zamiast wypytywać o shotboxa poszukałbyś, że była już kilka razy dyskusje na jego temat...
Raportowane posty trafiaja do moderatorow czy do administracjii forum ?
Do moderatorów na pewno, a czy do adminów to nie wiem.
marcinczwa
23-07-08, 21:15
do moderatorów, jeżeli nie ma w jakimś dziale moderatorów to trafia to do administracji:)
Cos chyba nie tak Panowie jest ustawione. Chyba powinno byc miej niz 15 odwiedzin..
Moge sie mylic
http://www.vpx.pl/up/20080809/asd1.jpg
Spoko ze daliscie napis na srodku zapewne "zabezpieczenie" przed kopiowaniem ?, czy powielaniem, ale bylo by dobrze jakby byl koloru tla lub jako gif przezroczysty.
marcinczwa
13-08-08, 21:37
Spoko ze daliscie napis na srodku zapewne "zabezpieczenie" przed kopiowaniem ?, czy powielaniem, ale bylo by dobrze jakby byl koloru tla lub jako gif przezroczysty.
o co chodzi?
Juz odpowiadam :
W tematach miej-wiecej na srodku strony widnieje napis "Forum Kulturystyczne".
jest napisane inna czcionka niz domyslna na topicach :
1: Nachodzi na literki:
http://www.vpx.pl/up/20080813/146.jpg
2: Na sroku ekranu:
http://www.vpx.pl/up/20080813/227.jpg
3:
http://www.vpx.pl/up/20080813/317.jpg
U mnie widnieja pod Firefoxem i IExplorerem.
marcinczwa
13-08-08, 21:49
aha, wiem o co chodzi. Niebawem zostanie problem rozwiązany
Blackphoenix
10-09-08, 16:59
witam , mam sugestie do administratorów , zmięcie sposób zakładania konta czy coś, ostatnio coraz częściej pojawiają się konta-fake i robi się syf na forum. Nie wiem moze jakiś większy rygor w regulaminie albo żeby się zarejestrować należy podać powód itp
walic to wszedzie sie pojawia pokemony mimo najwiekszych zabezpieczen
marcinczwa
10-09-08, 18:03
47 dobrze gada
nie ma zabezpieczenia przed dziećmi neo i tego typu stworami
Koledze wyżej chodziło chyba o konta zakładane przez roboty.
Żeby tego uniknąć wystarczy przy rejestracji zadać pytanie, np. podaj imię Małysza ?
i dalej wprowadzony ciąg porównać z łańcuchem 'Adam'
Jest już coś takiego jak autoryzacja poprzez wpisanie kodu z obrazka :)
Ale u.waw.pl ma rację.
jakie roboty ?? pierwszy raz słyszę o takim czymś
BOTY, które same zakładają konta na forum.
Wystarczy zadać pytanie do zaznaczenia:
Jesteś człowiekiem?: Nie Tak
albo te cyferki ASD73F.
CO bym zmienil? Moderatorow :D
Roboty już dawno radzą sobie z przepisywaniem z obrazka.
marcinczwa
10-09-08, 19:45
roboty czy hindusi przepisują captche to fakt
bedziemy musieli wstawic pytanie kontrolne, to powinno pomóc
marcinczwa
10-09-08, 19:53
pytania (na razie dwa) wstawione
Zalozenie konta moze byc takze kontrolowane przez Adminow, moderatorow. Wiem, ze to duzo roboty, ale sprawdzenie odpowiedzi na te 2 pytania i akceptacja przez czynnik ludzki (moda lub admina) powinno wyeleminowac czesc spamerow
marcinczwa
10-09-08, 21:03
o sprawdzaniu nie ma mowy, za duzo komplikacji i roboty
Nie potrzeba aż dwóch pytań, starczy jedno :)
marcinczwa
10-09-08, 21:20
Nie potrzeba aż dwóch pytań, starczy jedno :)
ehh, nie ma dwóch pytań jednocześnie:)
są dwa pytania w puli, i losowo one są wyświetlane
no i co te pytanie ma do spamu..??bo nie bardzo rozumiem..
że bot nie odpowie na pytanie jak na imię ma Małysz ;)
Niestety dzisiaj zbanowałem bota, który przeszedł pytanie kontrolne.
Marcin zobacz.
Ja w swojej karierze moda zbanowałem 4 boty :)
Blackphoenix
11-09-08, 15:08
skoro przeszedł pytanie kontrolne to nie był botem ;p proponuje pytanie typu podaj pełną nazwę ATP :D
marcinczwa
11-09-08, 17:51
Niestety dzisiaj zbanowałem bota, który przeszedł pytanie kontrolne.
Marcin zobacz.
mozesz podac jaki miał login?
mozesz podac jaki miał login?
LRKSFAG to chyba to.
LeBron23LBJ
06-10-08, 16:33
na innym popularnym forum kulturystycznym zauwazyłem że zrobili sobie zawody kulturystyczne. Podali jakie trzeba dodac zdjecia itp. Użytkownicy poprzez ankiete mieliby wybrac finalistów a potem zwyciesce. Dla wygranych są nagrody. Fajnie jakby u nas coś takiego miało miejsce. Tak co rok żeby były jakies zawody. Ciekawe by to było ;] <sugestia do administratorów i moderatorów) A moze u nas juz cos takiego bylo?
bylo juz, sam bylem swiadkiem chyba 2:)
LeBron23LBJ
06-10-08, 19:31
o kurde :D a ja nic nie wiedzialem o tym. Może to było zanim dołączyłem tutaj
ja proponowałbym aby zrobić dział z naszymi tatuażami. Wielu ludzi kturzy uczęszczają na siłownie mają jakieś dzieła sztuki na swoim ciele można by poruwnywać ceny wzory miejsca bolesność czy jak się gdzieś zrobi tatuaż to może się rozciągnąć lub coś w tym stylu. Ile nie można ćwiczyć po tatuażu czy może to źle wpłynąć na nasze mięśnie bo podobno na bicepsie można coś uszkodzić jak ma się tatuaż
Hmmm. Nie byłoby to takie głupie. Załuż temat w hyde park i niech wypowiedza sie Ci ktorzy posiadaja dziary.
dla mnie bardzo dobry pomysł
Moim zdaniem wystarczy odpowiedni temat, nie trzeba tworzyć całego działu.
temat założony jak narazie odbija się bez echa
marcinczwa
22-10-08, 23:21
u.waw.pl dobrze gada
Witam. Pytanie do Administratorow. Jest taka mozliwosc aby forum bylo od jakiegos okreslonego wieku? Widuje czasami na innych forach ze trzeba zaznaczyc czy ma sie skonczone "13" lat ;p Co sadzicie aby wprowadzic takie cos u nas? Oczywiscie nie mowie ze od 13 oczywiscie ale np. od 16,17? Niektore posty sa poprostu nieprzemyslane i zalosne. Od pewnego czasu na tym forum pojawilo sie sporo dzieci neo ktore tylko psuja to co stworzyliscie przez dlugi okres czasu i pytaja sie ile kg przybedzie mu od brania gainera przez 3 tygodnie... albo dzieciak co ma 16 lat wchodzi do dzialu Doping i pyta sie czy od 5 strzalow bedzie duzy. Jezeli bylaby mozliwosc wprowadzenia progu wiekowego to uwazam ze to forum byłoby najlepsze dla amatorów.
Pewnie nikt rejestrujacy nie przyznalby sie ze nie ma wymaganego wieku ale to oczywiscie po pewnym czasie by wyszlo i wtedy ban(chyba ze uzytkownik nie sprawialby "problemu" i nie zadawalby glupich pytan)
Jeżeli nie da się wprowadzic takiego progu wiekowego to prosilbym o zaostrzenie regulaminu czyli zeby admini dawali ostrzezenia wlasnie za jakies beznadziejne wypowiedzi. Chodzi mi glownie o 3 dzialy.Suplementy i odżywki , o Foto Galery,Doping. Wiadomo ze jak ktos zaczyna to najpierw raczej troche sie "osmieszy" zadawajac jak dla niego madre pytania ale poczatkujacy powinni zaczac od Treningu,diety i od dzialu dla zielonych a nie od Suplementow czy pokazywac sie jacy sa wielcy po 2 tygodniach. Sam dosyc niedawno zaczynałem z ciężarami i wiem ze na "swiezaka" ostrzezenia dobrze działają! :D Chciabym abyście to przemyśleli. Pozdrawiam Patryk.
marcinczwa
04-11-08, 18:57
próg wiekowy nic nie da, kto będzie się chciał zarejestrować i tak to uczyni
jedyne wyjście to dawanie więcej warnów/banów za głupotę
w miarę możliwości takie kroki są czynione, aby forum nie zalęgło się od neodzieci
Proponuje właczyć kodawanie html w podpisach, zeby użytkownicy mogli umieszczać swoje sygnaturki. Oczywiscie bez reklam, za reklame otrzymywalo by sie warna. Mysle, że forum bylo by ładnie urozmaicone poprzez to. Decyzja nalezy do was.
prozdrawiam
Zwiększając liczbę linków zewnętrznych na stronie, maleje ich siła.
Czyli jak uzytkownicy będą zamieszczać linki w sygnaturkach to spadnie moc linków umieszczanych przez administratorów.
Mi poprostu chodzi o obrazkowy podpis, nie o swoje linki. Mianowicie zrobilem sobie cos takiego:
http://img2.vpx.pl/up/20081111/sygna65.png I chciałbym cos takiego wlepić w podpis. Uważam, że znaczna częsc uzytkowników chciałaby tak urozmaicic swoje konto.
Małe obrazki są ok, natomiast taki jak Twój odpada, bo waży 75kB i w związku z tym trochę opóźnia ładowanie się strony, a musimy pamiętać, że duża część użytkowników ma internet o prędkości 128kb/s lub wchodzi poprzez komórki.
Decyzja należy oczywiście do adminów.
wydaje mi sie, ze graficzne podpisy wprowadzily by duzo koloru na forum przez co stalo by sie atrakcyjniejsze;p bo szczerze to troche monotonnie jest..
Ja wole jak jest mało pierdół :D Czasami ciężko się ładują strony z bajerami .
Może mi ktoś powiedzieć gdzie się wyłacza powidamianie na maila o odpisaniu na posta? bo nie moge znaleśc a poźniej mam całą skrzeynke zawalona ;)
Zgadazam sie z uzytkownikami PuMa17 i Marcinek takie podpisy by sie przydaly i urozmaicily forum.Mam nadzieje ze kiedys zostanie to wprowadzone
marcinczwa
24-11-08, 21:24
nie będzie graficznych podpisów, bo po co.
zeby forum bylo ciekawsze i bardziej kolorowe ale jak chcecie nie Ja podejmuje decyzje.Napisalem tylko co chcialbym zmienic a decyzja nalezy do Was.
Zamuli szatę graficzną, im mniej badziewia tym lepsze widoki :D i przejrzyściej.
marcinczwa
24-11-08, 21:41
tm7 dobrze gada
zmian nie będzie
Moglibyscie podwiesic w dziale administracjia Regulamin forum. Szukam go, i nie moge znalesc :p
marcinczwa
25-12-08, 21:27
Moglibyscie podwiesic w dziale administracjia Regulamin forum. Szukam go, i nie moge znalesc :p
zrobione
Chciałbym zmienić to...
aby modowie, którzy podejmują się tematu , nie zamykali ich potem nie mając już argumentów.
hardworkOUT
29-12-08, 15:15
przyklad?
slim shady
29-12-08, 21:22
Major_ (http://www.e-kulturystyka.info/member.php?u=11339) chodzi Ci o mnie ?
napisałem swoje zdanie na ten temat, nie zgadzasz sie Twoja sprawa, nie ma sensu walczyc z wiatrakami, moim zadaniem jest porządkowanie tematow przed takimi dyskusjami, chcesz dalej dyskutowac załóż nowy temat w innym dziale albo pisz na priw,
Hmm, późno zacząłeś się brać za te porządki, tzn dopiero po części dyskusji, pisząc, że masz inne zdanie od 'nas', bo nie bylem tylko ja jedyny tam. Ale ja tutaj nie rządzę i na przyszłość polecam od razu tworzyc inny watek do rozmow jesli to byl powod zamkniecia tematu. No Offence, zdr.
slim shady
29-12-08, 22:45
Major_ (http://www.e-kulturystyka.info/member.php?u=11339) sorry ale zaczełeś sie sprzeczac ze skajłokerem, a to nie miejsce do kłótni, nie zareagowałem od połowy bo miałem nadzieje ze rozmowa sie wyprostuje, ale weszła na działke dopingu ze zwykłych odżywek, miałem inne zdanie niz Ty a nie wszyscy, uwazałes ze chłopak dobrze zrobił ze z zerowym stazem wrzucił w siebie duzo supli, potem weszła rozmowa na inny tor o spadkach i efektach ubocznych, i sie nie mieszałem w tą częśc bo kazdy z was miał po częsci racje. Ja nie mam obowiązku tworzyc specjalnych watków nie na temat mojego działu. Mam nadzieje że wszystko wyjaśnione pozdrawiam
Śmietnik był, zgodzę się, ale uważam, że jeśli mod go robi także [nie mówię, że ja jestem święty] to on powinien posprzątać, napisać koniec OT i pozostawić temat dalej dla autora, aby ten co jakiś czas aktualizował to. Aczkolwiek Ty masz tam władzę, także niestety musiałeś zrobić coś z tym Off Top'em i muszę przyznać Tobie rację, nie zauważyłem, że tylko 2 osoby tam 'rządzą', pozdro.
PS I wcale nie uważam, że to dużo supli, ale już skończmy ten temat.
Moze pozamieniac na male przyciski:
"Przeladuj strone " i "wroc".
Mysle ze by bylo ciekawiej.
w swoim czasie
ewentualnie wyjebane bedzie wogole