PDA

Zobacz pełną wersję : przebiałkowanie POMOCY ! ! !

PaszA
24-05-11, 20:53
Witam.
Otóż, ostatnio zacząłem jeść dużo produktów o dużej ilości białka i to tak przez dobre 2 tyg.
Koleżanka która studiuje medycynę powiedziała ze mam przebiałkowanie i objawy są takie jak czytałem w necie i jakie ona mi mówiła...
Proszę najgorszy jest zastój a nawet bardziej chudnięcie co jest skutkiem choroby, oraz nadmierne pocenie i syfy na całych rekach od góry do dołu
pomocy niech ktoś mi pomoże jak wyleczyć się..... No nie wytrzymam.... ;(

alder
24-05-11, 21:07
jedz węgiel to się przeczernisz

PaszA
24-05-11, 21:16
Twoja odpowiedz, jest bardzo inteligentna...

alder
24-05-11, 21:30
stary, idź do lekarza. nei wiesz że podawanie rad w zakresie medycyny jesli się nie jest lekarzem jest karalne ?

PaszA
24-05-11, 21:50
No teraz to odpowiedz jest chociaż na temat, tak wiem. Ale jakies wskazówki mozna byo by podac... Przejdę się jutro do ekarza.

alder
24-05-11, 22:10
man, nie miałem tego ale na logikę wiem, że powinieneś zdjąć białka z dietty. obniżyć ich podaż ale myślę, że to już zrobiłeś. i pewnei masz zakwaszony organizm więc coś na wyrównanie ?

PaszA
24-05-11, 22:21
Spoko. Dzięki i za to. Ale to i tak sam ogarne (http://pl.wikipedia.org/wiki/Sergio_Oliva)lem. he.
(http://pl.wikipedia.org/wiki/Sergio_Oliva)

KowalX
24-05-11, 22:40
Witam.
Otóż, ostatnio zacząłem jeść dużo produktów o dużej ilości białka i to tak przez dobre 2 tyg.
Koleżanka która studiuje medycynę powiedziała ze mam przebiałkowanie i objawy są takie jak czytałem w necie i jakie ona mi mówiła...
Proszę najgorszy jest zastój a nawet bardziej chudnięcie co jest skutkiem choroby, oraz nadmierne pocenie i syfy na całych rekach od góry do dołu

Koleżanka powiedziała Ci co masz,a co już robić nie? :]
Tak właściwie to ile tego białka spożywałeś i ile tłuszczy oraz węglowodanów? Syfy to inny problem , tracenie masy ciała też.

PaszA
25-05-11, 16:26
To od czego może być ta utrata masy... i syfy. Akurat nie powiedziała mi tego, bo wyjechała na pewien okres. I nie mam z nia kontaktu.

alder
25-05-11, 17:32
człowieku, możesz odpowiedzieć na pytanie ile jadłeś tego białka i JAK WYGLĄDAŁA TWOJA 2TYGODNIOWA DIETA CUD ? zanim zadasz kolejne pytania

PaszA
25-05-11, 17:51
Napierdzielam dużo tuńczyka i piersi z kurczaka... W każdy dzień po parę razy... I chyba to od tego.

seras666
25-05-11, 18:01
WOOOAHH?! I COOOO?!!? fajna masz kolezanke, tez tak jadlem przez ost 1,5roku i jakos nie mam problemow.
warzywa wegle i tluszcze moze o nich cos napisz i czy wg spozywales.

alder
25-05-11, 18:05
kurwa to chyba jakaś denna prowokacja. człowieku weź rozpisz co i jak żarłeś a nei piszesz jak małolat. jakbyś poszedł do dietetyka i by ci powiedział: napierdzielaj dużo mięcha i ryb i ćwicz dużo. powodzenia

CIASTECZKOWY POTWOR
25-05-11, 20:27
nie ma takich rzeczy jak przebialkowanie sie w dwa tygodnie
Ja zjadam dwa kilogramy mięsa dziennie i jakos sie nie rozlatuje
wogole to szkoda cos pisac w tym temacie idz chlopcze do lekarza jak sie slabo czujesz

kitamo
25-05-11, 20:53
Problem z białkiem moze pojawic sie po latach, ale nie po 2 tygodniach. Utrata masy moze miec rozne przyczyny a wysypanie syfami moze miec podloze alergiczne.
Lepiej isc do lekarza i zapytac czy wierzyc w google jesli nie potrafisz sam siebie zdiagnozowac, bo w ten sposob to rownie dobrze mozesz znalezc objawy 10 innych chorob ktorych w ogole nie masz.

slim shady
26-05-11, 16:35
Napisz swój jadłospis, jakieś zastrzeżenia zdrowotne/alergie ?

Możliwe że to może być na tle alergicznym, skonsultuj się z lekarzem, sprawdź czy Twój mocz nie śmierdzi amoniakiem, o przedawkowanie białka ciężko, ale za to mogłeś jeść za mało warzyw i owoców przez co organizm mógł się zakwasić