PDA

Zobacz pełną wersję : Taka sprawa...

Pioter1994
02-09-10, 21:39
Witam

Mam taki problem. Zacząłem chodzić do technikum i lekcje mam teraz od 7.10 do nawet 16.15 i w domu jestem o 17.

Pytanie brzmi:
Co moge zabierac do szkoly do jedzenia żeby mialo odpowiednie wartości odżywcze ( białko, węgle) a także łatwe w pakunku i już przygotowane? Myślałem by brać jakiś ryż czy twaróg i surówki ( takie kupne w pojemnikach), ale sam nie wiem i proszę o radę.

Każda MĄDRA i WNOSZACA coś do dyskusji wypowiedz bedzie nagrodzona SOGIEM.

Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc.

PS: Sory za drugi temat ale coś się z forum dzieje :S.

Patriot
02-09-10, 21:59
zwyczajnie, ryż brązowy/kasza gryczana/makaron razowy etc + mięso pierś z kurczaka/wołowina/pierś z indyka do tego jakieś warzywa do pojemnika i na przerwie jesz, jeśli masz za krótkie przerwy możesz białko + zmiksowane płatki owsiane + siemie lniane/orzechy/łyżka oliwy z oliwek.
Możesz kanapki z chlebem razowym posmarowane masłem orzechowym i pierś z kurczaka | osobiście jednak polecam pierwszą wersję najlepsza i masz wszystkie składniki odżywcze ;)

Pusia
02-09-10, 22:31
Ksiazka kucharska i tam na drugiej stronie masz wafle proteinow-weglowodawnoe Russela - mistrz swiata :)

Jak chodzilem do szkoly to robilem sobie salatke z kukurydzy,piersi kurczaka,sera zoltego, curry i jogurtu greckiego.
Miksowalem 2miarki bialka, 100g owsianych, banana, maslo orzechowego i cynamon
Kanapki z razowego z duza iloscia kurczaka
Poprzedniego dnia w pojemnik wpakuj ryz i kurczaka do tego jakies warzywka i jestes urzadzony :)

Ogolnie to zjedzenia w szkole najbardziej polecam batony russela jako jeden posilek, dodatkowo mozesz brac bialka albo jakis szejk w szejker + ryz i cyca :)

Ja chodzilem do szkoly na 8sma i lekcje mialem zazwyczaj do 14:30 z tym ze o 6:30 bylem na silowni krecic aero a po szkole odrazu lazlem na silowke i wyrabialem z posilkami to i Ty dasz rade:)

Giro
03-09-10, 08:58
http://www.e-gym.pl/showthread.php?27732-Przykłady-posiłków

Pioter1994
04-09-10, 13:01
Będe musiał jeszcze to troche obmyśleć. Dzięki za pomoc all.

opalinho
04-09-10, 13:51
Pusia zajechał dobre pomysły-batony Russela zdają egzamin.Mi za pierwszym razem wyszły zajebiste więc i Tobie się uda.W niedzielę popołudniu zabierz się za ich przygotowanie.Potem cała blacha na 5 części i na każdy dzien na jedną przerwę posiłek z głowy.Na inną proponuję np.takie coś co ja teraz zabieram do roboty.Piers z kury,ryz lub makaron,czerwona cebula,pomidor,papryka,przyprawy.Jak piers i ryz przestygną to do michy,do tego warzywka w kostkę,przyprawy,lyzka jogurtu naturalnego,chlust oliwy i do lodówy.Z rana pakujesz i sio do szkoly.Zabieram tez jaja na twardo,do tego kanapki z razowego chleba z chudą wędliną,sałatą,pomidorem.

Pioter1994
04-09-10, 17:23
Pusia zajechał dobre pomysły-batony Russela zdają egzamin.\.

Mógłbyś mi powiedzieć jak to zrobić bo nigdzie w necie nie ma tego :S Z góy dzieX.

Giro
04-09-10, 18:06
Mógłbyś mi powiedzieć jak to zrobić bo nigdzie w necie nie ma tego :S Z góy dzieX.

Książka kucharska w dziale dieta ;)

Pioter1994
04-09-10, 23:05
Chyba znalazłem:

http://www.e-gym.pl/showthread.php?25267-Batony

DzieX będzie trzeba spróbować :)