PDA

Zobacz pełną wersję : Proszę o pomoc:)

rafalpag1993
02-06-11, 18:12
Witam wszystkich!
To mój pierwszy post na forum, więc jak nie ten dział to sie nie wkurzajcie;)
Mam 18 lat 195cm wzrostu i 85 kg na wadze.
Przeszedłem juz trening obwodowy i fbw. A teraz proszę o rady jak mam dalej ćwiczyć?? Miło by było żeby ktoś ułożył jakiś plan albo chociaż jakiś sugestie:) Obecnie przez 3 misiące będe ćwiczyć 6 razy w tygodniu- to nie żart. Zależy mi głównie na zwiększeniu masy mięśniowej. Za plan bądz wskazówki postawię soga:) PS: Koledzy mówią, że jestem za bardzo zalany:/
Z góry dziękuje i pozdrawiam:)

KowalX
02-06-11, 19:19
Pierwsza rada, mniej treningów w tygodniu. To nie żart :)

rafalpag1993
03-06-11, 22:13
Ale ja miałem na myśli że w każdy dzień tylko 1 partia mięśniowa byłaby trenowana np. pon plecy wt biceps itp:) Jeszcze jakieś rady??

Demonek
04-06-11, 07:46
Daj zdjęcie bo ja jakoś tego nie widzę, żebyś przy 195cm i 85kg był zalany. Po fotce również chłopaki będą mogli konkretnie pomóc (ja jestem leszcz to się nie wypowiadam :P)

dexterinio
04-06-11, 10:41
nawet jesli partier chces czwiczyc pojedynczo to 6 treningow zdecydowanie zaduzo

Micek185
05-06-11, 19:22
zbyt mało czasu na regeneracje,za duża intensywność treningów i to w z tak krótkim stażem.najlepiej jest ulożyć sobie plan na 4dni i grupy które są priorytetem trenowac w oddzielne dni dodatkowo cwiczenia tlenowe skoro uważasz że jestes zalany.

kitamo
08-06-11, 09:56
To juz lepiej jest robic 3 ostre treningi na siłowni w tygodniu a w dni pomiedzy treningami jakies aeroby ktore pomoga spalic nadmierny tluszcz i do tego zwieksza wydolnosc ukladu krazenia a to przyspiesza tez regeneracje. Miesnie rosna w fazie regeneracji.
FBW jest skuteczne ale to zalezy jak robisz taki trening i jaka jest wydolnosc organizmu - przy slabej wydolnosci nie bedzie takich efektow jakich bys mogl sie spodziewac. Podstawowym bledem przy FBW jest chaotyczny przebieg takiego treningu. Sam wiem po sobie, musialem zmienic 3-4 razy kolejnosc cwiczen zanim udalo mi sie tak je poukladac by kazda partie miesni cwiczyc przy optymalnych warunkach.

kaleciok
17-07-11, 23:25
Posłuchaj micek i kitamo mają racje

HuGsoN
18-05-12, 03:29
1. PN klata + bic
2. WT areo + brzuch
3. SR tric + plecy
4. CZ areo + brzuch
5. PT barki + nogi + kaptury
6. SO areo + brzuch
7. ND gardło + korzeń

kaleciok
18-05-12, 21:21
jesli nie pracujesz 3dni 1off
jesli pracujesz 3 dni 2off (chodzi o prace fizyczna a nie sranie w stolek na poczcie)
1dz-klata tric
2dz- plecy bic
3dz-nogi bary
dzen off brzuch
TRENING MAKS 1h
mase mozna zrobic na smalcu,cukrze oraz byle jakim żarciu
mase miesniowa mozna zrobic na diecie wysokobialkowej powtarzam diecie
PROSZE NIE KOMENTOWAC MOJEGO POSTU KOLEGA PROSI O RADE WIEC MU JA DAJE CZY SKORZYSTA CZY NIE JEGO SPRAWA OPINIE INNYCH MNIE NIE INTERESUJA,JESLI JAKIES PYTANIA NA PRIV PROSZE

luo
20-05-12, 15:51
Temat prawie z przed roku.. Patrzcie czasami na datę!