Zobacz pełną wersję : Pytaniec
Chodzę regularnie na siłownię i postanowiłem zarzywac jakieś odżywki.
I moje pytanie jest takie:
Co najlepiej sobie zakupic na zwiększenie masy mięśniowej?
Kreatyna? Białko?
Za odpowiedzi dzęki.
Zacznij od tego jak długo cwiczysz? Ile masz lat? brałes juz coś wczesniej? Czy jest dieta? itd. Później cos dobierzemy...
Ćwiczę jakoś od pół roku. Trening trwa zwykle ok. 1,5godz. i jest dość intensywny (na drugi dzień są zazwyczaj zakwasy). Mam 17lat i jestem trochę pulchny. Dieta jest. Brałem jedynie przez tydzień kreatynę (5kapsułek dziennie).
możesz zrobić pełny cykl na kreatynie białko czy gainer to zależy jakie masz ubytki w diecie!
jestem trochę pulchny. .
ciezko cos powiedziec, tak szczeze mowiac...
Skoro jestes troche pulchny to moze warto zastanowic sie nad odtluszczaniem a nie zwiekszaniem masy - zalezy iletego jest.
"Dieta jest" - to tak samo jakbym powiedzial "gram na klarnecie" - to ko** nic nam nie mowi:) Czy dieta, to wywalenie batonikow i coli z codziennych posilkow, czy obliczone zapotrzebowanie kaloryczne i dostosowane do tego odpowiednie produkty.
"Cwicze od pol roku" - Split? Domator? Piłka nozna? Pływanie? W/W klarnet? :P - im wiecej siebie opiszesz, tym precyzyjniejsza odpowiedz dostaniesz...
fallenursus
18-05-10, 17:20
Grochoz nie wiedzialem ze masz takie zamilowania muzyczne I lubisz dmuchac w rure:)
Kreta dobra na redukcjei na mase.