Zobacz pełną wersję : ODŻYWKI I SUPLEMENTY -------- pojedyncze pytania
a o tym nie słyszałem. sklad ciekawy
Zawartość opakowania odżywki:
jednej porcji (8 kapsułek)
Wartość energetyczna:
71 kJ/ 17 kcal
Wartość odżywcza:
Białko
3,9 g
Węglowodany
0,0 g
Tłuszcz
0,1 g
Składniki aktywne:
DAA (kwas D-Asparaginowy)
3 000 mg
Maca
1 200 mg
Ekstrakt Tribulus Terresis (90% saponin)
1 000 mg
Ekstrakt Fenugreek standaryzowany na zaawartość Fenuzydów
800 mg
ZMA
500 mg
Witamina B6
1,1 mg (78%*)
Magnez
39,0 mg (10%*)
Cynk
2,6 mg (26 %*)
no ale tez cena wieksza. jadł to ktos z was sucharki? :)
mam u siebie jeszcze z 30 kapsow, dostalem to i jadlem 6 sztuk dziennie i lipa na mnie chyba nie dzialaja takie wynalazko, chyba za jurny byk ze mnie :D i nie potrzeba mi tego
no wlasnie, zalezy co na kogo działa. jedni chwalą, inni mówią ze strata kasy
Mam pytanie, choruje na tarczyce i zazywam zawsze nadczczo tabletki Euthyrox, ale postanowiłem sobie kupic kreatyne ktora tez najlepiej sie wchlania nadczczo, i mam pyt czy moge je brac razem albo kiedy mam brac kreatyne?
fallenursus
10-01-13, 12:29
mozesz brac rano. jesli czytasz po ang proponuje www.stopthethyroidmadness.com
black devila jadlem. sklad rzeczywiscie ciekawy ale z dzialaniem gorzej... kompletnie nic nie czulem. juz zma jakos na mnie lepiej dziala:)
Właśnie dostałem Black Devila od znajomego później przeliczę ile jest tam tabsów ;).
Właśnie dostałem Black Devila od znajomego później przeliczę ile jest tam tabsów ;).
16 lat i takie srodki, pozniej nie pisz ze na ciebie dzialalo bo juz moge ci powiedziec ze cie nawet nie ruszy
Dostałem za darmo nic nie biorę więc czemu sobie nie przekąsić ;).
Nie można było tak od razu ;).
zma dla ciebie nic więcej ......
ja już miałem tak jeb..... młyn w bani ze nie wiedziałem co zakupić na najbliższe miesiące ;/ kombinacje alpejskie juz kurwicy dostawałem sprawdzanie jaki skład dana odżywka suplement ;/ terror ....
i
t-100 Olimp
Antycatabolix FA
Plasma pump Mr.Big Zone (całkiem fajny skład )
Crea Plus Iron horse series
Izolat białka ale to norma
i co sądzicie o takim połączeniu ???????
calkiem niezle/ kup wiecej t-100 bo to idzie jak woda. no i jakies wiitaminy, omege i żeń szeń (np z olimpu), dobra sprawa.
zma dla ciebie nic więcej ......
ja już miałem tak jeb..... młyn w bani ze nie wiedziałem co zakupić na najbliższe miesiące ;/ kombinacje alpejskie juz kurwicy dostawałem sprawdzanie jaki skład dana odżywka suplement ;/ terror ....
i
t-100 Olimp
Antycatabolix FA
Plasma pump Mr.Big Zone (całkiem fajny skład )
Crea Plus Iron horse series
Izolat białka ale to norma
i co sądzicie o takim połączeniu ???????
Po co jeśli mam black devila z free uważajcie na suple z revange :D
T-100 nie czułem absolutnie nic - 4 dziennie jadłem
nevalainen
11-01-13, 13:30
T-100 też słyszałem o negatywnych opiniach, ale ja narazie nie brałem, ani się na to nie czaje, może za jakieś dwa lata.
jak nie masz więcej niż 21 lat odpuśćcie sobie te boostery testo Smarki i bierzcie sie do roboty .....
a co do t-100 to mam na razie 60 kap zobaczymy czy cos poczuje no ale każdy by chciał ch---- wie co to ma okazać sie lekko zwiększonym libido i lepszym samopoczuciem nic więcej .....
I na mega pompie jak również maxymalnych przyrostach :)
fallenursus
11-01-13, 16:11
ja ladowalem T400 to ladnie szlo przy 800mg/week.
jak nie masz więcej niż 21 lat odpuśćcie sobie te boostery testo Smarki i bierzcie sie do roboty .....
a co do t-100 to mam na razie 60 kap zobaczymy czy cos poczuje no ale każdy by chciał ch---- wie co to ma okazać sie lekko zwiększonym libido i lepszym samopoczuciem nic więcej .....
Jestem 83 rocznik, nie wiem. Może wiecej trzeba by tego ladowac niz sugeruje producent ale tak jak pisalem - przy 4ed nie czulem zadnej roznicy.
Jestem 83 rocznik, nie wiem. Może wiecej trzeba by tego ladowac niz sugeruje producent ale tak jak pisalem - przy 4ed nie czulem zadnej roznicy.
nie nie moja wypowiedź była ogólnie do małolatów .....
także nic do ciebie ......
każdy organizm inny inaczej to odbiera a jak na libido nie podziała to zostaje gwóźdź w ch***a i magnes na czoło hehehe
ht pisał że 6 bromo jest zajebiste któs tam że test freak inni że t-100 ktoś tam że Daa z activlab sam widzisz kupujemy w ciemno .....
I na mega pompie jak również maxymalnych przyrostach :)
to tylko w erze i w dolinie muminków......
Animal Rage jadł ktos ? ( jako booster azotu) nie zawiera kretki
maniek1988
14-01-13, 21:29
http://www.e-gym.pl/showthread.php?34338-TEST-SPONSOROWANY-PRZEZ-BCAA-PL-Universal-Animal-Rage. Poczytaj.
jesli chodzi o booster tescia to tak jak mowi piuras 6bromo i t-bol.
ten t-bpl juz dawno na rynku jakies 2 lata temu to widziałem cos podchodziło to kiedys pod ph
6911
już wszystko jest na miejscu :D
czyli zabawę czas zacząć !
mam jeszcze trochę assault'a ale odstawiam go bo juz 1,5 miarki nie robi wrażenia na mnie do tego składu mam jeszcze transformator z mr.big zone po treningu
Gangsta Latino
17-01-13, 14:04
w Ripped freak post workout 2 miarki do na pewno 5 gram? bo miarka jest w miarę spora i wydaje mi się, że jedna miarka to 5 gram a nie 2... to kreatyna z UNS ma prawie taką samą miarkę i jest tam 5 gram
e co myslicie o saw trec jako przedtreningowka? warto kupic?
maniek1988
17-01-13, 14:19
Z podobnych to wedlug mnie to Olimp redweiler lepszy niz ten S.A.W.
dla mnie saw jest ok co do olimpa nie znam, saw jest delikatny i nie ryje beretu, ja nie pije kofy takze jest ok, co do pompy to mam zwyklym treningiem pompe bez supli
no ja własnie szukam czegos delikatnego, bo w ogóle nie biore nigdy takich boosterów
maniek1988
17-01-13, 18:21
Znam saw jak i redweiler jak dla mnie to lepszy jest redweiler
slim shady
18-01-13, 01:25
SAW mega rewelacją nie był ale coś tam działał. Kup sobie czystą kofeine 400 mg przed treningiem na porcje i będzie dobrze. Dobrze wychodziła kofeina z Treca
kreatyna z Muscle pharm godna polecenia
na siłowni pozytywne opinie ze dobrze na niej ćwiczyczy ..
redweiler cena około 100 to lepiej dołożyć te 39zł i zakupić Plasma pump z mo.Big Zone bardzo fajny skład
maniek1988
18-01-13, 09:16
Wychodzi praktycznie taki sam sklad a czasem nawet jest czegos wiecej jesli wezmiemy podobna porcje redweilera co tego plasma pump.
no tak masz racje :) ale ja i tak wole ten ronniego colemana
maniek1988
18-01-13, 11:24
Dla kazdego cos dobrego...:D
Dokładnie panie Maniek dokładnie :)
slim shady
18-01-13, 13:53
też polecam krete Muscle pharm
Ten saw mniej klepie od noxi pro o jakies 40%, w moim odczuciu
Saw to jednym słowem za przeproszeniem gówno ;).
Gangsta Latino
18-01-13, 22:19
Saw to jednym słowem za przeproszeniem gówno ;).
pierwszy raz widzę taki szyk wyrazów w zdaniu ;PP
Owszem... również utwierdzam się w zdaniu iż SAW nie jest wart inwestycji.
Ale się zgraliście :) na mnie SAW działa,z resztą na wszystko mam chyba wrażliwy organizm.
Jaką przedtreningówkę polecacie bez zawartości kreatyny?
animal rage
Myo-blitz małe zawartości ale jest petarda
napalmy sa bez kreatyny:) pre-contest strasznie chwalony.
maniek1988
19-01-13, 11:57
Ripped freak, animal rage
też polecam krete Muscle pharm
Slim chodzi Ci o muscle pharm Assault?
zarzuć link albo opakowanie jakies :)
Aha dzięki,poczytam jeszcze które z nich najlepiej wychodzą cenowo z ilością.
maniek1988
19-01-13, 12:55
Ripped freak cenowo spoko kolo 90zl a jest tam okolo 40porcji.
co myslicie o tym białku?
http://www.bcaa.pl/scitec/100_whey_protein_professional_2350g_2421.html
dzisiaj jadłem próbkę. smak dla mnie zajebisty (chocolate hazelnut)
slim shady
19-01-13, 21:05
http://www.shotgunsupplements.co.nz/site/shotgun/images/musclepharm_NT_s/Musclepharm-CreatineNT.jpg
http://www.thesupplementslab.com.au/product_images/The Supplements Lab Muscle Pharm Creatine.jpg
http://www.bcaa.pl/scitec/100_whey_p...350g_2421.html (http://www.bcaa.pl/scitec/100_whey_protein_professional_2350g_2421.html)
jadłem z tego smaku vanilia&cynamon bardzo dobre chociaż troche za słodkie ale ogólnie polecam
maniek1988
20-01-13, 00:33
http://www.bcaa.pl/scitec/100_whey_protein_professional_2350g_2421.html
dzisiaj jadłem próbkę. smak dla mnie zajebisty (chocolate hazelnut)
Smak fakt super zreszta nie tylko ten. Ta firma ogolnie rbi dobre smakowo bialka a jesli chodzi o sklad to spoko tylko ze to sma koncentrat i w 30g ma az 3,8g cukru troche sporo no ale za smak trzeba placic:D
Brał ktoś DAA z Activlaba?
https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT3hqTaEDM4_LA7JtJwciASp2ZqCE1tK g7Q7ThJRAmn3Ew_W2xhYw
Jak dawkowaliście?
Ja już biorę 8 dzień Black Devila 6tabs dziennie(3 rano i 3 przed snem) oraz 8tabs cm3. Zauważyłem wzrost agresji,lepszy sen,wzrost siły,libido up(chodź myślałem ,że już lepsze być nie może) :D.
ja brałem, tylko że ja brałem ta wersjepierwszą później została zmieniona tzn wycofali, początkowo brałem tą dawke z opakowania później zaczałem brać więcej, a jesli chcesz poczytać jak to dokąłdnie działało to prosze cały test:
http://www.e-gym.pl/showthread.php?32744-Micek-185-test-DAA-1000-ACTIVLAB
co do daa od activlaba
ja bralem 3 przed treningiem i 3 przed snem, lipa w hooy szczerze mowiac, kup sobie do tego jakis tribulus albo cos przeciwnego do daa bo w innym wypadku wzrosnie ci estrogen i staniesz sie kobieta :D
no wiesz na jednego działa, na drugiego nie. chociaż szczerze wątpie czy coś da. ale zobaczymy.
w smaku są jak pastylki do ssania, ale je się połyka nie? :P
fallenursus
21-01-13, 22:17
lepiej wchlaniane jak zapodasz jako czopki. micek tak twierdzil.
no wiesz na jednego działa, na drugiego nie. chociaż szczerze wątpie czy coś da. ale zobaczymy.
w smaku są jak pastylki do ssania, ale je się połyka nie? :P
do ssania to jest pała a nie te kapsy :D
hah luzak no co kto lubi :D
do ssania to jest pała a nie te kapsy :D
jak myślisz ze od tego urośniesz albo będziesz silniejszy to mi to możesz possać, całemu forum z resztą :p
micek jestes gejem? bo ja myslalem o kobietach piszac to
to pisz na początku że myslisz o kobietach pisząc to hahahah ja pierdole
Micek tobie już odpierdala od tych książek przejdź sie po akademiku kilka koleżanek i wrócisz do żywych ....
większość na forum jedzie na ręcznym dzień w dzień, a tu wyskakują z jakims ssaniem pały :)
większość na forum jedzie na ręcznym dzień w dzień, a tu wyskakują z jakims ssaniem pały :)
masz racje, ale nie kazdy :D
jak nie każdy ?! każdy Fallen mówi że 3 razy dzienie sie tasuje!
Piuras powoli rozpierdalam moje COMBO! dzis nastepny egzamin do przodu jeszcze 3 w tym tygodniu i wracam do cywilizowanego życia :)
http://www.bcaa.pl/peak/x_pump_fusion_1400g_3179.html
TESTOWAŁ KTOŚ- interesują mnie wasze odczucia i opinie na temat tego suplementu . :) ogólnie jak oceniacie firmę peak, bo niby producent może pisać na etykiecie a jest inaczej... Wolę się upewnić. ;D
Gangsta Latino
27-01-13, 16:42
w Carbonox z Olimpu jest L-arginina. Carbo biorę jakieś 30 min po tren, ale nasunęła mi się myśl, aby jedna porcję brać przed tren a drugą 30 min po. Powodem jest zwiększenie produkcji tlenku azotu, co pociaga za sobą lepsze ukrwienie itd... co sądzicie?
fallenursus
27-01-13, 16:56
sadze ze powinienes zalozyc relacje i testowac te pomysly co masz co chwila i je opisywac.
Czyli aż tak będzie wyczuwalne carbo 30min. przed treningiem ? :P i po tej 300mg argininy aż taka pompa idzie ? :)
Nie czytaj aż tak dokładnie tych etykietek :P
witam:)
co sądzicie o białku alphamale masix protein? cena - 91zł 2,550g ( w skłądnie białko wpc i spi )
w Carbonox z Olimpu jest L-arginina. Carbo biorę jakieś 30 min po tren, ale nasunęła mi się myśl, aby jedna porcję brać przed tren a drugą 30 min po. Powodem jest zwiększenie produkcji tlenku azotu, co pociaga za sobą lepsze ukrwienie itd... co sądzicie?
no tak możesz to dodać do kreatyny i bcaa przed treningiem+ jakieś 6 g aakg po treningu ten sam zestaw
witam:)
co sądzicie o białku alphamale masix protein? cena - 91zł 2,550g ( w skłądnie białko wpc i spi )
ja mam bcaa z tej firmy :) bardziej bym ci polecił izolat białka Peak dokładasz 50zł i masz 2 kg zajebistego białka skład jest mocny :)
Kiedy bierzecie białko w prochu przy dobrej diecie, zalozmy bez wiekszych brakow. Po treningu, w ciagu dnia jakos, do snu ?
ja biorę poł godziny po sniadaniu (serwatka), potem bezpośrednio po treningu (izolat) i ostatnia dawka pół godziny przed snem(kazeina)
Gangsta Latino
05-02-13, 11:59
po treningu. A w DNT obojętnie kiedy
maniek1988
05-02-13, 12:01
Kiedy bierzecie białko w prochu przy dobrej diecie, zalozmy bez wiekszych brakow. Po treningu, w ciagu dnia jakos, do snu ?
jak bez wiekszych brakow to po co odzywka?
Wlasnie zeby bylo wszystko cacy. Nie wiem kiedy jest najbardziej skuteczne doładowanie sie bialkiem. Po treningu gainerka pijam, a na kolacje czyt. posilek do snu zawsze mam twarog albo tune
maniek1988
05-02-13, 12:19
wtedy kiedy masz braki czyli posilek w ktorym nie dostarczasz bialka wtedy jest najkorzystniej.
slim shady
05-02-13, 15:23
ja pije po treningu, rano ewentualnie kiedy nie dam rady zjeść pełnego posiłku
Arginine ładowac caly tydzien, tylko w dni treningowe, a moze odpuszczac branie ari np. w dni nóg ?
maniak7000
06-02-13, 18:19
Arginine ładowac caly tydzien, tylko w dni treningowe, a moze odpuszczac branie ari np. w dni nóg ?
osobiście nie widzę wielkiego sensu w suplementacji w inne dni niż treningowe
slim shady
06-02-13, 19:58
jw. najlepiej brać w dni treningowe, chociaż niektórzy jedzą w nie treningowe argumentując regeneracją
Gangsta Latino
08-02-13, 18:56
czy kreatyna jest antykatabolikiem?
fallenursus
08-02-13, 20:01
jw. najlepiej brać w dni treningowe, chociaż niektórzy jedzą w nie treningowe argumentując regeneracją
dziala rowniez na palkinsona :)30-20min przed dwie lyzeczki.
fallenursus
08-02-13, 20:01
dziala rowniez na palkinsona :)30-20min przed dwie lyzeczki.
Sprawa następująca:
Do wyboru jest TYLKO białko lub gainer. Którą odżywkę i dlaczego byście wybrali do stosowania bezpośrednio po treningu?
białko
bo z weglami musze uważać
Gangsta Latino
22-02-13, 17:28
białko. A jak nie to zamiast gainera jakis dobry bulk.
Witam,
chciałbym prosić Was o porade jakie odżywy w moim wieku stosować .Mam 40 dychy na karku i i ćwicze 3 lata z małymi przerwami .Nie biore nic innego tylko białko z Olimpa pół godziny przed snem w każdy dzień.Coś chciałbym dodać do tego białka,co radzicie i jak brać ,dzięki z góry za pomoc,pozdrawiam.
maniak7000
22-02-13, 19:46
jakie białko bierzesz przed snem konkretnie?
- jak masz dopracowany w miarę jadłospis to później możesz dorzucić jakąś kreatynę, beta alaninę i działać :)
- o prozdrowotnych nie wspominam (jakieś witaminki, tran/omegi)
- jak będziesz się chciał "pobawić" i sprawdzić co to jest warte to boostera prostego , czy solo DAA dać
możliwości jest wiele :)
a brałeś już kiedyś jakieś suple? czy tylko te białko z olimpu?
Co do białka to Ci konkretnie nie powiem bo zawsze przesypuje je do "swojej" puszki a te miękkie opakowanie wyrzucam,co do drugiego pytanka to brałem kiedyś kreatyne ale to dawne dzieje.
maniak7000
22-02-13, 19:59
wypadałoby wiedzieć czy to WPC/WPI może kazeina, albumina .. cokolwiek ;) - ale jak wolisz
no właśnie, trzeba wiedziec co sie bierze :) białko czy gainer bierze się zazwyczaj wg własnego uznania w celu uzupełnienia diety.
Co do innych supli to wypadałoby określić również cel treningu, najprosciej - masa czy rzeźba (redukcja) i pod tym kątem dobierać suple.
Ale raczej chodzi o masę, także mozesz pomyśleć na początek nad jakąs kreatyną i aminokwasami.
Supli jest pełno, także musisz bardziej sprecyzować co i jak.
fallenursus
22-02-13, 20:09
manius kiedy ostatnio robilismy badania hormonow?
Badania hormonów, po co? nabijasz się ze mnie?bo nie kumam.
fallenursus
22-02-13, 20:47
nie, poorostu uwazam ze kazdy facet po 30stce powinien badac ci roku hormony
http://www.e-gym.pl/showthread.php?27458-Czy-mam-niski-poziom-tescia
niedlugo konczę jesc jabłczan z treca. trwało ponad 2 miechy. codziennie brałem 5g na czczo, 5g przed tren i 5g po tren.
do tego zjadlem 2 puszki daa activlab (codziennie 4 tabletki) - musialem sprawdzic czy dziala, jednak stwierdzam, ze nie :)
do tego białko, amino, zma, omega, wit, zen szen itd.
1. robić jakąs przerwe od krety, czy kupic cos następnego i jechac dalej?
2. cos ciekawego polecacie? tym razem myslałem o:
http://www.bcaa.pl/pharma_freak/test_freak_120_kaps_2204.html
+
muscle pharm creatine (widze ze w sklepie nie ma)
slim shady
09-03-13, 13:20
ja bym zrobił przerwę, możesz wszamać bez kreatynowego white flood
a ile zrobić tej przerwy?
maniak7000
09-03-13, 14:57
niedlugo konczę jesc jabłczan z treca. trwało ponad 2 miechy. codziennie brałem 5g na czczo, 5g przed tren i 5g po tren.
do tego zjadlem 2 puszki daa activlab (codziennie 4 tabletki) - musialem sprawdzic czy dziala, jednak stwierdzam, ze nie :)
do tego białko, amino, zma, omega, wit, zen szen itd.
1. robić jakąs przerwe od krety, czy kupic cos następnego i jechac dalej?
2. cos ciekawego polecacie? tym razem myslałem o:
http://www.bcaa.pl/pharma_freak/test_freak_120_kaps_2204.html
+
muscle pharm creatine (widze ze w sklepie nie ma)
zrób przerwę od kreatyny przynajmniej 4 tygodnie :) - to nie długa przerwa wiec chyba z samą kofeiną przeżyjesz ;) - ewentualnie WF czy Stano Fusion z HiTeca jest ok
na kolejny cykl może pojedyncze AAKG + BA + kreta, a suple na libido/testo to trochę zbędny IMO wydatek :)
no tez tak mysle, zrobię 3-4 tyg przerwy od krety.
i pozniej wjedzie bcaa + aakg + kreta + moze cos na wzrost tescia dorzuce, bo juz dawno mialem spróbowac tego test freaka. t-100 brałem i działało nawet spoko, dlatego przy tym test freak efekt powinien byc jeszcze lepszy :)
BA nie wiem czy brac, brałem 2 razy i nie zauwazylem zadnego dzialania.
white flood i akkg oplaca się brac? nigdy nie brałem, wiec nie wiem..
maniak7000
09-03-13, 16:10
yaro - też brałem tego t-100 z pierwszych partii Olimpu, jakoś nie czułem różnicy - piszesz o działaniu, czy chodzi Ci o odczucia czy zrobiłeś badania poziomu testa może ? [czysta ciekawość]
co do WF może być Ci za mało pomperów ale w razei czego dowalisz AAKG solo, a czy się opłaca - IMO dobry suplement, ale nie jest niezbędny ;) jak zwykle
chodzi o działanie, troszkę jakby więcej masy złapałem i ogólnie lepsze samopoczucie.
WF trochę drogie, juz predzej chya aakg kupię. tyle ze zawsze przed i po treningu walę krete+bcaa. to jezscze do tego dorzucac aakg?
maniak7000
09-03-13, 16:25
jak nie potrzebujesz lepszej pompy lub nie narzekasz na "naturalną" to bym zrezygnował :), a WF drogawe fakt tyle ,że względnie dobrze ekonomicznie wychodzi (jeszcze zależy jaką cenę byś miał)
slim shady
09-03-13, 18:36
możesz zamiast zwykłych bcaa kupić purple wraath tam masz wszystko, niby drogie ale jak przeliczysz na ile Ci starczą to spoko wychodzi
jak chcesz pompy to aakg jak najbardziej, możesz też dla zabawy kupić sobie gliceryne i też bedzie dobra pompa :)
maniak7000
09-03-13, 18:38
jest do tego taka wypaśna z MEGABOLA ze strzykawką !! gliceryna oczywiście :P .. a na poważnie, zajadaliście i polecacie - jeszcze nie miałem coś weny na "test" :)
fallenursus
09-03-13, 18:40
jest zbiorowy watek w relacjach na tem glicery, mnie suple z tym nigdy nie jaraly. prubiwalem cl glycergrow i majt nienurywalo.
slim shady
09-03-13, 18:46
próbowałem, dla mnie fajna pompa, sporo supli takiej nie daje, to jest alternatywa dla tych co nie chcą wydawać dużo kasy, tyle że to polecam na 3-max 4 tygodnie potem już tak nie działa, jest gdzieś relacja moja i innych jak Fallen wspomniał
maniak7000
09-03-13, 18:51
szukam w dziale relacji - może znajdę :), sorry za ten offtop ;) i dzięki za opinie
fallenursus
09-03-13, 18:58
pump'n'go na glicynie -zapytaj manka czemu tego niemaja...scitec'a.
slim shady
09-03-13, 19:17
http://www.e-gym.pl/showthread.php?22030-Glicerol!!-Test-%29-Watek-zbiorowy-%29&highlight=gliceryna
Massacra II ma w składzie glicerol
fallenursus
09-03-13, 19:31
gliceryna/glicerol
kwas tl
dobra pompka choc duoy nie urywa
pragnienie jak smok wawelski
dosc duzo cza brac
kaloryczne
glicyna
aminokwas
smiesznie male dawki
zero pragnienia
duzo wieksza pompka jak na gliceynie
zero kalori
możesz zamiast zwykłych bcaa kupić purple wraath tam masz wszystko, niby drogie ale jak przeliczysz na ile Ci starczą to spoko wychodzi
jak chcesz pompy to aakg jak najbardziej, możesz też dla zabawy kupić sobie gliceryne i też bedzie dobra pompa :)
a czesto bierzesz aakg? i jak łączycz je z innymi suplami? bo zawsze przed i po treningu biorę krete + amino, wiec nie wiem gdzie wsadzić jeszcze te aakg. razem z nimi?
Chyba, ze aakg zastosować teraz w przerwie, przed następną kretą
Ale z kolei ta przerwa będzie trwać jakies 3 tyg, wiec nie wiem
edit
co do tej gliceryny itp to jakos nie ciągną mnie takie wynalazki :) jesli juz to ten WF czy aakg i wystarczy w zupelnosci :)
slim shady
10-03-13, 12:43
AAKG łykałem z 20-30 minut przed treningiem i było ok
a jeszcze powiedz ktore brales? te z olimpu? i jak dawkowanie?
slim shady
10-03-13, 12:59
z Olimpu brałem to w plastrach to z 5 kaps na porcje potem nawet i wiecej na porcje, ale w Trecu masz od razu z cytrulina więc ciekawa opcja, tylko nie brałem więc niech ktoś inny się wypowie na temat tego produktu
Gangsta Latino
10-03-13, 15:44
dostałem w prezencie BCCA z Olimpu: BCAA mega caps 1100.
Zalecane dawkowanie 15 kaps dziennie, czyli wystarczyłoby na 8 dni, a kosztowało ponad 50 zł (kupowanie w zwykłym sklepie).
Nie brałem tego "cuda" pod uwagę, ale jak mam to spróbuje. Planuje brać 4/5 kapsułek, gdyż
- jestem na masie
- w białku z Olimpu aminokwasy też jakieś są
Brać całą porcję po treningu czy przed, czy inaczej? Po interwałach nie zamierzam brać ( po pije tylko sok i dodaje trochę carbo). Lub właśnie po/przed treningiem nie dawać, a dawać tyko przed interwałami jakieś 5 gram.
2 pytanie, już się miałem kiedyś pytać: przy wadze 94 kg ile białka powinienem brać po treningu? 50 gram?
maniak7000
10-03-13, 15:54
brałbym z 10g BCAA przed treningiem (+ ew. w trakcie, ale kapsy pewnie by się odbijaly), a po już nie z powodu przyjmowania białka (z 35g powinno wystarczyć) :)
Gangsta Latino
10-03-13, 16:02
OK.
bo jeszcze myślałem, aby robić tak:
przed treningiem ok. 40/50 gram gainera ( mam carbo i obecnie przed tr. daje 50 gram carbo, ale wydaje mi sie, że dobrze by było tak chociaż trochę szybko przyswajalnego białka), i po treningu 35 gram białka.
Jeśli po treningu robił bym interwały, to gdzieś w połowie treningu walnął bym 6 gram amino, od razu po treningu białko i wsiadam na rower (amino w połowie bo troszkę czasu potrzeba aby się wchłonęły)
a w DNT gdybym robił interwały to 6 gram ok. 20/30 min przed
Co sądzicie o takim rozwiązaniu?
i prosiłbym też napisać czy przed treningiem lepiej samo carbo czy gainer
slim shady
10-03-13, 16:26
po treningu nie robiłbym interwałów tylko właśnie w dzień wolny i na pewno nie na czczo
Po co ten gainer przed treningiem ? jadłbym normalnie 10 g przed i 10 g po treningu, ewentualnie w trakcie, po treningu to carbo co masz i potem białeczko
Gangsta Latino
10-03-13, 18:52
ok. to po treningu nie będę robił interwałów, najwyżej 5/10 min aero.
20 gram nie chce brać, bo jak już mam to BCAA, którego i tak jest mało to postaram się aby mi trochę posłużyło.
Będę robił tak:
- przed treningiem gainer/carbo i 6,6 grama amino
- po treningu od razu białeczko i 5/10 min aerobów
- kreatyna
- po 30 min szklanka soku, wyjdzie tak samo jak carbo
A w DNT, kiedy będę robił interwały będę brał tylko przed jakieś 20/30 min carbo/gainer a po szklanka soku. Interwały robię obecnie jakieś 15 minut i to wystarcza, więc amino zbędne (chociaż, ogólnie uważam że amino zbędne na masie, ale jak już mam to wykorzystam)
Gangsta Latino
14-03-13, 21:28
ile magnezu bierzecie a day?
od dawna biorę 100mg, ale ciągle mam wątpliwości, czy to dobra dawka. Myślę, że za mało. Chociaż 200 mg... jak to u was wygląda?
maniak7000
14-03-13, 22:24
od dawna biorę 100mg, ale ciągle mam wątpliwości, czy to dobra dawka. Myślę, że za mało. Chociaż 200 mg... jak to u was wygląda?
w przeliczeniu juz na jony?? bez przeliczenia biorę koło 300/400 mg o ile "pobieżnie" dobrze przeliczyłem
ja biorę rano dawkę taką z apteki + b6, w południe kompleks witamin i minerałów, a wieczorem zma. nie pamietam tylko jakie dawki tam są. jutro obczaje jak nie zapomne
Jesli chodzi o suplementacje amino, to robicie przerwy w braniu BCAA, czy stosujecie non stop?
maniak7000
16-03-13, 19:37
Jesli chodzi o suplementacje amino, to robicie przerwy w braniu BCAA, czy stosujecie non stop?
u mnie jest cały czas w suplementacji - ale to kwestia kasy, jak będą inne wydatki to bez skrupułów odstąpię od nich ;)
slim shady
16-03-13, 19:38
non stop chyba że nie mam kasy albo robię całkowity odpoczynek od supli :)
fallenursus
16-03-13, 19:58
jK wyzej. kupuje te ktore sa na specjalu po dwa i tyle:) byle nie jakis niewiadomy shit.
ok. ja tez ładuje non stop. tylko zastanawiam się, czy robić jakąś przerwę od nich, czy to nie jest dużo obciążenie dla organizmu?
Slim, jak robisz całkowitą przerwę od supli, to ile ona trwa?
Mi się w sumie ostatnio pokończyły, to chyba zrobię sobię taką przerwę 2-tyg :)
fallenursus
16-03-13, 20:10
obxiazenie czym? kolorantem?slodzikiem? :)
maniak7000
16-03-13, 20:30
przy smakowych bcaa ponoć olbrzymie ilości słodzików lecą przy produkcji - ale jako tako od bcaa takie samo obciążenie jak przy innych"potrawach" :)
no to git :) tak pytam bo wiadomo, co za duzo to niezdrowo :)
a jeszcze jedno pytanie. suple w capsach są pakowane w osłonki tylko aby byly odpowiednie porcje? czy osłonka pełni również funkcje taką osłonowa, jak przy lekach?
Pytam, bo niektórzy wysypują te kapsułki, mieszają z woda i pija
maniak7000
17-03-13, 01:30
a jeszcze jedno pytanie. suple w capsach są pakowane w osłonki tylko aby byly odpowiednie porcje? czy osłonka pełni również funkcje taką osłonowa, jak przy lekach?
no to mają "hopla" - no ale każdy robi co lubi :)
wszystko kwestia wygody
Fit4ever24
17-03-13, 08:54
BCAA, KREATYNA itp. pakowanie w capsy są dużo droższe więc po co kupowac capsy a poźniej je wysypywać? wtf?
slim shady
17-03-13, 09:09
u mnie przerwa bez z supli to przeważnie 2 miesiące, zawsze robię w wakacje
jeśli chodzi o proch to głównie kwestia wygody, ja wole wsypac do ust, albo niektórzy nie są w stanie połknąć malutkiej tabletki, a inni wolą kapsy
w prochu wychodzi o wiele taniej. u mnie bcaa praktycznie caly rok.
Witam Wszystkich.
Nie chciałem rozpoczynać nowego tematu więc napisze tutaj , ponieważ obecnie nie ćwiczę a nie chcę znajomego wprowadzać w błąd. Ponieważ zakupił sobie Olimp Creatine Xplode ( to chyba stack ) , ma jeszcze około 150kapsów cm3 , i jakieś tam białko. Dietę posiada , jest po 2 cyklach na cm3 ( tyle wiem). Chciałbym się zapytać o dawkowanie w DT i NT. Czy może gdzieś dorzucić cm3? Np w nietreningowe? Nwm jak mu doradzić. Myślałem by w treningowe sb brał xploda 2x 5ga w nt rano xploda po południu cm3? Proszę o sugestie. Pozdrawiam.
ja bym najpierw zjadł cały jabłczan a potem xploda. dawkowanie to codziennie jedna porcja na czczo, jak trenuje to dodatkowo porcja przed tren i po tren, jak nie trenuje to jedna porcja po poludniu i tyle.
Witam, jak dawkowac big zone plasma w DNT ? czy tylko brac w DT ? , dodam ze nic wiecej nie posiadam do tego tylko sama przed treningówka.
fallenursus
23-03-13, 17:03
big zone plasma to tylko sama przed treningówka.
odejdz na metr od monitora. i przeczytaj powoli.
Panowie, czy johimbina firmy Swanson będzie pomocna przy lekkiej redukcji? Jadł to ktos?
fallenursus
24-03-13, 00:14
uderz do pumbasa.
Witam, 2 pytanka :P
1. Czy możecie mi polecić Gainer (i czy wogóle taki istnieje :D) do 200 zł aby przy przyjmowaniu zalecanych dawek starczył na miesiąc? Jeśli się nie uda poradzcie coś wydajnego i przyzwoitego w dobrej cenie. Moja studencka kieszeń nie może sobie pozwolić na gainery z wyższej półki które kosztują 200 zła starczają na 10~ dni
2. Kreatyna - planuje kupić monohydrant i powiedzcie mi proszę czy ACTIVLAB Creatine 120k lub StiTec pure creatine monohydrant to dobry wybór , którą wybrać i czy poza różnicą wynikającą z wygody stosowania istnieje jakaś różnica (np przyswajalność) pomiędzy kreatyną w proszku a tabletkach?
Będę bardzo wdzięczny za pomoc i uzasadnienie wyboru :)
1. zamiast tego gainera to kup sobie białko, a węgle ładuj z diety
2. mono to mono, chociaz na activlaba duzo osób narzeka. nie lubisz bawic sie z proszkami to kup se w tabsach. bez róznicy w sumie. i to i to się szybko rozpuszcza.
maniak7000
26-03-13, 18:40
Witam, 2 pytanka :P
1. Czy możecie mi polecić Gainer (i czy wogóle taki istnieje :D) do 200 zł aby przy przyjmowaniu zalecanych dawek starczył na miesiąc? Jeśli się nie uda poradzcie coś wydajnego i przyzwoitego w dobrej cenie. Moja studencka kieszeń nie może sobie pozwolić na gainery z wyższej półki które kosztują 200 zła starczają na 10~ dni
2. Kreatyna - planuje kupić monohydrant i powiedzcie mi proszę czy ACTIVLAB Creatine 120k lub StiTec pure creatine monohydrant to dobry wybór , którą wybrać i czy poza różnicą wynikającą z wygody stosowania istnieje jakaś różnica (np przyswajalność) pomiędzy kreatyną w proszku a tabletkach?
Będę bardzo wdzięczny za pomoc i uzasadnienie wyboru :)
1. IMO zbędne, ale lepsza opcja to białko WPC + dobre węgle
2. kreatyna jak kreatyna, ale brałbym coś w prochu - ze 120 kapsów nie zrobisz cyklu :)
proch i tablety - to samo działanie, kwestia wygody i ceny
Sprawa wygląda tak : Chudy (75 kg orzy 190 cm) , bardzo aktywny tryb życia , biegi , treningi SW , sporo ćwiczę , często nie mam czasu przyżądzić 5x dziennie posiłku chociaż staram się jeść zdrowe i wartościowe amku ( odstawiłem % i słodycze) . Zależy mi aby trochę przytyć (będę bardziej restrykcyjnie przestrzegał diety) Więc bardziej przyda mi się białko czy gainer?
Gangsta Latino
26-03-13, 22:39
Możesz kupić gainer, ale ja kupił bym tylko i wyłącznie białko. Dużo sie ruszasz, nie zawsze masz czas, więc nie zawsze zjesz. Dlatego białko obowiązkowo!
Co do węgli, możesz kupić carbo ( nie jest drogie, spokojnie możesz kupić 3/4 kg w rozsądnej cenie), jednak równie dobrze możesz pić sok:P Jedynym plusem carbo jest to, że wzbogaca się je witaminami/minerałami/aminokwasami.
Napisz do mańka (admina), to ci jeszcze coś poradzi.
Jak masz kaskę, to kupuj białko i carbo. Dzięki temu będziesz sobie robił pełnowartościowe szejki, gdy np. nie zjesz. A jak nie to tylko białko. Co do gainera, opinie są podzielone. Jedni są za, jedni nie. Ja miałem gainera z UNS i nie żałuje, ale obecnie wolał bym mieć białko + carbo a nie gainer.
fallenursus
26-03-13, 22:48
wole zmielic platki niz carbo to raz jesli ma to byc zamiennik posilku .
nawet jesli bedzie to potreningowy to po zl ww bedzie taki sam lub baaardzo podobny wyrzut insy.
panowie co myslicie o takim cyklonie:
- muscle pharm creatine - stosowany rano, przed oraz po treningu
- muscle pharm assault - stosowany tylko przed treningiem (albo zamiast tego aakg? )
- muscle pharm re-con - stosowany tylko po treningu
- pharma freak test freak - przed snem 4 caps.
tych produktów MP nie stosowałem, daltego chcialem je sprawdzić. krete kupię na pewno, te dwa przed i po jeszcze nie wiem. moze lepiej je zastąpić dobrymi amino?
chociaż te dwa produkty juz mają w sobie dobrane dawki amino.
mialem kupic osobna zma, ale widze ze test freak ma juz w sobie zma.
maniek1988
29-03-13, 13:56
panowie co myslicie o takim cyklonie:
- muscle pharm creatine - stosowany rano, przed oraz po treningu tu dal bym rano i po treningu
- muscle pharm assault - stosowany tylko przed treningiem (albo zamiast tego aakg? ) fajny produkt tylko ze juz ma kreatyne wiec tamtej nie musisz dawac
- muscle pharm re-con - stosowany tylko po treningu to jest ok ale lepiej dac bcaa osobno z eaa np. i do tego albo bialko albo cos pol na pol jak uwazasz
- pharma freak test freak - przed snem 4 caps. tutaj kwestia organizmu sporo ludzi chwali sobie ten produkt
tych produktów MP nie stosowałem, daltego chcialem je sprawdzić. krete kupię na pewno, te dwa przed i po jeszcze nie wiem. moze lepiej je zastąpić dobrymi amino?
chociaż te dwa produkty juz mają w sobie dobrane dawki amino.
mialem kupic osobna zma, ale widze ze test freak ma juz w sobie zma.
To tyle co mam do powiedzenia....
ok dzieki za odp, po treningu tez zawsze biore białko wiec jest ok.
dobra jeszcze pomyślę co z tym recon, moze będę stosował go po tren + dodatkowo bcaa i powinno byc git :)
do test freak juz od dawna sie przymierzam, wiec go tez raczej kupie :)
a inne pytanie, są aminokwasy albo inne suplementy, które stosuje się podczas posiłku, aby jak najlepiej go przyswoić i wyciągnąć z niego jak najwęcej?
po prostu stosowane w takim celu, aby jak najlepiej wykorzystać posiłek.
ostatnio dwóch gości o tym gadało na siłce, chociaż ja nigdy nie słyszałem o tego typu suplach.
slim shady
29-03-13, 15:03
enzymy trawienne ?
hmm moze.. być może o cos takiego chodziło
PEAK AK ENZYMES 120 tab -ENZYMY TRAWIENNE
Gangsta Latino
30-03-13, 16:15
przed treningiem lepiej carbo czy gainer? niby prawie to samo, bo węgle podobnej jakości, tylko właśnie kwestia białka. Są jakieś plusy jak przed treningiem da się odrobinę czy nie?
ja zazwyczaj pół godz przed tren jem węgle, ale z posiłku, czyli ryż, warzywa, kawaleczek jakiegoś mięsa + jabłko lub banan.
i przed samym treningiem aminokwasy
Gangsta Latino
30-03-13, 16:26
ja teraz walnąłem miarkę carbo, aminokwasy i ripped freak. Za 10 minut na trening.
slim shady
30-03-13, 17:53
po co carbo przed ? ja jem normalnie posiłek, potem 30 minut przed bcaa i na trening, chyba że zależy Ci na pompie
Gangsta Latino
31-03-13, 23:40
Ja tak jak pisałem, samego magnezu biorę 100 mg, do tego 1 albo 2x multiwitamina, ale łącznie wychodzi mniej niż 200. Mam jeszcze ZMA (chyba sprzed roku). Nie wiem teraz, czy dodać 1 tabletke magnezu (d0 200 mg) czy dodać 1 tablete ZMA (z olimpu).
Chyba, że teraz będę rano brał 1 tabletke magnezu, a wieczorem ZMA. Chyba tak zrobie bo ZMA mam do maja tego roku, musze to zjeść.
A minerały z Olimpu były do lutego :(
ja bym brał przed snem zma w dawce jak na opakowaniu, bo przecież te dawki są specjalnie dobierane. no i rano wrzuć coś i tyle
Panowie co myslicie o tych aminokwasach? Testował ktoś? Warto je kupić? Firma zbiera dobre opinie, ale cena wysoka.
http://www.bcaa.pl/multipower/professional_bcaa_powder_400g_2240.html
http://www.bcaa.pl/images/9/2240.jpg
maniak7000
01-04-13, 17:44
firma bardzo popularna, samych amin nie miałem - ale do czego masz dostęp?? tj inne marki bo Bcaa jednak nie będzie silniejsze od innych o ile o "sile" można pisać
dostęp jest do tego co w sklepach :) firma popularna? nie wiem, na pewno nie tak jak olimp czy trec. następną kretę jaką kupie to chyba bedzie wlasnie mono z multipowera
jaki polecacie spalacz w przerwie miedzy clenem?
maniak7000
01-04-13, 20:31
dostęp jest do tego co w sklepach :) firma popularna? nie wiem, na pewno nie tak jak olimp czy trec. następną kretę jaką kupie to chyba bedzie wlasnie mono z multipowera
a jak zapatrujesz się na wersje bezsmakowe - 100% BCAA w prochu?? - skład super, ale ciężki smak jak zwracasz na to uwagę ;)
ale co masz na mysli mowiąc wersje bezsmakowe? bcaa zawsze biorę w prochu i jakims smaku
maniak7000
01-04-13, 21:46
ale co masz na mysli mowiąc wersje bezsmakowe? bcaa zawsze biorę w prochu i jakims smaku
są produkty gdzie 100% prochu to aminy np. FA Nutrition Xtreme BCAA 5000 - nie masz tam dodatków smakowych i zbędnych wypełniaczy (tzw czyste BCAA) ale smak tak samo mocny :D
fallenursus
01-04-13, 21:53
mialem to musialm do szejka potreningowego walic bo stawalo w gardle i sie dusilem :)
https://www.youtube.com/watch?v=_dZ4qyizFQc&feature=youtube_gdata_player
:p
są produkty gdzie 100% prochu to aminy np. FA Nutrition Xtreme BCAA 5000 - nie masz tam dodatków smakowych i zbędnych wypełniaczy (tzw czyste BCAA) ale smak tak samo mocny :D
w sumie tych bezsmakowych nie próbowałem. zazwyczaj biorę smakowe, dodaje do tego krete i pije. Ale chyba wezmę te z multipowera, zobaczymy co to takiego :)
maniak7000
02-04-13, 01:44
w sumie tych bezsmakowych nie próbowałem. zazwyczaj biorę smakowe, dodaje do tego krete i pije. Ale chyba wezmę te z multipowera, zobaczymy co to takiego :)
nie mam do nich łatwego dostępu raczej, ale podziel się "wrażeniami" w razie jakbyś je kupił (i smakowymi i oceń skład etc. ) hehe
ze smakowych to najwyżej cenię jednak HiTeca i Fitmax'a z cytruliną (przy czym ekonomiczność różna - ale ogólnie BCAA to drogie zabawki)
no fitmax ma dobre, olimp tez ma dobre, activlab tez ujdzie.
drogie ale wg mnie jedne z wazniejszych supli
maniak7000
02-04-13, 02:08
no fitmax ma dobre, olimp tez ma dobre, activlab tez ujdzie.
drogie ale wg mnie jedne z wazniejszych supli
wszystko kwestia cen za jakie możesz kupić .. activ jak na BCAA z 50% amin jednak ma zawyżoną cenę ale jak kto lubi
no z tym ze to jedne z tanszych na rynku i duzo ludzi kupuje :)
maniak7000
02-04-13, 02:17
no z tym ze to jedne z tanszych na rynku i duzo ludzi kupuje :)
no i w tym "pies pogrzebany" :-) wszystko warto przekalkulować :)
Fit4ever24
07-04-13, 19:38
Ktory pre lepszy: Scitec Attack / FA extreme napalm pre-contest / Revange double blast SE
maniek1988
07-04-13, 20:23
Ktory pre lepszy: Scitec Attack / FA extreme napalm pre-contest / Revange double blast SE
Ostatniego bym do gęby nie wsypał sci tec dobra firma produkt oceniam na 7/10 napalm pre contest calkiem dobry, fajny tez jest superpump max Gaspari nutrition http://www.bcaa.pl/gaspari_nutrition/super_pump_max_640g_promocja_2258.html, assault MP http://www.bcaa.pl/muscle_pharm/assault_736g_promocja_2975.html ewentualnie redweiler Olimp http://www.bcaa.pl/olimp/redweiler_480g_3502.html jak chcesy troche polepsyzc wztryzmalosc moim faworytem jednak jest Assault.
Fit4ever24
07-04-13, 20:27
To tak jakbyś miał wybrać z tych dwuch Scitec Attack / FA extreme napalm pre-contest to który by wziął? Będę mógł wybrać ale niestety tylko taki wybór
maniek1988
07-04-13, 20:30
Wszystko jedno czy z kreatyna czy bez?
Fit4ever24
07-04-13, 20:34
W sumie mogłoby byc juz bez krety bo teraz leci cykl z krety. Dodam że to pierwsza przygoda będzie z tego typu odżywkami.
maniek1988
07-04-13, 20:35
No to zostaje ten napalm.
Fit4ever24
07-04-13, 20:38
OK dotychczas brałem krete z rana i przed Treningiem. Nie będzie problemu jak wymieszam to z kretą czy już wziąć ją po treningu ?
maniek1988
07-04-13, 20:40
nie bedzie chociaz wole dawki okolo treningowe przed i po np.
Fit4ever24
07-04-13, 20:42
Spróbuje i tak:) dzięki za rade
Siemka. Na ulotce thermo speeda jest napisane, że 2 kapsułki 30min przed posiłkiem 2x dzień, a na stronie bcaa.pl, że w dnt 2 tabsy 2x dzień przed treningiem 30min, a w dt od 3-4 kapsułek przed posiłkiem i przed treningiem. Dwa pytanka:
1. Czy trzeba 30min po przyjęciu tabsów jeść posiłek, bo jeżeli jest napisane przed treningiem spożyć to chyba na to wychodzi?
2. W jakiej ilości stosujecie thermo speeda w dt?
slim shady
09-04-13, 13:42
1. nie musisz jeść posiłku
2. Nie stosuje tego
Zależało mi szczególnie na odp. na pierwsze pytanie. :P Hehe, a teraz sobie przeglądałem w necie różne tematy na temat thermo speeda i jacyś kolesie pisali, że na ostrej redukcji nawet 9-10 tabsów brali.. :D
maniek1988
09-04-13, 13:59
Widziałem takiego jednego po tylu kapsach trochę był na haju
Po takiej dawce kofy to się nie dziwię. :D
Mam pytanko co do kolejnego cyklu na kreatynie w zasadzie kretyne bralem 3 razy, zawsze mono, ogolnie 2 ost razy to tak 2 miechy temu i roke temu? i mam pyt czy teraz mam zabrac znow mono czy lepiej juz Jablczan? i mam pyt czy kreatyna Olimp1250 rozni sie jakos od innych bo ja bralem i czy jak bym mial zabrac znowu mono to czy moge jakas tansza, ta byla skuteczna ale mozna powiedziec ze moj brzuch na nia zle reagowal?
jak poprzednio na mono byly dobre efekty, to bierz mono. wrzuc link do jakiejś krety to ci powiemy czy dobre, czy nie. zazwyczaj mono to mono i wiekszosc jest dobrych, a cena zalezna jest od producenta
slim shady
09-04-13, 23:43
mozesz jesc tansze
najlepiej wychodzi mono, ale jak lubisz sprawdzac nowe rzeczy i wiecej zapłacic to mozesz sprobowac jabłczan,orotan
Ogólnie znalazlem taka oferte, 1200 to by mi starczylo tak na 3 cykle, wiec by wyszlo po 25 zl na cykl, wiadomo ze to by bylo w odstepach, i wlasnie czy np, wciagu roku po otwarciu nic nie powinno sie stac z ta kreatyna?
Szukam mozliwosci edytowaniu postu ale cos znalezc nie moge, chodzi o kreatyne w proszku z Vitalmax 1200g.
fallenursus
10-04-13, 15:51
moze stac w suchym miejscu spoko rok
Vitalmaxa zieloną możesz śmiało brać,jest to dobra kreatyna.
Kto jadł tą kretę? Slim, chyba Ty?
http://store.bbcomcdn.com/store/prodimage/prod_prod460124/image_prodprod460124_white450px.jpg
http://www.xplosivsupplements.co.nz/images/Musclepharm-CreatineNT.jpg
W środku jest taka malutka łyżeczka o pojemności na oko 1 czy 1,5g.
A na opakowaniu jest wzmianka, żeby brać dziennie 3 takie łyżeczki :) trochę mało.. dawkowaliście w ten sposób?
Ja kretę ładuje zwykle po 5g na czczo, przed tren i po tren.
Jakie dawkowanie polecacie?
Może dokupić mono i brać je na czczo, zamiast matirixa? Bo niektórzy mówią, że na czczo najlepiej wchodzi tylko mono (moim zdaniem w tym wypadku bez różnicy jaki rodzaj krety bierzemy).
Chyba, że walić po 5 g rano, przed i po tren i tyle...
slim shady
11-04-13, 10:53
jadłem i dobrze wspominam, jadłem 3 miarki przed i 3 miarki po treningu a w dni nietreningowe tylko 3 miarki w ciągu dnia, moim zdaniem tej krety nie ma co mylić z mono i walić identycznych dawek, nie zawsze wiecej musi być równe lepiej
ok, tez bede brał 3 miarki przed i po.
a co z dawką poranną? odpuscic sobie?
slim shady
11-04-13, 13:28
to zależy od Ciebie, jaki sposób brania sobie obierzesz, możesz też rano i po treningu dowolnie jak uznasz za stosowne :)
kosztowna kreta 300g w opak
ja brałem 3 miarki na dzień i też było ok
no drogo wychodzi, ale za to małe dawki można brać :)
maniak7000
11-04-13, 16:37
no drogo wychodzi, ale za to małe dawki można brać :)
mono jak kupisz za 40 zł 500g (strzelam) też możesz brać dawki 3g a nawet 1g jak odmierzysz - pytanie jaki w tym sens, a cudownej kreatyny gdzie 1 g zrobi robotę za 10 czy 5 innej nie ma.. poza takimi z fajnym marketingiem by za dużą kasę sprzedać mało surowca.
oczywiście każda nowa forma kreatyny jest 10x lepsza niż zwykła działająca
tak tylko mnie zastanawia, ok nawet jak 1 g = 5g mono to po przeliczeniu nawet ceny wyjdzie sporo drożej, to jaki sens się bawić i kombinować (?)
po prostu lubię kupować różne tego typu wynalazki (jeśli chodzi o krety), tylko nieraz ciężko jest trafić w odpowiednie dawkowanie.
zazwyczaj biorę każdej krety 3 dawki w ciągu dnia, każda po 5g. Tylko w tym przypadku się spotkałem z małymi dawkami.
takie stacki dobrze na mnie działają, a czego w moim przypadku nie mogę powiedzieć o mono. Dlatego mono mógłbym stosować np jedynie rano na czczo i chyba tak zrobię, a przed i po będe brał tę muscle pharm
slim shady
11-04-13, 17:39
mono jak kupisz za 40 zł 500g (strzelam) też możesz brać dawki 3g a nawet 1g jak odmierzysz - pytanie jaki w tym sens, a cudownej kreatyny gdzie 1 g zrobi robotę za 10 czy 5 innej nie ma.. poza takimi z fajnym marketingiem by za dużą kasę sprzedać mało surowca.
oczywiście każda nowa forma kreatyny jest 10x lepsza niż zwykła działająca
tak tylko mnie zastanawia, ok nawet jak 1 g = 5g mono to po przeliczeniu nawet ceny wyjdzie sporo drożej, to jaki sens się bawić i kombinować (?)
Może i bez sensu ale u mnie wszystkim ładnie podszedł ten produkt, dla mnie były lepsze wrażenia niż po zwykłym mono, ale to moja opinia i nie trzeba się nią sugerować :) jak nie mam kasy kupuje mono i jest fajnie, jak mam uderzam w jabłczan, orotan i też jest fajnie :)
dobra juz zostawmy tą kretę :)
teraz coś innego:
http://www.bcaa.pl/images/17/3024.jpg
http://www.bcaa.pl/inkospor/x_treme_aminostrong_240tab_3024.html
jadł to ktoś?
maniak7000
11-04-13, 19:22
z ciekawości, konkretnie czego się spodziewasz po tych aminkach?? (nie jadłem, ale ogólnie nie gustuję w takich produktach)
Nie, ja amino biorę w celu regeneracji. Ale znajomy polecał ten produkt. Podobno działa jak booster, twardsze i większe mięśnie, większa siła i wytrzymałość na treningach, lepsza regeneracja. Stosował ktoś?
maniak7000
13-04-13, 20:16
aminokwasy to aminokwasu = tak jak nie ma białka na masę i na redukcję to o ile są to zwykłe aminy (bez dodatków bardziej lub mniej ukrytych)- nie spodziewaj się rozsadzenia biców :) po tym
no tak, skład jest dość bogaty, jednak cena trochę duża. Może dlatego pod nią kryje się tajemnicze działanie :)
i inne pytanie, kto tam brał assaulta z muscle pharm? bo już nie pamiętam... jak działanie?
ja w pierwszy dzień wziąłem połowę miarki, a od tygodnia ładuję grubo ponad jedną miarkę przed treningiem i coś w ogóle mnie nie rusza.
mam też re-con po treningu i też w sumie go nie odczuwam (dawkowanie też jedna miarka).
produkt ma niby dobre opinie, cena dość wysoka a w przeliczeniu wychodzi mało porcji.. do dupy taka robota ;] no trudno, niedługo się skończy to wezmę znowu coś innego :)
assult po paru dniach trzeba zwiekszac dawke. recon typowy srodek regenerACYjny wszysktiego po trochu. taniej wydzie jak przyinwestrujesz w bcaa lub jakies combo bcaa+gltamina.
taa wiem wiem, chciałem sprawdzić jak działają te wynalazki :) skończe je, to wezmę te BCAA z Multipowera, o których juz parę stron wcześniej wspominałem :)
fallenursus
14-04-13, 19:17
http://www.bcaa.pl/controlled_labs/black_hole_90kaps_2900.html se kup to zaczniess szamac jak sie nalezy.
Pytanie do osób stosujących beta alaninę.
Czy zauważyliscie jej działanie?
Z czym ją łączyliscie (chyba ze solo)?
maniek1988
19-04-13, 14:58
ja odczulem zwiekszenie wytrzymalosci laczylem z kreatyna albo bralem solo
maniak7000
19-04-13, 16:13
Pytanie do osób stosujących beta alaninę.
Czy zauważyliscie jej działanie?
Z czym ją łączyliscie (chyba ze solo)?
brałem solo i combo z kreatyną (mono) - podobne odczucia (trudno żeby były inne) wydolność/wydajność na +
yhym. ja brałem z kretą przez miesiąc, zbytnio różnicy nie zauważyłem. niedługo chyba jeszcze raz spróbuję, może za małe dawki brałem
slim shady
19-04-13, 18:21
wytrzymałość na plus, brałem z bcaa, czasem z AAKG
a jakie brałeś dawki ?
Kurcze już nie pamiętam.
Bralem tę z treca i dawki chyba takie jak na opakowaniu
slim shady
19-04-13, 20:51
ja brałem z activlaba 4-5 g codziennie
bede brał krętę to dorzucę beta alaninę w wiekszych dawkach i moze bedzie efekt :)
maniak7000
20-04-13, 19:20
bede brał krętę to dorzucę beta alaninę w wiekszych dawkach i moze bedzie efekt :)
co rozumiesz pod pojęciem większej dawki ?? samo dowalenie 10g na porcję BA niewiele zmieni (poziom karnozyny szybciej osiągnie swoje naturalne "maximum" ale zwiększanie dawki później nie spowoduje ciągłego wzrostu jej poziomu - to tak btw
chodzi o zwiększenie dawki, jeśli dawka z opakowania nie bedzie działac
maniak7000
20-04-13, 23:51
chodzi o zwiększenie dawki, jeśli dawka z opakowania nie bedzie działac
jak ocenisz czy dawka działa?? bo brak swędzenia to nie wyznacznik jeszcze a BA nie działa właściwie doraźnie - dawkuj po prostu dziennie 4 do 6g i powinno być dobrze ;)
ponoć wyraźnie zwiększa wydolność i opóźnia zmęczenie, dlatego jej działanie powinno być też pod tym względem zauwazalne :)
maniak7000
21-04-13, 01:19
to się zgadza - ale stopniowo (po 1 dawce nie podniesie Ci poziomu karnozyny aż tak zauważalnie - będzie swędzieć jak jesteś podatny ale to jedyny doraźny efekt)
IMO ba to jeden z najlepszych supli zaraz po kreatynie :P
slim shady
21-04-13, 03:36
no ja od razu kupiłem BA jak weszła na Polski rynek i nie żałowałem ale dużo osób nie docenia bo nie ma wyraźnego natychmiast efektu jak po krecie czy jakimś pomperze, ja słyszałem że nie po wszystkich swędzi ja brałem AL i swędziało i znajomy też a potem kupił już renomowanej firmy i nie swędziało
maniak7000
21-04-13, 03:40
ponoć swędzenie/brak/ nie świadczy ,że produkt jest oszukany :-D .. ale dla śmiechu wziąłem 8 kapsów z Activ i zero czucia a następnego dnia 2,5g XXL zrobiło swoje (swędziało i to o dziwo bardzo)
wszystko kwestia surowca ^^
co wy kurcze spac w nocy nie mozecie po tej BA? :)
slim shady
21-04-13, 11:52
dobre gówno :D
Mnie swędziało tylko w pierwszych dniach, potem juz tak tego nie czulem. Solo nie bralem ale mialem Purple'a, a teraz wpadla mi starsza wersja 3R po niskiej cenie wiec sobie do wody wlewam i pije w trakcie treningu silowego, potem cardio i ...hmm, cos tam lekkko wplywa chyba na wytrzymalosc jednak jak ktos ma kwit to Purple polecam zdecydowanie. Koledzy trenujący inne dyscypliny(kosz i boks) tez sobie bardzo chwalą ten produkt.
ja po 2napalmach zero swedzenia takze zalezy od osobistej wrazliwosci na ba
fallenursus
21-04-13, 15:55
^^ napalm jest tu kluczowym slowem ;)
mialem BA xxl. fajnie dzialalo. tylko ten efekt uboczny w postaci swedzenia mnie odpycha od tego suplementu...
slim shady
22-04-13, 23:18
a mi sie właśnie podoba, jak robisz jakiś miesień i Ci mrówki chodzą, dla mnie mega :D
Pioter1994
22-04-13, 23:43
Ja miałem pare próbek Gladiusa od Firesnake i jeżeli chodzi o swędzenia to masakra. Nie wiem co oni tam wrzucają, ale w tym NAPEWNO nie chodzi tylko o BA bo ona nie powoduje AŻ takiego swędzenia. Wziałem 8g i cały pysk czerwony, uda, dłonie swędzenie na twarzy i dłoniach piekielne, uczucie gorąca na pysku. Po 15 mintuach przeszło, ale i tak efekt mnie odrzucił od tego supla i na pewno puchy nie kupią chociaż cena za 45 procji - 89zł jak się poszpera w necie jest niby OK, ale to bardziej się nadaje na rozgrzewke dla jakiś ekspedycji na Syberii niż przed trening.
slim shady
23-04-13, 01:09
niektórzy dostawali wysypki po BA z AL
Czy do suplementacji redukcyjnej warto dodać jakiś booster teścia?
Cały czas masuję, niedługo skończę pierwszą puszkę Test Freak.
Po jej skończeniu planuję zacząć redukcję i nie wiem, czy kupować drugą puszkę Test Freaka.
jak najbardziej. lepsze samopoczucie lepsza regeneracja lepszy sen...
slim shady
27-04-13, 13:20
oczywiscie
Pioter1994
01-05-13, 18:33
Co sądzicie o Mutant Rage?
co o tym myslicie?
http://www.youtube.com/watch?v=AhIE23HOThE&feature=youtu.be
maniak7000
02-05-13, 14:18
j/w jeszcze mniej za podobną cenę do tego bez geraminy, która właśnie dawała wyraźne działanie :P
Yaro kup se Warrior Rage Battle Ready lub Chain Reactiona :)