Zobacz pełną wersję : Dręczące pytaniie
tomasz kwiecinski
22-11-11, 16:02
Witam wszystkich mam pytanie które nurtuje mnie od dłuższego czasu chciałbym przytyć ok 8 kg masy mięśniowej .
Wrócilem do treningu po ok 2 latach wcześniej ćwiczyłem 4 lata z lekkimi przerwami zawsze stosowałem i stosuje dietę . Oczywiście w miarę możliwości praca nie zawsze pozwala na prowadzenie 100% diety ale zawsze staram się utrzymywać :razz: Mam 173cm wzrostu 72 kg wagi i 26 lat.Chciałbym powrócić do dawnej wagi ok 80 kg tylko że w poprzednich latach gdy ćwiczyłem stosowałem do polepszenia diety gajnery i faktycznie przytyłem tylko troszkę się zatłuściłem .Poradzicie mi kupić gajnery ?Jak tok co proponujecie, i na lato jakieś spalacze tłuszczu ?Czy od razu budować masę mięśniową niezatłuszczajac się a jak tak to czym się wspomagać ? Na wrzesień będę starał się do straży i nie chce biegać w lato z brzuchem po kolana ha ha a nie mówiąc o podnoszeniu się na drążku :razz:
Mam nadzieję że pomożecie koledzy :razz:
Gajner dla mnie to zbędny produkt. Lepiej coś zjeść normalnego albo samemu sobie go zrobić. Wystarczy, że będziesz trzymać dietę która będzie dla Ciebie właściwa, trenował i właściwie się regenerował, wtedy dojdziesz do celu.
Możesz teraz pocisnąć w masę a na lato zrobisz redukcję. Nie musisz kupować spalaczy na redukcję, wystarczy bcaa i białko do uzupełnienia diety ( ale to też niekoniecznie ) Do tego właściwa dieta i aeroby.
tomasz kwiecinski
23-11-11, 13:58
Tak tylko ciężko jest wchłaniać taka masę węglowodanów i białka zwłaszcza gdy chodzi się do pracy rano a wraca po 17 .Staram się pilnować i w pracy wcinam obiadek wczesniej przyrządzony .Chciałem wspomóc się jakimś suplementem ale nie wiem czemu sporo ludzi odradza branie suplementów zastanawiam się co z tym począć. Przed przerwą treningową do diety dodawałem węglowodany i aminokwasy i masa szła do przodu , tylko boje się że zacznie się wcinać masówkę i obudzę się w czerwcu z brzucholem i ciężko będzie się podciągać na drążku z takim balastem ha ha Doradzicie co począć !!!
fallenursus
23-11-11, 14:09
Kubek platkow+lycha masla.orzechowego naturalnego-najlepiej migdalowe+30gr bialka+chude mleko lub woda i masz gainer lub zamiennik posilki.
W pracy jestem.srednio 9h i daje rade wszamac 6-7razy dzinnie.
tomasz kwiecinski
26-11-11, 14:36
Witam może przedstawię mój dzień, na ogół tak wyglądają moje posiłki może coś doradzicie co zmienić .
śniadanie
1 serek wiejski 150 g chlebek garść rodzynków i pół godziny pużniej łyżka oliwy z oliwek
2 torebka ryżu z owocami
3 torebka ryżu + udko z kuraka
4 sałatka śledziowa lub warzywna
5 3/4 kostki sera białego
Zastosuje ten super kubek co mi podałeś fallenursus
(http://www.e-gym.pl/member.php?12885-fallenursus)Wstrzymam się z odżywkami , jeszcze jedno pytanie mam odnośnie kofeiny kiedy pić kawy i ile ?
tomasz kwiecinski
26-11-11, 16:35
może być takie to maslo?
http://www.bio-kiosk.pl/maslo-migdalowe-bio-cat-57-id-203.aspx
czy coś innego proponujesz ?
tomasz kwiecinski
29-11-11, 14:57
Szkoda że nie mam odpowiedzi odnośnie masła tyle tego jest na rynku będę zmuszony kupić takie i próbować
Moze byc i takie co pokazujesz ;) A co do kofeiny, no a co chcesz przez ta kofeine osiagnac? Pobudzenie na treningu czy co? Pij jak uwazasz za sluszne, kubek kawy przed treningiem tez dobra rzecz. Co do Twojej diety, wielka LIPA! Sproboj jeszcze raz napisac :) Twoja dieta przypomina diete kolesia ktory z silownia nie ma nic wspolnego,a Ty jak chcesz rosnac masz jesc jak chlop! Jak bedzie Cie podlewalo troszke to sie nie przejmuj, dorzucasz aerobow i lecisz dalej z tym koksem. Popatrz przykladowe diety na mase bo ta Twoja sie nie nada.
Mastershammer
29-11-11, 15:34
Dieta z dupy wzięta!!!!Na czym ty chcesz mase mięśniową robić na 50gr białka i 140gr węgli.Zero pojęcia!!!!Na początek lektura tematów podwieszonych do bólu!!!!!
tomasz kwiecinski
29-11-11, 15:37
Oki postaram się rozpisać na nowo dietę i poczytać troszkę ile czego mam wcinać i w jakich ilościach
tomasz kwiecinski
29-11-11, 16:22
Wiem że powinienem pytać o dietę na innym dziale ale już tu zaczołem pisać więc dokończę znalazłem taką dietę może być dla mnie ??
Dieta na mase dla 69-70kg from zizu
Śniadanie 7 – 00
Płatki owsiane 80g
Mleko 0,5% 300g
bialy ser 100g
II Śniadanie 9 – 40
Jajecznica z 5 jaj
bułki razowe 2szt.
III Posiłek 12 – 20
srek wiejski 250gr
pieczywo razowe 150gr
Posiłek przed treningowy
Ryż brązowy 80g
filet z kurczaka
Oliwa z oliwek 10g
Od razu po treningu
Glukoza 50g,jak nie masz to kakao/sok
makaron razowy 100gr
Posiłek po treningowy (ok. 40 min. po treningu)
Tunczyk 1puszka: )
pieczywo razowe
Kolacja ok. 22 – 30
biały ser 100gr
oliwa z oliwek
Jak zjem wszystko w ciągu dnia i się nie ocielę to będzie dobrze ha ha i chciałbym wtrącić gdzieś ten mega kubek który mi kolega podesłał
Jesli nie bedziesz jadl zadnego syfu to napewno Cie nie podleje tak bardzo, zawsze mozesz ratowac sie aerobami. Co do diety, jesli jest w podiweszonych zapewne dobra, ale rada ode mnie, sprobuj sam pod siebie napisac diete na mase, masz tam poradnik co robic i do dziela :) Wstawisz, ocenimy, ewentualnie poprawimy.
Mastershammer
29-11-11, 16:38
1.Płatki 100gr,6 jajec w tym trzy żółtka+rodzynki orzechy po 20gr
2.Gainer
3.100ryż+200 wołowiny+10oliwy
4.80ryż+200woła+10 oliwy
5.80 ryż+200 piersi z kurczaka
6.200 mięcha+warzywa+50 ryż
7.6 białek+łycha masła orzechowego
Węgle zamieniqaj na (makaron,kasze,słodkie ziemniaki)Po treningu 80 carb+30/40 białko+kreatyna mono+bcaa
I po co mu dajesz gotowa rozpiske? Niech sie nauczy na czym to polega, zeby w domu po swojemu mogl robic. :)
Mastershammer
29-11-11, 17:23
I po co mu dajesz gotowa rozpiske? Niech sie nauczy na czym to polega, zeby w domu po swojemu mogl robic. :) A no po to żeby zobaczył co go czeka:):)Bo jednak na trzech wiadrach białego sera i Bóg wie jakich ilościach chleba, bułek ic z tego nie będzie.:)
tomasz kwiecinski
29-11-11, 17:45
Coś skleciłem pewnie do poprawy ale ważne że sam ha ha
1 śniadanie
płatki owsiane 100g
ser biały 120g
rodzynki garść
oliwa z oliwek 10g
2 śniadanie
jajecznica 5 jaj
chleb razowy 150g
banan
3 posiłek
mega kubek-( płatki łycha+ masła migdałowego+ser biały+woda )
4 posiłek
pierś z kuraka +warzywa
ryż 100g
oliwa z oliwek 10g
5 posiłek
pieczywo razowe 150g
puszka tuńczyka
warzywa micha
6 posiłek
ser biały 120 g
pieczywo razowe 120g
banan
Proszę o korektę bo pewnie nie jest do malej poprawy
Mastershammer
29-11-11, 19:00
Posłuchaj kolego wypisujesz nam tu zerżnięte diety,które są napisane jako przykład.Klepiesz ten chleb i te serki jak świnia obierki:):).Żeby rosnąć trzeba wiedzieźć jakie jest swoje zapotrzebowanie kaloryczne,a ty z pewnością niemasz pojęcia.Podwieszone tematy to nie lektura na 15 minut.Naprawdę masz 26 lat,wskakuj do działu czytasz,a jutro rano przedstawisz konkretną dietę:):):):)Na hop siup to się można jedynie zesrać:):):)