PDA

Zobacz pełną wersję : białko serwatkowe

domar
04-03-11, 21:51
mam pytanie. Czy w moim wieku i z moim stażem takie białko byłoby dobre? Mam tu na myśli używanie go do dodatku żywnościowego (koktaile proteinowe itd). Czy byłoby to zdrowe przede wszystkim? Nie chce wyrzucić kasy w błoto.
Do diety to nie mam żadnej wyspecjalizowanej, ale przede wszytkim zdrowo, brak śmieci ok 1000 Kcl dziennie. 4 posiłki dziennie.
Prosze o odpowiedz to dla mnie ważne, chce miec ładną sylwetke a nie zostać bykiem i wgl :)

Pioter1994
04-03-11, 22:12
Do diety to nie mam żadnej wyspecjalizowanej, ale przede wszytkim zdrowo, brak śmieci ok 1000 Kcl dziennie. 4 posiłki dziennie.

Żeby kupić dodatek do diety, trzeba mieć diete. Najpierw poczytaj trochę o diecie, oblicz zapotrzebowanie i ułóż. Potem wedle braków, myśl o białku.

La Motta
14-03-11, 13:14
1000kcal to chyba troche mało. A odżywki stosuje się jakos uzupełnienie diety gdy np brakuje kilkudziesieciu gram białka albo białko też można pić tylko po treningu co ja stosuje.
Odżywki jak np białkowe raczej nie szkodzą. Niektórzy mają po nich nie strawność. Ale pierwsze co to jest dieta. Bo bez niej nic nie osiągniesz.