Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : wyrwany ząbek

Ninja165
09-08-10, 16:00
witam, dzisiaj miałem wyrwaną górną 6 po wczesniejszym leczeniu kanałowym , do tej pory mija juz 8h od zabiegu i caly czas mi zapiernicza krew z zęba. Robie zimne okłady ale nic nie pomagają , narazie nie boli mnie prawie wogole ale ta krew mnie dobija.
Ile czasu może to trwać?

Hermann
09-08-10, 16:17
Już kiedys rozmawialiśmy na ten temat. Dziura po szóstce to docyć spora rana. Może za wcześnie wyplułeś opatrunek. Przypomnij sobie tamtą rozmowe i nie grzeb jęzorem w ranie, nie jedz nic gorącego , nie myj dziś zębów, nie płucz ust, nie jedz ta strona . Weż coś na ból i staraj sie zapomnieć o ranie. Niedługo pójdziesz spać a jutro będzie już lepiej. Nie wypłucz skrzepu i nie zainfekuj rany a nic Ci nie grozi.

Ninja165
09-08-10, 16:22
Tylko tam żaden skrzep sie nie robi , tylko krew cały czas leci. Mam nadzieje że jutro sie obudze i będzie lepiej teraz tylko zimne okłady i pije jogurt żeby sie tam nic nie dostało.

Hermann
09-08-10, 17:15
Jak to leci jeżeli jest tylko w ślinie to wszystko OK takie drobne krwawienie może trwać nawet kilkanaście godzin. Jeżeli czujesz że bardzo leci to może lekarz coś spieprzył, może kawałek został jak sie niepokoisz i krwawienie jest naprawde spore to idż do jakiegokolwiek dentysty. Jeżeli chodzi o skrzep to tego sie nie czuje jest to taka miękka , galaretowata masa w zębodole. Przykładj ten lód i nie dotykaj językiem.

Hermann
09-08-10, 17:16
Jak to leci jeżeli jest tylko w ślinie to wszystko OK takie drobne krwawienie może trwać nawet kilkanaście godzin. Jeżeli czujesz że bardzo leci to może lekarz coś spieprzył, może kawałek został jak sie niepokoisz i krwawienie jest naprawde spore to idż do jakiegokolwiek dentysty. Jeżeli chodzi o skrzep to tego sie nie czuje jest to taka miękka , galaretowata masa w zębodole. Przykładj ten lód i nie dotykaj językiem.

Ninja165
09-08-10, 18:14
no jak wypluwam sline to jest prawie cała we krwi , poczekam do rana jak nie przejdzie to pojade do niej spowrotem. Raczej nic w srodku nie zostało bo zęba mam w całości na biurku ;p