Zobacz pełną wersję : wyrwany ząbek
witam, dzisiaj miałem wyrwaną górną 6 po wczesniejszym leczeniu kanałowym , do tej pory mija juz 8h od zabiegu i caly czas mi zapiernicza krew z zęba. Robie zimne okłady ale nic nie pomagają , narazie nie boli mnie prawie wogole ale ta krew mnie dobija.
Ile czasu może to trwać?
Już kiedys rozmawialiśmy na ten temat. Dziura po szóstce to docyć spora rana. Może za wcześnie wyplułeś opatrunek. Przypomnij sobie tamtą rozmowe i nie grzeb jęzorem w ranie, nie jedz nic gorącego , nie myj dziś zębów, nie płucz ust, nie jedz ta strona . Weż coś na ból i staraj sie zapomnieć o ranie. Niedługo pójdziesz spać a jutro będzie już lepiej. Nie wypłucz skrzepu i nie zainfekuj rany a nic Ci nie grozi.
Tylko tam żaden skrzep sie nie robi , tylko krew cały czas leci. Mam nadzieje że jutro sie obudze i będzie lepiej teraz tylko zimne okłady i pije jogurt żeby sie tam nic nie dostało.
Jak to leci jeżeli jest tylko w ślinie to wszystko OK takie drobne krwawienie może trwać nawet kilkanaście godzin. Jeżeli czujesz że bardzo leci to może lekarz coś spieprzył, może kawałek został jak sie niepokoisz i krwawienie jest naprawde spore to idż do jakiegokolwiek dentysty. Jeżeli chodzi o skrzep to tego sie nie czuje jest to taka miękka , galaretowata masa w zębodole. Przykładj ten lód i nie dotykaj językiem.
Jak to leci jeżeli jest tylko w ślinie to wszystko OK takie drobne krwawienie może trwać nawet kilkanaście godzin. Jeżeli czujesz że bardzo leci to może lekarz coś spieprzył, może kawałek został jak sie niepokoisz i krwawienie jest naprawde spore to idż do jakiegokolwiek dentysty. Jeżeli chodzi o skrzep to tego sie nie czuje jest to taka miękka , galaretowata masa w zębodole. Przykładj ten lód i nie dotykaj językiem.
no jak wypluwam sline to jest prawie cała we krwi , poczekam do rana jak nie przejdzie to pojade do niej spowrotem. Raczej nic w srodku nie zostało bo zęba mam w całości na biurku ;p