PDA

Zobacz pełną wersję : Pytaniec

luqkash
17-05-10, 20:57
Chodzę regularnie na siłownię i postanowiłem zarzywac jakieś odżywki.
I moje pytanie jest takie:

Co najlepiej sobie zakupic na zwiększenie masy mięśniowej?
Kreatyna? Białko?

Za odpowiedzi dzęki.

rafio83
17-05-10, 21:12
Zacznij od tego jak długo cwiczysz? Ile masz lat? brałes juz coś wczesniej? Czy jest dieta? itd. Później cos dobierzemy...

luqkash
17-05-10, 22:02
Ćwiczę jakoś od pół roku. Trening trwa zwykle ok. 1,5godz. i jest dość intensywny (na drugi dzień są zazwyczaj zakwasy). Mam 17lat i jestem trochę pulchny. Dieta jest. Brałem jedynie przez tydzień kreatynę (5kapsułek dziennie).

rafio83
18-05-10, 09:05
możesz zrobić pełny cykl na kreatynie białko czy gainer to zależy jakie masz ubytki w diecie!

grochos
18-05-10, 09:36
jestem trochę pulchny. .

ciezko cos powiedziec, tak szczeze mowiac...

Skoro jestes troche pulchny to moze warto zastanowic sie nad odtluszczaniem a nie zwiekszaniem masy - zalezy iletego jest.

"Dieta jest" - to tak samo jakbym powiedzial "gram na klarnecie" - to ko** nic nam nie mowi:) Czy dieta, to wywalenie batonikow i coli z codziennych posilkow, czy obliczone zapotrzebowanie kaloryczne i dostosowane do tego odpowiednie produkty.

"Cwicze od pol roku" - Split? Domator? Piłka nozna? Pływanie? W/W klarnet? :P - im wiecej siebie opiszesz, tym precyzyjniejsza odpowiedz dostaniesz...

KowalX
18-05-10, 16:23
Kreatyna jest ok.

fallenursus
18-05-10, 17:20
Grochoz nie wiedzialem ze masz takie zamilowania muzyczne I lubisz dmuchac w rure:)
Kreta dobra na redukcjei na mase.