Zobacz pełną wersję : Kreatyna brak efektów.
Witam , kreatynę biorę od miesiąca i jak narazie żadnych efektów ... czym może być to spowodowane ?
pije około 5l wody dziennie , dietę mam dopiętą. Do kreatyny biorę też BCAA oraz glukoze ( od wczoraj ).
Czy może być poprostu tak , że kreatyna na mnie nie działa ?
Jeśli tak by było , że nie działa na mnie to co polecacie na kolejny cykl ? ( najlepiej bez przerwy bo jestem już trochę podłamany ).
staż 10 miesięcy
wzrost 183cm
waga 80kg
więcej kcal i musi działać widocznie nie dopięta dieta.
są osoby na których kreta nie działa, moze miałeś tego genetycznego farta.
Może rozpiszę dietę ...
po przebudzeniu
kreatyna
30 minut poźniej
miska płatków owsianych + białko / chleb orkiszowy ( szyneczka , pomidor itd ) + jajka
przed treningiem
100 gram ryżu + 200 gram kurczaka
odrazu po treningu kreatyna + BCAA + glukoza + banan
1 godzina po treningu
ryż + kura
dwa ostatnie posiłki to serek wiejski / twaróg.
do pierwszego i ostatniego posiłku łyżka oliwy z oliwek.
ja bym umierał z głodu, chyba ze sie byczysz caly dzien przed TV.
słaba ta dieta
jadłbym częściej a w mniejszych ilościach. No i więcej..
przedostatni posiłek, dałbym jeszcze węgli i tłuszczu. A w ostatnim tylko wiejak/twaróg.
po treningu prawie nic nie zjadasz. Daj dwa banany + białko. A kreatyne bierz rano i przed treningiem.
Ok czyli dorzucić jeszcze jeden posiłek i w przed ostatnim posiłku dodać węgli ? :)
Może rozpiszę dietę ...
po przebudzeniu
kreatyna
30 minut poźniej
miska płatków owsianych(znaczy ile 100g???) + białko / chleb orkiszowy ( szyneczka , pomidor itd ) + jajka ile 5szt? całe czy bialka
przed treningiem
100 gram ryżu + 200 gram kurczaka dodaj jakieś warzywa
odrazu po treningu kreatyna + BCAA + glukoza + banan
1 godzina po treningu
ryż + kuradodaj jakieś warzywa
dwa ostatnie posiłki to serek wiejski / twaróg. tu jeszcze jakieś węgle w przed ostatnim
do pierwszego i ostatniego posiłku łyżka oliwy z oliwek. do ostatniego posiłku możesz dac delikatnie węgli jeżeli jestes z tych co twierdza ze na noc powinno sie jesc wegle
wpierw dopnij diete na max a potem suplementacja .
jaki masz typ budowy ? ile kcal dostarczasz ? ile b/t/w na kgmc w to wchodzi >
porcje kreatyny z rana popijaj 0.5l wody odrazu .
Warzywa dodaje , zapomniałem dopisać.
Dodam węgle przed ostatnim posiłkiem a co do tych jaj to zjadam 3 całe sztuki. Płatków owsianych około 100gr.
Nawiązując do budowy ciała , jestem czymś pomiędzy endo i ekto , problemy mam jedynie z boczkami ( usunąć się już ich chyba nie da ponieważ nawet przy wadze 67kg przy wroście 183cm boczki były ... _
no nie jedz węgli na noc jak masz boczki. na mnie kreatyna nigdy nie działała ;]
dieta nie jest dopieta:) zrob 5 posilkow od rana daj 5 jaj platki owsiane itp. potem 3x ryz+kura i na noc twarog +platki owsiane. krete zwieksz dawki. ja przy 10g dziennie nic nie czuje. dopiero jak dam 30g na dzien to cos sie zaczyna dziac.
dieta kuleje. daj w przedost posilku kura+ryz i na ost platki owsiane+twarog.
Za dużo węgli, a za mało białka jak na moje. Staraj się mieć te 35-40g białka w posiłku i będzie git.
Ziomek daj krete przed treningiem i po nie ma uja pojdzie cos !!!