PDA

Zobacz pełną wersję : Popsułem sobie trica :(

fakkson
28-04-10, 16:30
Rozkurwiłem sobie tricepsa, przy jakiejś dziwnej odmianie wyciskania francuskiego... zamiast trzymania łokci jak najblizej tułowia i zginania sztangi do czoła... prowadziłem sztangę za głowę na zgiętych łokciach, jak najblizej podlogi az do maksymalnego rozciagniecia trica a nawet dalej... 3 serie po 15 powtorzen, obciazenie 10kg. Wydawało mi się, że mogę tak machać godzinami, jednak po treningu pojawil sie ból... nie moge do konca wyprostowac ręki, przy zginaniu boli... od 5 dni juz tak mam, coz uczynic? i czy taka odmiana francuza, z prowadzeniem sztangi za glowe, w lezeniu plaskim, az do ziemi jest normalna?

Sosna91
28-04-10, 16:59
po 1. po co kombinowales? jak sie robi do czola to do czola a a nie jakeis do podłogi, nie wyobrazam sobie tego za bardzo a nie chce mi sie isc zlapac sztange i zobaczyc.
po 2. "wydawalo mi sie ze moge tak cwiczyc godzinami" --- zakladaj taki ciezar aby kupa z pupy chciala Ci wyjsc w ostatnich powtorzeniach. lajtowy trening=brak treningu
po 3. trica nei popsules. jesli chodzi o sam miesien, raczej albo sciegno nadciagnales, badz z lokciem cos. moze slabo rozgrzales.
po 4. jak bardzo boli smaruj fastum żel. a przed wysilkiem smaruk maścią końską na rozgrzanie.

szycha77
28-04-10, 17:12
zakladaj taki ciezar aby kupa z pupy chciala Ci wyjsc w ostatnich powtorzeniach.
Fuj, he he.

fakkson
28-04-10, 17:13
1. to było coś takiego: http://www.youtube.com/watch?v=JpVnRFa1gJU&feature=player_embedded , tylko, że w koncowej fazie zginalem lokcie i cisnalem w dół ile mogłem...
2. ok.
3. hm...
4. skąd można wziąc takie końskie łajno na rozgrzanie? kupie ten fastum. ;)

szycha77
28-04-10, 17:18
To jest ćwiczenie na poszerzenie klaciory! Ćwiczysz a nie wiesz na co to ćwiczenie? Na górze jak wół napisane "TRENING KLATKI PIERSIOWEJ"

AKRO
28-04-10, 18:55
Posmaruj miesien bananem, może pomoże.

Sosna91
28-04-10, 19:14
4. skąd można wziąc takie końskie łajno na rozgrzanie? kupie ten fastum. ;)
http://www.aptekaslonik.pl/images/prod/3534/jardin-creme.jpg

ok 10zł

Posmaruj miesien bananem, może pomoże.

może lepiej oszczędź głupich postów.

D3
28-04-10, 19:56
A to banany nie pomagają na takie bóle?

///M
28-04-10, 21:19
Tu żadna maść nie pomoże kumpel z siłowni tez siebie tak załatwił co do czego zerwana ścięgno czy coś w tym stylu.Radze wybrać się do lekarza.

Pioter1994
28-04-10, 21:46
Tu żadna maść nie pomoże kumpel z siłowni tez siebie tak załatwił co do czego zerwana ścięgno czy coś w tym stylu.Radze wybrać się do lekarza.

Prawda, z tym nie ma żartów.

///M
28-04-10, 21:48
Nie mogę edytować szynę ma na 2 tygodnie bo ręka nie mógł ruszać.

slim shady
28-04-10, 22:38
ten dziwny francuz to przenosy i służą w rozciąganiu klaty i wykonuje je się tak jak jest pokazane na filmie

idź do lekarza, zrób tydzień wolnego od siłki, skup się na regeneracji, rozgrzewaj się porządnie + rozgrzewka z małymi ciężarami, unikaj przez jakiś czas ćwiczeń które bezpośrednio angażują ten mięsień.

fakkson
30-04-10, 20:55
tric nareperpwany :) dzis koksowałem już bez problemó wyciskanie