PDA

Zobacz pełną wersję : Nawykowe wypadniecie barku

Martiness_88
07-11-10, 12:24
Witam wszystkich.
Mam BARDZO powazny problem, od jakiegos roku mam nawykowe wypadniecie barku..dzieje mi sie to przynajmniej dwa razy w miesiącu.Wiem ze jest potrzebna operacja.Czy jest KTOS TUTAJ kto taką operacje przeszedł??? Ile moze potrwac wizyta w szpitalu a pozniej rahalibilitacja??Stało mi sie to pierwszy raz rok temu( byłem u kumpla w garazu i idąc nie zauwarzyłem ze ma nie załozone deski na kanał garazowy[wiecie o co chodzi] i wpadłem do niego a reka poszła mi ZA obwod ramienia.. miałem ją tak jakby z tylu głowy.Potem juz było coraz gorzej nie wiedziałem ze przytrafi mi sie to drugi raz.. wskoczyłem do wody(po jakis dwoch miesiacach) bym sie utopił gdyby nie moj ziomek. o nastepnym przypadkach to szkoda gadac... BOL Z TEGO ZE NIE MOGE CWICZYC;/;/;/;/;/ ;( SIŁOWNIA TO MOJA PASJA:(
POMOZCIE MI ;/

breku
07-11-10, 15:00
są 2 opcje
pierwsza to taka abyś wybrał się na operacje
a druga jeśli na pierwszą nie się godzisz to zmien pasje ;)

Martiness_88
07-11-10, 19:06
Jestem bardzo zaszczycony czekałem na taką pomoc...

Hermann
07-11-10, 21:17
Mało danych. Piszesz bardzo ogólnikowo. Rok chodzisz z taka dolegliwościa i na co liczysz? Chcesz jak Mel Gibson w Zabójczej broni 4 wkładac sobie bark i wyciągać? Tu nawt Dino który jest specem od tego rodzaju kontuzji nie poradzi.Każdy przypadek rozpatrywany jest indywidualnie w zależności od stopnia uszkodzenia. Lekarz na podstawie badań podejmuje decyzje odnośnie metody zabiegu w zależności od uszkodzeń.Albo artroskopowo i wtedy jestes 1 - 2 dni w szpitalu, znieczulenie miejscowe, zakładają Ci temblak, orteze, praktycznie zaraz po zabiegu zaczynasz gimnastyke, rehabilitacja 2-5 miesięcy. W cięższych przypadkach operacja na otwartym stawie, unieruchomienie kończyny, gips trudniejsza procedura powrotu do pełnej sprawności. Wszystko w zależności od uszkodzenia. O powrocie do ćwiczeń z ciężarami wypowie sie ortopeda. Niektóre ćwiczenia musisz wyeliminować. Fallen nieraz wspominał że wyciskanie zza karku jest ćwiczeniem nienaturalnym i kontuzjogennym i o takich ćwiczeniach musisz zapomnieć. Forum w niektorych przypadkach jest bezradne, nie można zobaczyć, pomacać , dopytać, jedynie zasugerować. Ja sugeruje jak najszybszą wizyte u ortopedy. Bark tak naprawde to jest ''niezły shit''

Martiness_88
12-11-10, 16:58
Ogolnikowo.. moze i tak napisałem te najwarzniejsze rzeczy.Co moge napisac jeszcze hmmm... moge robic klate..., plecy tez(oczywiscie bez podciągania sie)to tyle chyba co tu duzo pisac.. he moge napisac ze jak kiedys mi wypadł(w stanie niewazkosci;)) to mi nastawili w szpitalu bez problemu.... po trzezwemu musiałem byc usypiany;/;/ nie polecam nikomu... w poniedziałek wizyta
Dziekuje serdecznie za wszelką pomoc pozdrosss:)

primo128
21-11-10, 21:29
Polecam klinikę św. Łukasza w Bielsku Białej - dr Brzózka nr 1 w Polsce od barków.

flutebox
21-11-10, 23:01
od barków, jest prywatna klinika... która poskłada każdego, są tam specjaliści, którzy tylko tym się zajmują i szkolili się przez wiele lat w Stanach, ale zabiegi nie należą do najtańszych... od kilkunastu do kilkudziesięciu tysięcy...
Żory

Martiness_88
07-12-10, 20:56
Niestety mnie nie stac;/ dziekuje za cynk